Bestorming door asielzoekers via het Nauw van Calais: Londen wil illegalen afweren, Frankrijk niet

(Vertaling: E.J. Bron)

Groot-Brittannië en Frankrijk krijgen de aanhoudende migratiecrisis in het Nauw van Calais blijkbaar niet onder controle. Ongeacht een bootongeluk, waarbij kennelijk 27 “vluchtelingen” in de zee-engte tussen Engeland en Frankrijk om het leven kwamen, houdt de bestorming van het Britse eiland door asielzoekers aan.

De Britse regering probeert al sinds geruime tijd tevergeefs om Frankrijk te bewegen tot een harder optreden tegenover de illegalen aan de Franse Kanaal-kust. Met het oog op de actuele ontwikkeling werft Londen nadrukkelijk voor gemeenschappelijke patrouilles.

Frankrijk heeft nu de voor migratie verantwoordelijke ministers van meerdere Europese landen uitgenodigd voor een bijeenkomst in Calais. Morgen zullen daar vertegenwoordigers van Duitsland, België, Nederland, Groot-Brittannië en de EU bij elkaar komen. Volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken dienen er “middelen en manieren vastgelegd te worden om de samenwerking op politie, juridisch en humanitair gebied” te verbeteren.

De Britse regering onder premier Johnson vindt zulke uitspraken te weinig. Johnson blijft er aan vasthouden dat Frankrijk te weinig zou doen om de illegale overtochten te verhinderen. Een woordvoerder van de premier wees er opnieuw op dat Londen de Franse controles bij het Nauw van Calais al met omgerekend € 62 miljoen ondersteund. Het geld zou ervoor bedoeld zijn om migranten tegen te houden.

Londen zou “bereid zijn bronnen te bieden. We zijn bereid personeel te sturen en de Franse autoriteiten te helpen.” Het zakenmodel van de mensensmokkelaars zou vernietigd moeten worden. Uit Frankrijk komt voor zulke voorstellen echter geen bijval – de Franse president Macron houdt er aan vast dat het vluchtelingendrama niet voor politieke doeleinden geïnstrumentaliseerd zou worden. Parijs zou niet toestaan “dat het Nauw van Calais een begraafplaats wordt”, zei Macron. Zulke bekendmakingen staan gelijk aan een uitnodiging aan meer illegalen.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Bestorming door asielzoekers via het Nauw van Calais: Londen wil illegalen afweren, Frankrijk niet

 1. ronjaspers zegt:

  Die rotschild marionetpop macron voert “gewoon” de NWO agenda uit.

  Like

 2. vangie1206j zegt:

  Typisch Frankrijk niets geven alleen maar nemen.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Feitelijk zijn zowel Engeland als Frankrijk, die al eeuwenlang elkaars aartsvijanden zijn, even schuldig aan die hele migrantenstroom! Ze hadden toch kunnen weten dat als je te gastvrij bent naar vreemden toe die steeds maar willen blijven meeprofiteren van een vette vleespot!
   Nou denken veel migranten op hun beurt nog steeds dat wij hier in Europa onszelf blijven gedragen naar een bekend sprookje, getiteld ‘Tafeltje dek je, ezeltje strek je en knuppel uit de zak’. Tenslotte menen die uitvreters dat wij hun een gedekte tafel blijven aanbieden, wij een soort (geld)ezels zijn die ons blijven uitstrekken om hen constant van geld te voorzien en figuurlijk een knuppel uit de zak krijgen als hen dat niet te wachten staat!
   Dus gewoon lekker oprotten naar waar die idioten vandaan komen want zij zijn wel 1000X dommer dan ezels!

   Like

   • Bert zegt:

    Mooi plaatje voor je Jules.
    In kort strak spijkerbroekje, om over de knie of schouder te leggen.
    Wel eerst vragen. Je kan ‘m ook boven je bed aan de muur plakken.
    Ik zag ‘m en moest meteen aan jou denken, dus bij deze.

    Like

 3. Julia zegt:

  Ach wat maakt het nog uit de wereld staat toch geheel op zijn kop ook Nederlandse samenleving is de dupe van dit enorme wanbeleid massamigratie. Kijk naar o.a. Ter Apel al een aantal jaren wordt de samenleving en de winkeliers in Ter Apel geterroriseerd door dit binnengevaren en binnengehaalde tuig wat doet de zogenoemde Nederlandse regering die halen meer en meer binnen en stelt zelfs nog speciale buslijnen in voor dat tuig dat vertikt een vervoersbewijs te tonen en bussen al enkele jaren terroriseren. De waanzin en onmacht regeert. Het nieuwe leiderschap is al uitgelekt vanwege het gevonden document in de trein we gaan nog meer en vooral kwetsbare migranten binnen halen. De zorg kan dit ook nog wel aan toch en die geïmporteerde verrijking mag wat kosten.

  Like

 4. Horatius zegt:

  Blijkbaar krijgen die asielzoekers in Groot-Brittannië waar ze op gerekend hadden. Dus een verblijf als vluchteling met alle voorzieningen waar ze volgens de vluchtelingenverdragen recht op schijnen te hebben, anders waren ze hoogstwaarschijnlijk wel in Frankrijk of elders in West-Europa gebleven.

  De directe aanleiding om uit de EU te stappen was voor het Engelse volk juist de ongecontroleerde stroom asielzoekers waar ze op een gegeven moment de buik vol van hadden.

  Als Groot-Brittannië daarna overduidelijk kenbaar had gemaakt zich niet meer gebonden te houden aan die sterk gedateerde Verdragen en de asielzoekers die toch de Engelse kust bereiken per direct in hechtenis te nemen als ongewenste vreemdelingen, was dit probleem allang tot beheersbare proporties teruggebracht.

  Nu komen er enkele tienduizenden asielzoekers per jaar op deze illegale wijze dit eiland binnen en Frankrijk is allang blij dat hun daar vanaf zijn en Macron neemt op deze wijze wraak voor de uittreding van Groot-Brittannië uit de EU.

  Migranten, asielzoekers, economische vluchtelingen, gelukszoekers, invasietroepen, bezettingstroepen, militante moslims, medicijnmannen etc. ze blijven maar komen want hun bedje is gespreid en het niet geringe risico op verdrinking neemt men maar op de koop toe.

  ‘Alles of niets’ is dus het motto en de mensensmokkelaars blijven goede zaken doen en de enkeling die wordt gearresteerd wordt weer snel op vrije voeten gesteld om zijn ‘humanitaire arbeid’ te kunnen voortzetten, al of niet onder de vlag van de Artsen zonder Grenzen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s