De overheid bedient zich van dezelfde methoden als een psychopaat

(Door: “Vrijspreker”)

In het begin van de jaren ’50 van de vorige eeuw onderzocht sociaal-psycholoog Albert Biderman hoe Chinese en Koreaanse ondervragers Amerikaanse krijgsgevangenen hersenspoelden en dwang uitoefenden om informatie, bekentenissen of valse verklaringen af te troggelen. Zijn studies resulteerden in een raamwerk – Biderman’s Chart of Coercion, ofwel Biderman’s Dwangschema – dat sindsdien in tal van situaties wordt gebruikt waarin dwang het leidende mechanisme is [1]. Voorbeelden zijn gedrag van plegers van huiselijk geweld [2], gedrag van loverboys en psychopaten, en bijvoorbeeld ook te vinden bij methoden gebruikt in Guantánamo Bay [3]. Dit schema helpt om dwangtechnieken te begrijpen.

Lees verder>>>
(h/t “Bert”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op De overheid bedient zich van dezelfde methoden als een psychopaat

 1. Mooiding zegt:

  Dan wordt het tijd dat alle gestoorde in Den Haag die meedoen aan die corona ophitsing en discriminatie van hen die het vaccin niet willen nemen oppakken en opsluiten in een gesloten inrichting, drugs zullen voor cokesnuiver geen probleem zijn dus die extra toedienen !

  Like

 2. Don Todo zegt:

  Plaatjes bij dit artikel klopt niet: psychopaten hebben in meeste gevallen een goed en verzorgd voorkomen, dragen witte overhemden,
  met of zonder stropdas, ztten strak in het pak, met gepoetste schoenen of schoenen met bonte motiefjes eronder aan en bekleden graag hoge posities waar ze als loosers en soort van bloedhonden voor nog hoger geplaatste psychopaten het vieze werk op kunnen knappen, in de hoop ooit bij de club, hoog in de piramide, van de meest smerige psychopaten ooit te kunnen horen.

  Psychopatische moordenaars, pedofielen, verkrachters op belangrijke posities zijn daarvoor bij uitstek geschikt, omdat deze ook nog eens chantabel zijn en daarmee in alle gewenste richtingen stuurbaar zijn.

  Like

 3. Julia zegt:

  Het is toch echt wel gebleken dat er een aantal knap gestoorde in Huize de Blauwe Zetel vertoeven. Coke snuiven mag, drugs verhandelen kan, dagelijkse messteken en schietpartijen geen macht over maar geen prik gehaald dan val je toch echt wel onder de categorie zware criminelen die hoognodig uit de samenleving moeten worden buitengesloten maar de criminelen mogen zoveel mogelijk vrij rond banjeren. Bekijk ook eens het aantal te vroeg losgelaten TBS- ers hoeveel mistakes zijn daar al niet mee gemaakt. Het OM die veel zware misdaden zoals iemand dood steken verontschuldigen met hij of zij was verward dus een mildere straf is noodzakelijk. Hou toch op het grootste deel in de Kamer van de Blauwe Zetels zijn te vergelijken met de categorie zwaar gestoord. Zij blijken toch totaal de weg kwijt en zien door de bomen het bos niet meer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s