Brief aan de onbekende politieagent

(Vertaling: E.J. Bron)

Beste politieagent, u heeft me vandaag in de trein van Wenen naar Stockerau naar mijn papieren gevraagd en daarop hadden we een vriendelijk gesprek. Daarbij hebben we vastgesteld dat we allebei ons land eren en houden van ons beroep. U heeft me over de gevaren van uw dagelijkse leven verteld, hoe u het ijverig en moedig de baas wordt, en hoe uw vrouw ondanks alle zorgen trots op u is. Ik heb u over mezelf verteld en we kwamen erachter dat we erg op elkaar lijken.

Op 2 februari volgend jaar, dat is een woensdag, zal ik weer dezelfde route met de trein afleggen – en misschien heeft u dan ook weer dienst. Op deze dag echter zal de regering mij tot crimineel verklaard hebben, want ik zal tot dat moment, en ook later, ABSOLUUT NIET aan een niet onderzocht gen-experiment deelnemen. U zult me dan moeten arresteren (niet exact op de 2e februari, maar de dag zal komen) – en ik zal me tegen deze arrestatie verzetten, want ik heb niets verkeerd gedaan. Wat zult u dan met me doen?

Ik zal er net zo uitzien als vandaag, zelfs hetzelfde jack dragen, en ik zal dezelfde mens zijn als vandaag. Zult u me in de boeien slaan? Zult u me tegen de grond drukken? Zult u me in een getraliede auto afvoeren? Hoever zult u gaan? En wat zult u die avond uw vrouw vertellen? Dat u trots bent een schadelijk element in de samenleving verwijderd te hebben? NU kunnen we daar nog rustig over praten. VANDAAG kunt u me nog onbeïnvloed bekijken en beoordelen of ik werkelijk een pandemie-veroorzaker ben – of misschien alleen maar een bedachtzame burger, die zich zorgen maakt om zijn gezondheid. DAARNA echter schetst onze staat me wellicht als vijand met een grijns, die men het leven ongemakkelijk moet maken. En dan kunt U wellicht ook niet meer uit uw rol vallen. Ik wens ons beiden dat we deze dag NOOIT meemaken!

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Brief aan de onbekende politieagent

 1. Bert zegt:

  Wat een ontzettend goed verhaal is dit.
  Zeer goed beschreven. Zo werkt het wel inmiddels.
  Je vrienden worden je vijanden. Gelijkheid of overeenkomsten bestaat dan niet meer.

  Geliked door 2 people

 2. Bob Fleumer zegt:

  Amen

  Geliked door 1 persoon

 3. Sinyo zegt:

  Door mijn ideale bril gezien is dit een aardige story. “De pelisi isje beste kammeraad”.
  Maar zet ik mijn werkelijke bril op, dan heb ik deels medelijden met de agenten.
  Ze krijgen de opdracht van boven opgelegd. Met bekeuringen moeten ze een bepaalde quotum halen, want bekeuringen zijn gebudgetteerd. Ga maar uit zicht fotograferen langs de weg in plaats van boeven vangen. Geen medelijden heb ik wanneer ze een risico analyse maken welke “kwaadwilligen” ze WEL kunnen aanpakken anderen [ajb] niet. Ikzelf zou dan voor een klap van de bullepees (slagwapen van oom agent) in aanmerking komen in geval dat . . .

  Like

 4. Donald Duck gaat jagen zegt:

  Tussen mij en mijn leven in vrijheid staat een politieagent.
  Tussen U en uw leven in vrijheid staat ook een agent…

  Burger 50.001 heeft geluk, de agenten zijn op. Nu staat er een andere burger in BOA uniform om het handhaven van het afnemen van vrijheid in stand te houden.

  Verder staan er nog vele burgers elkaar te controleren. Het lijkt verdomme de DDR wel.
  De macht om te terroriseren is niet genomen maar gegeven, door zwakke medeburgers die zelf niet in staat zijn het leven zelf te bevatten, maar die geluk halen uit de catalogus van IKEA en de folders uit de brievenbus. De gelukkige slaaf.

  Geliked door 2 people

 5. Boike zegt:

  Politieagenten zijn geprogrammeerd, om in de uitvoering van hun taak, hun gevoelens en hun emoties opzij te zetten en opdrachten uit te voeren. Menselijkheid komt in hun woordenboek niet voor, wel het “Befehl ist Befehl”.

  Politie is al lang niet meer “je beste vriend”. Nooit geweest trouwens. De slogan van de Politie luidt niet voor niets: “waakzaam en handhavend”. De afstand tussen Politie en Burgers is nog nooit zo groot geweest als tegenwoordig.

  Ik ben opgegroeid in een dorp, waar we destijds nog een veldwachter hadden. Dat was een soort Bromsnor, die af en toe wat rondfietste. Toen kregen we Rijkspolitie. Dat was een groepscommandant met 3 assistenten. Nu leven we in een tijd met Politie, ME, Boa’s, Buurtagenten, Buurtwachten, Romeo’s, Wijk-Rangers en kliklijnen. En menigeen voelt zich niet veilig meer op straat. Wat ging er fout ???

  Geliked door 3 people

  • Bert zegt:

   Ik had vroeger niet echt een hekel aan de politie.
   Je wist waarvoor ze waren.
   Maar hier waar ik woon viel er nog normaal mee om te gaan en ze waren ook redelijk.
   Ok, ze pakten je cross brommertje wel eens af.
   Maar je wist dat het niet mocht als je nog geen 16 jaar was.
   Maar die kreeg je ook weer terug na 4 tot 6 weken zonder bekeuringen er bij.
   Was die opgevoerd waren alleen die onderdelen verdwenen. Ze sloopten niks.
   Dat is het risico als je dat doet. Vervelend maar dat hoort er ook bij.
   Ze brachten je ook wel eens thuis met je dronken kop.
   Ze zochten zelfs je gestolen fiets weer op. Dan kreeg je een belletje of hij stond weer voor de deur.
   En ze kwamen wanneer het nodig was.
   Zo verschrikkelijk onredelijk vond ik ze niet hier.

   Like

 6. Kanaloa01 zegt:

  We moeten ons afvragen wie er (veel)geld verdienen aan de “vaccins” buiten de Farmacie. Zijn het de artsen, professoren, virologen, enz, die belangeloos waarschuwen voor de gevolgen van vaccinatie of de artsen professoren, enz. die voor vaccinatie zijn en daar per injectie €20,00 voor ontvangen en dan nog niet meegerekend de dagen dat (huis)artsen en ander medici in de watten gelegd worden bij bijvoorbeeld luxe congressen, georganiseerd door de farmacie, waarbij wel het een en ander aan de strijkstok blijft hangen voor de diverse medici.
  De keus lijkt me niet zo moeilijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s