De energietransitie is uitgemond in een energiecrisis

(Vertaling: E.J. Bron)

We staan kort voor de ineenstorting van Duitsland als vestigingsplaats van industrie, waarschuwt Sven von Storch. De energieprijzen maken het onrendabel om in Duitsland te produceren. De enige redding op de korte termijn is om de looptijd van de kerncentrales te verlengen.

Freie Welt: Meneer von Storch, de energieprijzen schieten de lucht in. Wat heeft dat voor effecten op de Duitse economie?

Sven von Storch: Enorme! De stroomprijs is in Duitsland in de afgelopen twee decennia met 128% gestegen. Duitsland heeft nu al de hoogste stroomprijzen ter wereld. En dat in een industrieland zoals Duitsland met veel middenstandsbedrijven en grote industrieconcerns.

Freie Welt: Dat zal zorgen voor sterk verhoogde productiekosten.

Sven von Storch: Inderdaad. De exploderende kosten leiden ertoe dat het onrendabel wordt om in Duitsland te produceren. Grote industrieondernemingen verminderen op dit moment hun productie of stoppen deze helemaal.

Freie Welt: En desondanks eisen klimaat-fanatici en de Groenen hogere energieprijzen.

Sven von Storch: Daaraan herken je hoe wereldvreemd de eisen van de Groenen zijn. Door de overgebleven kerncentrales te sluiten, ontstaat er een enorm gat in de stroomvoorziening, dat niet zo snel weer met nieuwe gascentrales of onbetrouwbare energiedragers zoals wind en zon gedicht kan worden. Wanneer de kerncentrales en kolencentrales uitgeschakeld zijn, dreigt voor ons een energie collaps. Dan kan het tot een Blackout komen. Dat is fataal voor miljoenen burgers. De industrie zal vertrekken, mits ze daarvoor al niet is ingestort.

Dit beseffen ook in toenemende mate zelfs linkse en links-liberale tijdgenoten. De voormalige hoofdredacteur van de “ZEIT”, Theo Sommer, schreef bijvoorbeeld in augustus dat het een “illusie zou zijn dat eco-energie de uitval van de stroom door kolen zou kunnen vervangen.”

Bovendien mogen we niet vergeten dat nu de vele elektrische auto´s aan het net komen. Waar moet al die stroom vandaan komen?

Freie Welt: En hoe zit het met aardgas?

Sven von Storch: Vanwege de daling van de energie uit kolen en atoomkracht is Duitsland de wereldwijd grootste importeur van aardgas geworden. Duitsland staat met zijn aardgasimporten zelfs boven China, Japan en de VS. Meer dan de helft van de Duitse aardgasimport komt uit Rusland. De prijsexplosie van het aardgas treft de industrie en de consumenten in Duitsland daarom met volle kracht.

Sinds de zomer van dit jaar is de globale prijs voor aardgas bijna verdrievoudigd. Daaraan dragen vele factoren bij. Na een koudegolf in Azië, Europa en de VS in de vorige winter zijn de reservoirs nauwelijks nog gevuld. Daarbij komen weinig wind, die de raderen doet stilstaan, en de stijgende vraag door het economisch herstel. Vanwege de globale klimaatpolitiek is ook China ermee begonnen het aandeel van steenkool in zijn stroomproductie sterk te reduceren en over te stappen op aardgas, wat tot een stijgende vraag naar aardgas leidt en zorgt voor nog hogere prijzen.

Freie Welt: Dus we kunnen samenvatten dat het een fatale fout was om met de energietransitie de beproefde energiemix van kolen en kernenergie op te geven?

Sven von Storch: Ja, zo is het. We moeten dit energiepolitieke amok maken van de groene politiek nu stoppen. Dat is een race tegen de klok, voordat de resterende kerncentrales uitgeschakeld worden. De burgers hebben begrepen dat de demonisering van de kernenergie ons in de afgrond leidt. De verlening van de looptijden van de kerncentrales is het enige rad waaraan we op de korte termijn kunnen draaien om een catastrofe af te wenden.

Daarom proberen we uit alle macht de burgers te blijven informeren en de verantwoordelijke politici wakker te schudden, opdat het tot een verlenging van de looptijden van de kerncentrales komt. Anders kan de energiecrisis tot de ineenstorting van Duitsland als vestigingsplaats van de industrie leiden en de sociale stabiliteit in ons land blijvend aantasten.

(Sven von Storch is de uitgever van de “Freie Welt”)

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op De energietransitie is uitgemond in een energiecrisis

 1. Bert zegt:

  Als ze hier mee door gaan dan komen voortaan Mercedes, BMW en Porsche uit China.
  Dan is het afgelopen voor Duitsland.
  Met 100.000den werkeloze er bij.

  Geliked door 1 persoon

 2. Boike zegt:

  Ik herinner me de tijd, en dat is nog niet zo heel erg lang geleden, dat de linksen fel gekant waren tegen kerncentrales en atoomenergie. En diezelfde linksen pleiten nu dus voor meer kernenergie. Tja, het kan verkeren. De beste en meest kortzichtige ondeskundige stuurlui zitten immers in de milieubeweging en de politiek.

  Hebben we de techniek nu zo goed onder controle, dat er geen ongelukken meer kunnen gebeuren zoals bijvoorbeeld Tsjernobyl of Fukushima ??? En wat doen we met de nucleaire afval ??? Waar dumpen we dat ??? En wat, als het per ongeluk toch een keertje fout gaat ??? Ongelukjes komen immers altijd op het onverwacht en schuilen in kleine hoekjes. Waarschuwing, slechts één klein momentje van ondoordachtzaamheid, kan zijn, dat je jaren schreit.

  Het is wellicht misschien niet onverstandig, om alsnog de import van gas uit Rusland via de Nord Stream 2 Pijpline als alternatief voor onze energiebehoefte te overwegen.

  Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   Zelfs deskundigheid moet wijken voor ideologie. In gesprekken met studenten van de Technische Universiteit van Aken werd mij in alle ernst gezegd dat zowel de naburige kerncentrales in Thiange en Doel als alle bruinkoolcentrales in het Rijnland onmiddellijk moeten worden gesloten omdat we anders een nucleaire, CO2- en hittedood zullen sterven.
   Het is de nieuwe religie van de angst die zowel Covid als de klimaatbeweging draaiende houdt.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ravian zegt:

  De groene energie gelovigen gaan het gegarandeerde falen van die alternatieve energie meuk toch nooit erkennen voordat straks, letterlijk, het licht uit gaat.
  De schade die dan aan de elektriciteitsinfrastructuur wordt toegebracht zal enorm zijn, maar ook dat begrijpen ze niet, omdat elke kennis van techniek hen totaal vreemd is.
  Bezie hen maar als een stelletje vuilnismannen die denken dat zij ook wel even een open hartoperatie kunnen uitvoeren.
  De domheid en arrogantie van dit groenlinkse volk is werkelijk stuitend.
  En daar gaat de domme kudde pas achter komen als het te laat is, als de economie voorgoed gesloopt is en ze hun voormalige welvaart voor minimaal een paar decennia op hun (lege) buiken kunnen schrijven.
  Ook die moeten zichzelf eerst in de middeleeuwen terugvinden voordat ze begrijpen wat de door de socialisten aangeprezen en nagejaagde “groene toekomst” in de praktijk inhoud.
  De groene EUSSR leid niet enkel naar het vierde rijk maar ook naar de vierde wereld; nog armoediger en ellendiger dan de welbekende derde wereld al is.
  Maar het kalf moet en zal eerst weer in elke beschikbare sloot verzopen worden voordat het lampje weer eens gaat branden.

  Geliked door 3 people

 4. BosscheBol zegt:

  Ravian, je zegt: “…en ze hun voormalige welvaart voor minimaal een paar decennia op hun (lege) buiken kunnen schrijven …”
  Het kan nog erger worden. Links is op dit moment met allerlei kunstgrepen nog steeds aan de macht. In het ergste geval houden ze dat nog lang genoeg vol om helemaal om te schakelen naar wind- en zonne-energie. De energie die daar uit komt, zal niet voldoende zijn om onze maatschappijen draaiende te houden: bedrijven zullen op de fles gaan of verhuizen, burgers zullen ’s winters in de kou zitten.
  Dat hoeft niet zo heel lang te duren of de technologische zuil van onze maatschappij verdwijnt. De moderne geneeskunde zal verdwijnen. Epidemieën krijgen vrij spel. Velen zullen sterven.

  Je zou kunnen denken: dan beginnen we toch weer opnieuw vanaf de industriële revolutie? Helaas kan dat niet. In 1800 lagen steenkool, olie en ertsen nog aan de oppervlakte en die kon je makkelijk delven. Dat is niet meer zo. Wat er nog is, is moeilijk te bereiken en daar heb je geavanceerde technologie voor nodig die er dan niet meer is. Voorbij een zeker punt is het onomkeerbaar: de kleine groep mensen die het overleeft zit voorgoed in de steentijd.

  Geliked door 2 people

 5. Julia zegt:

  Dus het falen rondom de klimaathysterie is al volop gaande er wordt al stevig gewaarschuwd voor ernstige energietekorten waardoor deze onbetaalbaar wordt en vele huishoudens regelmatig in de kou komen te zitten. Het hout voor de houtkachels stijgt ook inmiddels enorm en dreigt er al een tekort aan hout. Dus mensen schaf een butaangasfles aan op een comfort of fornuis want anders is het geen koffie, soep of eten meer warm maken omdat zeer regelmatig de electriciteit door schaarste uit zal gaan vallen. In ieder geval moeten die linkse idioten die deze enorme blamage nu al hebben geslagen toch toegeven aan het meer bouwen van kerncentrales vooral als we ook nog eens massaal in de rijdende batterijen moeten gaan rijden.

  Like

 6. Henk,B zegt:

  Er is geen energie crisis wel eenmoslim crisis en gelukzoekers crisis bijde verorzaakt door!
  linkse snow flakes ala merkel heil aan de moslims en de dood voor het westen laat de eigen bevolking maar de tering na de nering zetten socialisten a sociaal net als corona is de energy
  crisis gemaakt door de linkse hufters waaronder de media, jaren terug zou alles al op zijn
  maar nee hoor de theorie is niet instaat om teberekenen wanneer het op zou zijn maar kijk niet gek
  als dat nog eens twee duizend jaar gaat duren de theorie van de druk van de aarde onder druk
  bezwijkt alles ook de linkse snow flake bull shit de energy die we nu benutten/hebben is uit het
  topje van de aarde ook wel laag hangend fruit genoemd, we kunnen veel maar weten niet waar
  en hoeveel de aarde heeft aan energy, druk kan een andere weg maken kiezen daarom dit stukje
  van een bron die leeg was en afgesloten maar na een tijd weer open ging, okay dat will niet zeggen
  dat we kunnen doen en laten wat we willen, daarom is het beter om onderzoek tedoen hoe we
  beter met energy om kunnen gaan al heb je genoeg energy om van A naar B tegaan wil dat niet zeggen dat we daarmee naar X kunnen gaan for the fun. mijn onderzoek in innovatie toond
  al aan dat we hetzelfde kunnen blijven doen met 50% minder, laat je niet gek maken door
  snow flake verhalen als ik dat kan dan kunnen veel ander dat ook in hun vak gebied
  en die zie je de boel niet slopen om dat zij hun zin niet krijgen nee die hebben wel iets anders
  aan hun hoofd wat linkse snow flakes niet kunnen de wereld verbeteren en opbouwen
  inplaats van afbreken.
  MVG, Henk,B

  Like

 7. Boike zegt:

  Na de Tweede Wereldoorlog hebben onze grootouders, onze ouders en wij de armen uit de mouwen gestoken voor de wederopbouw. Het was een zware en moeilijke tijd. Het was een tijd van grote inspanningen en dito opofferingen. Met pijn, bloed, zweet en tranen werd het land opgebouwd. Maar stap voor stap werd er langzaam vooruitgang geboekt.

  De generatie van nu kreeg, gratis en voor niets, een land van weelde en welvaart in de schoot geworpen. Maar zoals zo vaak wordt iets, dat gratis is, niet echt gewaardeerd. Men vindt het zo vanzelfsprekend en men eist nog meer. Men heeft er geen enkel begrip van, hoe het een ander tot stand is gekomen. In plaats van respect te betonen, ontwikkelen ze in hun hoogmoed allerlei waanideeën. Men begrijpt niet, wat men weggooit en hoe diep de afgrond is, die voor hen ligt.

  Met Opa, die ouwe zeur, hadden ze nooit echt gesproken. Zijn verhalen sloegen ze in de wind. Ze gingen feesten en beesten in Marbella. Ze gooiden alle ouwe troep weg. Hun ledigheid staken ze niet onder stoelen en banken. Ze kochten een VTD-huis (veel te duur) met HHH (hele hoge hypotheek) en richtten het in met ZWG (zwart wit grijs) en SKL (strak kaal leeg). De computer is hun afgod. Ze willen carrière. En hoe kan dat toch gebeuren, dat hun relaties op de klippen lopen ???

  De satanische Nieuwe WereldOrde doet zijn entree. De reset is in volle gang. De slogan luidt: “gij zùlt niets meer hebben en gij zùlt gelukkig zijn”.

  En als de generatie van nu van ellende niet meer weet wat te doen, zullen men zich vertwijfeld afvragen, wat er fout is gegaan met hun waanideeën. Berouw komt immers altijd pas na de zonde.

  Opklimmen op de maatschappelijke ladder gaat langzaam en is een moeizaam proces. Het geschiedt meestal in 3 à 4 generaties. Afglijden daarentegen gaat zo snel, dat het niet is bij te benen. Het is als een sneeuwbal die de berg afrolt. Die wordt alsmaar groter en gaat alsmaar sneller, is niet te stoppen en komt pas onder in het dal tot stilstand.

  De eerste generatie is de pionier, die iets opzet en heel veel moeilijkheden moet overwinnen.
  De tweede generatie heeft een basis om mee te beginnen en kan dat uitbouwen.
  De derde generatie is veelal in staat de grote expansie te realiseren.
  De vierde generatie krijgt alles gratis en voor niets in de schoot geworpen en vindt het allemaal heel gewoon. Men realiseert zich niet welke opofferingen zijn voorgeslacht zich moest getroosten. Ze geloven, dat de bomen tot in de hemel blijven groeien. Maar hoogmoed komt voor de val. De saturatie zet veelal in, zonder dat men het zich realiseert. Het “point of no return” is eerder bereikt, dan men zich realiseert. En dan gaat het zo snel, dat er geen redden meer aan is.
  De volgende generatie is terug bij af en mag opdraaien voor de gevolgen.

  Like

 8. Eppo zegt:

  Zet de afsluiter open van Noord Stream 2.

  Like

 9. Adriaan W. zegt:

  “De energietransitie is uitgemond in een energiecrisis”

  Dat lag geheel in de lijn der bedoeling, Merkel kreeg het voor elkaar om samen met de groenen de kernreactors gefaseerd af te schakelen, zon en wind energie levert niet de benodigde energie, iedereen heeft het aanzien komen, niemand ondernam iets.

  Like

 10. ronjaspers zegt:

  De NWO agenda is gebaseerd op het communistische model.Daarvoor moeten eerst alle kapitalistische landen financieel kapot gemaakt worden,en dat gebeurt de laatste jaren door de klimaathoax projecten.

  Like

 11. Blaffertje zegt:

  Gaat hier dezelfde kant op.
  Ook hier word de boel naar de kloten geholpen voor een onrendabele, milieu en klimaat onvriendelijke energietransitie.
  Bedrijven worden weggejaagd door onmogelijke eisen en u en ik mogen de lasten dragen vanwege een stel idioten die blijkbaar naar het stenentijdperk terug verlangen.
  Één voordeel kan het hebben en dat is dat zij niet zo gemakkelijk hun belachelijke ideeën kunnen rond bazuinen omdat er niet voldoende stroom en brandstof meer is.
  Zij beschikken dan ook niet meer over internet, telefoon of auto, alles moet dan met ouderwets brieven post en paard en wagen.

  Like

 12. Qvic zegt:

  Wat moet ik er van zeggen, wat vele milieu fascisten missen is dat zij de technische kennis missen. Die denken werkelijk met windmolentjes en zonnepanelen de wereld van stroom kunnen voorzien. Ze zijn ook overtuigd dat als je alles elektrisch maakt, dat het dan geen CO2 uitstoot geeft. Maar vergeten gemakshalve dat die elektrische energie uit het stopcontact er niet van zelf in komt. Daar moeten centrales achterstaan die de benodigde elektriciteit kan leveren. Met hun alternatieven zou iedereen amper een paar uur per dag stroom hebben. Dan hebben het nog niet over de industrie en het transport.

  Maar ook die moeten gemaakt worden en getransporteerd en opgebouwd worden, daar gebruiken we nu meer energie voor dan ze ooit zelf energie kunnen opleveren. Maar daar kijken die milieu fascisten niet naar, ook niet naar het recycle proces van hun alternatieve. Maar ze gaan wel al de oude constante energie voorzieningen maximaal belasten, om zo hun eigen alternatieve zogenaamd rendabel te maken qua kostprijs. Door deze oude constante energie voorzieningen ook nog eens af te laten breken voor zogenaamde groene beleid waar zij aan vast houden. Komen we steeds verder in de problemen, nu we ook het elektrische vervoer zijn gaan promoten. Elke elektrische auto slurpt net zoveel elektriciteit op als 10 huishoudens per 1 accu lading. Als we volgens hen iedereen elektrisch moet gaan rijden, zullen we oppervlakte op de aarde tekort komen om de benodigde energie voor alleen ons wagenpark te kunnen opladen.

  Het punt is dat het kwartje bij die milieu fascisten maar niet wil vallen en blijven ze arrogant doorgaan totdat alles in elkaar klapt. En zo als nu er uit ziet gaat dat ook werkelijk gebeuren. Dat we in de toekomst maar een paar uur stroom per dag ter beschikking krijgen. Waar je een paar ledjes op kan laten branden.Terwijl de digitale wereld om ons heen steeds meer elektriciteit op zal eisen. De hoge energie prijzen van nu hebben we alle te danken aan deze milieu fascisten. Want in 2008 waren de energie prijzen voor een kuub gas en een vat ruwe olie al bijna 2x zo duur als nu, alleen werden die toen niet zo erg belast als nu het geval is.

  Like

 13. Jan zegt:

  Azarkan vraagt Stef Blok waarom Facebook zoveel privileges kreeg. Snel aansluiting & 90% korting

  Blok liegt er op los, je hoort het aan zijn gestotter en gegorgel en lege zinnen. 1 hoofdzin van 1 woord en een bijzin van 100 woorden, herhalen wat Azarkan vraagt en vervolgens niks zeggen, wat traditie is.

  Facebook kreeg geen voorrang, Meta kreeg gewoon de hoogste prioriteit. Facebook kreeg geen 90% korting, Meta betaalt gewoon het 10-procentstarief.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s