Sinds 2015 zijn er meer dan 800.000 bootmigranten naar Europa gehaald

(Vertaling: E.J. Bron)

Sinds 2015 werden er ongeveer 850.000 migranten op zee opgepikt en naar Europa´s kusten gebracht. Zoals de Europese Comissie aan de “Welt am Sonntag” meedeelde, zouden er in de afgelopen zes jaar “meer dan 840.000 mensen onder de verantwoordelijkheid van EU-Frontex-operaties zijn gered” en aan land gebracht. De Europese Commissie weersprak daarmee de beschuldiging Europa tegen migranten af te schermen.

Alleen al in dit jaar zouden er “meer dan 35.000 mensen onder de verantwoordelijkheid van Frontex zijn gered, waarvan 45% in de centrale Middellandse Zee, 40% op de Atlantische route via de Canarische eilanden, 13% op de westelijke Middellandse Zeeroute naar Spanje en 2% op de oostelijke route” naar Griekenland, maakte de Europese Commissie verder bekend.

Nieuwe Duitse regering wil Frontex voor de redding op zee inzetten

Daarbij komen migranten, die door private vluchtelingenorganisaties zoals “Mission Lifeline” of “Seawatch” op zee opgepikt en meestal naar Italiaanse havens gebracht worden.

De SPD, de Groenen en de FDP hebben zich er in het coalitieverdrag voor uitgesproken om de redding op zee van migranten weer in handen van de staat te geven.

De EU-missie voor de redding op zee “Sophia” tussen Noord-Afrika en Italië was sinds 2017 grotendeels gestaakt. In plaats daarvan gokt men erop dat de Libische kustwacht de migratie van Afrika via de Middellandse Zee naar Europa stopt. Dat wil de nieuwe Duitse regering nu veranderen. “Frontex dient in het kader van het mandaat actief deel te nemen aan de redding op zee”, staat er in het coalitieverdrag.

Ondersteuning voor private redding op zee

“Het is een civilisatorische en wettelijke verplichting om mensen niet te laten verdrinken. DE civiele redding op zee mag niet gehinderd worden. We streven naar een door de staat gecoördineerde en Europees gedragen redding op zee in de Middellandse Zee en willen met meer landen maatregelen zoals het Malta-mechanisme verder ontwikkelen. We streven naar een faire verdeling van de verantwoordelijkheid tussen de aan de Middellandse Zee liggende landen bij de redding op zee en willen veiligstellen dat mensen na de redding naar veilige plaatsen gebracht worden.”

Ondertussen eisen vluchtelingenorganisaties na de dood van meerdere migranten in het Nauw van Calais legale manieren van immigratie. “Als er legale manieren naar Groot-Brittannië zouden bestaan, zouden er geen mensensmokkelaars zijn”, zei de voorzitter van de Franse organisatie “L´Auberge des migrants”, François Guennoc, tegenoverhet persbureau AFP.

Bron:
jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Sinds 2015 zijn er meer dan 800.000 bootmigranten naar Europa gehaald

 1. Ravian zegt:

  Das dan enkel al voor een triljard aan sociale dienst uitkeringen de komende halve eeuw.
  Laat ik de rest van de geneugten waar dit volk ons nog op gaat trakteren nog maar even buiten beschouwing.
  Wanneer gaat de welvaart, veiligheid, en cultuur, van de autochtone Europeanen eens van deze parasieten invasie “gered” worden?

  Geliked door 2 people

  • BosscheBol zegt:

   Nooit. Het is nl. de bedoeling dat de autochtone Europeanen ten onder gaan.

   Geliked door 2 people

   • BosscheBol zegt:

    Ja, nou, Ravian, ik was een beetje kort door de bocht. Blanken zijn best wel handig: ze werken hard, vinden van alles uit en betalen een hoop belasting. Dus ze hoeven niet echt weg. Ze zouden alleen hun bek meer moeten houden (vindt de overheid).
    Ik denk dat zo tegen 2050 ruim 25% van de inwoners van Nederland mohammedaan is. Ik denk ook dat er tegen die tijd zoveel rotzooi is, dat de bevolkingsgroepen met elkaar slaags raken. Maar, neem mij aub niet kwalijk, maar de blanken zijn nogal week geworden en de mohammedanen zijn fanatiek en worden misschien ook nog wel bewapend door ome Erdogan.
    Zo gauw die 2 groepen een beetje met elkaar in evenwicht zijn, heeft de overheid het gemakkelijk. Met een klein legertje kunnen ze de mohammedasnen helpen (vanwege de inclusiviteit, uiteraard) totdat de blanken eindelijk hun bek houden, maar als de blanken dreigen totaal te verliezen, gaan ze die weer even helpen (uiteraard om humanitaire redenen). Zo houden die 2 groepen elkaar bezig en de overheid heeft er geen kind meer aan.

    Like

 2. saddy zegt:

  Goed nieuws!
  De nieuwe regering in duitsland gaat de door soros zo gewenste welkomst-cultuur hanteren. Iedereen welkom, bootje niet meer nodig. En de stemleeftijd wordt verlaagd zodat de geindoctrineerde jeugd voor nog meer waanzin gaat zorgen.
  Schrijfsels over bootmigranten gaan dus tot het verleden behoren.

  Like

 3. Meine zegt:

  Na bijna een eeuw aan voedselhulp, hoeven we het niet meer te sturen, ze komen het wel halen..

  Don’t feed them, you’ll breed them

  Like

 4. Julia zegt:

  Niets kan mij meer verbazen. Dit is toch al lang een gegeven en de grenzen worden toch gewoon bewust open gehouden. Het Europese volk draagt er wel weer flink aan bij wat maakt het nog uit in al EU lidstaten heerst toch al een enorme chaos. Ik kan mij er niet meer druk om maken waarom zou ik miljoenen mensen blijven toch op hun lauweren zitten en vinden het prima. De tijd zal het leren in ieder geval kunnen er heel wat IC bedden en ziekenhuisbedden bij want het stroomt vol met artsen en verpleegkundigen en vooral heel veel technische vakmensen. Volgens Kaag is die import toch een toegevoegde waarde en hard nodig vanwege onze vergrijzing. Laat me niet lachen het zijn massale levenslange uitkeringstrekkers. Maar ja ik haal mij schouders wel op want het kleine aantal mensen dat wel wakker is botst tegen een muur van miljoenen stommelingen die willens en wetens de toekomst van hun kinderen vergallen.

  Like

 5. Ben zegt:

  Het aanstaande leger van Brussel.

  Like

 6. Hovawart zegt:

  Rijen dik zittend op de zijkanten van het ”reddingsvlot” maar niemand met een peddel, dat zegt toch al genoeg…………en wij maar roeien met de riemen die we hadden.

  Like

 7. Horatius zegt:

  ”Frontex dient in het kader van het mandaat actief deel te nemen aan de Islamisering van Europa”.

  Dit is in feite het logische gevolg van het coalitieverdrag van de nieuwe Duitse regering.

  Frau Merkel heeft haar hielen nog niet gelicht of haar opvolgers hanteren een migratiepolitiek die zo mogelijk nog rampzaliger is dan het Wir Schaffen Das!

  De bootjes zijn straks niet meer nodig, want er zullen luchtbruggen en luxe passagiersschepen gaan functioneren vanuit Afrika om deze kennismigranten op geriefelijke wijze naar West-Europa te kunnen vervoeren.
  Toeristenklas of Eerste klas? Dat is nog een onderwerp van discussie, maar dat zijn slechts bijzaken die na goed onderling overleg op humane wijze zal worden opgelost.

  Aan de mensensmokkelaars die nu zonder werk komen te zitten zal een ruime schadevergoeding worden uitgekeerd, mits men een bewijs van goed gedrag kan overleggen getekend en gestempeld door de Soros Foundation.

  De Gezinshereniging zal worden herzien en in sterke mate worden verruimd: voortaan kunnen ook neven en nichten, ooms en tantes, grootouders en eventuele bijvrouwen (met kinderen) in dit kader worden toegelaten.

  Nederland zal voortaan als een uitermate veilig land worden beschouwd en heeft dus de verplichting minimaal 100.000 migranten op jaarbasis op te vangen in geriefelijke opvangcentra met alle mogelijke voorzieningen zoals moskeeën, geiten, geestverruimende middelen en Onderwijs in de eigen taal.

  De boerka mag weer worden gedragen in de openbare ruimte en het ritueel slachten van schapen, geiten en rechtse opiniemakers zal eveneens worden gedoogd.

  Volgens onbevestigde geruchten zal er op korte termijn een Europees leger worden opgericht met een dominante rol voor Duitsland en Frankrijk om zo nodig orde op zaken te kunnen stellen in de landen die weigeren mee te werken aan het opvangen van asielzoekers.

  Mission Lifeline en Seawatch krijgen de taak om ‘extreemrechtse individuen’ te vervoeren naar Afrika om aldaar dwangarbeid te verrichten. De selectievoorwaarden zijn nog onderwerp van discussie binnen de FDP, de Groenen willen een harde lijn hanteren om zodoende het volk te zuiveren van ‘staatsgevaarlijke elementen’ die het omvolkingsproces willen verstoren.

  Donderju! Als dit allemaal realiteit wordt zijn we nog slechter af dan met Angela Merkel aan het roer van het zinkende schip Europa.

  Like

 8. Bert zegt:

  Alleen in Nederland zijn er veel meer dan een miljoen binnen gekomen.
  Hoeveel zal dat dan wel niet over heel Europa zijn.
  Of ze met een bootje komen, de trein of met de bus. Ze zijn wel binnen.
  Weg krijgen doe je ze niet meer.

  Like

 9. Bob zegt:

  Frontex voor de verdediging en controle
  van de europese buiten grenzen was het smoesje.
  Iedereen mee eens, wordt nu de afhaal dienst
  voor de geluk zoekers,
  Weinig die er tegen protesteren.

  Like

 10. Bas zegt:

  Ondertussen in Frankrijk

  De winkeliersvereniging van Besançon heeft ‘Joyeux Noël’ dit jaar ingeruild voor ‘Fantastique Décembre’….

  https://pbs.twimg.com/media/FFTKpWAWYAAC16b?format=jpg&name=900×900

  Like

 11. Eppo zegt:

  Laat Ze maar hard werken voor Ze die Hollanders.
  Ze stemmen toch niet anders
  Op een dag gaat Ze van zelf de oogjes open.
  Gaat wel lang duren hoor.
  Maar open gaan Ze.
  Veel succes met de teringzooi gebracht tot in elke straat door PvdA en VVD en nog wat clubs.

  Like

 12. ronjaspers zegt:

  Onze toekomstige moordenaars,verkrachters en plunderaars.

  Like

 13. Klaas zegt:

  Like

 14. boorzalf zegt:

  Nou nog 1 keer, de halve gare zanggroep. En nu nog 1 keer uit je TENEN: JIJ BENT WELKOM, WELKOM.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s