Nieuwe officiële terminologie van de EU: “Kerstmis” en “Maria en Jozef” dienen te verdwijnen

(Vertaling: E.J. Bron)

Bij de herwaardering van het traditionele Europese waardelandschap zet de EU het mes er nu diep in: ze wil Kerstmis en andere specifiek christelijke tradities nu ontkerstenen. Dat blijkt uit een interne leidraad voor “inclusieve communicatie”.

Het document spreekt zich er voor uit om niet aan te nemen dat alle mensen christenen zouden zijn. Daarom worden er direct praktische voorstellen gedaan hoe christelijke tradities ook voor niet-christenen acceptabel gemaakt kunnen worden. Zo wordt als alternatief voor de zin “De kersttijd kan stressig zijn” voorgesteld: “De vakantietijd kan stressig zijn.” Want: “Niet alle personen vieren de christelijke feestdagen, en niet iedereen viert deze op dezelfde data.”

Ook “Maria en Jozef” wil de EU uit het vocabulaire van de Europeanen schrappen. Zo dienen christelijke voornamen te wijken voor “algemene” voornamen. “Kiest u ook geen naam die typisch is voor een religie”, wordt aanbevolen. Zo luidt het alternatief voor de zin “Maria en Jozef zijn een internationaal paar”: “Malika en Julio zijn een internationaal paar.”

De religieuze begrippen zijn bestanddeel van een tabel, waarin de EU andere “Do´s” en “Dont´s” opsommen. Daaronder vallen ook begrippen met een vermeende negatieve connotatie zoals “kolonisatie”. In plaats van te spreken van de “kolonisatie op Mars” zou het beter zijn “Mensen naar Mars te sturen”.

Met haar aanbevelingen geeft de Europese Commissie opdracht aan haar medewerkers om bij het organiseren van bijeenkomsten en bij het werk in groepen en teams speciaal op de verschillende religieuze en culturele achtergronden van de deelnemers te letten. “Elke taal, die welke vorm van intolerantie of oordeel tegenover een religieuze groep uitdrukt, stereotypen aanwakkert of een religieuze groep afzondert, mag niet gereproduceerd worden”, leert het document.

De nieuwe taalvoorschriften van de EU werden werden blijkbaar openbaar via Europa-politici uit de gelederen van rechtse Italiaanse partijen. Zo reageerde Giorgia Meloni, de voorzitster van de Fratelli d´Italia, boos en verontwaardigd: “Nu is het genoeg”: onze geschiedenis en onze identiteit vernietig je niet”, liet ze weten. En de chef van de Lega, Matteo Salvini, sprak kort en bondig van “klinkklare onzin”.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

35 reacties op Nieuwe officiële terminologie van de EU: “Kerstmis” en “Maria en Jozef” dienen te verdwijnen

 1. Klaas zegt:

  Like

 2. Bas zegt:

  Christenfobie is de terminologie daarvoor!

  Geliked door 2 people

 3. Harry Willemse zegt:

  Ook “Maria en Jozef” wil de EU uit het vocabulaire van de Europeanen schrappen. Zo dienen christelijke voornamen te wijken voor “algemene” voornamen. Zoals Mo, Abdel, Farouk, Farida , Fatima , Hakima.

  Like

 4. Bert zegt:

  Wat een partij onzin weer.
  Ik ben niet christelijk maar kerst hoort er bij. Sinterklaas trouwens ook.
  Het enige waarom ik het vervelend vind is omdat ik het nogal gemaakt vind en als gedwongen ervaar. Je moet mee doen. Liever niet denk ik dan.
  Met zo als kreten als, niemand mag met kerst alleen zijn.
  En zo gezellig vind ik vaak al die gedwongen vreet partijen niet.
  Het moet vooral gezellig blijven, gemaakt gezellig.
  Al kunnen ze mekaar onderling wel afschieten. Zeg er vooral maar niks over.
  Altijd de schone schijn ophouden omdat het kerstmis is.
  Ik ontwijk dat gemaakte feestjes.

  Geliked door 2 people

 5. Hovawart zegt:

  Kunnen ze een begin maken met de EU-verlichting bij de islamietjes, dan breekt geheid de pleuris uit……..mocht men daarop uit zijn.

  Geliked door 1 persoon

 6. karton zegt:

  Ik heb mijn plannen voor de komende Kerst helemaal ondersteboven gegooid ! Jozef + Maria + hun kindeke Jezus flikker ik uit hun stal, is dat stel nu helemaal besodemieterd om een lekkere warme stal bezet te houden terwijl “vluchtelingen” in de kou moeten verblijven ! In mijn stal komen alleen veel geiten + schapen en in het kribbetje leg ik een 5-jarig meisje, rondom haar staan allemaal islamieten in lange witte jurken met als hoofdman ene Allah, hij verkoopt kaartjes voor de bingo, wie ‘t eerste rijtje vol heeft, wint het meisje als hoofdprijs.

  Geliked door 4 people

  • paulzwueste zegt:

   Bijzonder creatief.
   Ik zie het helemaal voor me.
   Heb je gedacht aan kadopapier om het meisje te verpakken…?

   Like

   • karton zegt:

    @ paulzwueste op 2-12-2021 om 12.48 u. Nee, niet aan gedacht; stom stom stom !!! Papier met iets van de kerst bijv. ? Doe dan maar een papiertje met 1 piek en 2 ballen. Ik word zó gallisch van dat hele “vluchtelingen-gedoe” dat ik alleen maar met onzin kan reageren.

    Geliked door 1 persoon

   • Wolf zegt:

    😂 das een goeie.

    Like

 7. Henk der Niederlánder zegt:

  Dus zijn naar mijn mening Mohamed en Aisa ook internationale namen en dienen uit het vocabulaire geschrapt te worden,
  Of gaat dat in het geval van zandvreters niet op.
  Want die kun je volgens het Brussels gajes niet voor hun gekke harses stoten

  Geliked door 1 persoon

 8. Henk der Niederlánder zegt:

  Voor Ramadan geldt uiteraard hetzelfde.

  Geliked door 1 persoon

 9. Cathja zegt:

  De bijl ligt dus ook hiermee al aan de wortel van de (christelijke) boom….
  Alles van waarde moet worden gesloopt, zodat we uiteindelijk zullen moeten leven in een wereld waarin alles vlak en saai is, zonder hoogte- en dieptepunten.

  Wat een vooruitzicht!

  Geliked door 4 people

 10. Bas zegt:

  Hahahaaa, ingetrokken wegens felle kritiek van rechts…?!?

  https://pbs.twimg.com/media/FFgvU4FXsAI5yxw?format=jpg&name=large

  Like

 11. Bas zegt:

  Ondertussen … ze blijven ze maar naar binnen halen, dat soort ‘mannen’…

  Er is een video opgedoken van een groep mannen die spugen naar een bus vol Joodse tieners in Oxford Street, waar de groep de eerste avond van Chanoeka vierde.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Bas.
   Hoorde vanmorgen dat de bus tussen Emmen en Ter Apel géén “vluchtelingen” meer meeneemt. Hoe dat zootje nú in Ter Apel geraakt ? Ik weet ’t niet, maar ik acht ’t niet onmogelijk dat enkele zg. gutmenschen hen met de auto naar dat AZC brengt.
   Kan ook zijn dat dat zootje op grote schaal fietsen gaat jatten (als ze al kunnen fietsen natuurlijk).
   Hoe ze dat geboefte uit de bussen weren, is mij onbekend, ’t zou nog kunnen dat men mevr. Woef, ons áller @ Blaffertje, heeft ingeschakeld om met haar bijtgrage hond dat schorem uit de bussen te weren.

   Like

  • Knalkopje1 zegt:

   En van dit soort praktijken van islamisten mag je niets zeggen, want dat is niet ‘inclusief, verbindend, tolerant’, etc. Dan is boycot of zelfs erger, zoals doodsbedreigingen, je deel.

   Like

 12. BigLJohn zegt:

  Het Christelijke moet van de E.U. verdwijnen en plaats maken voor het Communisme. Zelfs Poetin is nog niet zo wreed, en heeft zelfs een zekere band met de Russische orthodoxe kerk. Sommigen waren in het verleden nog roomser dan de paus, en anderen zijn nog veel radicaler dan Marx, Engels en Lenin bij elkaar. En met dat gespuis kregen en krijgen wij te maken.

  Geliked door 2 people

  • Aranka zegt:

   niet de communisme maar de ultra liberale bedreiging is nu het alle grootst gevaar. Trouwens de plannen van de EU over Kerst en over christelijke namen werd door de VATICAN van de tafel geveegd.. Eindelijk misschien een sterkere verzet komt ?

   Like

  • oprechtegeus zegt:

   Het op termijn laten verdwijnen van Kerstmis en alles wat daaraan verbonden is, begint (zoals gebruikelijk) met het lanceren van die gedachte. Gevolg: veel protest. Even in de koelkast opbergen en opnieuw lanceren enz. enz, zo lang het protest nog te groot is.
   Op enig moment nemen door gewenning de protesten af en komt er een hard voorstel de daad maar bij het woord te voegen, en daar gaan we. Dezelfde tactiek is gevolgd om Zwarte Piet te laten verdwijnen en in te ruilen voor een of andere idioot met vuile vegen op het gezicht. Het is de gebruikelijke tactiek van politiek georiënteerde figuren.

   Like

 13. Jules Vismale zegt:

  Ik hoop dat het gore EU-tuig, dat nou zelfs het Kerstfeest omver wil werpen door de namen Maria en Jozef te verbieden, allemaal het coronavirus oplopen omdat ze nog steeds denken de Europese geschiedenis, normen en waarden te kunnen verpletteren!

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   Over enige tijd “vieren” wij, échte NL’ers , het zg. suikerfeest.
   Óók het “rammendan” zal tot een periode van “groot feest” worden gebombardeerd.
   Het “klootschieten”, veel gespeeld in Salland/Twente, zal worden verboden en vervangen door “prijsneuken op den Geit”; ik zal hier NIET aan mee doen, dan maar géén “feest”.

   Like

 14. Harry zegt:

  Laat de dingen toch zoals ze zijn !
  Ik heb totaal niks met religie , maar kerst is toch wel een van de minst onvriendelijke uitingen van het geloof . Al die kalkoenen die geofferd worden doet me niet zo veel , het zijn zúlke stomme rotvogels . heb er eens een meer dan een uur zien vechten met een glimmende wieldop , zó stom .

  En over Sinterklaas , die achterlijke witte pieten , met hier en daar een veegstreepje , dat is de meest bespottelijke vertoning na de gay-pride . Wat een nep-zooi !
  Donder de lui waar we al deze ellende aan te danken hebben , moslims en zwarte klerelijers het land uit en blijf met je poten van onze geschiedenis en cultuur af !
  En die linkse woke-gekken kunnen mooi in een enclave in de woestijn een eigen heilstaat opbouwen . Kunnen ze laten zien wat ze zélf kunnen .
  En een gezellige band opbouwen met die rondreizende moslim families .
  Dat je dan alles in mag leveren wat je hebt , aan die kamelendrijvers als ze langskomen , dat hoort bij de woke-cultuur en neem je voor lief .
  Zelfs als ze je de strot afsnijden , dat hoort toch écht bij hun levenswijze .

  En wij weer terug naar normaal !

  Die zwarte pieten trouwens , dat heeft prima geholpen bij de integratie .
  Grappige levendige mannetjes en teefjes , die van alles weggeven in plaats van jatten !
  En die pleitbezorgers draaien ze nu zelf de nek om ?
  Stomme donders

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Harry 2 december 2021 om 09:37

   “heb er eens een meer dan een uur zien vechten met een glimmende wieldop , zó stom .”

   Hij zag zijn spiegelbeeld, Harry, en dacht dat het een andere kalkoen was. Ik heb meer op met domme kalkoenen dan met smerige leugenaars als Rutte en De Jonge. Kalkoenen willen ons niet kapotmaken.

   Verder weer een schitterende reactie. Je zou zo columns kunnen gaan schrijven! 😉

   Geliked door 1 persoon

 15. karton zegt:

  “De EUSSR zet het mes er nu diep in” lees ik; wanneer zetten ze dat mes eens in ’t vette, volgevreten lijf van Fransje T. of dat van Verhofstadt of Marietje in ’t Veld ?
  Verder zou de EUSSR het mes kunnen zetten in de gigantische “salarissen en bijbehorende emolumenten” van dat soort minne honden.

  Like

 16. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Fantastisch nieuws! Want als dit waar is (maar wie weet er tegenwoordig nog wat waarheid is) kan dit een enorme zegen zijn. Dat betekent namelijk dat moslims dat ook niet meer mogen. Dus geen hoofdbedekking meer, ook niet bij de politie! geen moehammads en mohameds meer, geen gejank meer uit die torens, geen ramadan meer, geen suikerfeest meer. Die gaan dan uit zichzelf allemaal weer weg want als er één bevolkingsgroep is die hun religie openlijk moet uitdragen zijn het de moslims wel.
  …of… de EU (geadviseerd door de EC) stelt dat de sharia binnen ingevoerd moet worden. Dan begrijpt u het werkelijke doel achter de islamiseringsdruk.

  Like

 17. karton zegt:

  Ik denk dat de EUSSR een geheel nieuw “soort kerstmis” wil invoeren met bijv.
  Fransje Timmermans als Jozef, Hildegonda v.d.Leyen als Maria en Marietje in ’t Veld als hét kindeke.
  “Jozef” heeft er in een stil momentje voor gezorgd dat “Maria” onbevlekt “iets” heeft ontvangen (“Jozef” heeft n.l. smetvrees, en “Maria” wil géén vlekjes op haar mini-rokje)
  Het kindeke ligt intussen te kraaien van “plezier” in haar kribbetje.
  Maria zegt tegen Jozef : “Vooruit Jozef, zorg jij nu eens voor mooi weer, zodat ik met de kleine kan gaan wandelen, op ’t Maidanplein in Kiev”. “Jozef” : “Dan moet ik eerst die wijzen uit ’t Oosten een poot uitdraaien zodat ik met hún geld wat kan gaan doen”. Maria : “Ach rot toch op, Jozef, jij hebt altijd van die rare smoesjes, jij bent een Jan Hen ! Ik heb jou niet meer nodig om ’t één en ander onbevlekt te ontvangen hoor, dat is mij n.l. al 6 X eerder gelukt, eikel !!!”
  En zij leefden niet lang meer, gelukkig maar !

  Like

 18. Hovawart zegt:

  Sinterklaas en de Kerstman, men viert het omdat men erin gelooft, en/of om de saamhorigheid te vieren, daar kunnen intolerante geloven en ideologieën nog iets van opsteken.
  (blm/kozp is een sekte)

  Like

 19. Bob zegt:

  Jozef en Maria zijn verbasteringen van Joodse namen.
  De VN en de EU is het Jodendom aan
  het uitpoetsen,
  Zonder jodendom is er geen christendom en
  zelfs de islamieten die het jodendom willen
  elimineren verliezen hun wortels.
  Het jodendom is het moederbed voor de
  laatste twee godsdiensten
  Lang leven bouw het beter godsdienst.

  Geliked door 1 persoon

 20. ronjaspers zegt:

  De wereld wordt geregeerd door een satanische globalistische elite.Het christendom en het jodendom is een enorme blokkade voor de satanisten voor de oprichting van hun NWO met de antichrist die in jeruzalem komt te zetelen.Daarom moet het christendom en jodendom vernietigd worden.

  Geliked door 1 persoon

 21. jungleelephant zegt:

  Dan willen wij de woorden halal,suikerfeest en rammeldan ook niet meer horen!

  Geliked door 2 people

 22. delamontagne zegt:

  Het laatste nieuws uit Engeland, Londen; Het “Nieuwe” kerstvieren………..

  De ” Lord-Mayor” van de Cityof London, heeft een kerstboom onthuld die gefabriceerd is uit afval.
  Het afval kwam gedeeltelijk van de straatvegers en ’t andere van afdelingen die afval moeten inzamelen.

  EURONEWS
  https://fr.euronews.com/2021/12/01/un-sapin-de-noel-en-dechets-a-londres

  Like

 23. Wolf zegt:

  De hele EU prut moet met wortel en tak worden weggetrokken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s