De kosten voor de Nederlandse belastingbetaler betreffende het COA

(Door: “Henk der Niederländer”)

Ik zat te denken, laat ik eens zien wat het COA de Nederlandse belastingbetaler kost, omdat ik een artikel tegen kwam dat ze daar meerdere duizenden plaatsen extra nodig hebben om “asieligerts” op te vangen. Dus dat gaat € 27.900,- per kop kosten, wat dus neerkomt op een aardig bedrag, iets in de buurt van de € 110 miljoen. Dit bedrag betreft dus alleen de vermeerdering van de capaciteit van het COA.

Maar dat is alleen het bedrag in eerste aanleg, want op het moment dat deze asieligerts hier aankomen, wordt met behulp van datzelfde COA al een uitkering aangevraagd, die dus niet in dat bedrag voorkomt. Over als die jaren genomen, kunnen we dus wel stellen dat het over vele miljarden gaat waar voorlopig geen einde aan gaat komen (hallo, mensen in de zorg, voor jullie is er geen geld). 

Mocht iemand het idee hebben dat dit na verloop van tijd wel zal gaan minderen, wil ik vragen of de Nederlandse burgers misschien in coma zijn geraakt en niet door hebben dat ze door organisaties als deze tot op het bot uitgekleed worden, waarbij de energieprijzen als een idioot stijgen en de Nederlandse burger in zijn huis de verwarming maar een tandje lager moet zetten, maar dat dit niet opgaat voor de asieligert, die op kosten van de belastingbetaler de verwarming nog maar een tandje hoger zet. 

Maar dat is niet alleen de schade die met het COA aangericht wordt.  Wat te denken dat deze asieligert dus binnen een half jaar een sociale woning aangeboden moet krijgen, waar in grote delen van Nederland voor de Nederlander een wachttijd geldt van 8 tot 10 jaren en op sommige plekken nog langer. Dit alles natuurlijk gefaciliteerd door links en links-liberalen, die al decennia de dienst uitmaken in Nederland. Overigens zie ik in gedachten klagende mensen, die al jaren op een huis wachten, eenvoudig gaan stemmen op het kartel, maar dat dan weer terzijde.  

Uiteraard is er volgend jaar weer een uitbreiding nodig, want het COA is namelijk een gebed zonder einde en dan moet je druk op de ketel houden natuurlijk. Om maar even in de juiste proporties te spreken of te schrijven. We hebben het hier over 42.000 plaatsen die allemaal in de buurt van € 27.900,- kosten, wat op halfjaarlijkse basis neerkomt op een bedrag van om en nabij € 1.170.000.000,-, een beetje meer of minder mag de pret niet drukken natuurlijk. 

De mensen die maandag naar hun werk gaan, zouden onderweg wel eens kunnen denken waarvoor ze werken en vooral niet te vergeten dat ook hun vakbonden het met deze politiek eens zijn. 

Door:
“Henk der Niederländer”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op De kosten voor de Nederlandse belastingbetaler betreffende het COA

 1. Bert zegt:

  PVV’er Leon de Jong dient donderdag bij een debat over Sociale Zaken een aantal moties in over asielzoekers, statushouders en immigranten: hij wil hen het recht op uitkeringen ontnemen. Dat is tegen het zere been van Pieter Omtzigt die ondertussen wordt kortgehouden door plaatsvervangend Kamervoorzitter Ockje Tellegen (VVD). Omtzigt wordt bozer en bozer en maakt een punt van orde: “Dit zou betekenen dat mijn echtgenote die hier als vluchteling gekomen is nooit meer een AOW zou krijgen.”
  https://www.nieuwnieuws.nl/5154550/video-pieter-omtzigt-ruziet-met-pvv-en-kamervoorzitter-over-afpakken-uitkeringen-statushouders/

  Geliked door 1 persoon

  • Marijke zegt:

   Ik heb het betreffende stukje gezien inderdaad. Dat nieuwkomers worden voorgetrokken op belastingbetalende burgers is me een doorn in het oog. Zelfs mensen uit veilige landen die overlast veroorzaken kunnen niet worden uitgezet. Kennelijk hebben zij meer rechten dan belastingbetalende Nederlanders. Het gaat een keer fout.

   Like

   • Bert zegt:

    van Omtzigt is een gluiperd. Hou ‘m in de gaten.
    Nu ook weer. Het blijft een CDA’er.
    Maar omdat zijn dossier kennis uitstekend is en er bovenop zit krijgt hij altijd het voordeel van de twijfel.
    En hij stemt overal tegen wat gunstig is voor Nederland of de bevolking.

    Like

 2. Bert zegt:

  https://image.gscdn.nl/image/cbe34564a5_Schermafbeelding_2021-12-03_om_10.12.16.png?w=600&s=d04bcb1772d2a74ba15134a8e6e206ba

  Zomaar uit het niets worden er even DERTIENDUIZEND extra opvangplekken gevraagd. Alsof we al niet genoeg soros aan ons hoofd hebben. Met thuiswonende koters van 33, met 40.000 daklozen die op straat liggen,
  https://www.geenstijl.nl/5162396/coa-eist-13-000-asielopvangplekken-erbij/

  Geliked door 3 people

  • delamontagne zegt:

   Nou hoop ik echt dat je niet “Kwaad” wordt op me want ik weet hoe Taalgevoelig jij bent.
   Maar de uitdrukking is “sores”…..
   / / /
   ik heb te veel sores aan mijn hoofd [ moeilijkheden hebben ].

   Je gebruikte de naam van die engerd in U.S, de miljardair “Amerikaanse miljardair George Soros”.., die de hele wereld wil beheersen.
   Maar waarschijnlijk deed je ’t express, om reacties van taalcorrectoren uit te lokken.
   MvG

   Like

   • Bert zegt:

    Ik heb de tekst over genomen van GeenStijl en niet zelf geschreven.
    Ik denk dat het een woordspeling is van GeenStijl. Sores – Soros.
    En best wel goed gevonden ook.
    Als je de link had aangeklikt dan had je het geweten………………………….
    Maar geeft verder niet.

    Geliked door 1 persoon

 3. saddy zegt:

  Henk, je bent veel te voorzichtig. De kosten zijn veel en veel hoger.
  Overal waar je tegenwoordig voor betaalt, van supermarkt tot gemeente tot tandarts tot leuke dingen kun je tegenwoordig rustig bedenken dat de helft van het bedrag voor een ander is.
  Hans Werner Sinn: Asielfiguur kost 450.000 euro per levensfase
  Kijk maar eens naar de Deense berekeningen dan snap je hun huidige politiek.
  Je betaalt trouwens wel 100% voor al die ambtenaren die enkel en alleen bezig zijn om de cijfers zo te verdraaien dat je de echte bedragen niet kunt achterhalen. CBS is daar echt goed in.

  Geliked door 1 persoon

 4. delamontagne zegt:

  Heel goed artikel van je. Wat mij eigenlijk al niet meer verbaast is dat de mensen, de nedrlanders dit allemaal pikken en dan denk ik o.a aan ’t gedrag van die z.g.n. vluchtelingen, de Asieligerts.
  Zo zag ik gisteren, meen ik op TV !, dat ze de bus aanvielen waar ze niet mee meemochten..
  Spuugen, slaan op de bus want ze mogen niet mee.
  Ik denk dat jezelf ook wel weet wat er gebeurt bij dergelijk gedrag in “andere” landen.
  Niet die soetsappigheid zoals in NL, de karwats gaat er over.
  Eerder huizen voor dergelijk GESPUIS ?.
  De NL-ers kunnen wachten en bij moeders pappot blijven.
  En de NL-daklozen ? ? ?
  Hier iets uit België.
  ( Maar in NL hebben ze niet zoiets als een eeuwige vlam, dus daar moet ’t weer anders……_)

  Like

  • Bert zegt:

   Als die Nederlander er op uit trekt met een ploeg om zo’n coa te ontruimen staan er binnen no time 100den ME’er om er op los te meppen met alles wat ze hebben.
   Dat zelfde geldt voor bus reizigers.
   Alle maatregelen zullen tegen ons zelf plaats gaan vinden, met rechtszaken en hoge boetes.
   De uitvreters worden overal beschermt.
   En is het in Frankrijk of waar dan ook dan anders?

   Like

   • karton zegt:

    @ Bert. Het aanvallen van één AZC is zinloos. Als je iets wilt bereiken in deze “strijd” tegen de bezetters én landverraders, zal er tegelijkertijd op diverse AZC’s in NL een aanval moeten plaatsvinden dus….. een gecoördineerd geheel van aanvallen , bezettingen enz.

    Like

   • Bert zegt:

    Karton, en dan moet je al iets van een grote organisatie hebben.
    En daar houd het al mee op in Nederland onder de Nederlanders.
    Dat gaat niemand hier voor mekaar krijgen.
    Ja even, voor een paar uur.
    Daarna hebben ze allemaal ruzie met mekaar over hoe het moet en wanneer.

    Like

  • Bert zegt:

   En als we toch gaan zeuren.
   Volgens mij is het NL’ers en niet NL-ers.

   Geliked door 1 persoon

 5. delamontagne zegt:

  ontroerend, schokkende foto van een Belgische autochtoon, zonder vaste woon/verblijfplaats.
  Hij kookt zij warme maaltje op de eeuwige vlam van de onbekende soldaat in Brussel.

  Op het Vlaamse bericht hiervan kun je zie wat hij bakt; eieren met spel en tomaat.

  https://palnws.be/2021/12/dakloze-kookt-maaltijd-op-eeuwige-vlam-aan-graf-van-onbekende-soldaat-in-brussel/

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ delamontagne op 3-12-2021 om 21.35 u.
   Eieren met spek en tomaat ? Vast en zeker gejat !
   Moet u eens gaan proberen om in een islamitisch land te gaan barbecueën op het graf van Mohammed, Farizad, Loebelonia of Uwküt.
   Dat zo’n smeerlap die het graf van een “onbekende soldaat” ontheiligt nou niet door een “bekende Belgische soldaat” in ’t gezelschap van een bijtende Belgische herdershond , daar in elkaar wordt gemept en/of een arm afgebeten door de hond, das toch niet te begrijpen, dat dát nog niet gebeurt ?
   Nog even wachten, dat staat dat “vluchtelingen-gespuis” geheel spiernaakt onder de fontein in de Hof-vijver in Den Haag, dan eist dat zootje óók nog eens dat er warm water uitkomt ! Let op………..dat gaat gebeuren.
   Ik weet zeer zeker dat enkele vrouwelijke “leidinggevenden” met hoogrode koontjes dit schouwspel zullen komen bekijken , met hunkerende blikken.

   Geliked door 1 persoon

 6. Ravian zegt:

  Gemiddeld kost zo’n klootzak de Nederlandse social(istisch)e dienst dertig duizend euro per jaar.
  Afgelopen jaar waren het er zeventien en een half duizend, dat is dus een schadepost van ruim een half miljard euro per jaar.
  En als je er dan voor het gemak even vanuit gaat dat ze gemiddeld een jaar of vijfentwintig zijn, en een jaar of vijfenzeventig gaan worden, dan wordt het “totaal plaatje” (enkel voor de social(istisch)e dienst) voor deze “lichting” vijfentwintig miljard euro.
  Dat is dan dus enkel voor de lichting 2020, we hebben ook nog een lichting 2019, en een lichting 2018, en een lichting 2017, en zo voorts, en zo verder.
  De lichting 2021 is momenteel werk in uitvoering.
  En de een of andere klootzak genaamd Mark heeft een tijdje geleden illegaal zijn poot gezet onder een verdrag (Marrakesh) dat de poorten naar de Nederlandse social(istisch)e dienst wagenwijd openzet voor niet enkel, volgens de UNHCR, vierentwintig miljoen “echte vluchtelingen”, maar in principe voor de gehele fucking tweede EN derde wereld..
  Eenieder die nu nog niet in de gaten heeft dat deze parasieten ons tot op het bot kaal gaan vreten mag zijn lagere school diploma gaan inleveren…
  En dat waren dan enkel de directe kosten, hier bovenop komen dus nog de kosten die de criminaliteit, waar deze parasieten allemaal verslaafd aan zijn, oplevert, al opgeleverd heeft, en nog gaat opleveren.
  En dat gaat dan, buiten nog zo een gigantische berg geld, ook in menselijk leed uitgedrukt worden.
  Inbraken, diefstallen, geweldplegingen, moorden, verkrachtingen, nog meer verkrachtingen, et cetera, enzovoorts.
  Denk daar maar eens aan, de volgende keer dat je bij het tankstation de taksen en accijnzen door je neus staat te betalen, na zonsondergang Fikkie moet uitlaten, of je wijf/dochter om elf uur ’s avonds op haar fietsje naar huis komt.
  Als ik er aan denk begint in ieder geval mijn maagzuur te borrelen en mijn bloed te koken.
  Dit hele land lijkt onderhand wel rijp voor het gesticht.
  De eerstvolgende die het in mijn bijzijn over “zielige vluchtelingen” durft te hebben schop ik zo hard onder het klokkenspel dat ze het tot op Nova Zembla kunnen horen luiden.

  Like

 7. Sinyo zegt:

  Lieber Henk der Niederländer.
  Was me schon lange wisse. Die Roette und seine arsloggers sin doch die letste goerke die me hier hawwe. Oder besser gesogt die greeste Niete.
  In het dialect uit Hesse ;o)
  In Saksen is het dialect “noch viel schlimmer”.
  In februari 2022 als die blauwe envelop op de deurmat wordt “geflikkerd”, “lijdt” het invullen tot reanimatie voor deze – zich reeds in de eindfase van zijn bestaan bevindende – oude van dagen.
  Of als binnenkort – om de lieve vrede te bewaren – de booster wordt ingespoten en als katalysator resulteert in een vervroegd vertrek via de schoorsteen.

  Beetje galgenhumor: Sinyo is niet meer.
  From ashes to ashes, from dust to dust.
  You’ll rise again, in this I’ll trust.
  You’re in our hearts, ‘till the end.
  We will meet again, depart my friend.
  (Kev Elmer)
  Meet again is dus niet van toepassing op “mijn onzichtbare penfriends hier bij de “Eerwaarde” J. Bron”.

  Like

 8. Anneke zegt:

  Ja de COA zorgt eerst goed voor zichzelf, dan voor behuizing, dan voor zijn “gasten” maar verder zorgt de COA alleen maar voor veel problemen, vooral trammelant. De schatkist moet op slot het is ook mijn geld! Daarnaast zou ook de Asiel-advocatuur aan banden gelegd moeten worden het is verworden tot één groot graai orgaan.

  Like

 9. Henk,B zegt:

  Sterf nederlandse aower sure! mogen alle gebouwen instorten ook viaducten
  waar ik in mijn leven aangewerkt heb een huis kan ik niet huren dank zij
  de linkse hufters, kreeg al geen kinder bijslag buitenlanders wel waar bij zij
  handje klap hadden gemaakt, ja ik werkte in het buitenland belasting betaald in
  Nederland in die tijd zelf de school betalen en dagelijks transport van 800 PM
  Nu aow 900 PM en kid naar de uni nu zegd Nederland bedankt ouwelul wij nemen het
  nu over je kid zal een studie schuld krijgen en net als jij geen woonruimte want?
  gelukzoekers hebben voorang! STERF linkse hufters.

  Like

 10. Julia zegt:

  Hoogst tijd het geldslurpende Centraal Orgaan voor Asielzoekers op te doeken. Alles wat binnen komt verzamelen in een groot kamp met minimale levensbehoefte en per direct controleren geen recht op asiel dan gelijk naar het volgende kamp voor spoedige uitzetting. Het legioen aan zogenoemde vluchtelingen komt nu overal vandaan Nederland binnenstormen uit Turkije, Venuzuela, en overige landen waar geen sprake is van een oorlogssituatie. Te maf voor woorden de belastingbetalers betalen zich blauw aan al die profiteurs die alleen maar voor veel ellende en ontwrichting van onze samenleving zorgen. We zien wat er van terecht komt van al dat import, eigen cultuur handhaven, vertikken te integreren, levenslange uitkeringstrekkers en onze maatschappij vertellen wat afgeschaft dient te worden of om de haverklap gillen over discriminatie. Nederland is al zo stom geweest o.a. Sinterklaas te laten vergallen, de geschiedenis uit te laten wissen en nu nog te tolereren dat Kerstdagen niet meer past in de multi culti vergaarbak en het voortaan feestdagen genoemd dient te worden. Heel veel Nederlanders vooral degenen die zijn besmet en beinvloedt door het ziekelijke linkse gedachtegoed die het hier zo mee eens verdienen wat mij betreft flinke een trap omdat zij hebben meegeholpen dit land flink naar de klote te helpen en er voor gezorgd dat jongeren jarenlang op wachtlijsten moeten staan om in aanmerking te komen voor een betaalbare woning vanwege discriminatie op het toewijzen van woningen waar die zogenoemde asielzoekers voorrang hebben op de toewijzingen van woningen. Voor eigen daklozen geen plek maar voor de binnenstromende invasie wordt alles in werking gezet en veel belastinggeld verspild voor een slaapplek. Knettergek en doorgeslagen.

  Like

 11. boorzalf zegt:

  Zolang de mensen vast zitten aan hun hypotheken en schulden zal er bar weinig veranderen in dit land. En dat is nou precies de bedoeling, zo hou je ze onder de duim. En kan je ze van alles wijs maken.

  Like

 12. Julia zegt:

  Kijk al naar de jaren durende ellende in Ter Apel. Chauffeurs hebben nu terecht gezegd het is meer dan genoeg en rijden dit weekend niet meer. 6 jaar de kans gehad om hier iets aan te doen nee waar heeft dictator Grapperhaus het druk mee extra BOA’s te werven om eigen burgers achter de vodden aan te zitten en te controleren en indien overtreding van de zwabber maatregelen boetes uit te delen. Begin maar eens al die asielzoekers in Ter Apel achter de hekken te houden en vervoersverbod op te leggen. Het is in dit land zo ver gekomen dat onze rechtstaat totaal failliet is, machteloos is en nu alles over de schutting wordt geflikkerd en burgers het zelf maar moeten uitzoeken. De machteloosheid van een mislukte Staat Nederland. Door politici zijn burgers onder dictatuur gezet, asielzoekers zelfs uitgeprocedeerden de samenleving ontwrichten en misdadig gedrag tonen. Wat leven we toch in een gaaf land. Nederland is een zinkend schip dat meer en meer naar de diepte zakt. De oorzaak mislukt links wanbeleid, pappen en nat houden en het beste jongetje van de klas willen zijn. Neem eens voorbeelden aan landen als Albanié, Servië, Polen en Hongarije dat geen faciliteiten biedt voor al die ongewenste vreemdelingen en kijk hoe snel al die profiteurs van daar uit de vlucht nemen naar de gespreide bedjes in Frankrijk, Duitsland en niet te vergeten Nederland want daar valt flink wat te halen. Duizenden dollars hadden zij op zak voor de overtocht gewapend met de nieuwste Iphones. Wat zielig toch maar in Ter Apel een buskaartje kopen is er niet bij en wordt er flinke terreur uitgeoefend op o.a. chauffeurs. Buiten wat de opvang ons jaarlijks kost wat denkt U van de enorme extra druk die terecht komt op onze zorg. Klauwen vol geld kosten die profiteurs maar bieden geen enkele toegevoegde waarde voor onze algehele samenleving. Justitie doet er geen ene moer aan het is een schande dat er zoveel belastinggeld over de balk wordt gesmeten en de zorg er geen cent bij krijgt en zelfs de capaciteit hiervan meer en meer bewust wordt verminderd. Hoge zorgpremie moet worden afgedragen maar de vraag is komt en premiebetaler straks überhaupt nog in aanmerking voor zorg? Schuld van overvolle IC’s en ziekenhuisbedden aan ongevaccineerden geven terwijl er al veel ziekenhuisbedden in beslag worden genomen door het geïmporteerde grut. Daar hoor ik de linkse bull shit media en de staats propagandazenders niet over.

  Geliked door 1 persoon

 13. karton zegt:

  Geweldige instelling , dat COA ! Voor volgend jaar MOETEN er 42.000 opvangplekken voor dat schorem worden gevonden, over woningen, bestemd voor échte NL’ers hoor je niemand meer.
  Wél hoorde ik gisteren gvd één of ander oliedomme NL-vrouw op de radio iets lispelen over “een cadeautje voor de vluchtelingen want die hebben helemaal niks”. Totaal gek geworden, ook dát mens; in ’t zelfde bericht kwam de mededeling dat buschauffeurs in de omgeving Emmen-Ter Apel met lege bussen rondreden en bushokjes barricadeerden uit protest tegen het ernstige wangedrag van “vluchtelingen” op weg naar Ter Apel. Ik weet ook wel dat niet álle vluchtelingen zo zijn, maar in dit geval zou ik zeggen, net als vroeger op school : “De goeden moeten het met de kwaden ontgelden”, zó werd ons bijgebracht. De burgemeester van Ter Apel heeft al -tig keer “gedreigd” het
  AZC aldaar te sluiten omdat het overvol zit, 100-den boven ´t maximum, maar de gek houdt het bij dreigementen, een échte burgemeester , zeg maar iemand met ballen, zou het hek dichtgooien en tegen dat “vluchtende` gajes” zeggen : “In Den Haag staan diverse ministeries leeg, trek daar maar in”, hier hebben jullie allemaal een kaartje, goed voor één enkele voet-reis naar Den Haag en nú opgesodemieterd uit Ter Apel, IK ben hier de baas en NIET het COA !”
  Maar ach, weet u : burgemeesters zijn, nét als de diverse zg. veiligheidsdiensten , zoals politie en leger, geselecteerd op volgzaamheid én onderdanigheid a.h. “boven hen gestelde gezag”.
  De burgers worden er doodziek van !

  Like

 14. Qvic zegt:

  Voortaan niet meer stemmen met welke verkiezing dan ook, want zodra jij gaat stemmen geef jij aan dat jij toestemming geeft aan de zogenaamde volksvertegenwoordigers om namens jou tegen jouw mogen optreden. Want stemmen is eigenlijk tegen de grondwet in, want jij geeft ermee aan dat jij bij een politieke vereniging zit en de grondwet afwijst. De misleiding zit in de PR propaganda van laat je stem niet verloren gaan. Daar bedoelen die zogenaamde volksvertegenwoordigers ermee dat het volk hun de volmacht moeten geven om het volk zelf te mogen kleineren, afpersen, chanteren en geweld mogen gebruiken tegen hen.

  Like

 15. Torsten Himmelstoss zegt:

  Hoe is het mogelijk dat in de 21e eeuw in dit kleine politiek correcte landje nog tig
  idioten rondlopen die er heilig van overtuigd zijn, dat alle probleemgevallen in casu
  mosliminfiltranten hier opgevangen, gevoed en zelfs gehuisvest zouden kunnen
  worden? Een kind van drie snapt dat zoiets in financieel,logistiek, maatschappelijk en zeker
  ook in cultureel opzicht een totaal onhaalbare kaart is.
  Sterker nog: een bepaalde categorie “statushouders” (kuch) heeft reeds geheel
  gemeubileerde woningen afgewezen.
  Als je dat doet pas je je niet aan, dan kom je alleen maar hiernaartoe om
  rotzooi en stress te veroorzaken.

  Like

  • karton zegt:

   @ Torsten H. op 7-12-2021 om10.37 u.
   Hoorde juist vanmorgen dat er MET DE GROOTST MOGELIJKE SPOED moet worden gezocht naar een woning voor 13.000 “vluchtelingen”. Dat zootje woont nu in AZC’s , bestaande uit tenten of gebouwen die niet luxe genoeg zijn. Dat gajes maakt er zelf een bende van, in die behuizing, en ik zag dat er NL’ers rondlopen om de boel netjes en schoon te houden. Dát is pas schandelijk !
   Dat gajes moet volgens de stichting “vluchtelingenwerk” z.s.m. een zelfstandige woning krijgen.
   Over échte NL’ers die al jaren op een wachtlijst staan of onder een brug “wonen” wordt niet gerept.
   Heeft de “NL-leiding” nog steeds niet in de gaten dat dit landje propvol zit ? Totaal gek geworden.
   Maar gelukkig hebben we een zg “kroonprinses” hoorde ik gisteren de gehele dag op de tv/radio, die 18 jaar oud geworden is; zij moet, volgens geruchten wel een heel bijzondere meid zijn en slaagde cum-laude voor de één of andere opleiding (modinette ?) Vreemd toch, ál die gasten die tot dat koninklijk gespuis behoren, zijn allemaal héél bijzonder, héél geleerd enz. enz. Als ik de diverse filmpjes van Wimpie zo bekijk, blijkt dat echter nergens uit; hij komt op mij over als een onverzorgde, domme man, die tegen z’n dochter staat op te rijen in de paleistuin.
   Ach, en zó slim is Beatrijs nou ook weer niet : liep zónder mondkapje over Curacao te banjeren en heeft nu corona ! Vast nóóit cum-laude “afgestudeerd”.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s