Problemen bij de politie: drank, drugs en gelekte informatie

Corruptie bij de politie is van alle tijden, maar de laatste tijd lijkt het steeds vaker uit de hand te lopen. Vooral jonge agenten in opleiding vertonen vaak wangedrag. Ze gebruiken drugs, kruipen onder invloed van alcohol onder het stuur en lekken informatie aan criminele organisaties

Uit de nieuwste data in handen van De Telegraaf blijkt dat het aandeel aspiranten steeds groter wordt bij de landelijke politie. Al bijna 10% van de 50.000 fte is Aspirant en de komende zes jaar zullen zo’n 17.000 ervaren werknemers vertrekken bij de politie. De jonge agenten blijken vaak wangedrag te vertonen, zoals drugsgebruik en rijden onder invloed. In sommige gevallen rijden ze zo’n scheve schaats dat het de lange arm der wet grote problemen bezorgt.

Lees verder>>>
(h/t A.H.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Problemen bij de politie: drank, drugs en gelekte informatie

 1. Peter zegt:

  Kabinet rotzooit maar wat aan,en dan volgt de rest .

  Geliked door 1 persoon

 2. vangie1206j zegt:

  Dat is het beleid van onze onvolprezen mislukkeling MP. Mark Rutte.

  Geliked door 2 people

 3. Kees zegt:

  Wel toevallig dat degenen die in het artikel genoemd worden niet echt Nederlandse namen hebben… Mag ik raden: Marokkaanse afkomst misschien?

  Geliked door 1 persoon

 4. Bert zegt:

  Die allochtonen hier die kijken gewoon een beetje vooruit en werken aan de toekomst.
  Stuur een neef zonder strafblad daarheen en je hebt een info bron voor de hele familie.
  Gescreend op criminele familie leden worden ze toch niet en ze krijgen de voorkeur om aangenomen te worden omdat ze hun kleurtje en achtergrond mee hebben.
  Iedereen kan het bedenken behalve degene die daar de boel runnen.
  En dit gaat alleen maar erger worden.
  Ze worden er vanzelf steeds handiger in om het te verbergen.
  Zoiets komt pas jaren later uit en dan hebben ze allang weer een nieuw neefje die kant opgestuurd.
  En daar moeten wij dan vertrouwen in hebben als bevolking.
  Eigenlijk zouden ze helemaal opnieuw moeten beginnen om een politie korps op te richten.
  Maar dat gaat nooit gebeuren.
  En zo gaat alles naar de kloten hier. Elke keer weer opnieuw.

  Geliked door 2 people

 5. Julia zegt:

  Vandaar dat een aantal agenten er zonder meer op ongegronde redenen op vreedzame demonstranten staan in te meppen het probleem is blijkbaar dat het zooitje wat onder het korps zit onder de drugs zit. Mooie reclame maar wel triest voor collega’s die hun verstand gebruiken en hier niet zonder meer in mee gaan. Het is een schande maar ja Grapperhaus is een sterker voorstander zoveel mogelijk van dit soort te werven en ook nog eens flink willekeurig BOA’s gaat aannemen waarvan zelfs nu al veel met wapenstok om burgers te controleren en vreedzame demonstranten zoveel mogelijk uit elkaar te drijven desnoods met nodeloos geweld. Tja je mag toch echt wel hele grote vraagtekens gaan zetten bij de kwaliteit onder politie en BOA’s. Ben benieuwd wat die dictators van burgemeesters en Grapperhaus hierop voor een antwoord gaan geven. Hoe triest staat Nederland er voor een corrupte politiek, agenten onder invloed, criminaliteit niet meer in de hand en nodeloze misselijkmakende jacht op burgers die vreedzaam tegen het fascistisch regime demonstreren. Grapperhaus heeft heet druk mede als zijn meelopende linkse burgemeesters met controle van QR codes terwijl de veiligheid van de algehele samenleving in gevaar is door de ongekende misdaad, berovingen, messteken, schietpartijen, aanslagen op woningen maar dat mag blijkbaar geen naam meer hebben. Het in en in trieste wat hier nog bovenop komt dat burgers geen enkel recht meer kunnen halen doordat het gehele justitiële bolwerk onder bewind van de Staat handelt en rechters doen wat door de politiek is opgedragen en daarmee de grondwet en de rechten van de mens in de prullenbak hebben gedonderd. Hoe treurig is het gesteld met het eens zo welvarend democratisch land voorheen Nederland. Alles is kapot gemaakt, onze tradities en geschiedenis is in de prullenbak gedonderd door falen en wanbeleid. Ook de zogenoemde korpsleiding is mede schuldig en deugen van geen kant. We zijn beland in een vreselijke apartheidsstaat dat door een fascistisch regime wordt geregeerd en een demissionaire falende bende zichzelf wederom de komende 4 jaar hebben benoemd. Het demissionair maffia team en de daarbij behorende kamerleden bestaande uit 19 partijen waaronder haatzaaiers zoals Simons wordt versterkt met maar liefst 30 ministers en 10 staatssecretarissen waarvan het grootste deel wordt geselecteerd uit de partijen van volksverraders VVD en D66. Kortom er staat ons nog heel veel ellende te wachten. Nederland is te vergelijken met een reeds half gezonken schip dat over niet al te lange tijd totaal in de diepte verdwijnt.

  Geliked door 2 people

 6. Moslims bij de poliie is het grootste probleem. Moslims erkennen niet het gezag van het land waar zij wonen maar erkennen alleen het gezag van Allah, neergelegd in de koran en uitgesproken en bewaakt door de Imam. Allahs wetten gaan boven de wereldlijke wetten, zo simpel is het . Als er een moslims die bij de politie is en het anders ziet dan de koran/Imam , dan is dat direct een afvallige van de islam. Afvallig zijn is voor een moslim een doodzonde. Daarbij komt nog de terreur van de clan op individuele moslims. Een echte moslimfamilieman gaat niet bij de politie, dat is hoogverraad aan de islampricipes. Moslims mogen niet integreren in de seculiere maatschappij laat staan integreren. Een moslimagent wordt direct onder druk gezet door zijn moslimbroeders die op grote schaal van zijn kennis profiteren, tegen betaling, dat wel natuurlijk. Voor integere politiemensen, meestal autochtone nederlanders is het handhaven bvan recht en regel dus gewoon dweilen met de kraan open. De verrotting komt van binnenuit. Niemand in de politiek durft zich hierover uit te spreken. De staat (is je ergste vijand) is allang blij dat er lieden zijn die zich aanmelden om agent te worden. De kwaliteit van de politieorganisatie en de taakopvatting/integriteit, holt achteruit. De goedwillende burger wantrouwt inmiddels de politie en dat is niet onterecht. De bejegening van de burger door de politie is onder nul. Het wachten is alleen nog op het feit dat de burger in zijn woning door echte poilitieagenten in uniform, onder het mom van huiszoeking, wordt overvallen waarna men vertrekt met de waardevolle spullen van de angstige burger. Ik vind het daarom volkomen begrijpelijk dat de normale burger niets meer van de politie verwacht dan alleen maar ellende en zich binnenshuis (of daarbuiten) zich niet alleen tegen het criminele gespuis bewapent maar ook buiten voor zijn /haar eigen verdediging. De slagzin uit vroeger jaren “de politie is je beste kameraad”, was toen al niets anders dan een reclameboodschap maar zou nu helemaal schandalig zijn. Daarom “een beetje vent wordt geen agent” wantrouw je de staat wordt dan ook geen sioldaat”.

  Geliked door 5 people

 7. Julia zegt:

  Zo Grapperhaus werk aan de winkel. Hou maar op met de ongegronde controles op QR codes en ondernemers pesten dit vraagt enorme als eerste prioriteit om strenge controles en straffen op te leggen op het vele kaf wat onder de politiekorpsen huist. Wat een enorme blamage voor de demissionair minister van Justitie en Veiligheid. Nee meneer heeft het druk met dreigen en onderdrukking naar medeburgers een machteloze onbenul waaruit blijkt dat hij zelfs geen controle meer heeft over zijn dienaren en vooral de daadwerkelijke criminelen. Beter plan om dat bijltje er maar bij neer te gooien en voor goed te vertrekken.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ravian zegt:

  “kruipen onder invloed van alcohol onder het stuur”
  Ook nog zwaar minderjarig dus blijkbaar…

  “Dat is vergelijkbaar met onderzoek uit voorgaande jaren.”
  2019 EN 2020 ?

  Geliked door 1 persoon

 9. karton zegt:

  Het verbaast mij ten zeerste dat ik nú pas iets lees over de deplorabele toestand waarin het NL-politie-instituut zich bevindt. Deze misstand is al jaren min of meer bekend, maar ik vermoed dat de toestand zodanig ernstig is geworden dat het niet meer “onder de pet kan worden gehouden”.
  Járen geleden werd er al gezopen onder diensttijd, werd veelvuldig gebruik gemaakt van dienstauto’s voor privé-ritjes, lagen chefs te wippen met vrouwelijke collega’s die zich aldus “omhoog lieten wippen”. Wie er commentaar op leverde kreeg op z’n “beoordeling” het verwijt, niet “loyaal” te zijn. Bij een paar van zulke beoordelingen was bevordering van de baan.
  Ik heb enkele keren geweigerd zo’n “beoordeling” te ondertekenen, gevolg…………”beoordeling” werd zónder mijn handtekening doorgestuurd óf de “beoordeling” werd aangepast in woorden en alsdan doorgestuurd naar een chef, maar dat was eveneens een “viespeuk”, en zo bleef de kar doorrollen. Uiteindelijk gevolg : ik miste enkele bevorderingen, kostte mij dus inkomsten én pensioen, maar ik heb wél een zuiver geweten overgehouden.
  (maar van een zuiver geweten kun je niet eten ! Dus de meeste collega’s deden niks )

  Geliked door 7 people

  • Ravian zegt:

   Dit speelt al heel lang, het is begonnen toen de Antilliaanse drugsmaffia de “diversiteit” uitnodiging om het Nederlandse politiekorps te komen infiltreren met beide handen aangreep.
   En in die tijd waren er nog genoeg jonge autochtone Nederlanders met interesse in de job, ik ken er toevallig een paar.
   Maar als je destijds geen tieten had en/of een kleurtje, dan kon de politie je niet gebruiken.
   Nu zijn het dan Marokkanen, merendeel van die macho mannekes, en nog te dom om te poepen.
   Een tijdje geleden ben ik eens overdag door zo’n joker aangehouden, die wist mij, terwijl de zon nog ruim boven de horizon hing, te vertellen dat ik mijn verlichting aan moest zetten, “omdat de straatverlichting ook aan was”.
   Ze zijn niet enkel corrupt, ze zijn nog incompetent ook, ze kennen namelijk zelfs het wegenverkeersreglement niet.
   Niet echt verbazingwekkend natuurlijk, als al je familie ook al familie was voordat er getrouwd werd.

   Like

 10. Harry zegt:

  Met het toenemen van de inclusiviteit zal de corruptie en het wangedrag totaal ontsporen .
  Geitenneukers en negers hebben geen logica , geen normen en waarden .
  Die zal plaats maken voor de stemming die uit de verschillende soorten drugs voortvloeit .
  We hebben nu al niet zoveel vertrouwen meer in de overheid , maar in dit specifieke geval , van de politie , zijn we straks helemaal overgeleverd aan de roes van de agenten , om vervolgens bij een eventuele rechtsgang door zo’ geitenneuker in een befjespak veroordeeld te worden .
  Het wordt hier met de dag gekker !
  Hun soortgenoten zullen ze met alle kracht uit de wind gaan houden en de blanken worden de zondebokken , de makkelijkste slachtoffers dankzij het linkse geteisem !

  We worden overspoeld door de buitenlanders , er komen er steeds meer in de tweede kamer en op tv word je ook doodgegooid met islamitische verslaggevers , etc .
  Allemaal te danken aan het linkse geteisem !

  We stonden er bij , we keken er naar en de sufkutten donderden gewoon door !
  Zijn er nog wel mensen om de tribunalen te bevolken ?
  Onze enige uitweg zijn nog Wilders en Baudet .

  Geliked door 2 people

  • Wakkere Joost zegt:

   Goed geëgd Harry!
   Keep it up!
   Hun soortgenoten zullen ze met alle kracht uit de wind gaan houden en de blanken worden de zondebokken , de makkelijkste slachtoffers dankzij het linkse geteisem !

   Helemaal juist. Ik maak dit elke dag aan den lijve mee.
   Zij nemen wel degelijk hun soortgenoten in bescherming door sms etc
   Door dit trucje voorkomen ze dat hun soortgenoten gearresteerd word etc
   Ze werken uit een georganiseerde kring.
   Ze staan zo allemaal met elkaar in verbinding.
   Is er wat met 1 Marokkaan/moslim aan de hand staat de hele straat in 1 minuut vol met dit lijkendrek.
   Ga vooral zo door pol/justitie om dit tuig aan te nemen.
   Gaat nog gezellig worden zo!.. ..

   Like

 11. Heniusz zegt:

  Kon mijn lachen bijna niet houden bij het lezen van dit artikel… Dat is toch exact wat de politietop zelf gewenst heeft? Meer “diversiteit” en “Inclusiviteit”… Het laat zich ook nauwelijks raden dat de “verdachten” nauwelijks divers zijn, maar dat het “wangedrag” wel inclusief is.

  Geliked door 1 persoon

 12. Dr. Heinz zegt:

  Met dank aan die lieden, uit de linkse hoek!!
  Zij vonden dat de politie, een afspiegeling der maatschappij moest zijn!!
  De toelatingseisen werden keer op keer naar beneden gedraaid, omdat bepaalde mensen uit een bepaalde hoek niet intelligent genoeg waren!!
  Tja,….links maakt kapot wat u lief is!!

  Like

 13. BigLJohn zegt:

  Dit kun je verwachten bij een maatschappij die naar de kloten aan het gaan is. De politie veranderde al in een stelletje barbaren, en nu zijn ze ook al aan de drank en drugs, En plezier als ze hebben in de dienstauto met een cilinder lachgas, cocaine in het handschoenenkastje en een fles wisky onder de stoelen….

  Like

 14. Niek zegt:

  Het doet mij in Europa steeds meer denken aan de Sovjet-unie.
  Keihard debatteren en wie wint heeft gelijk, de waarheid doet
  er totaal niet meer toe, alles is gecorrumpeerd van hoog tot laag.
  Politie agent zou je toch nooit willen zijn of worden?
  Opdrachten uitvoeren van de chef of meldkamer en dan doen.
  Iedereen die zelf kan nadenken zou binnen een paar uur opstappen.
  Tenzij je een ander verdienmodel weet te creëren in win-win.
  Ook de zorg is bij de politie naar binnen gekropen, je ziet dit overal.
  Modellen, verantwoording en afschuiven/indekken en alles digitaal.
  Zelf nadenken wordt hard bestreden want dat is geen protocolletje.
  Bevel=bevel geworden, vreselijk!

  Like

 15. karton zegt:

  Ben je bruin, zwart of gespikkeld ?
  Dan ben jij uitstekend geschikt voor een baantje bij de “politie”.
  Examen te moeilijk ? Geen probleem hoor, dat passen we gewoon ff aan !
  Schrijft u het woord “kat” met een u ? Eveneens geen probleem hoor, moet kunnen in dit “gave en rijke” landje.

  Like

 16. Bob zegt:

  Met dieven(criminelen) vang je criminelen
  werd vroeger gezegd. Nu is het verandert
  met criminelen houdt je nette burgers in
  her gareel.
  Toen ik ging werken moest ik een bewijs
  van goed gedrag tonen. Blijkbaar is dit
  verandert.

  Like

 17. Kraftavilqa zegt:

  Aan de on-Nederlandse namen in het artikel is al meteen te zien wat de kern van het probleem is.

  Like

 18. Hovawart zegt:

  Grappenhuis faked een traantje, een droge snik en de korpschef van de Nationale Politie vertrekt als zondebok met een riante afvloeiregeling,…..en we gaan over tot de orde van de dag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s