Hof van Justitie van de EU tegen Hongarije´s asielpolitiek: “Stop Soros”- wet is schending van EU-recht

(Vertaling: E.J. Bron)

Zoals bekend behoort Hongarije tot die landen, die in de migratiepolitiek van westelijke EU-landen geen model zien dat is aan te bevelen om nagedaan te worden. Vooral met islamitische jonge mannen – een groep personen die blijkbaar bijzondere bescherming nodig hebben – wil men daar niets te maken hebben. Dat willen de EU-bonzen niet inzien en er vinden voortdurend pogingen plaats om landen zoals Hongarije of Polen enorm onder druk te zetten en hetzelfde te doen als de West-Europese landen, koste wat het kost, in het ergste geval mensenlevens.

Stop Soros”-wet in Hongarije volgens Hof van Justitie van de EU niet rechtmatig

De rechters van het Hof van Justitie gaven de Europese Commissie in november gelijk dat de Hongaarse regeling de in het EU-recht gegarandeerde rechten beperkt van diegenen die personen ondersteunen die “internationale bescherming” zoeken, zei men. De naam “Stop Soros” heeft betrekking op de Amerikaanse miljardair George Soros, bericht ntv.de.

Zo zou bijvoorbeeld de criminalisering van vluchtelingenhelpers in Hongarije volgens het vonnis van het Hof van Justitie onwettig zijn. De zogenaamde “Stop Soros”-wet van de Hongaarse regering van minister-president Viktor Orbán zou een schending van EU-recht zijn, oordeelden de rechters. De wet is namelijk gericht tegen diverse NGO´s, die de illegale migratie enorm bevorderen en die door Soros gefinancierd zouden worden.

Afwijzen van binnengesmokkelde personen zou onwettig zijn

Fundamentele delen van de Hongaarse asielpolitiek zouden volgens de rechters een schending van EU-recht zijn. De rechters besloten vorig jaar o.a. al dat de Hongaarse regel, volgens welke een asielaanvraag kan worden afgewezen wanneer de indiener via een “veilig transitland” binnenkomt, onwettig zou zijn. Dit probleem hebben Griekenland en Polen ook, die volgens de EU zelfs vluchtelingen die de grensinstallaties met geweld bestormen niet d.m.v. een “push back” onmiddellijk mogen terugsturen.

EU-rechtspraak: de rechterhand weet niet wat de linkerhand doet

Met hun vonnis hollen de rechters niet alleen alle EU-verordeningen of richtlijnen zoals Schengen of Dublin-II uit, maar ze schenden ook de geest van de Vluchtelingenconventie van Genève, waar nadrukkelijk is vastgelegd wie waar als vluchteling beschouwd moet worden en hoe lang hij deze status geniet. Namelijk niet meer wanneer hij door een serie derde landen marcheert om eindelijk op zijn gewenste eindbestemming aan te komen. In plaats van de (“kwijtgeraakte”) documenten volstaat het uitspreken van het toverwoord “asiel” om probleemloos binnen te komen. En om te mogen blijven, zelfs wanneer de binnendringer een crimineel is. En exact dat wil Orbán gewoon niet.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Hof van Justitie van de EU tegen Hongarije´s asielpolitiek: “Stop Soros”- wet is schending van EU-recht

 1. Marc zegt:

  Kijk, als we rechters gewoon konden kiezen, zou er nooit zoiets achterlijks hebben bestaan als het huidige Hof van de EU.

  Wie denken ze wel niet dat ze zijn?

  Gewoon afschieten is ook nog een optie.

  Geliked door 2 people

 2. karton zegt:

  Dat is géén Hof van Justitie van de EU ? Hier wordt bedoeld : het KERKhof van Justitie van de EU. Laat u niks wijsmaken.

  Geliked door 3 people

 3. Harry zegt:

  Voor de zoveelste keer blijkt dat de EU de handlangers van de Amerikaanse boevenbende zijn , de NWO promotors , de big tech , de big pharma , de superbankiers , etc , etc , hoe die combinatie van misdadige clubs ook moge heten , áls er al een naam is voor dat onverzadigbare gajes !
  Gelukkig is er nog een enkeling die zijn rug recht houdt en niet gecorrumpeerd is .

  In ons land hebben we haast enkel nog Wilders en Baudet met hun aanhang , de rest is al gecorrumpeerd of te suf om te beseffen wat er boven ons hoofd hangt !

  Stel dat de ergste tien handlangers in ons land nou in één keer , in één nacht , van het toneel zouden verdwijnen , zou dat niet een enorme ommekeer teweeg brengen ?

  Geliked door 1 persoon

 4. Ravian zegt:

  Het dictatoriale EU bewind vindt dat een extreem linkse miljardair die het voorlichtingsapparaat binnen de democratie van een EU land tot een links propaganda en indoctrinatie apparaat wil ombouwen, en dus die democratie wil vernietigen, geen strobreedte in de weg gelegd mag worden.
  Niet vreemd natuurlijk, zo’n “vriendendienst” onder dictators, vooral omdat in dit geval beide partijen er wel bij varen…

  Geliked door 2 people

 5. jungleelephant zegt:

  Crimineel.zelfverrijkend zooitje daar in Brussel.Nexit,met spoed!Die hele Eu kost ons veel meer.op alle fronten,dan het opbrengt!

  Geliked door 1 persoon

 6. Dijkstra zegt:

  Het is de EU commissie en president die gedaagd zouden moeten worden voor het Europees Hof omdat ze landen aansporen de vluchtelingenverdragen uit te leggen en uit te voeren op een manier die niet overeenstemt met de inhoud van die verdragen.

  Geliked door 1 persoon

 7. ronjaspers zegt:

  Die bilderberger en extreem linkse multimiljardair george soros organiseerd en financierd al vanaf 2015 de illegale islamitische invasie naar europa.Ook heeft george soros 226 E.P. leden omgekocht bij de nazi E.U. club.

  Geliked door 1 persoon

 8. wappieman zegt:

  Je mag niet discrimineren maar……
  Wat een afgrijselijke KUTkop heeft die gast .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s