Kijk eens aan! De VS reactiveren Trump´s asielprogramma

(Vertaling: E.J. Bron)

Eigenlijk had de regering-Biden – onder maximaal applaus van de mainstream media – aangekondigd een einde te maken aan de door Donald Trump opgelegde migratieregeling “Remain Mexico”. Dat wordt niks. Het Hooggerechtshof gaf opdracht om het Trump-decreet weer nieuw leven in te blazen. Actuele peilingen bevestigen: Biden heeft klaaglijk gefaald. Zijn populariteit zonk naar een nieuw dieptepunt. Kamilla Harris zinkt nog dieper.

“Remain Mexico”. Het programma werd begin 2019 onder de regering van Donald Trump ingevoerd om de illegale massamigratie via de grens met Mexico te regelen. Het werd door het “Department of Homeland Security” uitgevoerd en verlangt van asielzoekers dat zij, tot hun asielprocedure afgerond is, in Mexico moeten blijven. Met veel tamtam en onder luid mediaal gejubel maakte de Democratische regering van Joe Biden in februari 2021 een einde aan deze migratiepolitiek.

Nog geen 12 maanden later moet de regering-Biden echter na aanklachten van de staten Texas en Missouri het programma weer hervatten. Daartoe gaf een federale rechtbank nu opdracht. Het Hooggerechtshof van de VS wees in augustus een verzoek van de regering-Biden af om deze beslissing op te heffen.

Het Amerikaanse “Department of Homeland Security” deelde mee enkele veranderingen aan het programma te hebben uitgevoerd om het vanuit “humanitair oogpunt” te verbeteren. Daartoe zou het plan behoren om migranten, die in Mexico moeten blijven, tegen het corona-virus te vaccineren en hun asielprocedures binnen zes maanden te verwerken. De minister van Homeland Security, Alejandro Mayorkas, bekritiseerde dat het programma zwaarwegende gebreken zou bezitten en kondigde aan dat de juridische behandelingen rondom “Remain Mexico” zouden doorgaan.

Een jaar voor de tussentijdse verkiezingen in 2022 is het enorme verlies aan instemming met de regering-Biden waar te nemen. Op dit moment hebben de Republikeinen bij de verkiezingen voor het Congres een duidelijke voorsprong, terwijl het instemmingspercentage voor president Joe Biden naar een nieuw dieptepunt van 38% zinkt. Dat bleek uit een peiling van USA TODAY/Suffolk University, uitgevoerd onder kiezers die een jaar geleden gezorgd hebben voor een overwinning van Biden op Trump. Deze groep kiezers is volgens de peiling sterk gedaald.

Enkele resultaten:

 • Bijna de helft van de geënquêteerden, 46%, zegt dat Biden als president slechter werk geleverd heeft dan verwacht, waaronder 16% van diegenen, die op hem gestemd hebben. Bij de onafhankelijken staat het 7:1 (44% – 6%) dat hij slechter, en niet beter was dan zij verwacht hadden.
 • Bijna twee derde deel van de Amerikanen, 64%, zegt niet te willen dat Biden in 2024 kandideert voor een tweede ambtsperiode. Daaronder zijn 28% van de Democraten. De afwijzing van nog een ambtsperiode voor Trump in het jaar 2024 bedraagt 58%, waaronder 24% van de Republikeinen.
 • De instemming met vicepresident Kamala Harris bedraagt 28% – nog slechter dan die van Biden. Uit de peiling blijkt dat 51% het niet eens is met haar werk. Eén op de vijf (21%), weifelt.

Als er vandaag verkiezingen zou zijn, aldus de geënquêteerden, zouden ze met 46% op hun Republikeinse kandidaat voor het Congres tegenover 38% voor de Democratische kandidaat stemmen. Een voordeel, aldus de “Freie Welt”, dat de hoop van de Republikeinse Partij op een meerderheid in het Congres en de Staat versterkt.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Kijk eens aan! De VS reactiveren Trump´s asielprogramma

 1. Ravian zegt:

  “de Democratische regering van Joe Biden”

  Wel, de praktijk toont aan dat jezelf democraat noemen weinig zegt over je werkelijke democratische gehalte, eerder het tegenovergestelde is meestal het geval, om het even of het nu om de US “Democraten” gaat of over hun Nederlandse fan-club, “D(emocraten)- 66(6)” genaamd.
  Dat is ook de reden dat je nooit een tweedehands auto moet kopen bij een autobedrijf waarvan de naam met “eerlijke” of “betrouwbare” of zoiets begint.
  Het is de oudste truc uit het oplichtersboek…

  Deze zogenaamde “Democraten” beïnvloeden verkiezingen via illegale media manipulatie (propaganda), en als dat niet afdoende blijkt dan frauderen ze gewoon een “overwinning” bij elkaar.
  En als ze eenmaal illegaal aan de macht gekomen zijn dan doen ze er alles aan om eerlijke verkiezingen in de toekomst nog meer te kunnen dwarsbomen, en om de mechanismen die het het volk mogelijk maken democratie af te dwingen zoveel mogelijk te slopen (afschaffen referenda bijvoorbeeld).
  Ze zijn verder ook heilig overtuigd van hun eigen eeuwige gelijk, wat de basis is onder hun overtuiging dat democratie een systeem behoort te zijn waar enkel mensen die het met hen eens zijn stemrecht behoren te hebben.
  Dat “Democraten” is dus feitelijk gewoon een valse vlag, een rookgordijn om het onnozele electoraat mee te beduvelen, want hun werkelijke gedrag duid maar in één richting; die van een dictatuur.

  Als je de welbekende “duck test” op onze “democratische regering” loslaat is het resultaat ook overduidelijk:
  Als het de bevolking voorliegt als een dictatuur, als het de bevolking onderdrukt als een dictatuur, en als het de wil van het volk negeert als een dictatuur, dan betreft het waarschijnlijk een dictatuur…

  Geliked door 3 people

 2. Sinyo zegt:

  DemocRATS
  Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer.
  Nee wel de weg naar Venlo.
  Dort kommt der blonde Zauberer her.
  Die blaast met zijn toverfluit
  Die Rotte Demissionair & Co
  Heel luid het Binnenhof uit.
  Plus in de rug een paar flinke zetjes
  Opgeruimd.. juuust!! Opgeruimd staat netjes.

  Like

 3. saddy zegt:

  Biden heeft niet lang meer te gaan.
  Zijn impopulariteit wordt alleen maar groter. Niemand gelooft meer dat hij zelf aan de touwtjes trekt. Zijn zoon hunter heeft duidelijk gemaakt dat biden crimineel en chantabel is en hij kan elk moment aangeklaagd worden.
  Wat kun je dan nog anders doen dan hem op een geschikt moment onder de zoden stoppen?
  Hun probleem is echter dat ook harris een complete leipo is.
  De FBI zal dus druk bezig zijn om een gelegenheid te organiseren waar biden en harris tegelijk geneutraliseerd kunnen worden. Uiteraard zal Putin dan de schuld krijgen.

  Hier een filmpje waarmee je biden straks op zijn merites kunt beoordelen:

  https://www.bitchute.com/video/eWHLEOAneCZX/

  Like

 4. Babara Marquart Scholtz zegt:

  Trump lag altid enorm onder – democratisch – vuur voor he bouwen van een muur tussen de VS
  en Mexico. Maar welk land bouwde zelf een muur om migranten uit Guatemala en Honduras
  tegen te houden? Juist! Mexico. Dus als er iemand boter op zijn hoofd heeft……

  Like

 5. Jan zegt:

  Maar intussen is het nazisme in Amerika springlevend.
  Meer dan twee dozijn FBI-agenten vallen het huis binnen van de Texaanse afgevaardigde die Biden en Harris bekritiseerde over grenscrisis
  https://www.thegatewaypundit.com/2022/01/two-dozen-fbi-agents-descend-home-texas-democrat-rep-blasted-biden-harris-border-crisis/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s