Topambtenaar vertrekt: “Hoe kabinet als stoomwals onze democratie uit lijkt te hollen baart mij grote zorgen”

(Door: “9ForNews”)

In anderhalf jaar is het percentage Nederlanders dat veel vertrouwen heeft in de overheid drastisch gedaald. Van 70% in april vorig jaar tot minder dan 30% in september dit jaar, blijkt uit onderzoek van een aantal universiteiten en gemeenten.

De kritiek op het gevoerde beleid zwelt aan, ook vanuit overheidskringen. Voor topambtenaar Astrid Raaphorst is de maat vol. Zij heeft besloten om na 28 jaar – met pijn in het hart – te vertrekken bij de overheid. In een verklaring die ze op persoonlijke titel op LinkedIn heeft gepubliceerd, licht ze haar besluit toe.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Topambtenaar vertrekt: “Hoe kabinet als stoomwals onze democratie uit lijkt te hollen baart mij grote zorgen”

 1. Bert zegt:

  Een rare benaming trouwens.
  Topambtenaar, Net zo iets al topcrimineel.
  Dan heb je je strepen wel verdient, schijnt het. Dan heb je wel wat bereikt.
  Je schijnt dan heel erg goed te zijn in je vak te zijn of heel bekend.
  Ze hebben het toch ook nooit over een top schilder, top groenteman, top acteur of verzin wat.
  Een vreemde manier om iemand op te hemelen als iets zeer bijzonder.

  Like

 2. Joepiedepoepie zegt:

  Alleen Ruttes woord telt, waarvoor heb je dan zoveel medewerkers nodig?
  Precies zoals de dictator!

  Like

 3. BosscheBol zegt:

  10 Jaar geleden was er niet veel meer over van onze democratie. De rechterlijke macht hield (op verzoek van de regering) een politiek showproces tegen de chef van de tweede partij van Nederland. De media waren de roeptoeters van de overheid, verkiezingen werden al door veel mensen “verzeikingen” genoemd, tweede kamerleden (die volksvertegenwoordigers heetten) vertegenwoordigen braaf de standpunten van hun partij (die kort na de verkiezingen met de strandpunten van andere partijen uit-onderhandeld worden en het compromis in beton gegoten) en als ze dat braaf doen, maken ze promotie (minister, burgemeester, commissaris van de koning) en als ze dat niet doen worden ze weggepest (zie Omtzigt) en als ze het helemaal te bont maken worden ze vermoord (Fortuyn) of gevangen gezet Wilders): daar hebben ze hun mensen voor.

  Maar sinds de overheid van corona een levensgevaarlijke ziekte heeft gemaakt, zijn zelfs de grondrechten van de burgers ingetrokken. De grondwet is opgeschort (of waarschijnlijker: afgeschaft). Geen lichamelijke integriteit meer, demonstratierecht alleen als het de overheid uitkomt, berufsverbot, de hele mikmak zoals dat ook in Oost-Duitsland gold. Dwarsliggers worden nog niet afgeknald maar daar heb je het dan feitelijk ook mee gehad.

  Like

 4. saddy zegt:

  FANTASTISCH!!

  Ik hoop dat de volgende ambtenaar die dit doet ook het woord oversterfte gebruikt, het blijft nu beperkt tot “”voordelen en nadelen.””. Ik ben vandaag nog op het kerkhof geweest maar nergens staat op een steen: “‘Ik was een nadeel”” . Dus als ambtenaar hoor je sterfte ook gewoon te benoemen.

  Like

 5. wappieman zegt:

  Wat is het toch een feldwebel he .
  Die ijskoude oogjes in die papier-maché kop .
  Alleen dat nazi-uniform ontbreekt nog !!!!!
  Mijn God , wat zou ik die zombie graag eens voor
  zijn kop willen butsen .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s