Een dag in 2052 – Fragment uit het boek: Neurocity – januari 2019

(Door: “Carver”)

De laatste tijd moet ik vaker denken aan een fragment uit een boek dat ik in januari 2019 heb gepubliceerd, een jaar voor Covid. Toen dacht ik nog dat wat ik daarin beschreef pas over een aantal decennia zou gebeuren. Men is echter nú al bezig met het voorwerk daarvan, die dystopische ‘dag in 2052’ is er al in 2032 als het zoals nu verdergaat.

In 2052 is langzaam maar zeker de ‘Smart Nation’ ontstaan. Door informatietechnologie en het ‘Internet of things’ – intelligente, zelfdenkende, geïntegreerde ICT-systemen – wordt alles automatisch geregeld. Alledaagse zaken zijn hierdoor een ‘entiteit’ geworden op internet, er is zo automatische ‘communicatie’ met personen en objecten en in deze interactie worden volledig autonome beslissingen genomen. De onderdelen van het land zijn verbonden via een netwerk van sensoren en technologie, met als motor dit ‘Internet of things’. Dit maakt niet alleen een efficiënt bestuur mogelijk, maar laat het ook toe om de burgers in de gaten te houden. ’Smart Nation’ is een goudmijn met een omzet van véle tientallen miljarden. De uitvoering ervan ligt bij megatechnologiebedrijven. Deze bedrijven verkopen ‘efficiency en veiligheid’ voor burgers. Met behulp van technologie, psychologische massa-beïnvloedingsmodellen en door ieders permanente online verbinding is men massagedrag gaan beïnvloeden en sturen. De technologieën zijn verweven in ieders dagelijkse leven.

De overheid is het te riskant gaan vinden om vele niet controleerbare burgers te hebben in het overvolle land en heeft daarom in de loop van de jaren beetje bij beetje het leven van al haar burgers onder de noemer ‘veiligheid’ en ‘efficiency’ gereguleerd. De online identiteit van burgers is niet meer zoals ooit ieders sofinummer en een hoeveelheid losse digitale accounts. Het is nu een bundeling van ieders volledige digitale activiteiten, die constant geruisloos in de gaten worden gehouden door technologiebedrijven. Ieders totale digitale gedrag ……. is gekoppeld in één ‘profilebatch’. Zonder dit is het totaal onmogelijk om aan welke maatschappelijke activiteit dan ook deel te nemen. Maatschappelijke overtredingen worden in dit systeem automatisch bijgehouden. Burgers scoren ‘sociale min- en pluspunten’ die van invloed zijn in hun dagelijkse leven qua het krijgen van werk, huisvesting en ‘social benefits’.

De meeste Nederlanders vinden dat helemaal niet erg; ´ik heb toch niets te verbergen’, zeggen ze altijd…

Neurocity – januari 2019 – ISBN: 9789463183505

Door:
“Carver”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Een dag in 2052 – Fragment uit het boek: Neurocity – januari 2019

 1. BosscheBol zegt:

  1932? Die digitale bundeling met een Chinees (straf)puntensytsteem is door de invoering van de QR pas al heel ver in opbouw. Die pas is al bijna verplicht.
  Nu nog elk half jaar een nieuwe prik halen en die moet op die pas. Dat is weer een uurtje knutselen en zweten voor de brave burger, zeker voor de ouderen. Maar weet je wat? De staat komt te hulp en schrijft dat zelf wel even vanuit een centraal punt op je pas. O, wat gemakkelijk (ja en ook voor de staat die vanaf dat moment van alles op je pas kan schrijven).
  En dan dat gedoe met overal je pas tevoorschijn halen en laten scannen. Weet je wat? De staat zal ons helpen en leest de pas uit terwijl je mobieltje op “uit” staat en in je broekzak zit. Lekker makkelijk en vanaf dit moment heeft de staat de totale controle.
  Ik geef het 5 jaar. 2026.

  Geliked door 1 persoon

 2. ronjaspers zegt:

  Carver.Goed gezien,de wereldwijde genocide die nu plaats vind komt uit de NWO agenda d.m.v. de dodelijke corona vaccinazi,s.De NWO agenda heeft deadlines,de wereldwijde genocide die nu plaats vind was eigenlijk gepland voor 2050 maar is 30 jaar vervroegd.De satanische globalistische elite hebben haast en zijn hebzuchtig,vandaar de depopulatie (genocide) agenda 21 en 2030.Dat er nu al binnen een maand vele mensen sterven of ernstig lichamelijk letsel oplopen komt omdat de dodelijke vaccinazi,s nog niet geperfectioneerd waren.

  Like

 3. Bil Gates is aangeklaagd voor vaccin moord in India. De Belgische rechtbank in Namen verklaart vaccin paspoort illegaal en wijst op discriminatie zonder objectieve en wetenschappelijke onderbouwing

  Like

 4. jantjeuitnl zegt:

  De beste kenner van Artificial Intelligence, Ray Kurzweil, voorspelt, in zijn boek “Singularity is near”, dat in 2029 computers net zo slim zullen zijn als mensen. Daarna zijn wij vee, aangezien computers exponentieel slimmer worden en mensen alleen maar dommer.
  Dit is de weg die we, sinds Adam en Eva, zijn ingeslagen. We zitten, helaas, op een rijdende sneltrein.
  1 geluk: Bidden helpt!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s