Finland zal in het Europees Parlement vaccinatiedwang afwijzen

(Vertaling: E.J. Bron)

De theoretische modellen van Ursula von der Leyen dreigen uiteen te spatten

De voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, wil de mensen in de EU gedwongen aan de naald brengen. Haar plan echter dreigt te mislukken: Finland zal de algemene vaccinatiedwang weigeren. Zo´n vaccinatiedwang zou de grondwettige rechten van de burgers schenden, aldus de motivering.

Het plan van de voorzitster van de Europese Comissie, Ursula von der Leyen, om een algemene corona vaccinatiedwang op te leggen, zal aan het verzet van Finland mislukken. Dat schrijft de Zweedstalige krant “Huvudstadsbladet” met betrekking tot de stellingname van de Finse minister van Sociale Zaken en Gezondheid, Markus Lohi.

Die zei tegen de krant over het algemeen heel sceptisch tegenover dwang te staan en zou denken “dat we ook op een andere manier een voldoende vaccinatiebescherming kunnen bereiken.” Een vaccinatieplicht, aldus Lohi, zou vermoedelijk de grondwettige rechten van de burgers schenden.

Lohi wijst er eveneens op dat een vaccinatieplicht de maatschappelijke spanningen tussen vaccinatie-tegenstanders en anderen verder zou verscherpen. Bovendien kon niet worden voldaan aan het doel. Want, aldus Lohi ook volledig gevaccineerden kunnen besmet raken en anderen aansteken.

Johanna Ojala-Niemelä, de Finse voorzitster van de commissie voor constitutionele vragen, is het met Lohi eens: een algemene vaccinatieplicht zou “in Finland niet zonder meer toegestaan moeten worden”.

Een desbetreffende peiling in de krant ondersteunt het standpunt van de Finse politicus. 53% van de deelnemers sprak zich uit tegen een algemene vaccinatieplicht en is van mening dat de beslissing over een vaccinatie uitsluitend op vrijwilligheid gebaseerd zou moeten zijn.

De nieuwe linkse-liberale-Groene Duitse regering onder de voormalige jonge socialistische marxist Olaf Scholz wil in Duitsland een algemene vaccinatieplicht invoeren. Mochten de theoretische modellen van von der Leyen aan het verzet van Finland mislukken, dan zou een vaccinatieplicht in Duitsland een schending van geldend EU-recht zijn. Zo´n toestand zou dan waarschijnlijk de rechters van het Federaal Constitutioneel Gerechtshof en advocaten intensief kunnen bezighouden.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Finland zal in het Europees Parlement vaccinatiedwang afwijzen

 1. Bas zegt:

  Veilig…???

  Pfizer geeft geen mRNA-shots aan landen waar ze wettelijk aansprakelijk zijn voor de bijwerkingen

  “Pfizer aarzelde om sommige landen binnen te gaan vanwege de aansprakelijkheidsproblemen, ze hebben geen aansprakelijkheidsschild.” – Wereldbankpresident David Malpass
  Want het is zo veilig….???

  Zo veilig!

  Like

 2. Marc zegt:

  In Nederland lukt dat wel. Rutte doet graag mee. En Nederlanders hebben gewoon geen lef om in opstand te komen.

  Geliked door 6 people

 3. Hovawart zegt:

  Het is slechts uitstel, de EU heeft middelen, motieven en mogelijkheden genoeg om recalcitrante lidstaten te kunnen dwingen om mee te gaan in de Europese verplichting om deel te nemen aan de QR-codemania, het klimaatpaspoort, een nieuwerwetse uitvoering van het “Nansen passport” uit 1922………..
  Om een hervorming te starten heb je immers miljoenen ontheemden nodig, gedwongen migratie die vervolgens hun mobiliteit verliezen………….volledig afhankelijk en gehoorzaam aan de Staat.

  Like

 4. antiislamnu zegt:

  Verplicht jezelf laten injecteren met een experimenteel medicijn waar voor de fabrikanten niet aansprakelijk gesteld kunnen worden als het mis gaat ????
  Serieus mensen kom in opstand dit is echt te gek voor worden en wat heeft die qr code voor zin als gevaccineerde ook kunnen besmetten of besmet kunnen worden dan heeft zo’n code totaal geen nut.
  Behalve natuurlijk om de niet geprikte zwaar onder druk te zetten iets waar horeca Nederland prima aan mee werkt.
  Horeca Nederland was in de positie om eindelijk echt een vuist te maken tegen deze dictatuur maar nee hoor de grootverdieners daar zijn liever geschokt verbijsterd en vol ongeloof inplaats hun leden op te roepen om niet mee te doen aan deze waanzin horeca wordt immers misbruikt om de niet geprikte dwars te zitten.
  Is echt iedereen zo blind of laf ? Heb zelf 54 jaar uiteraard niet geprikt net corona gekregen een week ziek geweest maar zeker nóóit het gevoel gehad dat dit heel ernstig is nee hoor ben volledig genezen niets meer aan de hand .
  Dus laat u niet gek maken en kom in verzet

  Geliked door 2 people

 5. Rensk. zegt:

  Het gaat veel te ver. Zelfs kinderartsen beginnen over kinderen vanaf 5 jaar te willen vaccineren. Allemaal om oude en zwakke mensen te beschermen. Omdat volgens die kiinderartsen kinderen de epidemie in stand houden. En omdat even flink aan te zetten komen er al (een paar) kinderen voor de buis die ongelofelijk ziek worden van corona. Zomaar ineens, omdat het beter uitkomt wordt dat even flink aangezet.Gewoon om de zin weer door te kunnen drijven en de vele gezonde kinderen die niet ziek worden plat te spuiten de komende jaren. Alles wordt klaargestoomd voor een hele kleine minderheid. Het maakt mij ongelofelijk pissig. Dat notabene artsen over dat soort etische kwesties heen stappen. Kinderen zijn de toekomst en niet de ouderen ja. Dat is de natuur en zo hoort de natuur te zijn. Ophouden met die krankzinnigheid. Oude mensen gaan dood ja. Gek he?

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Rensk Heel veel artsen zitten in aandelen van de Big Pharma en steken dus een aardig centje in hun zak. Een daadwerkelijke echte arts die vooral de eed van Hippocrates hoog heeft staan en de rechten van de mens namelijk o.a. de lichamelijke integriteit werkt hier niet aan mee. Ik zweer/beloof dat ik de geneeskunst zo goed als ik kan zal uitoefenen ten dienste van mijn medemens. Ik zal
   zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten.
   Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen.
   Ik luister en zal hem goed inlichten. Ik zal geheim houden wat mij is toevertrouwd.
   Ik zal de geneeskundige kennis van mijzelf en anderen bevorderen. Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden.
   Ik zal mij open en toetsbaar opstellen, en ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving. Ik zal de
   beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn
   medische kennis, ook niet onder druk.
   Ik zal zo het beroep van arts in ere houden.
   Dat beloof ik.
   of
   Zo waarlijk helpe mij God∗almachtig.
   Wel is het zo dat onze regering de virus onder de A status gesteld heeft om misbruik te kunnen maken van Artikel 11 van de grondwet In de hedendaagse context van grond- en mensen rechten neemt de bescherming
   van lijf en leden een prominente plaats in. De lichamelijke en biologische aspecten
   van het leven worden beschermd door meerdere fundamentele rechten, zoals het
   recht op leven, het verbod op slavernij, het verbod op foltering en onmenselijke of
   vernederende behandeling, het recht op menselijke integriteit, en tot slot de
   menselijke waardigheid.[1] Daarnaast duidt de plaatsing van deze rechten en
   beginselen aan het begin van verdragen als het EVRM, IVBPR en het Handvest
   van de Grondrechten van de EU op de bijzondere status van deze rechten. In de
   Nederlandse grondrechtencatalogus volstaat men echter ter bescherming van het
   lichaam vooralsnog[2] met het in artikel 11 Grondwet neergelegde recht op
   onaantastbaarheid van het lichaam. Aangezien een demissionair kabinet de covid virus onder de A status heeft geplaatst kunnen zij hiervan afwijken in het belang van de algehele volksgezondheid. https://www.ninefornews.nl/ministerie-erkent-virus-kreeg-status-a-omdat-dit-nodig-is-voor-opleggen-van-maatregelen-niet-vanwege-gevaar/ Kortom het is een smerig geraffineerd fascistisch politiek spel ten behoeve van het verwezenlijken van de NWO agenda en heeft niets met volksgezondheid te maken. Dus in mijn ogen is men geen arts om überhaupt hieraan mee te willen werken.

   Like

 6. Steven zegt:

  Hier.. nog meer DWANG.. maar nu in Oostenrijk

  https://niburu.co/buitenland/16917-noodkreet-uit-oostenrijk

  Like

 7. Boike zegt:

  Ik ben benieuwd, of het Finland lukt, om voet bij stuk te houden. Als dat zo zou zijn, dan heeft het prestige van Ursula een flinke deuk opgelopen. Zouden er landen zijn, die Finland willen steunen ??? Ik ben benieuwd, hoe dit gaat aflopen.

  Like

 8. Derk zegt:

  Hr Bron, aangezien ik niet kan reageren op uw artikel over het gebruik van Hydroxychloroquine door oa ISALA in Zwolle doe ik het op deze wijze. Het onderzoek door de 2 artsen is reeds op 10 oktober 2020 gepubliceerd in De Stentor en Zwollenieuws.nl. Ik heb toen contact opgenomen met Zwollenieuws en gevraagd of zij wisten dat het onderzoek niet voortgezet is. Zwollenieuws heeft toen contact gelegd met ISALA en gevraagd of het onderzoek was voortgezet. Nee was het antwoord. Waarom niet. Geen antwoord.. Dus geen verder onderzoek, waarom niet? Wie het weet mag het zeggen.Inspectie misschien?
  Van welke datum is het artikel in de Locokrant?

  Like

 9. vangie1206j zegt:

  Heeft dat mens zich laten vaxxen haar echtgenoot en haar kinderen.
  Ik vermoed niet omdat zij wel weet wat voor gif dat vaccin is.

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   In Nederland schijnen er nogal wat politici aan de drugs te zitten .
   In die EU zal dat niet veel anders zijn !
   Die kijken niet op een spuitje meer of minder .

   Like

 10. Julia zegt:

  Ursula von der Leyen een corrupt stuk ongekozen ellende denkt aan geld en macht. Haar man Heiko verdient er in ieder geval miljoenen aan en dat wil mevrouw uiteraard zo houden.Interessant in dit verhaal is dat Ursula’s echtgenoot Heiko directeur is bij Orgenisis. Hij zou volgens sommigen de miljardendeal tussen Pfizer en de EU mee onderhandeld hebben. Ze doet het uit liefde voor haar echtgenoot zullen we maar zeggen.

  Like

 11. jantjeuitnl zegt:

  Haar man is directeur van zo’n prikfabriek.

  Like

 12. Julia zegt:

  Tja dat zal de EU kontlikker Mark Rutte wel achterwege laten die hobbelt graag met het ongekozen zooitje mislukkeling in Brussel mee en voert onderdanig uit wat de EU hem opdraagt. Hij heeft Nederland al voor een groot deel overgeleverd en flink wat miljarden uit de belastingpot gegraaid als bonus voor de EU die vrij kunnen worden besteed aan bodemloze putten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s