Isala: Hydroxychloroquine wél effectief tegen corona

ZWOLLE – Het antimalariamiddel hydroxychloroquine leidt bij COVID-19 patiënten op de verpleegafdeling tot significant betere resultaten dan tot dusver gedacht. De kans op overplaatsing naar de IC ligt 53 procent lager dan bij patiënten die geen behandeling kregen. Dit blijkt uit landelijk retrospectief onderzoek onder 1064 patiënten. Dr. Jolanda Lammers en dr. Paul Groeneveld (foto), onderzoekers en internist-infectiologen in het Zwolse Isala, spreken van een verrassend resultaat.

Toen de COVID-19 pandemie uitbrak, ontbraken eenduidige richtlijnen om het virus adequaat te behandelen. In sommige Nederlandse ziekenhuizen kregen patiënten hydroxy-chloroquine voorgeschreven, in andere klinieken werd gekozen voor chloroquine. Omdat de effectiviteit van deze middelen niet was aangetoond, kozen sommige artsen ervoor om geen medicijnen voor te schrijven.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Isala: Hydroxychloroquine wél effectief tegen corona

 1. sweetheart zegt:

  als je het niet kan kopen kan je het zelf maken door 3 crape fruits en 3 citroenen schillen, de schillen koken voor 3 uur in water en je kan er tumeric bij doen, het vocht van de schillen in een pot doen en dat 2x per dag 2 eetlepels innemen, je kan het invriezen, het helpt echt succes.

  Like

  • karton zegt:

   @ Sweetheart op 5-12-2021 om 15.50 u. Mijn dank voor uw recept , ik vraag mij alleen nog af : welke bezwerings-dans dien ik uit te voeren vóórdat ik dat spul gebruik ? Is er bijv. een “anti-corona-dans”, zoals de bekende regendans of vruchtbaarheidsdans ?

   Like

  • toetssteen zegt:

   Ksssttttt!

   Like

  • Johan zegt:

   Nou, dit is wel een leuk recept voor hydroxychloroquine (HCQ) . Helaas is de concentratie van het verkregen product veel te laag om echt effectief te zijn in geval van corona. Dan zou je iedere dag liters van dat spul moeten drinken om aan de vereiste hoeveelheid HCQ te komen.
   Uiteraard is het nooit weg, om wat gezonde vitamientjes naar binnen te werken.
   Het kan wellicht helpen als onderhoud van je immuunsysteem.
   Beter is het om quercetine te gebruiken. Zie de site : http://www.zelfzorgcovid.nl voor meer informatie daaromtrent.

   Like

 2. sweetheart zegt:

  je kan zelf HCQ zelf maken door 3 crapefruits en 3 citroenen schillen en de schillen koken in water voor 3 uur met tumeric erbij, neem dat vocht van de schillen 2x per dag 2 eetlepels in , het helpt echt.

  Like

 3. Johan zegt:

  Dat hydroxychloroquine (HCQ) effectief is tegen corona was al anderhalf jaar geleden bekend.
  In de VS behandelde dr. Zelenko zijn patiënten met een mix van HCQ, zink en azythromycine.
  De resultaten waren uitermate goed. In maart 2020 publiceerde dr. Zelenko al een open brief, waarin hij zijn resultaten met HCQ bekend maakte.
  Het is dan ook diep bedroevend om te moeten zien hoe dit geneesmiddel tot heden in Nederland door de Inspectie geboycot en verboden werd. Dit heeft geleid tot talloze nodeloze en onterechte overlijdensgevallen.
  Ook al wordt er nu, na anderhalf jaar, een positief wetenschappelijk artikel geplaatst, dat wil nog niet zeggen, dat de huisartsen het nu mogen voorschrijven.

  Overigens vindt morgen het kort geding plaats, waarin ervoor gepleit wordt, dat Ivermectine door de huisartsen mag worden voorgeschreven.
  https://zelfzorgcovid19.nl/belangrijkste-kort-geding-van-dit-jaar-mag-de-huisarts-eindelijk-helpen-voorkomen-dat-de-ziekenhuizen-overbelast-raken/

  Ivermectine heeft een vergelijkbare genezende werking als HCQ ten aanzien van corona.
  Het is te hopen dat de rechter tot een positief oordeel komt ten aanzien van deze geneesmiddelen. Zodat HCQ en Ivermectine eindelijk in de eerste lijn (bij de huisarts) voorgeschreven kunnen worden.
  Dit zal namelijk zorgen voor onmiddellijke verlichting van de druk op de ziekenhuizen.
  Ook kunnen dan de vaccinaties, de teststraten, de QR-code, de mondkapjes en al die andere maatregelen afgeschaft worden en kunnen we eindelijk weer terug naar ons normale leven zoals het twee jaar geleden was.
  Er is inmiddels zoveel bewijs, dat HCQ een gunstige uitwerking heeft op coronapatiënten, dat het nauwelijks voor te stellen is, dat een rechter hierover tot een ander oordeel zal komen.

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Kan een probleempje geven Johan.
   Je moet namelijk even de rekensom maken die luidt.
   Rechter farma en geld dan zou de uitkomst zo maar negatief kunnen zijn.

   Like

 4. Pistolen-Paultje zegt:

  Het medisch stuk is in September 2020 (!!) gepubliceerd. En heeft veel overeenkomsten met het protocol van Dr. Zelenko. Maar wat is er in de tussentijd mee gedaan? Volgens mij is HCQ nog steeds niet vrijgegeven voor 1ste-lijns “off-label” gebruik…..

  Like

  • Johan zegt:

   Dat klopt, dat er tot nu toe met het positieve onderzoek naar hydroxychloroquine (HCQ) niets gedaan is. Het heeft althans niet ertoe geleid, dat de Inspectie en de NHG ( Nederlands Huisartsen Genootschap) uit eigen beweging HCQ en Ivermectine hebben vrij gegeven.
   Los daarvan is de ANBB ( https://anbb.nl/ ) al tijden bezig om de NHG op andere gedachten te brengen. Dat ging nogal moeizaam. Zeg maar, helemaal niet.

   Vandaar, dat de NHG nu vandaag ( 6december 2021) via een kort geding gedaagd is om alsnog HCQ en Ivermectine vrij te geven als behandeltraject voor de huisarts. Zonder dat een huisarts bang hoeft te zijn om torenhoge boetes te krijgen wegens het voorschrijven van deze medicijnen.

   In “De Andere Krant” van afgelopen zaterdag is hier ook een artikel over verschenen.
   https://www.deanderekrant.nl/nieuws/ivermectine-wereldwijd-positieve-uitkomsten-2021-12-06

   Like

 5. Bob zegt:

  Dit onderzoek zal door de hoog deskundige
  Hugo de Jonge, kuipers en van Dissel en consorten
  wel als nep worden bestempeld.
  Het rinkelen van de kassa wordt niet meer gehoord.
  De angst kultuur kan afgeschaft worden.
  En de gift spuit hoeft niet meer gebruikt te worden.
  Nu nog op zoek naar de sterfte door de gift spuit.

  Like

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  Ik vertrouw toch maar liever op wat Hugo de Jonge zegt. Die is nota bene de minister, die zal het toch wel weten? 🙂

  P.S. Gezien het ontelbare aantal misdaden dat hij (HdJ) gepleegd heeft, is het toch zeker wel verantwoord om hem dood te schieten?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 7. Bij de inspectie voor de volksgezondheid moeten er verantwoordelijken zijn die tot hun ellebogen in de kas van de bigpharma mogen graaien. Daarom houden ze alles tegen wat zal leiden tot productievermindering van de vaccins.

  Like

 8. saddy zegt:

  Ook al is het een oudere retrospectieve studie, waar blijft het vervolg?

  Hugo is niet geinteresseerd in de oorzaak van de stevige oversterfte. Hugo is niet geinteresseerd in zorg-ontlastende medicijnen.

  Like

 9. Aranka Muscal Kamp zegt:

  De OMICRON variant zou een gunstige effect op deze epidemie kunnen hebben, Ik denk zelf dat deze variant zal de gevaarlijke delta variant laten verdwijnen omdat 50 x besmettelijker is maar zeer milde verkoudheids klachten veroorzaakt, en uiteindelijk als iedereen besmet mee raakt met deze variant dan is echt sprake van groep immuniteit en einde van deze corona circus. Daarom om kinderen nu te vaccineren is onzin. Trouwens ook de ivermectine helpt in eerste dagen, zoals ook de nieuwe Molnupiravir, maar onze idiote overheid eigenlijk geen van beide toelaat, de eerste wegens dat te goedkoop is en de tweede dat te duur is.

  Like

 10. Dons zegt:

  Artikel van december 2020

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s