AFGEDANKT

(Door: “Kafir”)

2035. Ik ben 87. Veel te oud. Alleen maar iedereen tot last. 12 jaar geleden woonde ik nog in een echt huis, ik had een autootje en goed te eten. Ik dronk elke avond een paar biertjes en was met mijn computer bezig. Overdag maakte ik soms lange tochten met mijn elektrische fiets. Maar toen kwamen ze aan mijn deur zeiken of ik niet wilde verhuizen. Dan kon er een jong gezin in met toekomst. Want die konden haast nergens meer terecht. Ik vroeg: “En ik dan? Waar moet ik dan blijven?” Ze haalden hun schouders op een gingen naar de volgende deur. Dus ik bleef zitten waar ik zat.

 Maar mijn AOW werd langzaamaan steeds minder. En de huren gingen steeds harder omhoog. Dus op een gegeven moment kon ik mijn huis niet meer betalen. In de winter kon de verwarming niet meer aan. De auto moest weg, want ik kreeg geen rijbewijs meer. Vlees en koffie kon ik niet meer betalen. Het was op de TV: de meeste ouwetjes konden de huur, de energie en de zorgverzekering niet meer betalen. Onmenselijk, riepen ze. Er moest een oplossing komen voor die schrijnende gevallen. En na vele jaren kwam die er ook. Containerhuizen. Hele wijken vol containers. Vier lagen op elkaar. Deurtje erin, raampje erin. Elke container een kraantje en een stopcontact. WC en douche per 6 containers gemeenschappelijk. Dat had als voordeel dat je nog eens iemand zag en soms een praatje kon maken. Anders zat je de hele dag in je dooie eentje te verpieteren in dat kleine hok dat in de zomer gloeiend heet en in de winter ijskoud was. In de winter bleven we maar in bed liggen, want dan was het er stervenskoud.

 En midden in zo’n containerwijk zou dan een supermarktje komen en een huisarts en een apotheek. Ideaal voor die ouwetjes! Alles bij de hand! Het supertje kwam er inderdaad, maar die huisarts en die apotheek kwamen er nooit. De ouwetjes hadden namelijk geen zorgverzekering, dus die konden toch geen dokter of medicijnen betalen. Na een paar jaar mochten we niet meer zelf op ons hok koken (de meesten van ons hadden bij de kringloop een kookplaatje gekocht), want dat was te gevaarlijk voor ons. Zeiden ze. En we maakten teveel rommel. En we kwamen te vaak bij de eerste hulp met brandwonden. Ze kwamen de kookplaatjes weghalen en we kregen nog maar één ampère stroom. Nu we niet meer konden koken, had het supertje geen nut meer en verdween. Er kwam een kantine met gaarkeuken voor in de plaats. Vaak kregen we alleen maar dunne soep. Maar we zaten tenminste wél een half uur per dag tussen de mensen.

Ik was net 82 toen ze alweer aan de deur stonden: er konden studenten en jonge gezinnen in mijn container wonen. Die konden nu nergens betaalbaar wonen, maar moesten wél voor de hele samenleving werken en belasting betalen. Of ik er niet mee uit wilde scheiden. Ik had een mooi leven geleid en het was zo toch wel genoeg? Die ouwetjes waren allemaal ziek en arm en de samenleving moest alles maar voor ze betalen. Ik kon gratis een pilletje krijgen. Dan was het op een mooie en humane manier afgelopen. Ik weigerde. Ik wilde niet dood. En zeker niet om de staat een plezier te doen.

Alles wordt steeds duurder. Ik eet alleen nog maar fabrieks-witbrood en koude nasi uit blik. Niet te vreten. Af en toe is er zelfgestookte jenever te koop. Kost haast niks, want er wordt geen belasting over betaald. Ik zuip er heel wat van op. Hoewel sommigen er wel eens blind van worden of dood aan gaan.

De laatste jaren komt steeds vaker op TV dat die ouwe knarren agressief en crimineel worden. Ze doen illegale dingen en ze zitten zwaar aan de alcohol. Als ze zitten te bedelen, moet je ze vooral geen geld geven, want daar kopen ze alleen maar illegale drank van. Ze schreeuwen leuzen en richten vernielingen aan. Ruiten gaan aan diggelen en ze breken de spiegels van die dikke Tesla’s af. Buurtwerkers proberen er mee te praten, maar dat helpt niet. We zijn outlaws geworden.

Ze gooien ons in de gevangenis als ze ons zien bedelen of als we dronken zijn of als we schreeuwen en ruiten ingooien. Goed, zeggen ze, de ouderen hebben het slecht. Maar daar hebben ze zélf voor gekozen toen ze dat pilletje weigerden. Ze móchten dat pilletje natuurlijk weigeren, uiteraard, maar dan moeten ze nu wél de consequenties van hun keuze aanvaarden. De samenleving kan nu eenmaal niet al die improductieve ouderen onderhouden en onderdak geven. Laat staan gratis medische zorg.

Ook laait de discussie weer op om het pilletje verplicht te stellen. Op je 75ste of 80ste. Als je geld genoeg hebt om je eigen woning en medische zorg te betalen, mag je natuurlijk blijven leven. Er zijn er zelfs die zeggen dat gevangenissen veel te mooi en veel te duur zijn voor die stront eigenwijze spiritusdrinkers: door hún schuld komen we niet uit de economische problemen. Ze zouden dat pilletje onder dwang in hun donder moeten stoppen als ze betrapt worden op crimineel gedrag.

Door:
“Kafir”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op AFGEDANKT

 1. peresyehuda zegt:

  Wat een ontzettend overdreven depressief geleuter. Bah.

  Like

  • Blaffertje zegt:

   @peresyehuda.
   Vind je?
   Onder welke steen leef jij?

   Dit verhaal is weliswaar iets aangedikt, maar is zeker niet ondenkbaar.
   De ouderen kunnen nog maar met moeite een plekje in een verzorgingshuis krijgen omdat deze bij de vleet gesloten worden voor ouderen omdat de asielzoekers er in gehuisvest worden.
   De oudjes moeten thuis blijven en de familie, vrienden of buren moeten ze verzorgen.
   Of deze ‘verzorgers’ daar geschikt voor zijn valt sterk te betwijfelen, velen hebben er niets mee.
   En thuiszorg daar is ook niet veel van over.
   Met de keukentafelgesprekken word er gekeken wat iemand nog zelf kan en daar waar sommigen eerst 6 uren in de week kregen, krijgen ze nu nog maar 3 uren, net alsof deze oudjes na het gesprek ineens beter zijn geworden en meer kunnen.
   In de werkelijkheid betekend dat, dat ze aan hun lot overgelaten worden omdat de meeste mensen werken, maar ja, dat is het probleem van onze overheid dan niet meer hè, die heeft dit plan zo bedacht en of het nu werkt of niet, dat zal ze een zorg zijn.
   En ja, de oudjes zijn uitgekleed met hun pensioentje of karige AOW en kunnen vaak geen auto meer betalen terwijl ze die vaak nodig hebben omdat ze geen lange afstanden meer kunnen afleggen met de fiets of de benenwagen en een goede maaltijd schiet er ook vaak bij in omdat ze er geen geld meer voor hebben.
   Het drankgebruik onder de oudjes is ook sterk toegenomen om hun kommer en kwel te verdringen.

   Je wil niet weten hoeveel er onder de armoedegrens leven.
   En denk ook eens na over het volgende; als je 75 bent en je een zware operatie moet ondergaan krijg je vooraf een gesprek met een geriater die de taak heeft om jou de operatie uit je hoofd te praten.
   Dat gaat in de trant van “Gezien uw leeftijd moet u maar eens goed nadenken of u dit nog wil, want de nasleep van deze operatie is heftig en de kans dat u niet lang meer leeft is reëel. En heeft u ook al eens nagedacht over orgaandonatie? Nee? Nou dan kan u nog iemand anders het leven redden hoor. Hier tekenen graag.”

   Geliked door 6 people

   • delamontagne zegt:

    Wat mij wel al jaren opvalt is dat je in NL eerder als oud/ zeer oud wordt beschouwd op leeftijden waarop ik hier mensen ( plattelanders ) op ’t veld, rond de boerderij, bij de wijn toestanden etc, zie werken.
    Het lijkt wel alsof je in NL na je 65ste als Methusalem wordt gezien. ( sorry voor de niet-bijbel-kenners ! )
    Maar ik heb ook begrepen dat de bureaucratie je dan door kan sturen voor “een goed gesprek met Uw huisarts”..

    Geliked door 1 persoon

   • Blaffertje zegt:

    @Delamontagne.

    Mee eens 👍🏻

    Geliked door 1 persoon

   • Bert zegt:

    Zo oud als Methusalem ben jij nog lang niet.

    Geliked door 1 persoon

  • Boike zegt:

   @ peresyehuda 6 december 2021 om 20:38

   Het is inderdaad depressief. Het is zekerlijk niet overdreven. Het is de waarheid. Weet je nog hoe ouderen tijdens de lock down werden behandeld in bejaardentehuizen ??? En het zal binnenkort nog veel erger worden. Ouderen zijn een euroconomische last, zijn afgeschreven, worden afgedankt en als oud vuil weggegooid. Eén troost, de jongeren, die dit voorstaan, worden zelf ook eens oud en ze zijn dat eerder, dan ze denken.

   Geliked door 6 people

  • Sinyo zegt:

   Je naampje lijkt op dat van een statushouder, dat voorrang heeft gekregen.
   Elke gemeente in Nederland is verplicht jaarlijks een aantal statushouders huisvesten.
   Ja dus . . . ut ouwe huuske van omaatje.
   Het enige wat je moet doen hare ouwe huuske goed blijven kuisen (schoonmaken).
   Hoop dat het je lukt.
   Komt er nog bij.
   Een opgehouden hand voor dat soort luitjes wordt ook snel “met de nodige flapjes” gevuld.

   Geliked door 2 people

  • Miranda zegt:

   Helaas behoor jij ook bij de bubbellevers en wegkijkers. Maar wacht rustig af; je wordt vanzelf ouder en zal dit gebeuren dus ook vanzelf op je af zien komen. Deprimerend? Jazeker. Een mogelijkheid? Jazeker. Met al die psychopaten die hier nu de dienst uitmaken zeker een optie. Maar ik ben een onverbeterlijke optimist met m’n 71 jaar. Ken de slechtheid van mensen maar ook de menselijkheid. En die kant komt altijd weer boven. Dit gaan de psychopaten niet winnen!!! Dus op naar een stralende oude dag.

   Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Peresyehuda ,
   Is dat een of andere Joodse naam of een achterlijk verzinsel ?
   Geen zinnig mens heet toch zo ?
   Wellicht zie jij de toekomst niet somber in , maar velen hier zoals ik (72) hebben heel veel gezien en meegemaakt .
   Maar zo’n smerige valse rottoestand zoals Rutte en De Jonge hebben geschapen , hebben wij nog nooit meegemaakt , ons héle leven niet .
   En wij zijn overdreven depressief ?
   Dat die kut moslims en zwarte grootsmoelen zoals die geldhoer Simons ons bestaan nu hevig trachten te verzieken is je kennelijk ook ontgaan ?
   Dan die rottige WHO bende , heb je daar vrede mee ?
   Het stikt daar van de foute Joden !
   Hoor jij daar ook bij ?
   Of gewoon zo’n achterlijke D 66 er ? Groen links , dan ?
   Ik heb ook Joods bloed , van een fantastische grootouder , maar ik schaam me voor vele soortgenoten ! Daar zit enorm groot tuig onder .
   Hoor jij daar ook bij ?

   Geliked door 2 people

 2. Peter Rissing zegt:

  Ontroerend en mogelijk, in een of andere vorm, realistisch. Blij dat ik 71 jaar ben, maar ik vrees voor de volgende generatie.

  Geliked door 6 people

  • Blaffertje zegt:

   @Peter Rissing
   Jij snapt het.

   Geliked door 1 persoon

  • Bert zegt:

   Mijn ouders werden ook min of meer verteld dat het tijd werd om te verhuizen door een lulhannes van de woningbouw vereniging vanwege hun leeftijd.
   En als ze de grassprietjes voor de deur niet weg haalden dat ze dan een rekening kregen daarvoor.
   Ze stuurden zelf soortgelijke dreigbrieven.
   Ik heb de lulhannes gebeld en ‘m verteld dat ik als ik dit nog 1x hoor, hij eens zal meemaken wat er dan gebeurt met hem.
   Omdat ie ze boekje ver te buiten ging met dat soort gezeik.
   Toen was het meteen afgelopen.

   Geliked door 4 people

   • BosscheBol zegt:

    In mijn buurt heeft de woningbouwvereniging alle ouderen in het (toen nog) seniorencomplex een brief geschreven of ze niet wilden verhuizen. Dan konden er jongeren in. Er was nog vaag iets met een flatje buiten de stad waar de ouderen dan in konden. Maar niemand kan me vertellen waar dat flatje ligt.

    Bijna alle ouderenwoningen en bejaardenhuizen in mijn stad zijn verdwenen. Wat er nog fatsoenlijk uit zag is naar de vrije markt gegaan, wat er oud uitzag is gesloopt.
    Waar moeten al die ouderen toch maar heen? Voorlopig blijven ze zitten waar ze zitten.

    Maar goed: de overheid heeft het eerste proefballlonnetje al weer opgelaten, de ervaring heeft me geleerd dat er dan meer en steeds grotere proefballonen volgen totdat iedereen er een beetje aan gewend is: dan wordt de maatregel doorgevoerd en tegen de mensen die dán nog tegenstribbelen zeggen ze dat het “een achterhoedegevecht” is …

    Geliked door 1 persoon

   • Bert zegt:

    Deze man had trouwens hier geen opdracht voor gehad maar deed het uit eigen beweging. Want ik heb het helemaal uitgezocht.
    Het was dus geen beleid van de woningbouw vereniging.
    Buurtopzichter was ie, meer niet.
    Iemand die kijkt of het geen troep is in de wijk, alle schuttingen nog recht staan en brandpadden vrij zijn achter de woningen.
    Of hij er nog werkt? Geen idee.

    Mijn stoere soldaten broertje en die andere schijtbak zeiden niet meer dan, goh wat vervelend voor jullie. Ik heb 2 broertjes onder mij.
    Die lossen nooit wat op en bemoeien zich ook nergens mee.

    Like

 3. Blaffertje zegt:

  Tja, ze heeft het verkeerde kleurtje hè.

  Was ze maar zo’n mislukte getintiër, dan zat ze geritst.
  Dan had ze nu in een paleis gewoond, want als je een tintje hebt kruipen ze voor je door het stof ook al heb je niets en dan ook echt hé-lè-maal niets voor dit land betekend, dan krijg je alles.
  Gratis zorg, riante gemeubileerde woning zodat je je familie uit verweggistan op bezoek kan ontvangen en huisvesten want die gaan natuurlijk nooit meer weg, gratis tandarts behandelingen, kunstgebitje???
  Geen probleem.
  Wil je op je oude dag nog een jongetje worden?
  Word geregeld, want jij bent zwart en jij bent daarom zielig.

  MAAAAAR, dit alles telt niet voor haar want ze is blank en telt dan als dor hout.
  Overbodig, na een leven lang hard werken voor dit linkse kloten land.

  Geliked door 5 people

 4. hans-e-pans zegt:

  Waarom een ontzettend overdreven depressief geleuter. Voor de 2e wereldoorlog reageerde men ook ongeveer zo omdat men zich niet kon vooestellen dat er mensen waren die andere mensen vreselijke dingen aan konden doen.

  Die tijd zal nooit meer terugkomen zei men toen, ik ben bang dat zoiets weer zal gaan gebeuren. Maar de toekomst zal het leren. Mensen zullen ook door schade en schande nooit leren.

  Geliked door 3 people

 5. Svalbard zegt:

  Ik ben 68, maar ze blijven van mij af. Ook ben ik niet “gevaccineerd” omdat ik die experimentele rommel niet vertrouw. En nu er steeds meer dwang achter zit is dat voor mij nog veel meer reden om die prik(ken) te weigeren.
  Beseft de overheid wel, dat als ze die prikken gaan verplichten, ze dan ook aansprakelijk kunnen worden gesteld in geval van schade?
  Nee, verplicht zijn die prikken nog niet, maar in steeds meer landen gaat het nu wel die kant op.

  Geliked door 3 people

 6. ‘In het verleden ligt het heden, in het nu wat komen gaat.’

  Ken de echte geschiedenis, ken de politici en ken je medemens die al duizenden jaren gehoorzaam en op bevel van zijn eigenaars de ander de moord laat stikken.

  Geliked door 3 people

 7. Xander zegt:

  Nu je “vaccins’ laten opdringen en in 2035 gegarandeerd geen nare containerwoning of andere narigheid.

  Geliked door 3 people

 8. jantjeuitnl zegt:

  De ouderen zijn, gemiddeld, de rijkste bevolkingsgroep in Nederland. Dat is een Feit.
  Kortom onder de ouderen is de solidariteit ver te zoeken.

  Like

  • dutchess43 zegt:

   @ Jantje.
   Ouderen de rijkste bevolkingsgroep van Nederland gemiddeld??????
   Man leef jij onder een steen de laatste jaren? Rijke ouderen… pfffff misschien 10 tot 15% van de ouderen zijn welgesteld, maar de meesten hebben niet gestudeerd van gekregen geld, hebben op zolders gewoond tot ze eindelijk toen ze 2 of 3 kinderen hadden een huisje kregen toegewezen, hebben met hard werken een piepklein pensioentje bij elkaar gesprokkeld dat nooit geïndexeerd is.
   En niet solidair? Niet solidair inderdaad met opvreters, ruifvreters en vrijbuiters, die flierefluitend wèl alles incassseren wat hen gratis wordt aangereikt, en dan nòg commentaar hebben.
   Hoop niet dat jij er óók zo eentje bent Jantje uit Nl, want dan hebben de ouderen ook schijt aan jou!

   Geliked door 1 persoon

 9. Hovawart zegt:

  Pensioenfondsen leeggeroofd door eurofiele looneys, de honger en armoede weer terug, de crisis en pandemie als excuus om het kapitalisme te ondermijnen, het communisme als linksche remedie, ……….socialisten parasiteren enkel op welvaart en breken alles af.

  Geliked door 1 persoon

 10. Bob zegt:

  Wat Kafir beschrijft is reeel.
  Toen mijn moeder na de oorlog in
  Nederland terug keerde werd ze al zo behandeld.
  Door de buurt uitgespuugd, door de
  overheid en ambtenaren bestolen.
  Vooral lichamelijk een wrak kreeg een
  inkomen te veel om dood te gaan te weinig
  om te leven.
  Ver boven de 85, toen ik werkte werd ik gedwongen
  pensioen- en AOW premie te betalen.
  Onze pensioenen zouden waarden vast zijn
  de laatste 10 jaar is een aantal keren mijn
  pensioen naar beneden gegaan.
  Als nieuwe binnenkomer krijg je 10000Euro
  een inkomen hoeft geen ziekkte kosten te
  betalen en mag proletarisch winkelen.
  Wie er iets van zegt is een racist,facist
  of zelfs een nazi.

  Geliked door 3 people

 11. Jan zegt:

  Wel of niet geprikt, iedereen gaat achter slot en grendel
  Dit was 3 november

  1 maand later
  De Jonge: corona-reispas gaat per 1 februari verlopen zonder booster

  https://nos.nl/artikel/2408601-de-jonge-corona-reispas-gaat-per-1-februari-verlopen-zonder-booster

  en deze verloopt na een paar maanden als je je niet voor de vierde keer laat lek prikken.
  enz enz enz

  Like

 12. BosscheBol zegt:

  https://ejbron.wordpress.com/2021/12/06/citaat-christine-lagarde-voorzitster-van-de-europese-centrale-bank/
  Lagarde vindt dat er veel te veel ouderen zijn. “Daar moeten we wat aan gaan doen, en snel”.

  Like

 13. Jan zegt:

  Woning inrichten
  Van harte gefeliciteerd, u heeft een woning gekregen. Voordat u daadwerkelijk kan verhuizen zullen er nog wat zaken geregeld moeten worden. Wij hebben voor u de volgende punten op een rij gezet.

  Wat gaat u doen op de Regeldag?
  U tekent uw huurovereenkomst
  U doet de aanvraag voor een bijstandsuitkering
  U vraagt het inrichtingskrediet aan voor uw woning
  U vraagt een ziektekostenverzekering aan
  U vraagt een inboedel / aansprakelijkheidsverzekering aan
  U vraagt gas licht en water aan
  U vraagt Internet en tv aan

  Naast de bijstandsuitkering zijn er nog meer sociale voorzieningen waar u recht op kunt hebben:
  Huurtoeslag
  Zorgtoeslag
  Kinderbijslag
  Kindgebonden budget
  Deze sociale voorzieningen kunt u ontvangen als u er recht op heeft. Als u niet weet of u hier recht op heeft kunt u dit aan vluchtelingenwerk vragen.
  https://www.statushouders.org/woning-inrichten

  (Let op punt 2 Regeldag)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s