Gezond verstand in Slovenië!

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Gezond verstand in Slovenië!

 1. Julia zegt:

  Helaas dat gaat in Nederland niet lukken. Onze rechtstaat is in handen van de politiek en rechters toetsen zich niet meer aan de grondwet. Kort samengevat burgers in Nederland hebben geen rechten meer die zijn overgeleverd aan de fascistische staat voorheen Nederland.

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Rechters in Nederland horen bij de schaapskudde van de Regering, dus daar moeten we niets van verwachten !!

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan zegt:

  De dood van Europa
  Verplichte vaccinatie luidt het gewelddadige einde van het Europese liberalisme in.

  Europa staat op een afgrond. Het is, blindelings, op weg gegaan naar iets dat erg op tirannie lijkt. Oostenrijk zal binnenkort degenen criminaliseren die het Covid-vaccin weigeren. Duitsland lijkt te volgen. Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, vraagt ​​zich hardop af of iedere lidstaat hetzelfde zou moeten doen en overtreders van deze vorm van medicatie tot overtreders moeten maken. In Italië wordt je in plaats van je vrijheid van je levensonderhoud beroofd als je nee zegt tegen vaccinatie: mensen zonder vaxx mogen niet werken. Overal. In Griekenland moet iedereen boven de 60 de overheid 100 euro betalen voor elke maand dat ze niet gevaxxed blijven. Alsof de Griekse regering, onder een hoedje met haar meesters in Brussel, de Griekse gepensioneerden al niet genoeg had verguisd.

  De politie in Rotterdam opende het vuur op mensen die protesteerden tegen Covid-beperkingen. Drie raakten zwaargewond. Oostenrijkse agenten hebben wapenstokken en schilden gehanteerd tegen de duizenden die de straten van Wenen op gingen om nee te zeggen tegen verplicht vaxxen. In Brussel, het zwarte, bureaucratische hart van het EU-project, werden waterkanonnen en traangas losgelaten op burgers die in opstand kwamen tegen vaccinpassen. De ironie is bijna te veel: in de Europese wijk van Brussel, het deel van Europa waar de moderne Europese gevoeligheid werd gesmeed door politici, experts en technocraten, kwamen gewone mensen op voor de vrijheid maar de krachten van dit zogenaamd liberale nieuwe continent sloeg ze neer. Zelden is het gebrul van het moderne Europa over ‘mensenrechten’ en ‘respect’ zo wreed aan de kaak gesteld.

  Wat er op dit moment in Europa gebeurt, is ronduit angstaanjagend. We zijn niet alleen getuige van een nieuwe ronde van Covid-beperkingen. Dit is niet alleen de introductie van een nieuwe reeks noodmaatregelen die volgens sommige mensen nodig zijn om de laatste Covid-golf en de aan de horizon op de loer liggende Omicron-dreiging af te wenden. Nee, we maken een huiveringwekkende herziening door van de hele relatie tussen de staat en het individu, waarbij de staat in zo’n buitengewone mate gemachtigd is dat hij zijn burgers nu kan instrueren wat ze in hun lichaam moeten injecteren, en het individu dat zo politiek uitgemergeld is, is zo van zijn rechten beroofd, dat hij niet eens meer de soevereiniteit over zichzelf geniet, over dat kleine deel van de wereld dat zijn eigen lichaam en geest is. We zijn getuige van de gewelddadige dood van het Europese liberalisme en de geboorteweeën van een nieuw en diep autoritair tijdperk.

  Velen lijken niet te erkennen hoe ernstig een ontwikkeling verplichte vaccinatie is. Zelfs degenen onder ons die pro-vaccinatie zijn, die gelukkig zijn gevaccineerd tegen Covid-19, zouden met niets minder dan afschuw moeten kijken naar het voorstel dat het een overtreding zou moeten zijn om niet te worden gevaccineerd; dat een burger een boete van duizenden en duizenden euro’s moet krijgen als hij deze behandeling weigert. Een van de ideeën die in Oostenrijk worden besproken in de aanloop naar de verplichte vaccinatie-wet die in februari wordt ingevoerd, is dat burgers die vaccinatie weigeren voor een plaatselijke rechtbank worden gedagvaard. Als ze de dagvaarding twee keer negeren, riskeren ze een boete van 3.600 euro. Als ze de eis van de staat blijven negeren dat ze een medische behandeling krijgen die ze niet willen, krijgen ze een boete van 7.200 euro. Dit zijn levensvernietigende boetes. Er is nog geen sprake van het opsluiten van mensen die het vaccin afwijzen, maar de Oostenrijkse staat maakt glashelder dat het graag zijn macht zal gebruiken om de ongevaccineerden in armoede te drijven.

  Duitsland heeft de niet-gevaccineerde mensen al opgesloten – dat wil zeggen, het heeft de volledige kracht van de wet gebruikt om de bevolking te verdelen tussen degenen die de juiste medische beslissing hebben genomen, en dus misschien wat kruimels van vrijheid genieten, en degenen die dat niet hebben gedaan. , en verdienen dus niets minder dan huisarrest. Nu zegt de vertrekkende kanselier Angela Merkel dat verplichte vaccinatie waarschijnlijk begin volgend jaar zal worden ingevoerd. Ursula von der Leyen lijkt te denken dat elke EU-lidstaat zijn burgers vaccinatie moet opdringen. Hoe ervoor te zorgen dat iedereen gevaccineerd wordt ‘moet worden besproken’, zei ze onlangs. We moeten ‘mogelijk nadenken over verplichte vaccinatie’, vervolgde ze. De 500 miljoen inwoners van de Europese Unie, van dit VERONDERSTELDE bastion van mensenrechten, deze politieke unie waarvan ons werd verteld dat ze nodig was om de WAARDIGHEID en vrijheid van moderne Europeanen te behouden, worden geconfronteerd met het vooruitzicht van een neo-imperiaal dictaat dat hen opdraagt ​​medische behandeling te krijgen of anders ernstige gevolgen ondervinden.

  De dood van Europa
  Verplichte vaccinatie luidt het gewelddadige einde van het Europese liberalisme in.

  Europa staat op een helling. Het is, blindelings, op weg gegaan naar iets dat erg op tirannie lijkt. Oostenrijk zal binnenkort degenen criminaliseren die het Covid-vaccin weigeren. Duitsland lijkt te volgen. Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, vraagt ​​zich hardop af of iedere lidstaat hetzelfde zou moeten doen en overtreders van deze vorm van medicatie tot overtreders moeten maken. In Italië wordt je in plaats van je vrijheid van je levensonderhoud beroofd als je nee zegt tegen vaccinatie: mensen zonder vaxx mogen niet werken. Overal. In Griekenland moet iedereen boven de 60 de overheid 100 euro betalen voor elke maand dat ze niet gevaxxed blijven. Alsof de Griekse regering, onder een hoedje met haar meesters in Brussel, de Griekse gepensioneerden al niet genoeg had verguisd.

  De politie in Rotterdam opende het vuur op mensen die protesteerden tegen Covid-beperkingen. Drie raakten zwaargewond. Oostenrijkse agenten hebben wapenstokken en schilden gehanteerd tegen de duizenden die de straten van Wenen op gingen om nee te zeggen tegen verplicht vaxxen. In Brussel, het zwarte, bureaucratische hart van het EU-project, werden waterkanonnen en traangas losgelaten op burgers die in opstand kwamen tegen vaccinpassen. De ironie is bijna te veel: in de Europese wijk van Brussel, het deel van Europa waar de moderne Europese gevoeligheid werd gesmeed door politici, experts en technocraten, slaan gewone mensen een slag voor de vrijheid en de krachten van dit zogenaamd liberale nieuwe continent sloeg ze neer. Zelden is het gebrul van het moderne Europa over ‘mensenrechten’ en ‘respect’ zo brutaal aan de kaak gesteld.

  Wat er op dit moment in Europa gebeurt, is ronduit angstaanjagend. We zijn niet alleen getuige van een nieuwe ronde van Covid-beperkingen. Dit is niet alleen de introductie van een nieuwe reeks noodmaatregelen die volgens sommige mensen nodig zijn om de laatste Covid-golf en de aan de horizon op de loer liggende Omicron-dreiging af te wenden. Nee, we maken een huiveringwekkende herziening door van de hele relatie tussen de staat en het individu, waarbij de staat in zo’n buitengewone mate gemachtigd is dat hij zijn burgers nu kan instrueren wat ze in hun lichaam moeten injecteren, en het individu dat zo politiek uitgemergeld is , zo van zijn rechten beroofd, dat hij niet eens meer de soevereiniteit over zichzelf geniet, over dat kleine deel van de wereld dat zijn eigen lichaam en geest is. We zijn getuige van de gewelddadige dood van het Europese liberalisme en de geboorteweeën van een nieuw en diep autoritair tijdperk.

  Velen lijken niet te erkennen hoe ernstig een ontwikkeling verplichte vaccinatie is. Zelfs degenen onder ons die pro-vaccinatie zijn, die gelukkig zijn gevaccineerd tegen Covid-19, zouden met niets minder dan afschuw moeten kijken naar het voorstel dat het een overtreding zou moeten zijn om niet te worden gevaccineerd; dat een burger een boete van duizenden en duizenden euro’s moet krijgen als hij deze behandeling weigert. Een van de ideeën die in Oostenrijk worden besproken in de aanloop naar de verplichte vax-wet die in februari wordt ingevoerd, is dat burgers die vaccinatie weigeren voor een plaatselijke rechtbank worden gedagvaard. Als ze de dagvaarding twee keer negeren, riskeren ze een boete van 3.600 euro. Als ze de eis van de staat blijven negeren dat ze een medische behandeling krijgen die ze niet willen, krijgen ze een boete van 7.200 euro. Dit zijn levensvernietigende boetes. Er is nog geen sprake van het opsluiten van mensen die het vaccin afwijzen, maar de Oostenrijkse staat maakt glashelder dat het graag zijn macht zal gebruiken om de onvaxxeden in armoede te drijven.

  Duitsland heeft de niet-gevaccineerde mensen al opgesloten – dat wil zeggen, het heeft de volledige kracht van de wet gebruikt om de bevolking te verdelen tussen degenen die de juiste medische beslissing hebben genomen, en dus misschien wat kruimels van vrijheid genieten, en degenen die dat niet hebben gedaan, zij verdienen dus niets minder dan huisarrest. Nu zegt de vertrekkende kanselier Angela Merkel dat verplichte vaccinatie waarschijnlijk begin volgend jaar zal worden ingevoerd. Ursula von der Leyen lijkt te denken dat elke EU-lidstaat zijn burgers vaccinatie moet opdringen. Hoe ervoor te zorgen dat iedereen gevaccineerd wordt, ‘moet worden besproken’, zei ze onlangs. We moeten ‘mogelijk nadenken over verplichte vaccinatie’, vervolgde ze. De 500 miljoen inwoners van de Europese Unie, van dit veronderstelde bastion van mensenrechten, deze politieke unie waarvan ons werd verteld dat ze nodig was om de waardigheid en vrijheid van moderne Europeanen te behouden, worden geconfronteerd met het vooruitzicht van een neo-imperiaal dictaat dat hen opdraagt ​​medische behandeling te krijgen of anders ernstige gevolgen ondervinden.

  We onderschatten op eigen risico hoe ernstig een aanval op de verplichte vaccinatie van de persoon is. Naar mijn mening is gedwongen vaccinatie zo’n obsceniteit dat zelfs de verzekering van minister van Justitie Dominic Raab dat het niet in het VK zal gebeuren, veel te zacht was naar mijn smaak. ‘Ik denk niet dat’ het hier zal gebeuren, zei hij. Denk niet? Hij had moeten zeggen dat het hier nooit zal gebeuren, over mijn lijk heen, omdat het zo’n ondraaglijke aanval zou zijn op de door de Verlichting ontstane vrijheden.

  We onderschatten op eigen risico hoe ernstig een aanval op de verplichte vaccinatie van de persoon is. Naar mijn mening is gedwongen vaccinatie zo’n obsceniteit dat zelfs de verzekering van minister van Justitie Dominic Raab dat het niet in het VK zal gebeuren, veel te zacht was naar mijn smaak. ‘Ik denk niet dat’ het hier zal gebeuren, zei hij. denk niet? Hij had moeten zeggen dat het hier nooit zal gebeuren, over mijn lijk, omdat het zo’n ondraaglijke aanval zou zijn op de door de Verlichting ontstane vrijheden waarop onze natie is gebouwd. Iedereen zegt dat verplichte vaccinatie in strijd is met de code van Neurenberg, waarin staat dat vrijwillige toestemming moet worden gegeven voor medische interventie. Maar het ideaal van individuele soevereiniteit gaat veel verder terug. In zijn Letter Concerning Toleration (1689) probeerde de grote Verlichtingsfilosoof John Locke ‘de grenzen’ te bepalen tussen het individu en de ambtenarij. Hij schreef dat zelfs als een man ‘de zorg voor zijn ziel verwaarloost’ of ‘de zorg voor zijn gezondheid verwaarloost’, de autoriteiten nog steeds niet het recht hebben om zich met hem te bemoeien. ‘Niemand kan worden gedwongen om… gezond te zijn’, schreef hij.

  Voor Locke, net als voor andere grote Europese denkers wiens ideeën aanleiding gaven tot ons Verlichte continent, is het verlangen om een ​​individu te ‘redden’ geen goede reden om zich met zijn ziel of zijn lichaam te bemoeien. ‘God Zelf zal de mensen niet tegen hun wil redden’, schreef hij. Maar waar God ooit faalde, hoopt de EU te slagen. Waar zelfs de Almachtige ooit vreesde te treden, belemmerd door de kleine kwestie van de wil van de mens, van het recht van de mens om zijn eigen ziel en lichaam te besturen, zullen nu de bureaucratieën van het Europa van de 21e eeuw binnenstormen. Ze zullen de schijnbaar onbeduidende kwestie terzijde schuiven van lichamelijke autonomie, zullen ze de rechten van zelfbestuur verwerpen waar generaties lang hard voor is gevochten, en mensen door brute wet overhalen om zich aan medische interventie te onderwerpen.

  Dit betekent het einde van de vrijheid zoals wij die kennen. Lichamelijke autonomie is de hoeksteen van zelfbestuur, en zelfbestuur is datgene dat vrijheid betekenis geeft. Als we niet genieten van de soevereiniteit over onze geest en ons vlees, dan zijn we op geen enkele zinvolle manier vrij. En het zal niet alleen de minderheid zijn van mensen die zich gedwongen voelen om het vaccin te ontvangen wiens vrijheid zal lijden onder dit nieuwe regime van staatsmacht over de bloedbanen, spieren en vlees van mensen – ieders vrijheid zal lijden. Het staatsdictaat dat bepaalt dat alleen degenen die een bepaalde vorm van medische behandeling krijgen vrijheid zullen genieten, zal vrijheid zelf afhankelijk maken van doen wat de staat wil dat je doet. Zelfs de gevaccineerden zullen geen echt vrije mensen in deze wereld zijn. In plaats daarvan zullen we de begunstigden zijn van de gunst van de staat, de genieters van kleine privileges, in ruil voor het feit dat we ermee instemmen een injectie te ontvangen. We zullen een vergunning van boven hebben om ons dagelijks leven te leiden. En we zullen weten dat die vergunning snel kan worden ingetrokken als we in de toekomst medische behandeling weigeren. De herdefiniëring van ‘vrijheid’, het afhankelijk maken van vrijheid van onderwerping aan de geneeskunde, zal de rechten van ons allemaal afknijpen – zowel van de gevaccineerden als van de ongevaccineerden.

  Opvallend is dat er door de zogenaamde mensenrechtenlobby weinig verzet is tegen het voorgestelde nieuwe regime van gedwongen medicatie. Eurofielen in het VK en elders – het soort mensen dat ons verzekerde dat de EU de grote moderne verdediger van de waardigheid van het individu was – zijn zachtmoedig als muizen in het licht van deze staatsbedreigingen om burgers krachtig te bewapenen tot medische naleving. Het was niet zo bedoeld, zie je. Het was Brexit Groot-Brittannië, zeiden ze, dat een broeinest van gestoord autoritarisme zou worden, terwijl de EU een kaars zou houden voor de moderne principes van rechten en respect. En nu het tegendeel het geval is gebleken, kijken ze de andere kant op, of geven ze subtiel hun knipoog naar wat neerkomt op een tirannie van de staat over de ziel en het vlees van individuele mensen. Het Europese liberalisme sterft uit, de Europese Unie wordt ontmaskerd als een zetel van extreem autoritarisme, en de toekomst van dit continent ziet er inderdaad erg onzeker uit. Covid zal eruitzien als een hapering in de zaken van de mens in vergelijking met de gevolgen van deze politieke en morele crisis van het Europese continent.
  https://www.spiked-online.com/2021/12/06/the-death-of-europe/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s