Plunderingen veranderen San Francisco in een spookstad

(Door: Szilvia Akbar – Vertaling: E.J. Bron)

San Francisco wordt op dit moment geplaagd door plunderingen van luxe winkels, die door “flashmobs” gepleegd worden. De veiligheidsmensen kunnen er weinig tegen doen, het openbaar ministerie wil niet meer doen. Een stad verzinkt in chaos.

Het bolwerk van de Democratische Partij in het westen van de VS lijkt op dit moment eerder een spookstad dan een bloeiende cultuurstad. Normaal gesproken zijn de luxe winkels in San Francisco in deze tijd met kersslingers versierd. In plaats daarvan zijn ze nu met houten platen dichtgetimmerd.

Ruim twee weken geleden begon er een golf van plunderingen. De zogenaamde “flashmobs” of “smash-and-grab-bendes” bestaan deels uit 80 mensen. Ze bestormen de luxe winkels en nemen alles mee wat niet vast zit.

Getuigen berichten dat ze gewoon met de spullen in de hand de winkels uitlopen – de beveiligers zijn deels niet in staat om te handelen. Het zijn georganiseerde bendes, die het hebben voorzien op detailhandelaren en luxe winkels.

Op video´s, die door Amerikaanse media en op de sociale media gepubliceerd werden, zie je meerdere mannen die een Louis-Vutton-winkel uitrennen. Ze hebben spullen in de hand. Op een video is te zien hoe ze voor de winkel een auto kapot slaan.

San Francisco is een spookstad geworden

Nu verzetten de winkeleigenaren zich en proberen met houten planken hun winkels te beschermen. “Het is een spookstad”, zegt Michelle Tandler, een uit San Francisco afkomstige onderneemster in Hightech. Ze heeft de foto´s van de winkels, die met hout dichtgetimmerd zijn, op de sociale media gepubliceerd.

Tandler maakt het plaatselijk bestuur voor de criminele handelingen verantwoordelijk. “Het ontbreekt me op dit moment aan woorden om de shock en de teleurstelling uit te drukken die ik tegenover ons plaatselijk bestuur voel. Mijn handen trillen, zo kwaad ben ik op onze verantwoordelijken. Dit is hun werk”, schreef ze op Twitter.

Progressieve officieren van justitie laten meer criminelen vrijdag

Ook anderen maken het stadsbestuur voor de golf van geweld verantwoordelijk. Zoals de “New York Post” berichtte, laten zogenaamde progressieve officieren van justitie meer criminelen vrij en geven zodoende de boodschap door dat diefstal een begrijpelijke reactie op armoede is. De progressieve beweging in de VS is in de afgelopen jaren vooral in staten van de Democraten opgebloeid – politiek beschouwen ze zichzelf als “democratisch socialistisch”.

Begin 2020 verklaarde de progressieve officier van justitie van het district San Francisco, Chesa Boudin, dat de ongelijkheid van de rijkdom de oorzaak voor criminaliteit zou zijn en verklaarde de vervolging van diefstal te reduceren.

San Francisco zou enkele van de rijkste mensen van de wereldgeschiedenis hebben – rijkdommen, die 10, 20 of 50 jaar geleden onvoorstelbaar waren, zei ze. “Wanneer we deze extremen in onze onmiddellijke nabijheid hebben, zal er ook een zekere mate aan eigendomsdelicten zijn. Dat is een realiteit.”

Officier van justitie Boudin heeft maar 46% van de diefstallen met arrestatie aangeklaagd. Dat is een daling met 16% sinds haar ambtsaanvaarding in het jaar 2020, bericht de “New York Post”. En slechts 35% van de lichtere diefstallen wordt aangeklaagd, een daling met 23% in vergelijking met twee jaar geleden.

Trump wil de Nationale Garde

DE voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft de inzet van de Nationale Garde in San Francisco en andere steden geëist om de golf van roofovervallen te verhinderen.

In een verklaring op 30 november zei Trump: “Zoiets is nog nooit gebeurd in ons land. Een groot aantal winkels verlaat San Francisco en andere steden. Enkele ketens sluiten de meeste van hun winkels. Dat is allemaal gewoon niet te geloven.”

De methode schijnt zich naar andere steden uit te breiden. Volgens Amerikaanse media plunderde een uit 30 personen bestaande groep een Best Buy in Minneapolis. Meerdere roofovervallen in Chicago werden eveneens als “smash and grabs” geclassificeerd, waarbij het niet duidelijk is hoeveel personen daar aan deelnamen, bericht “The Independent”.

Bron:
epochtimes.de
Door: Szilvia Akbar

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Plunderingen veranderen San Francisco in een spookstad

 1. Bert zegt:

  Al zet je gewapende bewakers voor de deur.
  Die plunderaars hebben ook wapens.
  En tegen 30 tot 80 man doet helemaal niemand meer wat.
  Winkels sluiten en met toegang poortjes werken is dan “misschien” een oplossing.
  Maar als je er 1 binnen laat, kunnen er 30 achteraan komen als je open doet.
  Hier is weinig tegen te doen dan werkelijk overal in elke straat agenten laten rond lopen.
  Maar die kunnen ook niet overal aanwezig zijn als er ergens anders iets begint.

  Like

  • vangie1206j zegt:

   Ach kom toch zet een aantal bewakers met machine geweren aan de ingang.

   Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @ vangie1206j op 8-12-2021 om 04.01 u. Eind jaren ‘70 in Polen (IJzeren Gordijn hing er nog), voor álle banken in Kraków , Zalopane , Opole enz., stonden twee zwaar bewapende figuren als beveiliging……….nóóit een bankoverval !

    Like

   • Bert zegt:

    Hoeveel is een aantal bewakers met machinegeweren tegen 80 man die ook zwaar bewapend is en terug schiet.
    Ook 80 bewakers bij elke winkel neerzetten?

    Like

   • Bert zegt:

    En met al die zandzakken voor de deur met bewakers met machine geweren erachter zal het vast interessant maken voor de klanten om zo’n winkel eens te gaan bezoeken.
    Met borden voor de deur, hier winkelt u extra veilig en bewaakt.
    Buiten is verder voor u eigen risico.

    Ik weet ook wel dat je hier met stoere praatjes extra likes scoort maar echt oplossend is het allemaal niet.
    Maar we gaan hier voor de likes, niet voor de oplossingen.
    Ik loop hier al weer heel wat jaren rond op deze site.
    En met praatjes als, schop ze er toch uit. Schiet ze toch dood.
    Dan zit je hier altijd goed als het je gaat om de likes, en daar doen we het voor.

    Like

   • karton zegt:

    @ Bert op 8-12-2021 om 11.08 u.
    Een bankoverval, gepleegd door 80 zwaarbewapende mannen ?
    Ziet u ’t al gebeuren @ Bert ?

    Like

  • Bas zegt:

   Een soort toegangsluis of draaideur kan het probleem evt oplossen.
   Als ik hier naar de juwelier wil, moet ik eerst aanbellen voordat ik binnengelaten wordt.

   Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  En nog hele kollonnes slapers lopen BLM nog steeds de hemel in te prijzen.
  Dezelfde janksmoelen als in Nederland die lopen te janken dat alles o zo duur geworden is maar tijdens de verkiezingen het VVD hokje rood maken.

  Geliked door 5 people

  • Jan zegt:

   Dat is precies overal het probleem. Waarom niemand tot bezinning komt ontgaat mij. Je kan als je jong bent idealistisch zijn en op een linkse club stemmen (voor mij niets anders dan vals sentiment), maar als je de dertig bent gepasseerd en dan nog alle heil van socialisten verwacht heb je toch echt een klap van de molenwiek gehad.
   Nu de communisten in Duitsland de macht in handen hebben kun je de klok er op gelijk zetten dat het land in een open vuilnisbelt verandert en één groot achterbuurt

   Geliked door 3 people

   • Bert zegt:

    Ik heb heel erg lang geleden wel eens D66 gestemd.
    Maar toen waren ze nog niet zo zoals nu. 1x maar hoor.

    Like

   • Jan zegt:

    Heb ik ook 1x gedaan, maar toen wist ik nog niet van hun haat tegen blanken in Zuid-Afrika, er was toen geen internet, alleen de krant en de tv

    Like

   • Bert zegt:

    Omdat er geen internet bestond geloofden ik ook in dat hele Mandele verhaal.
    De info daarover was nogal eenzijdig. Er werd heel veel weg gelaten.
    Je kan niet alles weten zonder meer informatie over waar het nou eigenlijk over gaat.
    Als ik toen alles wist wat ik nu weet dan had ik vast anders op gereageerd.
    Maar dat was toen.

    Like

  • koddebeier zegt:

   Die VVD fossielen blijven altijd vvd stemmen.

   Like

 3. Ravian zegt:

  Het is een symptoom, een van de laatste waarschuwingen die je krijgt voordat je samenleving desintegreert en definitief in chaos ten onder gaat.
  Het begint met dure spullen en winkels, het eindigt met vrouwen en dochters in je eigen huis…

  Geliked door 1 persoon

  • Bert zegt:

   Je hebt daar tenminste nog het recht om je verdedigen met wapens.
   Waar wij het met aardappelmesjes moeten doen rijden er hier 16 jarige op scooters rond met een AK47 en hand granaten.
   Zowel de bevolking als het tuig is daar flink bewapend.

   Like

   • Ravian zegt:

    Yeah, ik probeer mensen al decennia lang aan hun verstand te peuteren dat wapenwetten er NIET voor zijn om te voorkomen dat boze buurmannen elkaar overhoop schieten, en ook niet om “te voorkomen dat criminelen zich bewapenen” (LOL), maar enkel om er voor te zorgen dat het electoraat NIET weerbaar is.
    De enige werkelijke reden voor strenge wapenwetten zijn politici die bang zijn dat bedrogen kiezers verhaal kunnen komen halen (en de guillotine weer in ere herstellen).
    En hoe linkser, en dus ondemocratischer, ze zijn des te harder ze om vuurwapen verboden roepen.
    Maar de domme gutmenschen wouden niet luisteren, en daar gaan ze nu binnenkort een keertje een zware prijs (in bloed) voor betalen, als ze met niet meer dan schillenmessen en paraplu’s tegen tot de tanden bewapende “oproer politie” mogen aantreden.

    Like

  • Jan zegt:

   In San Franshitco laat linksvolk zien dat zij hypocrieten zijn en niet anders, want zij plunderen duren spullen waaraan zou geen waarde hechten, zeggen zij tenminste altijd.

   In de jaren 70 en 80mschreeuwden zij altijd dat eigen bezit diefstal is. Nou, dan is Marcel van Dam wel een behoorlijke dief (wat hij ook is) met zijn villa en lap grond, om maar niet te spreken over het roversnest ‘Brussel’.

   Like

   • Ravian zegt:

    Ze hechten daar enkel geen waarde aan als ze ervoor moeten werken.
    Dat is het socialisme in de notendop; parasiteren op anderen.
    De ideologie dient vervolgens enkel als schaamlap om daar een goed gevoel bij te kunnen houden.
    Net zoals de islam, nog zo’n onwelriekende ideologie, er enkel voor dient om rovers, moordenaars, en verkrachters een goed gevoel te kunnen laten houden.
    En daarom hebben allebei die proleten clubs zo de pest aan “kapitalisten” en “ongelovigen” respectievelijk, omdat die hen tentoonstellen als het werkschuwe en gewelddadige parasiterende gajes dat zij zijn.

    Like

 4. hans zegt:

  Het gaat er gewoon om dat Steve Bannon al voordat Biden in het Witte huis kwam zei dat die linksen dit expres doen, want ze willen dat mensen zich ontredderd voelen.,
  They like a bit of decline, aldus Bannon!
  Gewoon 1984 recept, alles kunstmatig in een soort oorlogstoestand houden.
  Schaarste veroorzaken, want vracht en voorraad schepen liggen al maanden in de havens van LA en SF. Olieprijs ook omhoog gooien.
  Nog een nepvirus coronasausje er over en de zaak is compleet.
  Hoe word ik gehaat voor dummy`s!
  Als ik al een kwaadaardige agenda zou hebben, dan zou ik juist een stapje terugdoen, maar zij gaan voluit op het plankgas. Zelf coke, seks en drank feestjes houden zonder maskers e.d.
  Rules for tee, but not for me is in NL ook al een gegeven.
  Mensen moeten echt gaan beseffen dat het vooral die onnozele linksen en D66-millenials zijn die deze hoax aan de man proberen te brengen met de grootst mogelijke agressie.
  Als mensen die 1+1=2 som doen en echt goed beseffen wat voor vijanden dit zijn er niet 1 meer veilig is op deze planeet!!
  Dit clown-circus gaat vallen, niet de vraag zozeer wanneer en hoe, maar dat dit gebeurd op een korte termijn is wiskundig ZEKER!

  Geliked door 2 people

 5. Johan P zegt:

  Tsja, de beveiligers zijn heel erg beperkt in wat ze mogen doen. En met het aantreden van steeds linksere bestuurders in die steden is wat ze wel mogen steeds verder beperkt. Trouwens, op sommige plaatsen heeft het bestuur bepaald dat alle diefstal onder $1000,- geen echt vergrijp is, dus de politie komt dan niet eens meer, wat moet je dan?
  Zo zie je maar weer dat links kans ziet om in 1-2 generaties alles af te breken wat in 10 generaties is opgebouwd.
  Als je de beelden bekijkt zie je dat er inderdaad ook een aantal blanken tussen zitten, maar veruit de meeste daders zijn zwarten. Mag natuurlijk niet hardop worden gezegd, maar goed.

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  De tijd van Scott McKenzie is definitief voorbij

  Met dank aan de socialisten

  Like

 7. Jan zegt:

  San Francisco is een door misdaad geteisterde hel, geruïneerd door liberaal beleid van de Democraten (dwz socialisten) dat als waarschuwing voor Amerika zou moeten dienen
  Wayne Dupree

  Wayne Dupree was uitgenodigd in het Witte Huis om met president Trump te praten over berichten aan de zwarte gemeenschap. Hij werd genoemd in de top 50 van invloedrijke Afro-Amerikaanse Republikeinen van Newsmax in 2017 en was in 2016 bestuurslid van de National Diversity Coalition voor Donald Trump. Voordat hij de politiek inging, diende hij acht jaar bij de Amerikaanse luchtmacht.

  De eens zo mooie stad San Francisco sterft uit, nu bedrijven winkels sluiten te midden van een massale misdaadgolf. En het is kortzichtig, vooruitstrevend denken, dat een tweeledig systeem van elite en boeren heeft gecreëerd, dat is de schuld.
  Gisteravond las ik hoe Walgreens nog vijf winkels in San Francisco sluit vanwege de uit de hand gelopen misdaadgolf in de stad, vertegenwoordigd door Nancy Pelosi. Ja, Nancy Pelosi.

  Ik weet het. Sommigen van jullie hebben misschien het gevoel dat Californië de kans heeft gehad om dit om te draaien. Maar de mensen blijven op dezelfde manier stemmen. Je denkt: “Ze hebben dit vele malen opnieuw gekozen. Ze misten wat waarschijnlijk hun laatste kans was om hun staat te redden. Ze hebben hun bed opgemaakt. Nu moeten ze erin gaan liggen.”

  Dat is allemaal eerlijk genoeg. Maar mijn gedachten zijn bij de onschuldige slachtoffers die in dit alles verstrikt raken. Noem me een meelevende conservatief als je wilt. Ik maak me zorgen om de mensen.

  Een deel van het probleem is dat deze mensen eruit willen. Ze verhuizen naar een gebied met weinig criminaliteit, lage belastingen en lagere woonlasten. En wat is het eerste dat ze doen? Verander het politieke landschap, want ze nemen hun te liberale ideeën mee.

  Wat verontrustend is, is dat veel gekozen Democratische leiders de fout in hun manier van doen niet lijken te zien. En totdat dat verandert, of totdat deze progressieve politici worden vervangen door toekomstige verkiezingen, zal Zuid-Californië waarschijnlijk blijven desintegreren.

  San Francisco was vroeger mijn favoriete bestemming voor zakenreizen. Het was een geweldige stad om rond te lopen, en sommige van mijn favoriete restaurants en bars waren binnen blokken van elkaar. Prachtig landschap en prachtig weer. Nu ik met pensioen ben, wil ik niet meer terug. Helemaal niet. Wat jammer.

  Dat Walgreens en vele andere bedrijven San Francisco verlaten, is een teken dat de stad op sterven na dood is. Ja, de snelwegen zijn nog steeds overvol, maar als je een recept nodig hebt en verder moet rijden, zullen de criminelen dat ook doen. De winkelsluitingen gaan door totdat de discountwinkels allemaal verdwenen zijn. Zodra San Francisco klaar is, verhuizen de criminelen naar de volgende buurt en de volgende en de volgende. Met het huidige bestuur is er geen oplossing.

  De progressieven, de dromers en de ideologen zijn fantasten, hun woorden holle frasen. Ze zijn uitstekend in het aanspreken van emoties. Maar wanneer ze macht krijgen, hebben hun ideeën geen enkele basis, en hun beleid is kortzichtig en sterk afhankelijk van een versie van de mensheid die niet bestaat. San Francisco verandert in ground zero voor wat er gebeurt als ze te veel macht en invloed krijgen. Progressieve wonderlanden zijn systemen met twee klassen: elites en boeren.

  En veel hiervan kan worden toegeschreven aan het feit dat de academische wereld in ons land ongecontroleerd is gebleven. Veel van de idiote ideeën die wortel hebben geschoten, komen rechtstreeks van ‘onze beste hogescholen en universiteiten’. Maar het grappige is dat de meeste openbare instellingen zijn en zelfs de particuliere instellingen zouden niet kunnen bestaan ​​zonder publiek geld. Het wordt tijd dat wij, de belastingbetalers, de controle over deze instellingen overnemen en eisen dat ze onderwijs bieden aan onze jeugd, niet indoctrinatie.

  We moeten af ​​van de wazige professoren en hun wazige gedachten. We moeten alle ambtstermijnen en alle vakbondscontracten beëindigen en alle afdelingen verminderen of beëindigen die geen zinvolle werkgelegenheid kunnen bieden aan afgestudeerden – bijvoorbeeld gender- en etnische studies, antropologie, psychologie, kunst enzovoort.

  We moeten de instellingen dwingen zich te concentreren op STEM ( Engels acroniem voor science, technology, engineering en mathematics), zaken, geneeskunde, taal en cursussen die werkgelegenheid bieden in gebieden die ons land nodig heeft. Staatswetgevers moeten elk departement jaarlijks herzien om te bepalen wat de werkgelegenheidsvooruitzichten zijn voor de afgestudeerden en als het somber is, wordt het gekort. Er moet een einde komen aan de waanzin van de universiteitscampus om onze natie te redden.

  Een ander probleem dat Californië omringt, is dat andere staten zich haasten om zijn voorbeeld te volgen. Democratische gouverneurs lijken te denken dat succes kan worden afgemeten aan hoe snel ze elk nieuw beleid dat in Californië is gestart, kunnen aannemen.

  Zoals Ronald Reagan in zijn inaugurele rede als gouverneur van Californië zei: “Vrijheid is een kwetsbaar iets en het is nooit meer dan één generatie verwijderd van uitsterven. Het is niet van ons door erfenis; er moet voortdurend voor worden gevochten en verdedigd door elke generatie, want het komt maar één keer tot een volk.”

  Wanneer zal dit land eindelijk wakker worden met het besef dat politici niets om Amerikaanse burgers geven? Ze geven alleen om het behoud van hun macht en controle. Je ziet geen daklozenkampen in de buurt van hun huizen, illegale immigranten die in hun buurt worden vrijgelaten of belastingwetten die een negatieve invloed op hen hebben.

  Ze leven in ivoren torens en vertellen ons dat we dankbaar moeten zijn voor de zogenaamde voordelen die ze ons van bovenaf schenken. Welnu, er is een onbeperkt aantal historische voorbeelden van deze machtscorruptie waarbij de mensen opstonden en “genoeg” zeiden. Het is tijd voor Amerika om hetzelfde te doen, en Californië zou een geweldige plek zijn om te beginnen.
  https://www.rt.com/op-ed/537623-san-francisco-massive-crimewave-democrats/

  San Fransicko: Why Progressives Ruin Cities

  “Pathologisch altruïsme” kan van een stad bij u in de buurt in een ruïne veranderen
  Boekbespreking van “San Fransicko: waarom progressieven steden ruïneren”
  https://capitalresearch.org/article/pathological-altruism-may-kill-a-city-near-you/

  Geliked door 4 people

  • delamontagne zegt:

   Dan kun je nog wel een paar Am.-steden met democrats burgemeesters opnoemen,…..New York, Detroit, Chicago, etc, etc.
   Allemaal miljoenen steden.
   Wat ik niet wist, San Diego ook al democraten en toch echt anders dan San Francisco.

   Like

 8. Jan zegt:

  Bijzonder dat een restaurant aan zijn eigen ondergang werkt

  Restauranteigenaar weigert politieagenten die geen dienst meer hadden in restaurant omdat hij er een ‘ongemakkelijk gevoel’ bij kregen

  Typisch linkse gekte

  Like

 9. Ronald B zegt:

  Dit was onder Donald Trump NIET gebeurd! Hij had alle financiële toezeggingen bevroren net zolang tot de democraten actie zouden ondernemen en hun stad weer veilig zouden maken van dit ongedierte!

  Like

 10. Ton Ruygrok zegt:

  Nou ja , de beveiligers zullen vast wel goed gecontroleerd hebben op het dragen van mondlapjes en afstand houden door het proletarisch winkelend publiek, want dat kunnen ze wereldwijd erg goed.. Verder is het allemaal niet zo interessant.
  Ton Ruygrok, Monster.

  Like

 11. Bob zegt:

  De stad van de Democraten, dus ook
  democratische rechters.
  Het democratische bestuur roept de rechterlijke
  macht niet tot de orde, dus GEVEN ZE TOESTEMMING
  voor wat gebeurd.
  Hitler gaf als bestuurder toestemming voor
  de onlangs herdachte KRISTAL NACHT, wat
  in San Francisco gebeurd is een Kristal Nacht.
  Thierrie voor de rechter dagen omdat hij een terechte
  vergelijking maakt riekt m.i. naar nazisme.
  Intrekking van deze klacht en een terechte
  verontschuldiging is het minste wat ze kunnen
  doen.

  Like

  • karton zegt:

   @ Bob op 8-12-2021 om 14.27 u.
   Verontschuldigingen van een “minister(ie)” ? Ik verwacht ze niet hoor.
   Trouwens ………..heeft u behoefte aan een fake-snik van onze “minister” van Justitie, de gesjeesde advocaat die z’n eigen regels aan z’n laars lapte ?
   Het Haagse schorem heeft er álle baat bij om zowel dhr. Wilders als dhr. Baudet als “schurken” af te schilderen, terwijl zijzelf (het schorem dus) de grootste échte criminele vervuilers van het westelijk halfrond + omgeving zijn.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s