Orbán verwacht niets goeds van de nieuwe Duitse regering: “We bereiden ons nu op de strijd voor”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse regering onder minister-president Viktor Orbán stelt zich in op een openlijke confrontatie met de nieuwe (linkse) Duitse regering. Orbán maakte in een actueel gastcommentaar voor he tonafhankelijke mediaportaal “Samizdat” een kritische balans op over het Merkel-tijdperk en voorspelde een tweesprong van de Duits-Hongaarse betrekkingen.

“De loyale en gedisciplineerde Duitsers en de opstandige en meedogenloze Hongaren stonden samen voor één gemeenschappelijk doel: een Europa, waarin alle naties zich thuis kunnen voelen”, resumeerde Orbán. Maar al in 2015, in het jaar van de “migratie-invasie”, zou al zichtbaar zijn geworden dat “voor de Hongaren en andere Midden-Europeanen het vaderland van wezenlijk belang is”, terwijl de Duitsers op weg zouden zijn “naar een soort post-christelijke en post-nationale staat.”

Dan wordt de Hongaarse regeringschef duidelijk: “Eén ding is zeker: met Merkel is het tijdperk van de onduidelijkheid, van de sluipende politiek en van het afdrijven ten einde. Wij bereiden ons nu met open ogen op de strijd voor.”

Daartoe heeft men in Boedapest alle reden. De nieuwe Groene minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock, kondigde al voor haar ambtsaanvaarding een “hardere” manier van optreden tegenover “autoritair geregeerde staten” aan. Ook de Groene toppolitica Franziska Brandtner, nu parlementair staatssecretaris op het ministerie voor Economie en Klimaatbescherming, die in het coalitieakkoord maatgevend het hoofdstuk over de toekomstige Europapolitiek tot stand gebracht heeft, gaf de bereidheid tot de confrontatie te kennen.

“Wij moeten onze fundamentele waarden vastberadener naar buiten zowel als naar binnen verdedigen en de knuffelkoers met Orbán en Co. Eindelijk beëindigen”, eiste ze onlangs in een interview met de “Heilbronner Stimme”. “Deze nieuwe Duitse regering wil veel duidelijker aan de kant van diegenen staan, die ter plaatse voor democratie en rechtstatelijkheid vechten en daar duidelijk voor uitkomen.”, kondigde ze aan.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Orbán verwacht niets goeds van de nieuwe Duitse regering: “We bereiden ons nu op de strijd voor”

 1. droevige mof zegt:

  De nieuwe Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock, dom en mooi, is er al op haar eerste dag in functie in geslaagd de Russen te bedreigen over Oekraïne. Haar stomme retoriek lijkt op die van Kaiser Wilhelm II.

  Geliked door 3 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Vind jij dat mooi, Mof? Ze doet mij een beetje aan Femke Halalsema denken. Van uiterlijk én van denkrichting.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • droevige mof zegt:

    Eva Vlaardingerbroek ziet er beslist beduidend beter uit. Maar na 16 jaar Merkel, zijn we hier in alle opzichten bedorven.

    Like

   • Bert zegt:

    Even opgezocht. Nee, zeker geen knappe meid.
    Het zou een zus van halsema kunnen zijn.
    Maar je weet niet hoe mof er uit ziet.
    Ik denk altijd dan maar.
    Als er alleen maar lekkere wijven waren, dan kwamen al die lelijke kerels nooit aan een vrouw.

    Like

   • karton zegt:

    @ Bert op 11-12-2021 om 08.15 u.
    Nou nou, d’;r zijn véél lelijke kerels die een vrouw “vinden”.
    Wát te denken van Qut Quag ? Gevonden door een aap-lelijke terrorist (dus zowel van binnen als buiten rot !).
    Glibbertje Jetten? Inderdaad, vond geen vrouw maar vindt z’n “genot” bij een foei-lelijke vent, dus twee lelijkerds bij elkaar.
    Mark Ratte,nou ja, díe is zo knots-lelijk, daar wil zelfs een chimpansee nog niet door “genomen” worden.
    “Ventje” Ollonkreng (vrouwtje Spillebeen) vond géén échte kerel omdat een échte vent niet gezien wil worden met een dergelijke troll.
    Bert, “op ieder potje past een dekseltje”, zegt een oud-Nigeriaans spreekwoord.

    @ droevige mof.
    Dat die Eva Vlaardingerbroek er (optisch) beter uit zou zien, zou nog verklaard kunnen worden door haar achternaam, veel kerels halen daar hun fantasieën uit !

    Like

 2. BosscheBol zegt:

  Citaat: “… minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock, kondigde al voor haar ambtsaanvaarding een “hardere” manier van optreden tegenover “autoritair geregeerde staten” aan”. Einde citaat.

  Wel heb ik ooit! Duitsland en Nederland hebben een vrijwel totale propaganda. Het is overal. Het gaat de hele dag door. Staatskranten en staats-televisie. Wie braaf meedoet krijgt een hoop geld en zijn/haar kinderen mogen naar de universiteit. Net zoals het vroeger in Oost-Duitsland ging. Wie NIET braaf meedoet wordt nog niet naar de gevangenis gestuurd maar zoveel mogelijk tegengewerkt, beschuldigd van “fake-news” . Niemand wil of durft er nog iets mee te maken te hebben, hun internetsites worden zo mogelijk gesloten.

  De censuur is al zover dat de mensen het al zelf doen: zelfcensuur om er maar bij te horen want anders maken ze je kapot.

  Onafhankelijke rechtspraak? Zie het politieke showproces tegen Wilders. De regering vraagt, de rechter draait.

  Volksvertegenwoordiging? Kartelpartijen hebben veschillende programma’s vóór de verkiezingen. Na de verkiezingen vergeten ze die en komen in achterkamertjes bij elkaar om met hun principes in een soort kwartetten een regeerakkoord te maken dat in beton is gegoten. De zgn. volksvertegenwoordigers moeten altijd stemmen volgens dit akkoord. Zij zijn marionetten in een poppenkast. Als ze braaf meespelen worden ze beloond met een mooi baantje. Als ze een enkele keer niet meewerken dan kunnen ze hun carrière vergeten.

  Dus Hongarije en Polen een autoritair bewind? Kom nou toch. Maar het is wél altrijd handig als je een vijand in een ver land overal de schuld van kunt geven. Dat kanaliseerrt de woede van het volk. Nu creëren ze zelfs vijanden BINNEN de landsgrenzen, vaccinatieweigeraars. Hetze en heksenjacht leven weer op. Ook handig voor een autoritair regime.

  In Nederland (en Duitsland) neemt de invloed van het individu af en die van de staat (vooral de EU) steeds meer toe. Samen met geweldsuitoefening via propaganda en censuur is dat een teken van een staat die op weg is naar fascisme.

  Geliked door 4 people

 3. Ravian zegt:

  “Deze nieuwe Duitse regering wil veel duidelijker aan de kant van diegenen staan, die ter plaatse voor democratie en rechtstatelijkheid vechten en daar duidelijk voor uitkomen.”

  Het enige wat deze nieuwe Duitse regering wil is een DDR 2.0…

  Geliked door 4 people

  • Hendrik de Zwijger zegt:

   Maar daar zijn ze in ons eens zo mooie Nederland al jaren mee bezig, want links heeft de macht en smacht naar mensen die blindelings alles aannemen, zoals het ooit was in het oosten van Europa. Zij nemen het geld, en de tokkies mogen voor hen werken.
   Nederland stemt voor Rechts, en links behoud de macht.

   Geliked door 1 persoon

 4. Qvic zegt:

  Alles wat links zegt staat haaks op wat ze doen. Door hun geraffineerde onkunde en wanpraktijken gaan ze letterlijk over lijken in het totale, vernietigen zij bewust door hun incapabele inzichten hun complete vaderland. Dit komt hoofdzakelijk dat zij alle in het verleden leven en het heden, maar de toekomst voor hen een vaag begrip is. Zij leven in een fictieve utopia bubbel en kunnen daarom de werkelijke realiteit niet meer zien.

  Nu er eerdaags 3 kerncentrales in Duitsland stil worden gelegd, ontstaat er een enorme elektriciteits te kort. Deze kan niet worden gecompenseerd door de zogenaamde alternatieve als zon en wind energie. Daar volgend jaar ook nog een meer dan 6000 windmolens van het net gaan (subsidie periode afgelopen) en nog eens 4 kerncentrales, zo ook de bruinkool mijnen gaan sluiten rondom Keulen, zal het elektriciteitsnet zeker onderuit gaan. Daar de Groenen ook de leveringsdeal met Nordstream 2 gasleiding met Rusland geblokkeerd heeft, zal het volgend jaar iedere Duitser in de kou en in het donker zetten en de industrie massaal laten verdwijnen.

  Vele autofabrikanten hebben al grote fabrieken buiten Duitsland. Duitsland implodeert dan vanzelf. Het misschien goed voor het milieu, maar de mens is niet gewend om ineens alle welvaart op te geven. Dan breken er onlusten en chaos uit. Want dan komt de voedselzekerheid met het transport ook de problemen, maar dat willen de Groenen niet inzien. Ze blijven vast houden met de ingeslagen weg, die leidt naar de totale afgrond van Duitsland. Daar de Groenen en de SPD iedereen de les wil lezen, zal dat zeker gaan escaleren naar andere staten waar Hongarije ons al voor waarschuwt.

  Geliked door 2 people

 5. saddy zegt:

  Heb je 10 minuten over dan even een filmpje zoeken over hoe vaak baerbock gelogen heeft op haar CV. En plagiaat heeft gepleegd in haar boek.
  Ze kan bijna geen zin afmaken zonder woorden te verhaspelen.
  Ze vergeet wel eens inkomsten op te geven.
  Haar slagzin in de verkiezingen: Duitsland is een rijk land en ik wil dit veranderen.

  Ze past helemaal in deze tijd van sociopatische narcisten.

  Ze komt wel van de school van klaus dus de MSM (van soros) heeft dit vrijwel genegeerd. Kritische vragen heeft ze in de verkiezingen niet gehad.

  Geliked door 1 persoon

 6. Andre zegt:

  Met deze Ampel coalitie staat het voor de Duitser permanent op rood. Deze regering zal alles doen wat de EU wil. Links meisje Annalena komt uit de klas van Klaus Schwab en in de aanloop heeft ze fouten gemaakt waarbij elk normaal mens nooit meer in de politiek had kunnen blijven zitten maar dit links meisje werd alle keren weer keurig van de haak gehaald door de media. Ze werd schoon gepraat, recht geluld weer glad gestreken en na een kreukvrij wasje van jawel Klaus media Schwab weer keurig in de onschendbare zetel gehesen. De EU gaat hierop scheuren en het kan me eigenlijk niet snel genoeg gaan. Maar als je denkt dat NL wel meevalt zit er goed naast.

  De controlestaat gaat in een rap tempo want de Nederlandse staat heeft 50 miljard sensoren gekocht en die moeten natuurlijk ergens aan gekoppeld worden. Faceboek nu Meta met Suikerberg aan het roer is natuurlijk ook weer een new world leader uit het klasje van Klaus Schwab en laat Suikerberg nu net 80 ha grond hebben gekocht om een mooi energie gender neutraal datacenter op te starten in de polder. Den Haag daar zitten ze en Polen is alles gewoon open zonder QR meuk.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2021/11/26/facebook-vs-zeewolde-hoe-een-handvol-lokale-politici-plots-staat-voor-een-besluit-met-landelijke-implicaties-a4067020

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  Scholz heeft ook ruzie met een flink deel van de Duitse bevolking want hij zei dat niet-gevaccineerde mensen verantwoordelijk zijn voor de huidige coronasituatie in het land

  Voorgedragen bondskanselier Olaf Scholz (SPD) verdedigde dinsdag (7 december 2021) de invoering van de 2G-regel met duidelijke woorden. Volgens Scholz zijn vooral de niet-gevaccineerden verantwoordelijk voor de momenteel dramatische coronabesmetting.

  Olaf Scholz verdedigde de in Duitsland ingevoerde 2G-regelgeving. De enorme restricties voor niet-gevaccineerden zijn een noodzakelijk middel om de vierde coronagolf te doorbreken. In dit kader heeft Scholz de niet-gevaccineerden verantwoordelijk gemaakt voor de huidige coronacijfers. “Het infectieproces dat ons vandaag allemaal treft, komt van niet-gevaccineerden. Daarover bestaat geen twijfel !”, aldus Scholz.
  ….
  En hij raaskalt maar door want hij wil zich verdedigen tegen ‘agressieve corona-ontkenners’
  Daarnaast veroordeelde Scholz het agressieve gedrag van sommige tegenstanders: binnen het staatscoronabeleid. “Als er fakkeloptochten plaatsvinden voor het huis van een minister van Volksgezondheid, dan is dat bedoeld als een bedreiging”, zei Scholz, verwijzend naar een fakkeltocht voor het huis van de Saksische minister van Volksgezondheid Petra Köpping (SPD). Vrijdag. Scholz kondigde aan dat de Democraten zich resoluut zouden verzetten tegen een dergelijke agressieve actie.
  https://www.sol.de/corona-nachrichten/scholz-ungeimpfte-sind-an-aktueller-corona-lage-schuld,293103.html

  Wedden dat hij zich heeft ingehouden, tot nu toe, om deze bevolkingsgroep niet met nazi’s te vergelijken, met hun fakkeloptochten destijds.
  Deze gestoorde zit op dezelfde golflengte als Merkel. Toen hij onlangs de eed aflegde viel op dat hij alleen in zichzelf gelooft

  Kanzler Olaf Scholz und sieben der neuen Minister ohne Gott

  https://www.pi-news.net/2021/12/kanzler-olaf-scholz-und-sieben-der-neuen-minister-ohne-gott/

  Zal slecht aflopen als je jezelf als hoogste autoriteit ziet.

  Like

 8. oprechtegeus zegt:

  Eindelijk kan in Duitsland het fascisme met volle kracht vooruit. Was het onder Merkel nog enigszins gecamoufleerd, nu gaan ze openlijk en brutaal te werk: Hitler Duitsland 2.0. Een van de eerste maatregelen zal hoogstwaarschijnlijk verplichte vaccinatie zijn. Wie niet mee wil lopen krijgt (evenals in Oostenrijk) een grote boete in de nek geschoven, met als uiterste consequentie opsluiting. “Der Anschluss” van 1938 heeft opnieuw plaatsgevonden, maar dan in omgekeerde richting.

  Like

 9. Jan zegt:

  In ieder geval is Lauterbach voor Duitsland net zo’n kneus als bij ons De Jonge

  De gekke wereld van Lauterbach: de meest bizarre uitspraken van de nieuwe minister van Volksgezondheid
  video
  https://gegenstimme.tv/w/thhwBcirCLG9uxpMJoaYfN

  Like

 10. Jan zegt:

  Comités en uitsluitingen: de vernietiging van het laatste restje democratie
  Theo-Paul Löwengrub

  Met het verhinderen van de AfD-voorzitterskandidaten voor drie Bondsdagcommissies door een grote meerderheid van de regeringsfracties en hun geassocieerde dienstenoppositie (CDU en Links), heeft het kartel van de gevestigde partijen uiteindelijk de grond van parlementaire traditie en eerlijkheid verlaten – en zijn minachting voor democratische regels en politiek fatsoen meer dan ooit onmiskenbaar geuit. Wat in de vorige zittingsperiode begon met de schijnvertoning van de lastige verhindering van zowel de vice-voorzitter van de AfD als de voorzitter van de Bondsdag, wordt nu op een nog schaamtelozer en dwazer manier voortgezet: de AfD – en daarmee meer dan een op de tien Duitse kiezers – wordt een adequate vertegenwoordiging en een gelijkwaardige deelname in belangrijke organen onmogelijk gemaakt door degenen die er prat op gaan voorvechters van de democratie en de rechtsstaat te zijn.

  In de regel heeft elke commissie van de Bundestag namelijk een voorzitter en een plaatsvervangend voorzitter, en deze voorzitterschappen worden regelmatig over alle fracties verdeeld – naar gelang van de grootte van de fracties – zodat met elke partij rekening wordt gehouden. De individuele voorzitters van de momenteel 25 (in de huidige 20e zittingsperiode) commissies worden volgens een verdeelsleutel bij de afzonderlijke parlementaire fracties ingedeeld. Deze goede traditie, die ook in andere parlementaire stelsels wordt gerespecteerd, heeft altijd gegolden en werd zelfs niet geschonden in het nadeel van de Groenen in hun recalcitrante oprichtingsfase. Nu wordt deze gewoonte echter doorbroken ten koste van de AfD – van alle partijen de partij met het hoogste percentage academici, die als jonge partij natuurlijk minder politieke carrièristen, meer echte deskundigheid en kennis op alle gebieden in haar rangen verenigt dan enige andere parlementaire fractie.

  Een deskundige op het gebied van binnenlandse zaken mag een commissie voor binnenlandse zaken niet voorzitten
  Het gevolg was dat bijvoorbeeld Martin Hess, een hoog gedecoreerde ambtenaar, veiligheidsexpert, docent en lange tijd hoofd van de opleiding aan de politieacademie in Baden-Württemberg, als een echte “helderziende” van het binnenlands beleid, niet werd verkozen tot het voorzitterschap van de commissie binnenlandse zaken waarop hij eigenlijk recht had, en dat in de commissie gezondheid de AfD-kandidaat Jörg Schneider eveneens werd afgewezen – evenals de AfD-kandidaat Dietmar Friedhof in de commissie economische samenwerking. Zelfs het feit dat de verkiezing van de commissievoorzitters bij geheime stemming gebeurt en dus geen enkel oud parlementslid van de partij zich zorgen hoeft te maken over een compromitterende openbare stemming ten gunste van de duivelse “Blues”, kon deze nieuwe inbreuk op decorum en traditie niet voorkomen; het was duidelijk een gecoördineerde actie als gevolg van een slinkse collusie van alle niet-AfD parlementsleden.

  Nu behandelt de Raad van Ouderen de zaak – maar men kan nu al de hand in het vuur steken dat het bij verwerpingsstemmen zal blijven (en de discriminatie van de AfD door de “democraten” van de zelfingenomen reclamemakers zal doorgaan). Wat men ook van de AfD denkt, of men haar politiek steunt of verwerpt: het is een wettig verkozen partij, haar programma is stevig gebaseerd op de grondwet (die niet wordt veranderd door het partijpolitieke misbruik van het Bundesamt für Verfassungsschutz, dat bij de regering hoort, om opsporings- en verdachtmakingsprocedures, en binnenkort eventueel verbodsprocedures, af te dwingen), en natuurlijk heeft zij dezelfde rechten en aanspraken op gelijk verdeelde commissieburelen en formele posten als de rest van dit “hoge” huis. Nu deze echter het slachtoffer lijkt te zijn geworden van een koude coup door socialistische, ideologisch gedreven en in toenemende mate autoritaire verachters van de vrijheid (wat vooral duidelijk is geworden sinds de Corona-crisis), neemt ook de intolerantie binnen het parlement exponentieel toe. De trucs worden steeds vuiler, respect voor de politieke tegenstander en een echte cultuur van argumentatie en debat worden steeds meer tot prullenmand.

  Een vloedgolf van propagandaleugens

  Het gaat hier niet zozeer om de AfD zelf en zeker niet om het praktische commissiewerk – maar om de fundamentele strijd tegen elke vorm van oppositie. Dit geldt met name in het kader van het Corona- en vaccinatiebeleid, waarvan de AfD als laatste institutionele tegenstander steeds meer aan het kortste eind trekt in alle verkozen organen van gemeente tot deelstaat en tot op federaal niveau. Haar criminalisering en uitsluiting begon met de propagandaleugen dat de AfD de “politieke arm” is van de NSU, oosterse neonazi’s en Reichsbürger, en gaat nu verder met de legende dat zij de partij is van “samenzweringstheoretici”, “Corona-ontkenners” en dwarsdenkers – ook al is bewezen dat de meeste deelnemers aan de grondrechtendemonstraties anders tot het groene en links-alternatieve spectrum behoren. De indeling van de AfD in het grove vijandbeeldschema door middel van steeds absurdere beweringen komt gemakkelijker dan ooit tevoren over de lippen van de vertegenwoordigers van de links en de Coronastaat.

  Zo heeft de linkse minister-president van Thüringen, Bodo Ramelow, de AfD “de drijvende kracht achter de radicalisering van het Coronaprotest” genoemd. Het was het “organiserende scharnier” voor de protesten, zo riep hij tegen de “Süddeutsche Zeitung”; vooraanstaande AfD-vertegenwoordigers liepen niet alleen mee in de demonstraties, maar ze gaven zichzelf in het parlement ook te kennen “als de ongevaccineerden”. Een schandalige uitspraak die op de tong moet worden gelezen: Individueel verzet tegen vaccinatie als een anti-grondwettelijke of zelfs criminele “enscenering”? Intellectuele brandstichters en splijtzwammen als Ramelow, maar ook de parlementsleden van de oude partijen in de commissies die de AfD in hun parlementaire werk ook vandaag weer als melaatsen behandelden, moeten één ding in gedachten houden: semper respice finem, ofwel, altijd rekening houden met het einde. Meerderheden en sympathieën kunnen snel veranderen – vooral als meer en meer burgers de rampzalige Duitse pandemische dwaling afwijzen en zich dus spoedig in dezelfde vuile hoek bevinden waarin de AfD voor de duur van haar bestaan is gedegradeerd. Ontevreden en bezorgde burgers zullen dit niet eeuwig blijven pikken. Geduld is eindig.
  https://ansage.org/ausschuesse-und-ausschluesse-zertruemmerung-der-restdemokratie/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s