Angela Merkel was een ramp voor Europa

(Door: Frits Bosch)

Wenn ich da immer gleich eingeschnappt wäre, köntte ich keine drei Tage Bundeskanzlerin sein.” (Angela Merkel)

Angela Merkel is afgezwaaid. We houden helaas geen goed gevoel aan haar over. Integendeel, zij was een ramp voor Europa. Ik neem haar kanselierschap met u in grote stappen door.

Lees verder>>>
(h/t “Bert”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Angela Merkel was een ramp voor Europa

 1. Eppo zegt:

  Slechte kanselier vooral de gigantisch import van Islam is volledig op haar conto te schuiven.
  Net als die dobbers vloot op de Middellandse Zee.

  Like

 2. Bert zegt:

  Ik heb de eerste zin maar vertaald.

  “Als ik altijd zou mokken, zou ik drie dagen lang niet kansrijk kunnen zijn.”

  Like

 3. saddy zegt:

  Het paard van Troje, door honecker neergezet.
  De enige eis die honecker stelde was: ik geef oost duitsland zonder slag of stoot op, maar dan moet mijn paard van troje wel in het duitse parlement komen.

  Het heeft gewerkt want west-duitsland is nu DDR 2.0 geworden. En vergis je niet, merkel blijft actief, betaald door de regering en met al haar pionnen op de juiste plaatsen.

  Mocht er ooit nog een duitser wakker worden dan heeft ze een huisje in midden amerika in een land zonder uitleverings-verdragen. Dat huisje ligt niet ver van het huisje van willem en maxima vandaan. Want mocht er ooit nog een nederlander wakker worden, dan ……….

  Like

 4. Wappieman zegt:

  Maakt geen zak uit !
  De volgende trekpop staat al klaar , zolang dat
  WEF / Bilderberg tuig niet wordt opgepakt gaat
  al die shit gewoon door .
  Of dacht u werkelijk dat die trekpoppen , die politici
  de WARE leiders zijn ?

  Geliked door 3 people

 5. droevige mof zegt:

  Allemaal waar, goed opgemerkt. Maar Frits Bosch spaart de Duitsers, die het Merkel-systeem 16 jaar lang actief hebben gesteund. Zelfs de nieuwe regering is ondenkbaar zonder Merkel, die haar CDU systematisch heeft vernietigd.
  Merkel sluit aan bij een meerderheid van mijn landgenoten die terugvallen op het gedrag van hun voorouders: Zij weten alles beter, controleren, onderdrukken, dwingen af, doen kwaad maar zeggen alleen goed te doen. Tenslotte criminaliseren zij hun medemensen en deinzen er niet voor terug om hen te vernietigen. Zij hebben geen echte spijt, omdat zij alleen maar hun plicht hebben gedaan. Overdreven? Helaas niet. Ik woon hier en luister goed en kijk goed.

  Geliked door 2 people

  • Ravian zegt:

   Verander Duitsers in Nederlanders, Merkel in Rutte, en zestien in elf, en ik kan exact ditzelfde verhaal vertellen…

   Geliked door 1 persoon

   • LUCIA zegt:

    @Ravian helemaal waar en ooit eens zal het volk voor dit soort psychopaten, met direct of indirect bloed aan de handen… een plein naar vernoemen en er komt een standbeeld,.
    Wanneer het stof opgetrokken en het bloed opgedroogd is, zal men met heimwee en 1.5 hersencel spreken over hoe geweldig deze mensen waren.
    En de daaropvolgende psychopaat staat zich warm te lopen en zo modderen we weer voort… bah kut planeet!!!

    Geliked door 1 persoon

  • Bert zegt:

   Hier in Nederland is het niet anders.
   Thuis hebben ze een grote bek maar buiten doen ze precies wat er van ze verwacht wordt.
   Maar Nederlanders zijn dan ook een soort reserve Duitsers.
   De taal spreken vele al feilloos.
   Ze zouden daar niet eens opvallen.

   Geliked door 1 persoon

 6. Ravian zegt:

  “Angela Merkel heeft als natuurkundige geen flauw benul van economie.”

  Gezien de door haar ingevoerde “energiewende” is die natuurkunde studie ook niet echt een succes geweest.

  ” Blijkbaar heeft de UvA geen moeite met zo’n evidente belangenverstrengeling.”

  Kom je daar nu pas achter?

  Like

 7. john van antwerpen zegt:

  Weinig tot geen enkele deugmens weet dat Merkel in 2010 inderdaad fel van leer is
  getrokken tegen migranten. Dat allochtonen en auttochtonen met de ruggen tegenover elkaar
  staan. Jaren later draaide ze plotseling om en draaide de sluizen open.
  Was haar motief een schuldgevoel of hebben ze haar in de kerk omgepraat ?
  Het was in ieder gaval niet haar geweten, volgens mij gewoon een denkblokkade.
  Want dat uit een oorzaak een gevolg komt wil ze niet weten terwijl ze het moest weten.
  Islam en moderniteit zijn immers niet te mengen net zoals olie en azijn.
  Dat ze het tot poogt is domheid, verraad en sfeerverpestend voor elke weldenkende burger.

  Geliked door 1 persoon

 8. Julia zegt:

  Ach het is niet alleen Merkel wat te denken van al die zogenoemde regeringsleiders die hier al jaren actief aan meewerken. Kijk naar Italië, Frankrijk, Engeland en vooral ook Nederland. De algehele falende EU onderkruipers houden de ellende bewust in stand. https://www.ad.nl/binnenland/asielcrisis-eerste-gemeenten-gedwongen-tot-opvang-nog-2000-plekken-nodig~a9148eef/ Lees in dit artikel wat de onnozele hals Broekers-Knol stelt anders is het gevaar dat vluchtelingen op straat moeten slapen. Wat te denken van duizenden Nederlanders die op straat slapen waaronder ook velen die geen woning meer kunnen krijgen en jaren dakloos blijven tot gezinnen aan toe. Is daar al bij gemeenten verplichte opvang voor afgedwongen en wordt aan deze mensen miljoenen geïnvesteerd voor te bouwen woningen? Het is diep bedroefd dat Nederland de komende vier jaar wederom wordt gestraft met een door corruptie zelfgekozen ontslagen gajes die nu wederom een kabinet gaan vormen. Het wordt steeds gezelliger in dit overvolle land waar de weinige natuur plaats moet maken voor de bouw van onbetaalbare duiventillen en betaalbare nieuwbouw uitsluitend bestemd voor de binnen gehaalde levenslange profiteurs. Maar ja laten we wel wezen door wanhoop vanwege hun eigen wanbeleid en radeloosheid flikkert die slappe falende bende in Den Haag alles over de schutting van de gemeenten en die mogen het oplossen.

  Like

  • karton zegt:

   @ Julia op 12-12-2021 om 09.53 u.
   Inderdaad, volledig mee eens.
   De verantwoordelijken in Den Haag, maken nu diverse gemeenten verantwoordelijk voor de opvang van “vluchtelingen” in hu gemeente. Ik vrees over enige tijd een brief in de bus te krijgen met als inhoud : “Wij hebben begrepen dat u twee of drie slaapkamers heeft , terwijl u gezin uit twee personen bestaat, vanaf a.s. maandag komt er een naar onderdak zoekend Syrisch gezinnetje , bestaande uit man/vrouw en 7 kleine Syriërtjes bij u in huis wonen. U ontvangt hiervoor géén vergoeding want u doet dit uit naastenliefde”. Ik stuur dan een briefje terug : “Naastenliefde ? Ik heb mijn buufje van 32 hartstikke lief, dus ik doe bijna dagelijks aan “naastenliefde”, mijn echtgenote vangt zwerfpoesjes op, dus poesjes die óók zonder onderdak doelloos door onze buurt zwerven. Wij doen aldus héél vel aan naastenliefde. Geef dat zootje maar onderdak in de villa van die Ouwe Knol !
   Hoogachtend, dhr. Karton”.

   Like

 9. Bob zegt:

  Rampen zijn net als hele hoge golven
  het duur een tijd voor ze zijn afgekalfd.

  Like

 10. Jan zegt:

  Het komt nooit meer goed met Duitsland. Politie blijkt uit gekken te bestaan ontsnapt uit gesticht

  Met meetlint tussen demonstranten
  video

  nog een stel rijp voor de Klapsmühle: Sie sind ein indirekter Mörder
  video

  Polizei Frankfurt
  @Polizei_Ffm
  #0412FFM
  Unsere Einsatzkräfte werden das Einhalten der Regeln konsequent überprüfen.

  Like

 11. karton zegt:

  Merkel ? Behandelen als Adolf Eichmann…………ophangen, verbranden en uitstrooien in de Bodensee, NIET begraven want dan maken haar “fans” er een bedevaartsplaats van.

  Like

 12. Jan zegt:

  De SS marcheert weer in Duitsland

  [video src="https://medforth.biz/wp-content/uploads/2021/12/schadel.mp4" /]

  Like

 13. Jan zegt:

  Uitleg door hoofdredacteur Jürgen Elsässer: COMPACT is een gevaar geworden voor het regime en zijn geheime dienst, daarom vallen ze ons aan! Nu hebben we de solidariteit van onze lezers nodig: COMPACT klaagt de bescherming van de grondwet aan!

  Minder dan drie uur gingen voorbij op vrijdag na de start van de ‘Vaccinatiestaking – We’re in!’-campagne toen het regime terugsloeg tegen COMPACT als een van de initiatiefnemers van de campagne. Natuurlijk wist de binnenlandse geheime dienst (“Verfassungsschutz”) van tevoren wat we gingen doen – de slappe hoeden lazen onze e-mails, dat is bekend … Met deze campagne maken we het regime duidelijk dat een vaccinatiestaking zal volgen in het geval van verplichte vaccinatie – en daarmee zijn we eindelijk een gevaar voor de dictatuur geworden.

  Hoe hectisch de binnenlandse inlichtingendienst reageerde, blijkt wel uit het feit dat ze de aanval niet via een persconferentie lanceerde – tot op de dag van vandaag staat er zelfs geen persbericht op haar website.

  In plaats daarvan werd de ARD, de gehoorzame ontvanger van bevelen van het regime, op de hoogte gebracht, die het misbruik van COMPACT vrijdag om 16:23 al als “absoluut extremistisch” had gemeld. In de uren die volgden volgden Spiegel, Welt en tenslotte alle andere mainstream media met deels uitgebreid bericht.

  Waar kwam de haat van het regime tegen COMPACT vandaan? Der Spiegel citeert de sleutelzin van onze veroordeling door de binnenlandse geheime dienst:

  Ja, inderdaad, COMPACT is zo sterk geworden dat we het vertrouwen van veel burgers in de staat hebben geschokt omdat we hebben bewezen dat deze – en niet wij – de constitutionele orde vernietigt. Wij, aan de andere kant, verdedigen de fundamentele rechten en vrijheid in dit land met de “moed om eerlijk te zijn” en journalistieke expertise, net zoals ze werden vastgelegd door de grondleggers van de grondwet.

  De bescherming van de grondwet beschermt niet langer de grondwet, alleen de regering. Zelf is hij “absoluut extremistisch” en probeert met een steeds schriller “Stop de dief!” de aandacht van dit feit af te leiden.

  De onderbouwing van deze beschuldigingen in het artikel van de ARD capital studio is ook significant:

  “De Corona-beschermende maatregelen worden belasterd als ‘Corona-dictatuur’. Keer op keer is er sprake van ‘wetteloze’ politici en een ‘regering van de bandieten’.”

  Dus het zou “extremistisch” moeten zijn als iemand kritiek heeft op de wetteloosheid van de extremisten in de regering? Was het niet de toenmalige federale minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer (CSU), die begin september 2016 als eerste sprak over de ‘regel van onrecht’, verwijzend naar het toenmalige vluchtelingenbeleid van Merkel?

  Het register van zonden, dat de Märkische Allgemeine Zeitung tegen COMPACT opsomt, is eveneens indicatief

  “Het blad heeft de afgelopen jaren covers gepubliceerd als ‘9/11 – de staatsgreep van de diepe staat’, ‘De homorepubliek’ of ‘De grote vaccinatiefraude’. Ex-kanselier Angela Merkel (CDU) werd in een coverstory de ‘koningin van de smokkelaars’ genoemd. (…) In het huidige nummer staan ​​artikelen onder kopjes als: ‘Wat gaat er beter in Rusland’ of ‘Tegen vaccinatie apartheid’. In het septembernummer vroeg de redactie op de titelpagina: ‘Laterale denkers: gaat de vrijheidsbeweging de Corona-dictatuur omverwerpen?'”

  Prijsvraag: wat is er “absoluut extremistisch” aan? COMPACT steekt de vinger in de wond – dat is wat de mainstream media is vergeten sinds het uit de handen van het regime at. Onze lezers weten dat COMPACT wat positie betreft standvastig is.

  Toen Hans-Georg Maaßen nog verantwoordelijk was voor het Bureau voor de Bescherming van de Grondwet, waren de slappe hoeden niet in ons geïnteresseerd – en terecht. Pas na zijn omverwerping werd het beeld van de vijand opnieuw gedefinieerd: voor zijn opvolger Thomas Haldenwang is alles wat de regering bekritiseert ‘extremistisch’. Aangezien veel andere oppositiemedia zich over de vaccinatiekwestie buigen en andere oppositieleden zoals Ken Jebsen gedwongen werden naar het buitenland te gaan, bevindt COMPACT zich nu in het vizier van de aanslagen.

  Maar dames en heren zullen het moeilijk krijgen met ons. We zullen naar de rechter stappen wegens deze schandalige laster door de zogenaamde (!) Veiligheidsdienst!
  https://www.compact-online.de/nach-start-der-impf-streik-kampagne-verfassungsschutz-schlaegt-gegen-compact/?cookie-state-change=1639422376982

  Like

 14. Jan zegt:

  Alice Weidel: Het wordt er niet beter op met de nieuwe coalitie

  video
  https://gegenstimme.tv/w/jFFyGZf3mPFwxthNrgjm6n

  Like

 15. Jan zegt:

  Angela Merkel was geen heilige.
  Verstoken van principes, was ze het tegenovergestelde van een visionair
  MAURICE FRANK

  Na een afscheidsceremonie vorige week met militaire eerbewijzen en een lied van het Oost-Duitse punkicoon Nina Hagen, heeft Angela Merkel plaats gemaakt voor haar opvolger Olaf Scholz. Die Kanzlerin zal erg gemist worden door het hele westerse liberale establishment, dat de afgelopen 16 jaar een oogje op haar heeft gehad. Haar Franse biografe Marion Van Renterghem sprak liefdevol over haar in The Guardian dat “Europa zijn morele kompas heeft verloren – hoe zal het zijn weg vinden zonder Merkel? In zijn afscheidsvideo schonk Barack Obama haar praktisch de heiligheid: “Uw geliefde Duitse volk, en de hele wereld, zijn u dank verschuldigd omdat u zoveel jaren het hoogste woord hebt gevoerd.

  Hoe zag die positie eruit? Volgens de Harvard studente die haar eerste toespraak aan de Ivy League college inleidde met een overzicht van haar goede daden: “Ze heeft Duitslands eerste minimumloon aangenomen, de Duitse kerncentrales gesloten na de kernexplosie in Fukushima, de gelijkheid van huwelijken bevorderd, leiding gegeven aan de vooruitgang in de aanpak van klimaatverandering en haar land opengesteld voor meer dan een miljoen vluchtelingen uit de oorlogen in het Midden-Oosten.”

  Merkels junior coalitiepartners de sociaaldemocraten zouden ongetwijfeld met hun ogen rollen als ze dat hoorden; het beleid dat de Harvard-student opsomde, was allemaal van hen. Neem de legalisering van het homohuwelijk. Merkel, een conservatief, was daar eigenlijk haar hele carrière tegen, maar toen ze een verschuiving in de tijdgeest voelde, liet ze het in 2017 toch door het parlement gaan.

  Maar dat was typisch Merkel. Ze liet haar beleidskeuzes altijd bepalen door de publieke opinie: ze was de eerste Duitse kanselier die wekelijks een gedetailleerde briefing over opinieonderzoek kreeg van haar persdienst. Misschien was ze daarom synoniem met treuzelen, op de schutting zitten en zwijgen over belangrijke kwesties – zozeer zelfs dat er een neologisme uit voortkwam: merkeln, het woord van het jaar 2015 van het Langenscheidt woordenboek. “Merkeln” wordt gedefinieerd als “niets doen, geen beslissingen nemen, geen verklaringen afleggen”.

  Het waren niet haar sterke overtuigingen die haar geliefd maakten bij de Duitse kiezers. Het was haar gebrek eraan. Ze is het tegenovergestelde van een visionair; eens gevraagd wat zij met Duitsland associeerde, zei ze “goed gemaakte ramen”. Niet Duitslands rijke culturele erfgoed, niet zijn landschappen, niet zijn voetbalploeg, zelfs niet zijn robuuste Grundgesetz (een reeks basiswetten die na de oorlog zijn ingevoerd, in wezen een grondwet). Veel belangrijker zijn zijn… goed gesloten ramen.

  Is zij echt de “laatste verdediger van het liberale Westen”, zoals de New York Times beweert? Veel van de ‘morele kompas’-gesprekken zijn gebaseerd op Merkels gedenkwaardige besluit om in 2015 de Duitse grens open te stellen voor meer dan een miljoen vluchtelingen uit Syrië en elders. Ongetwijfeld was dat een gebeurtenis van historisch belang die Duitsland en Europa voorgoed veranderde. Maar stond het echt op gelijke voet met Willy Brandts epische kniebuiging in Warschau in 1970, zoals sommigen hebben gesuggereerd? Of, zoals sommige commentatoren destijds zeiden, een monumentaal, helend gebaar dat de wereld liet zien dat Duitsland eindelijk zijn nazi-bagage van zich had afgeschud en een kracht ten goede was geworden? Niet helemaal.

  Slechts twee maanden voor ze de grenzen opende, was Merkel op een evenement in townhall-stijl verschenen onder de naam Living Well in Germany, waar ze in gesprek ging met een groep tieners uit het hele land. Reem Sahwil, een 14-jarige Palestijnse vluchtelinge die foutloos Duits sprak en uitstekende cijfers haalde op school, uitte daar haar angst dat haar familie zou worden gedeporteerd, waardoor haar droom om in Duitsland naar de universiteit te gaan in rook zou opgaan. Zonder een greintje empathie vertelde Merkel haar dat als iedereen zoals zij zou blijven, duizenden andere vluchtelingen uit het Midden-Oosten en Afrika Duitsland zouden binnenstromen, iets wat het land niet aankon. Toen Sahwil begon te huilen, zei Merkel: “Maar je hebt het heel goed gedaan voor jezelf. Laat me je een aai geven.” (Iets wat ze ook daadwerkelijk deed.)

  Toen amper twee maanden later tienduizenden Syriërs door Hongarije en Oostenrijk richting Duitsland trokken, overwoog Merkel eerst om een harde aanpak te volgen en duizenden politieagenten te mobiliseren om de zuidgrens te beveiligen. Opiniepeilingen wezen echter uit dat de meeste Duitsers de voorkeur gaven aan een barmhartige, gastvrije aanpak. Dus opende ze zonder overleg met de EU-partners de grenzen. Binnen enkele dagen nam ze selfies met jonge Syrische mannen.

  Binnen een paar maanden begon Merkels centrumrechtse christen-democraten (CDU) echter steun te verliezen. En de zogenaamd morele Merkel werd al snel vervangen door haar oude pragmatische, gedaanteverwisselende politieke zelf. Ze probeerde het vluchtelingenprobleem te exporteren naar de buitengrenzen van de EU en sloot een onbetrouwbare deal met de autoritaire Turkse president Recep Tayyip Erdoğan om de stroom mensen die over de Egeïsche Zee vluchtten, in te dammen. Om de conservatieve vleugel van de CDU te paaien, sprak ze op een partijcongres in december 2016 over een verbod op de burqa – onder luid applaus. Ze begon ook harder op te treden tegen vluchtelingen en asielzoekers die misdaden hadden begaan, zelfs naar het door oorlog verscheurde Afghanistan en Syrië, door hen uit te zetten.

  Maar voor velen was het te laat. De massale toestroom van vluchtelingen was de stimulans waar de door links gehate AfD op had gewacht. Grotendeels dankzij Merkels verknipte immigratiebeleid is de partij nu een vaste waarde in de Duitse politiek en heeft ze een meerderheid in twee oostelijke deelstaten.

  Merkels politieke kronkel gaat echter veel verder dan immigratie. Ook op het gebied van het klimaatbeleid heeft ze enorm teleurgesteld. Toegegeven, ze heeft een paar successen geboekt op het diplomatieke toneel, zoals het overtuigen van Vladimir Poetin om het Akkoord van Parijs te ondertekenen. Maar als het aankomt op het daadwerkelijk verkleinen van de Duitse klimaatvoetafdruk, zijn de acties van haar regeringen jammerlijk halfslachtig geweest. Na een kleine inzinking tijdens de pandemie zijn de kooldioxide-emissies weer gestegen, en het ziet er niet naar uit dat Duitsland zijn doelstelling zal halen om de emissies met 65% te verminderen ten opzichte van het niveau van 1990.

  Na het kernongeval in Fukushima in 2011 haastte Merkel zich om het Duitse plan om kernenergie af te schaffen, versneld uit te voeren. Hernieuwbare energiebronnen zijn echter niet genoeg opgepikt om het gat in de energieproductie te dichten. In plaats daarvan heeft Merkel aangedrongen op de Nord Stream pijpleiding (weliswaar geïnitieerd door haar voorganger Gerhard Schröder, die nu zelfs in de raad van bestuur van de exploitant zit) door de Oostzee, waardoor Duitsland Russisch gas rechtstreeks kan invoeren zonder kosten te hoeven betalen aan die vervelende tussenpersonen zoals Oekraïne en de Tsjechische Republiek. Is haar morele kompas verdwenen?

  En dan is er, zoals altijd in Duitsland, das Auto. Opeenvolgende regeringen van Merkel zijn slaafs trouw gebleven aan de auto-industrie. Hoe moeten we anders Dieselgate verklaren, waarbij de Amerikaanse autoriteiten – en niet de corrupte of incompetente Duitse regelgevers – nodig waren om te onthullen dat Volkswagen software installeerde waarmee zijn auto’s konden sjoemelen tijdens emissietests. De verkoop van Duitse auto’s daalde kort. Maar er rolden weinig koppen.

  In plaats daarvan merkte Merkel op: ze hield ‘dieseltoppen’ waar de tot dan toe uiterst winstgevende autofabrikanten – de daders – bedelden om en bergen geld ontvingen in de vorm van subsidies en door de overheid gefinancierde klantenprikkels om de vraag naar elektrische, benzine- en – jawel – dieselauto’s van de iets schonere soort op te krikken.

  Maar Dieselgate was, voor het grootste deel, niet uitzonderlijk. De jaren van Merkel werden gekenmerkt door schandalen van incompetentie en corruptie, waarvan geen enkele, ongelooflijk, aan de kanselier zelf kleefde. Ze had een gave om moeilijke beslissingen uit te besteden aan commissies, om hete hangijzers te delegeren aan haar voetvolk. Het was voor de pers altijd gemakkelijk om met een beschuldigende vinger naar een van haar zwalkende ministers te wijzen. Ze hield zich afzijdig van het moddergooien – terwijl ze aan haar ‘morele kompas’-act werkte met oprechte toespraken en internationale onderhandelingen op hoog niveau.

  Ja, ze was Duitslands eerste vrouwelijke leider, en de eerste kanselier uit het oosten. Maar het feit dat ze een protestantse domineesdochter was in een communistisch land – een verhaal van nederige afkomst dat in elk Engelstalig profiel wordt verteld – maakte haar nog niet tot de diep morele politica die zovelen van haar maakten. Integendeel, tijdens de Trump-jaren viel ze op door haar ploeterende, onbesuisde stijl. Tegen die achtergrond werd haar afgemeten middelmatigheid aangezien voor een morele deugd.

  Dat is waarschijnlijk niet wat Obama in gedachten had toen hij het over haar heilige principes had. Maar laten we niet vergeten dat zelfs heiligen ook maar mensen zijn.
  https://unherd.com/2021/12/angela-merkel-is-no-saint/?=refinnar

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s