Italië: Ongevaccineerde artsen dienen terug te keren

(Vertaling: E.J. Bron)

Italië slaat alarm wegens ontbrekend gezondheidspersoneel. Nu dienen ongevaccineerde artsen teruggehaald worden. De vierde corona-golf belast Italië en zet de ziekenhuizen onder druk. Veel gezondheidsinstellingen zijn door het personeelsgebrek zwaar belast. Vanwege de sinds maart geldende vaccinatieplicht voor verplegers werden in de afgelopen maanden meerdere verplegers en artsen in Italië geschorst.

Gezien het grote personeelstekort, dat met de kerstdagen erger dreigt te worden, groeit de eis naar een terugkeer van ongevaccineerde verplegers op de werkplek met een eenvoudige vorm van controle: elke 24 of 48 uur testen. Dit is het voorstel van de chef van de vereniging van ziekenhuisleiders (ANPO), Giampiero Avrucio, leider van de afdeling vaatziekten in het ziekenhuis van Padua.

Aan het eind van onze krachten”

“Met deze nieuwe golf ziekenhuisopnames zijn we aan het eind van onze krachten. De paradoxe situatie is dat de verwijdering van de ongevaccineerde collega´s nog meer druk op ons uitoefent, op de mensen die elke dag tegen de pandemie moeten vechten”, zei Avrucio.

Alleen al in het ziekenhuis van Padua werden 200 ongevaccineerde geschoolde arbeidskrachten geschorst. Volgens Avrucio zou de schorsing van de vaccin-weigeraars uitgesteld moeten worden. “Met systematische tests zou men de besmetting onder controle kunnen houden. Het niet gevaccineerde personeel zou op de afdelingen kunnen terugkomen en elke 24 of 48 uur een een speeksel uitstrijkje onderworpen kunnen worden, benadrukte Avrucio.

Dit voorstel werd door Francesco Vaia, de chef van het in infectieziekten gespecialiseerde Romeinse ziekenhuis “Spallanzani” afgewezen. “Ziekenhuizen moeten veilig zijn. Als het aan mij zou liggen, zou er een algemene vaccinatieplicht voor de hele bevolking ingevoerd moeten worden”, zei Vaia in gesprek met het Romeinse dagblad “La Reppublica”.

Talrijke schorsingen

Speciale onderzoekers van de Italiaanse politie hebben bij controles op gezondheidsgebied begin december ongeveer 280 werknemers zonder de voorgeschreven corona-vaccinatie betrapt. De Carabinieri controleerden ongeveer 4900 werknemers in meer dan 1600 instellingen op medisch gebied en de verpleging. Vanaf 15 december geldt voor het gezondheidspersoneel de plicht voor de derde prik.

“Het gezondheidspersoneel en iedereen die private of openbare instellingen betreden, moeten de garantie hebben zich in een veilige omgeving te bevinden”, zei minister van Gezondheid Roberto Speranza.

Italië wil de vaccinatieplicht vanaf 15 december ook uitbreiden naar hget bestuur in de gezondheidszorg, leraren, politieagenten en soldaten uitbreiden. Vanaf 16 december dienen kinderen van 5 tot 11 jaar tegen Covid-19 gevaccineerd te kunnen worden.

Bron:
oe24.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Italië: Ongevaccineerde artsen dienen terug te keren

 1. antiislamnu zegt:

  Ze zijn echt krankzinnig geworden deze regime ’s moeten omver geworpen worden

  Geliked door 5 people

 2. Ravian zegt:

  Het hele waanidee dat je met een PCR test zou kunnen vaststellen of iemand “corona” heeft blijkt hardnekkiger dan het virus zelf…

  Ondertussen heeft de echte wetenschap al lang vastgesteld dat als je een “veilige omgeving” wilt je juist beter de plekken waar veel dankzij een verneukt immuunsysteem zwaar besmette “gevaccineerden” rondhangen kunt vermijden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Feniks zegt:

  Lijkt me een goed idee om ongevaccineerd personeel uitsluitend voor ongevaccineerden in te zetten.
  Dan hebben de gevaccineerden geen last van de gevaccineerden en bedruipen wij (ongevaccineerden) onszelf wel.
  Als ze dan toch apartheid willen… Dan kunnen wij ongevaccineerden daaraan ruimhartig meewerken door geen gevaccineerden meer in ons leven toe te laten.
  Iedereen zijn eigen bubbel. Proost!

  Geliked door 4 people

 4. Henk der Niederlánder zegt:

  Zoals blijkt moet en zal er geprikt worden waarbij al lang duidelijk is dat die prikken geen donder helpen maar eerder de zaak verergeren.
  Het beste zou eenvoudig zijn dat al het ziekenhuispersoneel zou dreigen het builtje erbij neer te gooien als ultimatum.
  Helaas zullen daar ook sukkels zijn die ervan overtuigd zijn dat de prikken nodig zijn om een “pandemie” te voorkomen.
  En zo gaat het verder met hele systemen naar de knoppen te helpen.
  Overal in Europa zie je dezelfde onzin naar voren komen.

  Geliked door 3 people

 5. Johan P zegt:

  Tsja. Als 20% of zelfs maar 10% van de werkende bevolking in welk vakgebied dan ook het werk neerlegt, al dan niet gedwongen, omdat ze niet geprikt zijn dan stort de zaak vanzelf in. je kunt de rest wel laten overwerken, maar dat gaat ook maar tijdelijk oplossing bieden.
  Dus gewoon nog even volhouden. Het wordt nu afgewezen, maar de nood komt steeds hoger te liggen, dus men haalt ze straks vanzelf terug.

  Geliked door 1 persoon

 6. leo1 zegt:

  Uit eigen land :
  VLAARDINGEN laat zien hoe DIEP Nederland is gezonken. BEKIJK het op NIRUBU !!
  Wat heeft dit te maken met een virus, een pandemie en een Kerstgedachte !!

  Dit is PUUR nazisme, onderdrukking en dictatuur .

  Wellicht kan de Bronmaster het tonen als item ??

  Geliked door 3 people

  • Julia zegt:

   leo1 Knettergek laat al die onderdanige angsthazen a.u.b. van kerstmarkten weg blijven ze vergallen het leven van de normale weldenkende mensen en vooral de feestdagen. Hoe durf je het überhaupt in je NAZI nek te halen om nog Kerstmis te vieren. Vrede op aarde weet u dat nog. In Luxemburg pakte mensen dat beter aan die bestormde gewoon de kerstmarkt en smeten de toegangshekken omver. Als ik de walgelijke beveiliger in zijn gele hesje in Vlaardingen op het filmpje alleen al zag die de mensen tegen hield dan ben je werkelijk een smerige volksverlakker met een ziekelijke NSB kronkel. Dit soort mensen zijn zeer gevaarlijk.

   Geliked door 1 persoon

  • Bert zegt:

   Ok, ik heb een beter tegeltjes tekst dan.
   Bedenk er even een tegeltje bij.
   Dit vinden ze vast beter hier.

   De lucht is blauw.
   Het gras is groen.
   ……..Corona…….
   Wat moet je met zoveel poen..

   Like

 7. Peter. zegt:

  Veel succes,met je prik

  Like

 8. Julia zegt:

  Ook in Nederland zal binnenkort wel weer paniek worden geslagen vanwege overvolle ziekenhuizen. Wat te denken hoeveel besmettingen zijn opgelopen in Abu Dhabi tussen die uitgelaten schreeuwende gevaccineerden en vooral de fragmenten uitgezonden in Hart van Nederland van de schreeuwers veelal met meer dan vier gasten in de gezellige huiskamers.
  Eén ding is dan echt wel een feit de schuld kan niet meer worden toegeschoven naar ongevaccineerden want die zijn nergens meer welkom. Maar wel weer een reden voor dit falende zooitje om nog meer beperkingen op te gaan leggen. Want als Max onze nationale held rijdt dan kunnen alle regels over boord worden gedonderd dat hebben we ook al gezien tijdens de Formule 1 in Zandvoort maar ja was Prins Bril van Oranje natuurlijk bij betrokken. Toch een makkie voor de dictators dat je een volk zo gek kan krijgen en met behulp van de linkse media en propaganda zenders zo een massahysterie kunt creeëren. Nooit geweten dat Nederland massaal autorace fans waren. Maar ja geen zorgen samen komen we er wel uit.

  Geliked door 1 persoon

 9. Michael vO zegt:

  Niet doen natuurlijk, de P voor ze! Laat ze maar voelen, die bloedhonden.

  Like

 10. Sigrid De Bolle zegt:

  Te gek voor woorden ! Waarom moeten de niet-geprikten voortdurend getest worden ? IEDEREEN kan besmet worden, kan er ziek van worden én kan het doorgeven….helaas bestaat zoiets als logica al bijna 2 jaar niet meer. Evenals discriminatie; is ook van de aardbol verdwenen…

  Geliked door 1 persoon

 11. Julia zegt:

  Ik voorspel dat er binnenkort heel veel meer extra artsen nodig zijn en zeker meer zorgmedewerkers omdat de schade die de vaccins veroorzaken sterk zal gaan toenemen. Ook extra crematoria zullen moeten worden gerealiseerd omdat de oversterfte schrikbarend toeneemt. https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-heerlen-adviseert-patienten-geen-prik-te-halen-ik-zie-ook-mensen-met-dubbele-vaccinatie-die-ziek-worden/
  Wederom weer sterfgevallen na vaccinatie onder ouderen https://www.ninefornews.nl/corona-uitbraak-in-verpleeghuis-met-dubbel-gevaccineerden-in-joure-4-doden-dat-had-een-grote-impact-op-ons/
  Kortom de huidige vaccinaties werken niet en de booster ook niet omdat farmaceut Pfizer volop bezig is om zijn vaccin aan te passen zodat het ook bestand is tegen de omicronvariant. Maar dat heeft heel wat voeten in de aarde. Kortom ik snap niet dat mensen in een rij staan om wederom een booster te laten injecteren terwijl deze niet werkt tegen de omicronvariant. Maar ja de angst overwint terwijl miljoenen mensen zonder nadenken zich blootstellen aan een experimenteel vaccin waarvan de desastreuze gevolgen op langer termijn niet bekend zijn.
  In ieder geval zijn er al ruim 60.000 mensen die aangifte willen doen tegen De Jonge eigenlijk zou deze aangifte ook terecht zijn tegen Rutte en zijn OMT medeplichtigen. Het is een gewetenloze misdaad tegen de menselijkheid. Hoe haalt men het in de ziekelijke hersenen om miljoenen mensen aan een experimenteel vaccin bloot te stellen.

  Geliked door 1 persoon

 12. de barbaar zegt:

  De nood is hoog en gaat hoger worden.
  De hetze tegen de snappies komt als een boemerang terug.
  Gezonde werknemers haken af bij verdere dwang/verplichting tot het nemen van de gifspuiten van hugo mengele cs.
  De gehele(!) economie komt straks krakend in alle voegen tot stilstand…..de zombies vol met hugo mengele,s gifspuiten sterven straks als ratten….de pestvariant herhaalt zich indeze.
  De snappies moeten zich goed voorbereiden om straks de wereld weer terug naar normaal en in positief aangepaste vorm opnieuw te laten opbloeien.
  Minder decadentie, minder woke,minder milieufanaten en vooral een eerlijke verdeling van alles!

  Geliked door 1 persoon

 13. Julia zegt:

  Wie heeft er nu nog niet meer dan genoeg van het soort schepsels als Koopmans https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/12/marion-koopmans-wil-extra-coronamaatregelen-wegens-besmettelijkere-maar-minder-dodelijke-omikronvariant/ Weet u wat er morgen ook op ons af kan komen een ramp en overstromingen maar dan is de trieste balans dat Nederland überhaupt geen zorg kan verlenen omdat alles kapot is bezuinigd. Zo kunnen we nu natuurlijk wel doorgaan met een doemscenario. Volgens Kuipers onze OMT held krijgt iedereen een keer covid het trieste is dat ook iedereen kanker kan krijgen, een ongeluk of hartfalen. Gaan we dan wederom de economie om zeep helpen omdat de zorg het niet meer aan kan. Hou eens op met de grote leugens het feit is en het blijkt dat die door onze strot geduwde dwangmatige vaccins (het miljarden verdienmodel voor de big pharma en al haar politieke en elitaire aandeelhouders) totaal niet helpen we zullen er mee moeten leren leven er is maar één garantie vroeg of laat gaat iedereen dood. Dus als ik het goed begrijp zal de dictatuur en de ontwrichting van onze samenleving vanaf nu voor altijd zijn. Mens sodemieter op ga iets nuttigs doen net als de rest van die angst en paniekzaaiers. Geef toe dat de zorg dermate kapot is bezuinigd zodat niet iedereen meer in aanmerking komt voor zorg dan weten we allemaal waar we aan toe zijn maar stop met die vaccinatieterreur en angst zaaien. Het leven gaat door en de motor van de economie moet draaien. Degenen zo bezeten zijn van angst raad ik aan thuis te blijven, in zelf isolatie te gaan en elke boodschap thuis tot voor de voordeur laten bezorgen dan zijn we ook van een hoop onnodige discussie en ellende af.

  Geliked door 1 persoon

 14. Bob zegt:

  Het systeem is helemaal dol gedraaid.
  Corona is gevaarlijk en de ongevaccineerden
  vormen een bedreiging.
  MAATREGEL: Alle ongevaccineerden thuis blijven.
  Als de regel die gesteld wordt met uitzonderingen
  wordt losgelaten,dan is corona niet zo gevaarlijk als
  wordt gezegd en zijn de corona-maatregelen om
  het volk te knechten,onderdrukken.
  Als volks vertegenwoordigers in de koffie kamer
  geen muilkorf hoeven te dragen is corona een
  grote leugen.

  Like

  • Job zegt:

   Verpleegkundige is een beschermde beroepstitel. Verpleger bestaat niet, we noemen een fysiotherapeut ook geen spiermens of een kapper ook geen knipper.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s