“Religie van de vrede”: Katholieken met de dood bedreigd bij processie in Parijs, ouderen in shock

PARIJS – Een dertigtal katholieken die afgelopen week een jaarlijkse kaarsjesprocessie hielden tussen de kerken van Saint-Joseph en Sainte-Marie-des-Fontenelles in Nanterre, Parijs, zijn aangevallen door een groepje “jongeren” die hen met de dood bedreigden. „Ik snij je keel door”, zou een van hebben geroepen. De Franse minister van Binnenlandse Zaken heeft het over „ontoelaatbare zaken.” Er loopt een onderzoek, meldt de Franse krant Le Figaro.

Lees verder>>>
(h/t W.C.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op “Religie van de vrede”: Katholieken met de dood bedreigd bij processie in Parijs, ouderen in shock

 1. Bert zegt:

  Wat valt er nou te onderzoeken.
  Ze weten toch waar het vandaan komt.

  Like

 2. wappieman zegt:

  Wat nou gechockeerd ????????
  Je WEET toch hoe die kut-religie over niet-moSSlims denkt ?
  Als je dat nu noch niet weet , ben je naar mijn mening uncomfortably numb !
  Eruit met die drek , terug naar die zandbak !

  Geliked door 1 persoon

 3. Edwin Vissers zegt:

  Deus vult

  Like

 4. Rini Stegeman zegt:

  „Op de Koran snij ik je keel door”, klonk het volgens Franse media. De deelnemers, allemaal ouderen, waren na afloop zo gechoqueerd dat ze het bisdom hebben ingelicht over het voorval. In een verklaring legt het bisdom van Nanterre uit dat tijdens de mars twee stopmomenten waren gepland om te bidden. „Tijdens de eerste stop werd de stoet aangevallen door verschillende mensen die beledigingen en grove en gewelddadige bedreigingen uitten. Terwijl de deelnemers aan de processie niets verkeers deden of provoceerden.” ( Je hoeft niet ver te denken waar het GAJES uit bestaat ) en niemand die wat doet…………ja, de politie doet een “onderzoek “………..

  Like

 5. karton zegt:

  Als er geroepen werd : “Ik snij je keel door”, dan kun je ervan verzekerd zijn dat de roeper : Pierre, Guillaume, Jean , Olivier of Patrice heet.

  Geliked door 1 persoon

 6. Joannes den Hollander zegt:

  Lafhartige aanvallen door vreemde mogendheden op onschuldige burgers dienen door het leger met wortel en tak uitgeroeid te worden.
  Autochtone burgers die geestelijk stabiel zijn een draagvergunning voor een vuistvuurwapen gunnen draagt er ook toe bij om deze gangsters in belangrijke mate te neutraliseren.

  Like

 7. delamontagne zegt:

  De socialistische burgemeester van Parijs, Anne hidalgo was in Perpignan, gisteren Zondag 3 dagen na ’t “incidentje”, voor haar campagne van Presidents-candidaat.
  Tijdens haar toespraak kwam ze op voor de moslims die aaljd slachtoffer zouden zijn.
  Dat was enkele dagen na de aanval van de MoSLIMS op de [ oudere ] Katholieken.
  ( het lijkt NL wel. Niet opkomen voor je eigen mensen, nee voor de nieuwkomers en de Allerlaatste invallers/binnenvallers, de z.g.n Asieligerts.
  Perpignan, Z-Frankrijk.

  Anne Hidalgo ] burgemeester van parijs ! ], valt hen aan die de Islam diaboliseren en vergelijkt het lot van de moslims nu, met dat van de Joden in de jaren ’30.

  Geliked door 1 persoon

 8. Bas zegt:

  6 maanden geleden…
  https://international.la-croix.com/news/world/far-left-groups-violently-attack-church-procession-in-paris/14394

  Extreemlinkse groepen vallen kerkprocessie in Parijs met geweld aan

  Evenement ter gelegenheid van de 150e verjaardag van de katholieke martelaren van de Commune van Parijs in 1871 wordt gestopt door gewelddadige tegenprotesten

  Extreem-linkse militanten hebben zaterdag met geweld een kerkelijke processie in Oost-Parijs verstoord, die werd gehouden ter ere van katholieken die 150 jaar geleden werden vermoord door de revolutionaire socialisten die kort de Franse hoofdstad regeerden. De religieuze mars werd bijeengeroepen om de aartsbisschop, seminarist en 14 priesters die tussen 24-26 mei 1871 werden geëxecuteerd tijdens de “Bloody Week” van de Commune van Parijs. Het aartsbisdom van Parijs had het evenement georganiseerd als een “herdenkingsmars voor de gemartelde gijzelaars van de rue Haxo”, degenen die stierven in wat de Haxo Street Massacre wordt genoemd.

  Like

 9. Knalkopje1 zegt:

  Wat een verrijking door de Religie van de Vrede, de Tolerantie en de Mensenrechten. Ik stel voor de vluchtelingen uit Noord Afrika met cruiseschepen en de zieligerds aan de Wit Russische grens met Airbus A 380 vliegtuigen op te halen. Meer! Meer! Meer! We gaan met de islam en de Sharia een stralende toekomst tegemoet! /s
  Als de islam het hier voor het zeggen krijgt is het met de inclusiviteit en het genderisme waarmee de woke-aanhangers altijd zo drammen heel snel afgelopen. En dat terwijl de woke-beweging ook dweept met de islam!
  ik dacht meteen, dat zijn of moslims of agressieve, intolerante atheïsten.

  Like

 10. Knalkopje1 zegt:

  De Telegraaf dwingt je koekjes (cookies) te eten en die wil ik niet, Hier is een koekjes-loze link naar het artikel in de Telegraaf. Koekjes tasten je privacy aan, zijn bedoeld om je met reclames onder te kunnen sneeuwen en wie weet wat nog meer met koekjes wordt uitgehaald.
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Buitenland/katholieken-met-de-dood-bedreigd-bij-processie-in-parijs-ouderen-in-shock/ar-AARK4Bn?ocid=msedgntp

  Like

 11. Dr. Heinz zegt:

  Dat zijn ratten uit Arabische landen!!!

  Geliked door 1 persoon

 12. Henk der Niederlánder zegt:

  De ouderen in Shock.
  Laat me niet lachen, want het is eerder een wake up call die ze ter harte zouden kunnen nemen.

  Like

 13. BosscheBol zegt:

  Citaat: „Op de Koran snij ik je keel door”, klonk het volgens Franse media. Einde citaat.
  Dan weet je wel in welke hoek je de daders moet zoeken. Hoewel de meeste mensen dat wel meteen door hadden.

  Ik heb niet zo heel veel medelijden met die katholieken. Meestal noemen ze de mohammedanen hun “broeders” of keren ze weer eens hun andere wang toe.

  Laatst nog een tot het katholicisme bekeerde schrijver die op zijn website liet weten geen “gedoe over moslims” op zijn site te willen en dat wij “schouder aan schouder met de moslims” ons moesten verzetten tegen het grote gevaar dat ons bedreigde. Waarschijnlijk bedoelde hij daarmee de totalitaire staat die telkens dichterbij komt. In elk geval bedoelde hij niet de overheersing door de mohammedanen die op de manier waarop het nu gaat al rond 2065 een feit zal zijn. Het zal wel een feest van inclusiviteit worden.

  Maar goed: katholieken die opeens huilie-huilie doen?

  Like

 14. Ravian zegt:

  Yeah, het was weer een “groepje jongeren”…
  Zolang er niet openlijk over de etniciteit van die “groepjes jongeren” gesproken kan en mag worden, en in het verlengde daarvan over de wenselijkheid van een bepaalde ideologie in onze samenleving, gaat dit “probleem” niet opgelost worden.
  De reden voor dit beleid is natuurlijk dat degenen die aan de touwtjes trekken weten dat de islam niet in de westerse rechtsstaat en cultuur is in te passen, en dat elk serieus onderzoek naar dit “probleem” tot die conclusie zal komen.
  Dat zou hen dan vervolgens tot acties dwingen die niet in hun politieke kraam van pas komen.
  En dus blijven ze de jihad gevoerd door groepen jong islamitisch tuig bagatelliseren en blijven ze hun identiteit achter “groepjes jongeren” verstoppen.
  En als er dan straks weer eens wat westerse kelen afgesneden zijn, of er weer eens wat westerse mensen platgereden zijn, dan zijn ze zogenaamd “geschokt”.
  Om van te kotsen gewoon.

  Like

 15. Willem zegt:

  Het gaat steeds meer worden, overal in Europa. Geen prettig toekomstbeeld.

  Like

 16. Harry zegt:

  Zo wordt onze cultuur stapje voor stapje om zeep geholpen , door de geitencopulanten .
  Héél geleidelijk , héél geniepig , maar aangezien we een volk van lafaards zijn geworden dankzij het overheidsbeleid , gebeurt er niks , want anders zit je straks zélf achter de tralies .
  Krijg je te maken met een overheid met dezelfde insteek als die zuignap van Simons !

  Wellicht stonden we vroeger ook niet zo goed bekend om onze moed .
  De Engelsen hadden het over “Dutch courage”, dat betekende : eerst een fles Jenever leegzuipen en dan hadden ze wel de moed om in de aanval te gaan .
  Net als de hedendaagse hooligans .

  Like

 17. Steven zegt:

  Dat verdwijnt ergens onderin de la. Daar hebben ze niet zoveel oog voor. Alleen als je mossels bedreigd dan wordt er direct actie ondernomen!
  Ze vinden het inmiddels allemaaal wel best dat westerlingen vermoord worden.

  Like

 18. D zegt:

  Dat krijg je als je debielen binnenhaalt die in sprookjes geloven

  Geliked door 1 persoon

 19. BigLJohn zegt:

  Niet alleen Frankrijk word de Sjaak ! Die Moslims werden en worden met voorbedachte rade naar hier gehaald om onze cultuur te verwoesten en in te wisselen voor de Sharia. Alleen zal er een strijd gaan woeden tussen de Sharia en de invloed van de globalist Klaus Swab (Communisme). Communisme en de Sharia zijn als water en vuur ! Nederlanders zullen niet voor hun land op gaan komen maar worden de vogelvrij-verklaarden in eigen land.

  Like

 20. john van antwerpen zegt:

  Wie durft nu nog steeds over culturele verrijking te spreken ? Tegen die gasten moet geen aangifte
  gadaan worden maar onmiddelijk op een vliegtuig zetten. Drop ze desnoods midden in een
  droge woestijn waarbij geschreeuw niets meer uithaalt en ze hun God om genade moeten
  smeken. Maar omdat ze nu een roepende in de woestijn zijn zal niemand luisteren, behalve de gieren.

  Like

 21. Bob zegt:

  De beledigers bevoelen zich al beledigt
  als ze vinden dat je er verkeerd uitziet.
  In het kader van de humaniteit, die bij
  Islamieten voor niet Islamieten niet bestaat,
  moeten en worden we gedwongen te moeten
  ons aan hen aan te .
  Het gevolg wie wind zaait zal storm oogsten.
  Onze regeringen en MSM zaaien stormen
  de orkanen zullen ver boven de meetbare
  maten uitkomen.
  Tolerantie is goed als er met hen te praten
  valt en ze echt proberen zich te verbeteren.

  Like

 22. hannah zegt:

  Wilders moet nodig eens koffie gaan drinken met Eric Zemmour

  Like

 23. Pingback: Frankrijk: Na kritiek op begrip “islamofobie” politiebescherming en schorsing voor universiteitsprofessor | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s