De “omikron-variant” . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op De “omikron-variant” . . .

 1. droevige mof zegt:

  In de Australische staat New South Wales zijn vandaag bijna alle beperkingen opgeheven. De officiële reden is de hoge vaccinatiegraad, maar iedereen weet dat het de dagelijkse demonstraties waren.
  https://www.news.com.au/world/coronavirus/australia/all-of-the-coronavirus-rules-that-change-on-december-15-in-nsw/news-story/e1751ad081e4a2e6b12e660e62479c62

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @droevige mof

   Dat is een goed bericht. Zo moeten wij het ook doen: vreedzaam demonstreren. Met geweld lossen we niets op.
   Ook in Wenen zijn, volgens wat ik ervan heb gehoord, 100.000 mensen de straat op gegaan. Laten we hopen dat het verzet wereldwijd groter zal worden.
   Gisteravond, tijdens het geklets van Rutte en De Jonge, werd er al weer vooruitgekeken naar ‘hoe we volgend jaar moeten handelen’ als het virus de kop weer opsteekt’…..
   Ze kunnen het niet laten om ons ongerust te maken. Dat het virus nooit meer weggaat, daarmee zullen we moeten leven. Maar het is toch niet normaal dat onze samenleving jaar na jaar met beperkingen wordt opgezadeld? Vanwege een virus??

   Geliked door 2 people

   • de barbaar zegt:

    Het griepvirus is er al eeuwen en zal altijd blijven.is in feite een deel geworden van ons immuunsysteem,de rest kan je allerlei fantasienamen geven maar blijft een grote leugen.
    Helaas blijven de schaapjes in slaap…..

    Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  Is inderdaad onschuldig
  [video src="https://i.imgur.com/9UH40NT.mp4" /]

  Geliked door 1 persoon

 3. Bas zegt:

  Like

 4. Bas zegt:

  Like

 5. Bas zegt:

  dr.ir. Peeters
  Dr Scott Atlas: “Omicron variant mild geen reden tot paniek. Er is een verschil tussen “cases” en “cases” met ernstige ziekten”. Heroverweeg voortzetten huidig beleid in NL. Deze variant is juist geschikt om natuurlijke immuniteit met langdurige bescherming een boost te geven.

  Like

 6. Bas zegt:

  Thierry Baudet
  Duitse politie sleept kerstman over de grond weg van kerstmarkt in naam van het Virus. Sommigen hopen dat de mens hier later vol schaamte op zal terugkijken. Of zit iedereen die zich hiervoor schaamt, tegen die tijd opgesloten in een kamp?

  Like

 7. Julia zegt:

  Voor de voormalige dierenarts onze top viroloog en paniekzaaier Osterhaus moet dit plaatje toch voor zich spreken. Uiteraard was hij vanochtend al aanwezig bij de propaganda uitzending WNL een reden om direct de knop op uit te zetten anders komt het op de vroege ochtend voor velen het humeur niet ten goede. Die man heeft het alleen over vaccineren, vaccineren, vaccineren en nog eens vaccineren terwijl nu al is bewezen dat die vaccinaties niet helpen en dat het afwachten is of de door de strot geduwde experimentele booster daadwerkelijk zal helpen. In ieder geval komt Pfizer pas over een half jaar met een booster dat is aangepast op de omnicron variant bestand zou zijn. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1024449257/pas-over-een-halfjaar-aangepast-vaccin-tegen-omicron Over een half jaar zal dit wel de turbo booster worden genoemd hoppa nog meer gif het lichaam in.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  De media zij hebben ons verraden aan de vijand !

  Like

 9. BosscheBol zegt:

  Van Dissel: omicron kan leiden tot overspoelen van ic’s.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/49666843/van-dissel-omicron-kan-leiden-tot-overspoelen-van-ic-s
  Gaan ze er nu een paar IC beddeb bij zetrten? NEE, dat kan ABSOLUUT NIET
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/12/het-gaat-niet-om-de-volksgezondheid-plan-voor-bijna-100-ic-bedden-afgeschoten-door-kabinet/

  En ze hebben ook weer wat nieuws uitgevonden: corona verstopt zich in ons vet en gaat dan loeren op onze organen. Weg met dat vet dus!

  Komt dat even mooi uit!
  De sigaretten hebben ze haast weg, alcohol ligt onder vuur en nu die vetzucht nog aanpakken. Je gewicht op de QR code, je suikerconsumptie op de QR code en straf als je teveel snoept want je bedreigt de anderen met je corona. De Jonge kan straks de “vrijheid om dik te zijn” absoluut niet meer steunen want dat bedreigt de vrijheid van anderen om geen corona te krijgen.

  Dan blijft er nog maar één ding over: het hebben van verkeerde gedachten, gedachten die anders zijn dan de overheid ons aanraadt en zoals we kunnen lezen in de staatscouranten en op de staatstelevisie. Mensen met verkeerde gedachten kijken vaak geen TV meer en lezen websites met veel fake news. Dus nog even het internetgedrag op de QR code en fout zoekgedrag bestraffen en we hebben een gezonde samenleving.
  Sarcasme uit (O, ik was vergfeten hem aan te zetten).

  Like

 10. boorzalf zegt:

  Die rechtse op de foto is hugo de jonge als het volle maan is.

  Like

 11. Jan zegt:

  Dr. Angelique Coetzee, de Zuid-Afrikaanse arts die de nieuwe Omicron-variant ontdekte, sluit zich aan bij Nigel Farage

  Like

 12. Jan zegt:

  Een grote Israëlische studie toont aan dat natuurlijke immuniteit veel beter is dan door vaccinatie opgewekte immuniteit.
  En je laten vaccineren als je natuurlijke immuniteit hebt, lijkt in principe zinloos.
  Alex Berenson

  De bescherming van het mRNA-vaccin tegen Covid is veel zwakker dan de natuurlijke immuniteit en neemt zeer snel af, zo blijkt uit een nieuwe studie onder bijna 6 miljoen mensen in Israël.

  Tijdens de Covid-zomergolf raakten meer dan 140.000 Israëli’s die waren gevaccineerd maar geen herhalingsprik hadden gekregen, besmet met Covid. Met andere woorden, in slechts twee maanden tijd werd ongeveer 1 op de 20 gevaccineerde Israëli’s besmet met Sars-Cov-2.

  Natuurlijke immuniteit – de bescherming na infectie en herstel – houdt veel langer aan, zo blijkt uit de studie.

  In feite hadden mensen die al een keer Covid hadden gehad meer dan een jaar later een betere bescherming tegen het virus dan mensen die slechts drie maanden daarvoor waren gevaccineerd.

  Het verschil was zelfs nog groter in gevallen van ernstige infectie.

  Gevaccineerde mensen hadden meer dan vijf keer zoveel kans op ernstige infecties dan mensen met natuurlijke immuniteit. Slechts 25 van de ruwweg 300.000 Israëli’s met natuurlijke immuniteit ontwikkelden ernstige Covid-infecties tijdens de zomergolf – vergeleken met bijna 1.400 gevaccineerde Israëli’s.

  Het verschil was niet het gevolg van verschillen in leeftijd tussen gevaccineerden en herstelden. Mensen boven de 60 hadden zelfs meer baat bij natuurlijke immuniteit in vergelijking met gevaccineerde mensen dan jongere mensen.

  Uit de studie bleek ook dat het toedienen van een vaccindosis aan mensen die natuurlijke immuniteit bezaten, weinig bijdroeg tot een daling van het aantal besmettingen bij hen, waardoor de vraag rijst waarom zij ooit zouden moeten worden gevaccineerd.

  Ten slotte gaf de studie een verontrustend signaal dat vaccinatie uiteindelijk de ontwikkeling van blijvende immuniteit kan belemmeren bij mensen die besmet raken nadat zij zijn gevaccineerd.

  Een herhalingsvaccinatie verlaagde het risico op infectie ongeveer tot het niveau van de piekbescherming door natuurlijke immuniteit – maar omdat de studie in september afliep, is het onmogelijk te weten hoe lang die bescherming zal aanhouden.

  Al deze bevindingen komen uit een database van Covid-infecties onder bijna 6 miljoen Israëli’s in augustus en september, op het hoogtepunt van de vierde Covid-golf in Israël. De database bevat informatie over vrijwel elke Israëliër ouder dan 16 jaar die volledig was gevaccineerd of eerder een Covid-infectie had gehad.

  Het onderzoek, “Protection and taning of natural and hybrid COVID-19 immunity,” is momenteel beschikbaar als een preprint op: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.04.21267114v1.full.pdf

  Vreemd genoeg vermeldt de titel van het artikel niet het afnemen van de immuniteit tegen vaccins, hoewel de cijfers die erin worden gepresenteerd de ernst van het probleem duidelijk maken. Dergelijke verlegenheid is gebruikelijk bij onderzoekers die slecht nieuws over Covid-vaccins presenteren – zij zullen de gegevens aanbieden, maar ze niet benadrukken.

  Israël heeft uitsluitend het mRNA-vaccin van Pfizer gebruikt, begon eerder dan bijna alle andere landen met massavaccinaties en beschikt over een uitstekende gezondheidszorgdatabank. Als gevolg daarvan beschikt het over een van de beste gegevens over de doeltreffendheid van de vaccinaties. Het biedt veel completere gegevens dan de Verenigde Staten.

  De mislukking van het vaccin in de zomer in Israël – na een ogenschijnlijk succes in het voorjaar – is een voorbode van een soortgelijk patroon in de Verenigde Staten en Europa, en een soortgelijke wanhopige campagne voor boosters.

  In dit document onderzochten de onderzoekers de besmettingspercentages onder vijf verschillende groepen Israëli’s – degenen met natuurlijke immuniteit, degenen die boosters hadden gekregen, degenen die gevaccineerd waren maar geen boosters hadden gekregen, degenen met natuurlijke immuniteit die ook een vaccin hadden gekregen, en degenen die besmet waren geraakt nadat ze gevaccineerd waren.

  De onderzoekers sloten specifiek ongevaccineerde Israëli’s zonder natuurlijke immuniteit uit van de vergelijking omdat Israël er maar heel weinig van heeft en zij “niet representatief zijn voor de totale bevolking”.

  Met andere woorden, de onderzoekers ontkenden expliciet de geldigheid van de vergelijking die voorstanders van vaccins maken wanneer zij de Covid-percentages vergelijken tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde mensen op plaatsen met hoge vaccinatiepercentages (een punt dat ik al maanden probeer te maken).

  De onderzoekers stelden vast dat veruit de hoogste besmettingspercentages werden aangetroffen bij mensen die ten minste zes maanden tevoren waren gevaccineerd. Zij hadden een kans van bijna 3 procent om per maand besmet te raken (de onderzoekers presenteren het cijfer als 89 per 100.000 “persoonsdagen”).

  Deze mensen hadden vier keer zoveel kans om besmet te raken als pas gevaccineerde mensen. Zij hadden ook zeven keer zoveel kans om besmet te raken als mensen die zes tot acht maanden eerder natuurlijke immuniteit tegen een infectie hadden, en drie keer zoveel kans als mensen die meer dan een jaar daarvoor natuurlijke immuniteit tegen een infectie hadden.

  Een enkele vaccinatiedosis bij mensen met natuurlijke immuniteit leverde tijdelijk een sterke bescherming op, zo ontdekten de onderzoekers. Maar na zes maanden was het voordeel vervaagd tot binnen de marge van de statistische fout. Met andere woorden, de zogenaamde hybride immuniteit bleek na zes maanden nauwelijks nog te bestaan – de natuurlijke immuniteit bood opnieuw bescherming.

  Evenmin bleek vaccinatie ernstige ziekte te stoppen.

  Bijna elk geval van ernstige ziekte in de database – bijna 1.400 van de ruwweg 1.600 gevallen – kwam bij gevaccineerde maar niet-geboosterden. Boosters leken de ernstige ziekte aanzienlijk te verminderen. Maar nogmaals, de studie bestreek minder dan twee maanden na het begin van het boostersprogramma, wanneer boosters het meest effectief zouden moeten zijn.

  Tenslotte bleek uit de studie dat mensen die gevaccineerd waren en vervolgens besmet en hersteld waren, zes maanden later in feite meer kans hadden om opnieuw besmet te raken dan degenen die alleen “zuivere” natuurlijke immuniteit hadden.

  Deze bevinding is weliswaar gebaseerd op een klein aantal gevallen, maar voegt zorgwekkende gegevens toe dat mRNA-vaccinatie ons immuunsysteem op de lange termijn in feite kan ondermijnen en het moeilijker kan maken een levenslange bescherming tegen Covid op te bouwen.
  https://alexberenson.substack.com/p/urgent-a-huge-israeli-study-shows?r=sl8h5&utm_campaign=post&utm_medium=email

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s