Controle!

(Door: “Ben”)

U wordt gecontroleerd. Overtal waar u gaat en staat. En die controle moet verder, verder dan u in de verste verte maar kunt bedenken. Diverse plaatsen hebben zich al aangemeld om een zgn. smart-city te worden, zoals Apeldoorn. “Ter verbetering van de kwaliteit”, zegt men. Echt niet. Ter totale controle. Controle door de overheid. Digitaal geld dat het contante geld moet verdringen. Want digitaal geld is overal traceerbaar. Maar niet alleen te volgen, de technologie gaat zover dat de uitgever van het geld, de overheid dus, zelfs kan bepalen waar het digitale geld wordt besteed.

Te hard gereden met je Tesla? Auto’s worden niet alleen traceerbaar, elke meter is te volgen. Iets te hard gereden zijn negatieve punten op je social credit systeem (= nu QR-pas). Te weinig punten? Dan mag je niet naar de bioscoop of uit eten. En zo wordt er een totalitair systeem uitgerold om u te onderdrukken. Precies te laten doen wat de overheid wil. Of denkt u werkelijk dat de kampementen in Australië, Canada en de verplichte opsluiting in Oostenrijk van niet gevaccineerden tijdelijk zijn? Als u dat gelooft, bent u hopeloos verloren. 

Kijk eens naar de samenstelling van de regeringen in diverse landen. Het gros van de leden zijn allemaal volgers van het WEF. Niet alleen regeringen, ook veel burgemeesters van grote steden, topambtenaren op hoge functies volgen deze desastreuze organisatie. Het doel? Totale macht en geld. In het kader, genoeg is nog niet genoeg. En hoe ze dat bereiken? Het begint al bij de kleintjes. De kinderopvang wordt vrijwel gratis. Dat is niet om u te plezieren, maar zo kunnen de kleintjes al van jongs af aan door de overheid opgevoed worden. Dat heet geen leren, maar indoctrineren. Neem eens de Donald Duck van een paar weken geleden. In een van de verhaaltjes had Willy Wortel, onze tomeloze uitvinder, een kastje uitgevonden. Als je dat kastje had, werd het leven een stuk makkelijker. Nog een paar edities terug : een prikkie is wel heel normaal. Indoctrinatie van de kinderen van nu, zij zijn de volgzame schapen over 20 jaar. Waarom denkt u dat de jeugd veel minder eigen initiatieven ontplooit dan 20-25 jaar geleden? Het is er op scholen gewoon ingestampt. 

Kunnen we dit stoppen? Misschien wel. Het begint met het opzeggen van je krant. Niet meer naar het fakenieuws op TV kijken. Geen telefoon voorzien van allerlei handige apps die jouw gedrag volgen. Van de stappenteller tot de health-app. Verwijder de QR-code van je telefoon. “Ja, maar dan kan ik nergens meer uit”… nou, èn. Is dat belangrijker dan je vrijheid dan? De bonuskaart van Appie. Denk je nou werkelijk dat die is om jouw kortingen te bezorgen? Of de airmilespas. Talloze voorbeelden van volgsystemen die met jaren van voorbereiding zijn geïntroduceerd.

Ben ik dan een Wappie? Liever een wappie dan niet meer zelfstandig kunnen denken, niet meer zelf initiatieven ontplooien, niet meer je eigen dromen najagen.

Door:
Ben”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

32 reacties op Controle!

 1. Cathja zegt:

  Toch iets om over na te denken. Ik heb al een bonuskaart van de AH zolang deze bestaat. Airmiles spaar ik ook, zonder nadenken. Dekamarkt heeft de Smaakmakerspas. En er zijn er vast en zeker nog veel meer. Het wordt inderdaad geïntroduceerd alsof het iets fijns voor ons is, maar het wordt tijd om al deze dingen eens te overdenken. Wil ik dit wel?

  Bedankt “Ben”.

  Geliked door 1 persoon

  • b zegt:

   @ Cathja 16 december 2021 om 08:10

   VISA credit-card voert momenteel een hele geraffineerde campagne om je indentiteit te koppelen aan je rekening. Dat is, beweren ze, voor je eigen veiligheid. Het zou ook een nieuwe wettelijke verplichting zijn. Maar aan mijn water voel ik, dat die explicatie toch wel een beetje mank gaat. Die campagne ging van vriendelijk naar dreigend.

   Ik heb die kaart al ruim 35 jaar. Ik had inmiddels al de Gold card. Al die jaren kenden ze mijn naam, mijn adres, mijn telefoonnummer, mijn Emailadres, mijn normale IBANnummer en er is nooit iets fout gegaan. Waarom hebben ze dan nu opeens kopieën van mijn identiteitspapieren nodig ??? De verwijzing naar die nieuwe wettelijke verplichting beviel mij niet. Ik zie het als een ruttige maatregel, om onder valse voorwendselen, dus met leugens en bedrog, via de achterdeur toegang en inzage te verkrijgen tot mijn bancaire zaken en bestedingspatroon. Dat zie ik als een inbreuk op mijn privacy. En daar heb ik dus helemaal geen behorfte aan.

   In plaats van mijn identiteit prijs te geven, heb ik mijn rekening opgezegd. Daar waren ze bij VISA niet blij mee.

   Ik heb inmiddels ook eens gekeken naar al die bonus-kaarten, vaste-klanten-kaarten en zo van de diverse grootwinkelbedrijven. Ik vertrouw ze niet meer. Voor zover er een saldo op staat, zal ik proberen dat te verzilveren. Daarna zeg ik ze gewoon op. Ik heb ze niet meer nodig.

   Overigens betaal ik in winkels niet met bankpasjes of, zo, maar uitsluitend met contant geld. Niemand hoeft na te kunnen gaan, waar ik mijn geld aan besteed. Dat is mijn privacy.

   Like

 2. Blaffertje zegt:

  Hugo bloemschoen komt niet meer terug op de ministerspost van volksgezondheid, hij krijgt een functie elders.

  Gold dat ook maar voor de rest van deze coalitie.

  Om dat verrekte VVD kom je niet heen omdat die het grootste is een die overige wormvormiggeaanhangsels CU, CDA en D666 zijn zo geil om te regeren dat ze alles van Pinokkio vreten, zelfs zijn stront.
  Zouden ze dat niet doen, blijft er niets van ze over, hebben ze als partij geen bestaansrecht meer.
  Dus, ergo, zitten wij er weer aan vast en mogen wij hopen dat het van zeer korte duur is, maar ik vrees het ergste.

  Geliked door 1 persoon

 3. BosscheBol zegt:

  Technisch kan het allemaal al lang.
  Je hebt boodschappen gedaan bij de Spar en loopt met je karretje langs de kassa. Je karretje wordt in één keer in zijn geheel gescand. Dan gaat er een groot scherm aan. “Meneer BosscheBol, U hebt uw limiet voor alcoholische versnaperingen voor deze week overschreden, haalt u 3 flesjes bier uit uw karretje”. “En meneer BosscheBol, u heeft ook teveel calorieën in uw kar: haalt u er maar een heleboel uit”.

  Nadat dat allemaal (met het schaamterood op de kaken) gebeurd is, mag u uw hand onder de scanner houden en hebt u afgerekend. Bedrag en alle afzonderlijke boodschappen worden centraal geregistreerd.

  En dat zullen we (bijna) allemaal accepteren en zelfs toejuichen want het is voor óns gemak en voor onze gezondheid. Met dank aan corona.

  Geliked door 2 people

 4. Torsten Himmelstoss zegt:

  Tip: laat je smartphone THUIS. Je kunt nl. met die ondingen tot op de meter
  nauwkeurig gevolgd worden.
  Alles in de bestseller ONDER DE TAP.
  Zet geen privézaken op internet, ga weer ouderwets bankieren met overschrijvingskaarten
  en enveloppen.Is niet verboden! Internetbankieren is nl. NIET verplicht.
  Geen privé- medische- en geldzaken op internet: criminelen grijpen dan mis.
  Maar je zal het zien en beleven: de hardleerse categorie gaat gewoon op
  de zelfde voet door…

  Geliked door 2 people

 5. kwekkelberg zegt:

  Het uitsluiten word zo gedaan dat een normaal menselijk leven hebben onmogelijk gaat worden voor bijna iedereen…tenzij je buigt. Elders heen gaan is straks ook bijna onmogelijk, immers zonder te buigen geen vrijheid van reizen.
  En zo gaat dit door tot in de perfectie….in 2030 is vrijheid totaal weg en word ieders levenseinde van tevoren bepaald….door de overheid.

  Ons is de totale oorlog verklaard met een glimlach en een bosje bloemen….

  Geliked door 2 people

 6. Blaffertje zegt:

  Hoe belachelijk kan je het bedenken.
  Je moet een QR code voor een snotneus, maar mag wel bezopen bij de kapper weg komen.

  Like

  • karton zegt:

   @ Blaffertje op 16-12-2021 om 11.24 u. Ik stem vóór een wijntje, een Beerenburgje of een Apfelkorntje bij mijn kapper. Ik heb nl een vrouwelijke kapper en ik weet zeker dat zij zal mee-drinken. ‘t Gevolg zou kunnen zijn dat wij samen (zij én ik) stomdronken in haar salonnetje zitten/liggen/staan, waarna ik niet meer naar huis durf omdat m’n kapsel verruïneerd is. PS. @ mevr. Woef. Heeft u gisteren ook gezien dat “ome Bob” iets van zich liet horen ? Ik begriep d’r hailemoal niks meer van ! U dan ?

   Geliked door 1 persoon

   • Blaffertje zegt:

    Kartonnetje.
    Hij reageerde n.a.v mijn berichtje op een post van hem toen ik schreef “ome Bob k mis je’ .
    Dat vond hij lief.
    En gelukkig lijkt onze bromsnor weer terug te zijn.
    👍🏻

    Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ Blaffertje op 18-12-2021 om 00.39 u. Fijn dat u uw “invloed” hebt aangewend om die “ouwe mopperkont” weer te laten schrijven want ik miste zijn reaguursels ook. Niet écht fijnzinnig maar áltijd leesbaar en volkomen juist. Fijn dat tie d’r weer is.

    Like

 7. Peter zegt:

  Binnen 1 uur iedereen zijn handy in het water,en al die prakizeerders zijn in een klap radeloos.
  Alles zal omvallen bij Google ,facebook ,Amazone ,en Bill Gates. Deze oorlog kunnen we winnen zonder een druppel bloedvergieten ,help het totale controle systeem om zeep ,

  Geliked door 2 people

  • R Thomasson zegt:

   @Peter. Een goed idee is. Als wij onderweg zijn, kunnen wij beter de smartphone thuis laten, en gebruik maken van een ouderwetse Nokia met een pre-pay kaart. Wij hebben telefonisch contact met onze huisgenoten, zonder hulp te bieden aan Google, Facebook, Amazon en WEF.

   Like

 8. Qvic zegt:

  Het wordt mij vaak kwalijk genomen, omdat ik geen looptelefoon heb. Dan zeg ik altijd mail mij maar, dan kan ik het wel vanavond lezen wat je te vertellen hebt. Maar dat schijnt te veel moeite te zijn voor hen. Zo ook dat veel bouwmarkten bij de kassa vragen in welke postcode je woont, geef ik nooit antwoordt op. Al die kortingskaartjes of stempelkaarten doe ik niet aan mee. Net zo als je iets koopt online, dat je na der hand een vragenlijst per mail krijgt. Deze vul ik nooit in. Als je iets met de overheid opvraagt krijg je ook zo’n vragenlijst, net als elk jaar van de gemeente zogenaamd allemaal anoniem, maar je moet dan wel een unieke code intypen: dus niets anoniem. Want als je niets invult, krijg je een herinnering.

  Tegenwoordig noteer ik bij elke online bestelling bij de opmerkingen de tekst dat ze mijn persoonlijke gegevens alleen voor die verzending mogen gebruiken en dan volgens het AVG moeten verwijderen. Als ik toch daarna reclame mail van hun ontvang, dat zij dan een contract met mij aangaan dat zij mij per reclame mail 100 euro in rekening wordt gebracht. Vele schrikken hier van en mailen mij niet meer. Dit ben ik ook door schade en schande gaan doen, want de mailbox liep over. Betaal ook liefst alles contant, moet nu wel uitwijken naar Duitsland om te gaan pinnen, want alle pinautomaten zijn in de wijde omtrek in Nederland allemaal verdwenen. Want als je contant betaald geef je veel minder uit, want je ziet gewoon wat je uitgeeft.

  Met een pinbetaling zie en merk je niets van, totdat het op is. Je hebt met je pinpas wel je gehele banksaldo constant bij je. Dat contactloos betalen heb ik van de pinpas af laten halen, om zo niet ongemerkt berooft te kunnen worden door kwaadwillige die even ongemerkt je pinpas scannen als ze vlak langs je lopen in een drukte. Die 1,5 meter afstand van elkaar houden is enkel een illusie in de praktijk, in de supermarkten schuren ze net zo dicht tegen je aan als er voor. Het enige wat kan helpen hier tegen is geen mondkapje op hebben. Dan zien ze je wel in eens staan en houden afstand. Maar dan kijken ze je heel kwaad en vele ook heel angstig aan, dan denk ik maar dat de media propaganda zijn werk heeft gedaan.

  Net zo met die winkels waar ze nu een QR code voor binnenkomst vragen, vraag ik altijd of zij mijn behandelende arts zijn? Want alleen mijn behandelende arts heeft inzage over mijn medische gegevens. En zo ook aan hen hun BIC registratie vragen en of ze een artseneed hebben afgelegd en kunnen zij die mij overleggen. Kunnen zij dat allemaal niet met een JA beantwoorden, dan plegen zij een strafbaar feit. Want dan zijn ze niet bevoegd om die gegevens op te vragen bij mij. Daar niemand boven de wet staat, die de grondwet negeert, zo ook de juridische uitspraak van het Europese Hof negeert en de code van Neurenberg negeert en zo handelt in opdracht. Is bij voorbaat schuldig.

  Geliked door 1 persoon

 9. Frauke zegt:

  Corona & Vaccinatie PCR Test & Masker
  De maskers beginnen af ​​te vallen! * “Het Chinese biologische laboratorium in Wuhan is eigendom van GlaxoSmithKline, die (per ongeluk) eigenaar is van Pfizer!” * (Die het vaccin maakt tegen het virus dat (per ongeluk) begon in het biologische laboratorium in Wuhan en (per ongeluk) werd gefinancierd door Dr. Fauci die (per ongeluk) het vaccin promoot!

  * “GlaxoSmithKline wordt (per ongeluk) beheerd door de financiële afdeling van Black Rock die (per ongeluk) de financiën beheert van de Open Foundation Company (Soros Foundation) die (per ongeluk) AXA in Frankrijk beheert!” *

  Soros is (toevallig) eigenaar van het Duitse bedrijf Winterthur, dat (toevallig) een Chinees laboratorium bouwde in Wuhan en werd gekocht door de Duitse alliantie die (toevallig) Vanguard als aandeelhouder heeft die (toevallig) aandeelhouder is in Black Rock dat (toevallig) controleert de centrale banken en beheert ongeveer een derde van ’s werelds investeringskapitaal. “Black Rock” is ook (toevallig) een grote aandeelhouder van MICROSOFT, eigendom van Bill Gates, die (toevallig) aandeelhouder is van Pfizer (dat – onthoud – een wondervaccin verkoopt) en (toevallig) nu de eerste sponsor van de WHO is!

  Like

 10. Bob zegt:

  Elke vergelijking gaat mank.
  Elke vergelijking die in de tijdgeest van
  heden wordt vertaald, lijkt mank te
  zoals de vergelijkingvan Baudet met de jaren 33-45.
  De meute slikte toen ook de langzaam verzwarende
  maatregelen. Nu worden de deze maatregelen
  mondiaal uitgeprobeert.
  QR code= Ausweisz,Duitsland en Australie
  hebben een soort Kozentratie oorden opgezet.
  Bepaalde groepen worden langzamerhand
  uitgesloten.
  De rechtspraakis net toen niet meer onafhankelijk.
  De massa gaatkritiekloos mee.

  Like

 11. Jan zegt:

  Diapresentatie die laat zien hoe Pfizer met zijn klinische proeven knoeide

  Klik om toegang te krijgen tot MoreHarm.pdf

  Like

 12. Bert zegt:

  Juist daarom is het zo schitterend dat er een filmpje gemaakt is waarin je ziet hoe Rutte, Gommers, Van Dissel en De Jonge hoegenaamd een kerstlied zingen (I’m dreaming of a white Christmas). En nee, dat wilden wij u natuurlijk niet onthouden. Kijk, en geniet… want zo valt er toch nog iets te lachen in deze duistere tijden:

  Like

 13. Boike zegt:

  Tjonge, jonge, jonge, wat begint het goed met Amalia, de kroonprinses. Op haar 18e verjaardag gaf ze een feestje. En daar waren meer mensen aanwezig, dan de corona-regels toestaan. Oei, oei, oei, wat een foute boel !!! Ze heeft haar blazoen al besmeurd, nog voordat ze aan haar kroonprinsesselijke taak kon beginnen. Voor zover ze als enig goodwill had, heeft dat een flinke deuk opgelopen. Maar gelukkig heeft de demissionaire premier, Mark Rutte, er een draai aan gegeven, om de misstap goed te praten. Toch wel handig zo’n demissionaire premier, die niet om smoesjes en leugentjes verlegen zit. De hoeveelste keer is dit wel niet, dat de koninklijke familie in de fout gaat. Tja, alle varkens zijn gelijk. maar sommige varkens menen gelijker te zijn. De koning schijnt inmiddels al te hebben laten weten, dat hij verder niets meer gaat zeggen over het foute verjaardagsfeestje. Als wij, gewone mensen zo’n klein foutje maken, krijgen wij het meteen met de hele hermandad aan de stok. Wij staan natuurlijk niet, zoals de Oranjes kennelijk wel, boven de wet. De corona-regels gelden blijkbaar niet voor de bewoners van het huis in het bos.

  https://www.nu.nl/achterklap/6173519/rutte-over-verjaardagsfeest-amalia-we-maken-allemaal-fouten.html

  Like

  • BosscheBol zegt:

   De wet geldt alleen voor het klootjesvolk.

   Geliked door 2 people

  • Heniusz zegt:

   Wees allemaal eens eerlijk… Houden WIJ ons allemaal braaf aan die onzinnige maatregelen? IK denk eigenlijk totaal niet, hooguit het risico op een prent houdt velen tegen. Met dat risico valt het nogal mee, want nog nooit handhaving gezien en dus vrolijk adem vrij shoppen. Ook deze ophef maakt mij derhalve de pis niet lauw!!

   Like

 14. droevige mof zegt:

  Er zijn ook onafhankelijke rechters. Een hoge Duitse administratieve rechtbank, het OVG Lüneburg, heeft geoordeeld dat de 2G-regeling in de detailhandel niet wettig is. Deze beslissing is definitief. Er is geen beroep.
  Mensen dansen in de straten van vreugde. (zonder Janssen)
  https://www.welt.de/wirtschaft/article235705872/OVG-Lueneburg-Gericht-kippt-2G-Regel-im-Einzelhandel-in-Niedersachsen.html

  Geliked door 2 people

 15. Bas zegt:

  Voorbijganger: “Stop met liegen tegen de wereld..”

  Like

 16. saddy zegt:

  ING in belgie is bezig met de proef om je medische gegevens aan de ing-app te koppelen.

  Like

 17. Jan zegt:

  Ieder vergelijk met nazi-Duitsland gaat op.

  Like

  • Cathja zegt:

   Geeft een duidelijk inzicht hoeveel landverraders er in de Tweede Kamer zitten. Je eigen volk laten opsluiten als men zich niet wil laten injecteren….. Je moet hier maar mee willen instemmen……. 😦

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s