Midden in de corona-crisis: in Duitsland dienen 34 ziekenhuizen gesloten te worden

(Vertaling: E.J. Bron)

Waanzinnige gezondheidspolitiek: hier bezuinigen, daar paniek verbreiden!

Terwijl de politici ons burgers enorme angst aanjagen met corona-paniekzaaierij en dreigen met vaccinatieplicht en lockdown, wordt tegelijkertijd het gezondheidsstelsel kapot bezuinigd.

Het is nauwelijks te geloven: terwijl de politici van de regeringspartijen, de regeringen van de deelstaten en de functionarissen van de CDU/CSU ons burgers enorme angst aanjagen met corona-paniekzaaierij en tegelijk dreigen met allerlei scenario´s van vaccinatieplicht tot lockdown, wordt tegelijkertijd het gezondheidsstelsel kapot bezuinigd.

Nu wordt gemeld (zie RT en Artsenblad) dat met het geld uit het ziekenhuisstructuurfonds 34 ziekenhuizen en vestigingsplaatsen van ziekenhuizen gesloten werden respectievelijk binnenkort zullen sluiten. Bovendien werden op nog eens 24 andere standplaatsen 36 afdelingen gesloten.

DE Duitse regering had de deelstaten met het ziekenhuisstructuurfonds voor 2016 tot 2018 tot € 500 miljoen beschikbaar gesteld, waarmee de deelstaten de afbouw van zogenaamde “overcapaciteit” kunnen ondersteunen.

En dat in deze tijd! Bijzonder twijfelachtig zijn bijvoorbeeld gevallen zoals de geplande sluiting van de specialistische kliniek voor longziekten aan het onderzoekscentrum Borstel bij Hamburg.

Men vraagt zich af: zou de corona-crisis ook zo´n crisis geweest zijn wanneer de gezondheidspolitiek niet voor deze afbouw gezorgd zou hebben? Wordt ons gezondheidswezen niet al sinds lange tijd kapot bezuinigd en klein gerationaliseerd?

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Midden in de corona-crisis: in Duitsland dienen 34 ziekenhuizen gesloten te worden

 1. Claudia Millenaar zegt:

  Ons geld voor onze zorg en oude dag, is gewoon weg. De poet is op, verdwenen in duistere spelonken en de waarheid komt nooit meer te boven.

  De laatste twee decennia lijkt het beleid gericht op de volledige ondergang van het Europese continent, ze zijn al aardig gevorderd.

  Dat is het leefklimaat wat voor de nazaten achter gelaten wordt en hopelijk zullen ze de boel daarom vervloeken.

  De definitieve geschiedenisboeken t.z.t. zouden dit toch moeten vermelden? Gezien de gaande geschiedvervalsing, heb ik ook daar een hard hoofd in.

  Ik zie het niet meer goed komen.

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Dit is al veel langer aan de gang dan twee decennia, Claudia.
   Voor Nederland begon het met het binnenhalen van “gastarbeiders”. Van de PvdA hoefden ze nooit meer weg en Ome Joop bedacht ook het principe van de gezinshereniging.

   Om aan de oliecrisis een einde te maken werd ook het Verdrag van Straatsburg ondertekend. Vanaf die dag mag er van officiële zijde geen kritiek op de islam worden geleverd, moet islam onderwezen worden, moet de islam en de moslims op alle mogelijke manieren gesteund worden.

   Het is tekenend dat vandaag de dag een landverraadster als Kaag, stiekem getrouwd met een voormalig palestijns terrorist, in het kabinet Rutte IV de dienst uitmaakt, nadat ze in Rutte III palestijnse terreurorganisaties met grote pakken (Nederlands) geld financierde.

   Ook de hoofdstroom media weigeren ten enen male om kritiek op de islam of moslims te leveren. Om van het Israelisch-palestijnse conflict maar niet eens te spreken.

   De immigratie is ook een gereedschap om Nederland kapot te maken. De stamel-oma, Ankie Broekers-Knol heeft gemeenten opdracht gegeven om plaatsen te creëren voor asieleisers. Ze vraagt zich niet eens af, of die gemeenten er kans toe zien. Er wordt dus geen oplossing op korte termijn gezocht; de immigranten moeten ondergebracht worden, punt. En een bekend gezegde luidt: regeren is vooruitschuiven, dus oplossen doet een ander maar.

   Al meer dan vijftig jaar is elke respectieve regering bezig om met heel kleine beetjes ons land naar de knoppen te helpen. Het zijn wat dat betreft vaklui, het lukt ze aardig.

   P.S. Dat ik consequent palestijns niet met een hoofdletter schrijf, is geen tikfout. Het is opzet.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Deze nonsens is niet alleen inDuitsland of zoals in Nederland het kapotbezuinigen van de zorg maar dat is in bijna heel Europa te doen.
  Toen griep corona genoemd werdt is de verdere afbouw begonnen en het lijkt erop dat er heel erg veel doden verwacht worden waardoor ziekenhuizen in veel mindere mate nodig zullen zijn.

  Like

 3. saddy zegt:

  Zoals ik het begrepen heb zijn de IC-bedden in duitsland de afgelopen twee jaar van 40.000 naar 22.000 afgeschaald. Dit is dus gewoon het volgende stapje.

  Als ze daar verplicht gaan genmuteren valt heel veel personeel om. Dan kun je die bedden toch niet bemannen.

  Hugo denkt ook op deze manier. 5 Miljard bezuinigen? Dat gaat automatisch als je iedereen 2 proefprikken geeft. En je hoeft geen geen WW uit te keren. Win – win.
  Wat zal hij balen dat een ander met de eer gaat strijken.

  Like

 4. Henk der Niederlánder zegt:

  Onbevestigd maar controleren lijkt me aanbevolen.

  Medische staat van beleg: militairen nemen ziekenhuizen over in VIER staten nadat duizenden verpleegsters waren ontslagen omdat ze natuurlijke immuniteit hadden en spike-eiwitinjecties weigerden

  De Nationale Garde wordt ingezet in tal van staten in heel Amerika om niet-gevaccineerde medische hulpverleners te vervangen die uit ziekenhuizen zijn ontslagen wegens het weigeren van Wuhan-coronavirus (COVID-19) ‘vaccins’.

  In Indiana heeft de in Indianapolis gevestigde Indiana University Health, het grootste ziekenhuissysteem van de staat, verzocht dat troepen van de Nationale Garde de posten van medisch personeel in alle faciliteiten overnemen, behalve in het Riley Children’s Hospital. Het aantal ziekenhuisopnames in de staat Hoosier is de afgelopen twee weken met 47 procent gestegen.

  https://outbreak.news/2021-12-15-medical-martial-law-military-hospitals-nurses-fired.html

  Like

 5. droevige mof zegt:

  De nieuwe Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach “verklaarde dat, afhankelijk van de ontwikkeling van de Omikron-variant in termen van het aantal gevallen, een vierde vaccinatie in het komende jaar niet kan worden uitgesloten”.
  We kennen deze cryptische zinnen goed genoeg. Vaccinatie is een abonnement. De vierde vaccinatie is gepland voor de lente, tenzij…
  https://www.ksta.de/politik/rnd/corona-wieler-warnt-vor-feiern-an-weihnachten–lauterbach-ueber-vierte-impfung-39312304

  Like

 6. Julia zegt:

  Dit vreselijke gewetenloze fascistisch Duits wanbeleid zal snel door Rutte worden gevolgd. Het is bewust massale genocide zodat er zoveel mogelijk mensen zullen sterven die teveel geld kosten. Het mislukte geldverslindende bolwerk EU is over niet al te lange tijd een NAZI unie met Duitsland onder gezag van Duitsland. Een zeer zorgelijke en gevaarlijke ontwikkeling en hou ook vooral Rutte IV in de gaten die hebben onder leiding van Kaag alle verdere vernietigingsplannen voor ons land al klaar. Heel veel import, geen woningen voor eigen burgers, het financieel kaal plukken van het volk, blijvende onacceptabele prijsverhogingen, torenhoge belastingen, miljarden weg smijten aan ontwikkelingshulp en als klap op de vuurpijl 5 miljard bezuiniging op zorg. Dictatuur en onderdrukking voor vooral mensen die tegen het fascistisch beleid zijn en meerdere verplichte experimentele prikken of anders totale buitensluiting van de samenleving. Ook ouderen worden weer extra gestraft Ondertussen wordt 34,5 miljoen euro voor extra beveiligers en controleurs voor controle op de QR ausweis vrijgemaakt https://www.ninefornews.nl/de-jonge-maakt-345-miljoen-euro-per-maand-vrij-voor-handhaving-qr-code/, 175 miljoen om de familie Rothschild te verrijken voor een schilderijtje en nog vele miljoenen meer voor de meest grote onzin. Wederom zijn de ouderen de verschoppelingen van dit zelfgekozen gewetenloze kabinet https://www.ad.nl/geld/armste-ouderen-delen-niet-mee-in-investeringsplannen-rutte-iv~ae5f45f1/ Mensen die hun hele leven aan de maatschappij hebben bijgedragen worden keihard afgestraft maar de import wordt flink gefaciliteerd en gefinancierd. Wilders geeft terecht een flinke veeg uit de pan https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/12/wilders-vernielt-regime-rutte-iv-een-nachtmerrie-voor-nederland-in-ieder-ander-land-was-rutte-met-pek-en-veren-weggejaagd/
  Tevens mogen we hopen dat het fascistische vaccinatie terreur flink onderuit wordt gehaald bewijzen komen gelukkig met de dag meer boven tafel https://www.ninefornews.nl/huisarts-spreekt-zich-uit-bij-powned-vaccin-erger-dan-kwaal/ Dan is het maar te hopen dat voor gevaccineerden die op langere termijn vaccinatie schade hebben opgelopen er überhaupt nog een ziekenhuisbed ieschikbaar is. Wel verdacht dat juist nu al volop plannen zijn gesmeed om op korte termijn flink te bezuinigen op de zorg. Zien die gewetenloze fascisten de bui al hangen dat straks de ziekenhuizen vol stromen door mensen met schadelijke bijwerkingen dit moet uiteraard worden voorkomen want anders stort het algehele vaccinatie kaartenhuis in elkaar en zullen de gewetenloze politici en mede trawanten genadeloos worden afgestraft. Uiteindelijk moet de dictatuur tot 2030 doorgevoerd worden t.b.v. de realisatie great reset.

  Like

 7. Boike zegt:

  Wij denken verkeerd. Wij zoeken naar oplossingen voor problemen. De elitaire satanisten van de politieke-maffia streven een hele andere agenda na. Hun devies luidt “ordo ab chao” (orde door chaos). En daarom creëren zij juist deze problemen. Zij zijn egoïstische psychopaten en hebben absoluut geen gevoel voor medemenselijkheid. Onze emoties zijn hen volkomen indifferent. Hoe lang laten we hen nog hun gang gaan ???

  Geliked door 1 persoon

 8. Bas zegt:

  Like

 9. Julia zegt:

  Het is een wereldwijde smerige politieke samenzwering om o.a. ouderen en kwetsbaren vervroegd te laten overlijden door uitgestelde behandelingen. Zij kosten teveel geld en moeten plaats maken voor de duizenden geïmporteerde profiteurs te huisvesten. Een enorme bevolkingsgroei maar bezuinigen op de zorg dat is toch wel heel verdacht. We zitten in een zeer gevaarlijke oorlog waar de politieke sluipmoordenaars vrij spel in hebben en hun gewetenloze dictatuur voort zetten. Ook Rutte heeft hem weer geflikt https://www.ninefornews.nl/alarm-nederland-betrokken-bij-ontwerp-europees-digitaal-identiteitsbewijs-als-opvolger-van-coronapas/ Tien jaar lang heeft hij al heel veel schade aangericht door o.a. de boel kapot te bezuinigen en het heerschap gaat gewoon door. Is de Nederlander nu zo dom of staan we nu eindelijk massaal op om dit kabinet zo snel mogelijk omver te werpen.

  Like

 10. Bob zegt:

  Het beknibbelen op de zorg, het sluiten van
  ziekenhuizen en het roepen dat er epidemien
  voor de deur staan roept bedenkingen op.
  Als daarbij voor Afghanistan de zorg door ons
  belasting wordt bekostigd, dan moet alle
  alarm bellen zeer hard gaan rinkelen.

  Like

 11. Niek zegt:

  Vaak hoor ik mensen zeggen, we zijn met teveel mensen op aarde.
  Dat is het echte probleem wat ze moeten oplossen.
  Ja dat doen ze dus, maar dacht je nu echt dat ze het jou zouden vertellen.
  Nog mooier….ze staan nog in de rij ook, voor een ander?

  Like

 12. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Als de Nederlandse overheid dat doet dan houden we er effe meer dan 34 over.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s