Niedersachsen: Rechtbank schaft 2G-regel in de detailhandel af

(Vertaling: E.J. Bron)

Nadat andere Duitse deelstaten al eerder ongevaccineerden van het inkopen doen hadden uitgesloten, trad de regel in Niedersachsen pas maandag in werking. De administratieve rechtbank in tweede instantie in Lüneburg moest donderdag beoordelen of winkels alleen maar gevaccineerde of genezen klanten binnen mogen laten en mogen bedienen. Uitzonderingen gelden alleen voor winkels die de directe verzorging dienen, zoals de supermarkt of de apotheek.

Het resultaat van de juridische beoordeling zorgt nu voor een donderslag

De rechters beschouwen het als niet naar verhouding om alleen maar gevaccineerde en genezen personen de toegang tot winkels toe te staan. Er zou sprake zijn van een bescherming door medische mondkapjes, de pandemie-situatie zou ook in waarschuwingsfase 2 “beheersbaar” zijn. Bovendien zou het gelijkheidsprincipe worden geschonden.

Alleen al in de levensmiddelendetailhandel, die uitgesloten is van de 2G-regeling, zou het overgrote deel van de dagelijkse contacten met klanten plaatsvinden, staat er verder in de motivering van de rechtbank.

Er was een klacht ingediend door een onderneming, die ook in Niedersachsen in een filiaal een gemengd assortiment aanbiedt. Tegen het vonnis kan niet in hoger beroep gegaan worden.

Stefan Birkner, de fractievoorzitter van de FDP in het parlement van de deelstaat Niedersachsen, begroet het vonnis: “De detailhandel in bewijsbaar geen bron van infectie, 2G in de detailhandel is er niet voor de infectiebescherming.”

De regering van de deelstaat zou daarmee alleen maar de vaccinatiedruk hebben willen verhogen. “Ze zou eindelijk moeten leren van de inmiddels talrijke door rechtbanken uitgesproken maatregelen: die moeten altijd goed gemotiveerd zijn en ingrepen in de grondrechten zijn alleen maar toegestaan wanneer ze dringend noodzakelijk zijn tegen de infectiebescherming.”

Bron:
bild.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Niedersachsen: Rechtbank schaft 2G-regel in de detailhandel af

 1. Peter. zegt:

  De Pharmamaffia gaat alles in het werk stellen om dit ongedaan te maken .
  Engeland bijna iedereen geprikt,Spanje ook ,Real Madrid voetbal afgelast,wegens hoge corona ,Engeland veel spelen afgelast,men overweegt om met de Kerst alles stil te leggen ,allemaal omdat de spuit zo goed werkt,je bent gek als je die haalt .

  Geliked door 1 persoon

 2. krupp zegt:

  …vele overheidsdiensten en politici hebben totaal schijt aan wet en rechten van de burger, ze overtreden beiden en zien wel of en wanneer er een uitspraak is die dit verbied. Aangezien niemand bij overheid of regering persoonlijk verantwoordelijk is voor dit soort “overtredingen” is jurisprudentie of geschreven wet gewoon waardeloos.
  En ergens stopt de burger met procederen…

  …wij, de burgers van dit land, hebben een volkstribunaal nodig om wet en grondwet te bewaken, en een vrijbrief van de bevolking om straffen uit te delen aan de top van die organisaties en partijen die wet en recht schenden. Iets wat maakt dat ze hun ondergeschikten nauwlettend in de gaten houden en persoonlijk kunnen bloeden voor de daden van hun ondergeschikten of hun eigen dictatoriale uitspattingen.

  Wat is de inhoud van baas zijn of leiding gevende bij de overheid of politiek als je niet ter verantwoording kunt worden geroepen en gestraft, maar als verantwoording nemen betekend dat je elders een vet betaalde functie gaat vervullen?

  Een great reset is inderdaad nodig, maar dan een samenleving die door de burgers word ge-reset….

  Geliked door 3 people

  • de barbaar zegt:

   Geheel mee eens, dat betekend concreet dat burgers zich moeten formeren en verenigen.
   Daar beginnen al de problemen, wie is er nog te vertrouwen?
   Zet je wat zit er een mol tussen de organisatie die dan vooraf elke actie opgepakt word waarna alles weer opnieuw kan beginnen…iemand een idee?
   Ik ben voorstander van een volkstribunaal in oprichting!

   Geliked door 1 persoon

 3. de barbaar zegt:

  Dat is goed nieuws, wij wonen aan de grens met niedersachsen en shoppen al ruim 30 jaar daar.
  Hadden de afgelopen tijd soms moeite de grens te passeren en bij ALLE winkels te shoppen.
  Neemt niet weg dat de fascistische druk er vanuit de Bundes regierung aanwezig zal blijven.
  Als merkt hoe slaafs die duitsers zijn , het is erger dan bij ons, en daar zakt toch ook regelmatig je broek naar beneden als je de schaapjes met bekluier op de fiets ziet, of alleen in de auto.

  Like

 4. Andre zegt:

  Niedersachsen was helemaal in het begin ook al makkelijk en vonden het wel prima. Polen nu heeft ook 2G. Niet geprikt of genezen maar de 3 g’s van gewoon geen is goed. Nederland en Duitsland zijn wat regeringen betreft nu gelijk getrokken om samen te ggaan werken.

  Like

 5. droevige mof zegt:

  Nu worden ook in andere deelstaten gerechtelijke stappen ondernomen tegen 2G. Het zou het begin van het einde van de repressie kunnen zijn of de opmaat tot een golf van nieuwe wetten om het besluit van de hoogste administratieve rechtbank ongedaan te maken.

  De nieuwe regering is nog maar nauwelijks aan de macht en heeft haar eerste crisis: de uitspraak van het OVG Lüneburg en de weigering van coalitiepartner FDP om verplichte vaccinatie in te voeren.

  Geliked door 1 persoon

 6. antiislamnu zegt:

  Wat mij bijzonder ïrriteerd is dat er zoveel compleet achterlijke zijn die volledig mee gaan in het virus sprookje.
  Deze super schapen heb zo’n enorm bord voor hun kop dat zij eigenlijk verdienen te sterven aan het vaccin wat geen vaccin is.
  En dan die horeca ook met hun geen medelijden als je je zo laat gebruiken enkel en alleen om de niet geprikte te treiteren lekker voor ze als ze failliet gaan dat is de straf voor laffe honden die niet in opstand komen tegen puur onrecht.

  Geliked door 1 persoon

 7. Bob zegt:

  Als het virus zo gevaarlijk is is de enige
  mogelijkheidallees te verbieden.
  Alle winkels gesloten, geen bijeenkomsten
  van politici, politie alleen toegestaan in
  isolatie pakken
  Het totale leven onmogelijk maken.

  Like

 8. Jan zegt:

  Canada blijft doorgaan met treiteren en uithongeren van burgers

  Niet gevaccineerde Canadezen geweerd van de boerenmarkt van regering

  CALGARY: Het Justice Centre heeft de stad Fredericton een aanmaningsbrief gestuurd in verband met haar beleid om alleen gevaccineerden toe te laten op de Fredericton Boyce Farmers Market. De regering van New Brunswick is eigenaar van de historische boerenmarkt en verhuurt deze aan de stad Fredericton tegen een nominaal tarief. Het Canadese Handvest van Rechten en Vrijheden is van toepassing, omdat het hier niet om particulier eigendom gaat, maar om eigendom van de staat die het ook beheerd.

  De boerenmarkt kondigde aan dat vanaf 11 december 2021 “een bewijs van dubbele vaccinatie (of medische vrijstelling) vereist zal zijn om binnen te winkelen, voor alle bezoekers van 12 jaar en ouder.” Het beleid, dat het eerste in zijn soort is in Canada dat burgers uitsluit van de aankoop van levensmiddelen op basis van vaccinatiestatus, beweert dat het berust op “richtlijnen voor de volksgezondheid”. Er is een groeiende nationale en internationale veroordeling van dergelijk discriminerend beleid.

  Op 7 december 2021 stuurde het Justice Centre een brief aan de Minister van Justitie van New Brunswick waarin gewaarschuwd werd dat het nieuwe volksgezondheidsbevel van de regering van 4 december, dat particuliere bedrijven toestaat diensten te weigeren aan Canadese burgers die niet gevaccineerd zijn, ongrondwettelijk is. Het bevel nodigt kruidenierswinkels impliciet uit om zelf te beslissen of zij vaccinatie van klanten eisen als voorwaarde om binnen te mogen. In de waarschuwingsbrief van het Justice Centre wordt opgemerkt dat het recht op voedsel een fundamenteel mensenrecht is dat is vastgelegd in verschillende internationale instrumenten, waaronder artikel 25 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en artikel 11 van het Internationaal Verdrag inzake Economische Sociale en Culturele Rechten.

  “Ons standpunt blijft ongewijzigd ten aanzien van regeringen die Canadese burgers die het Covid-vaccin niet hebben genomen, de toegang tot een essentiële dienst zoals de aankoop van voedsel ontzeggen of particuliere bedrijven daartoe uitnodigen. Een dergelijke handeling is een gewetenloze schending van het Handvest en heeft geen enkele wetenschappelijke of juridische rechtvaardiging,” aldus Andre Memauri, stafjurist bij het Justice Centre.

  “Vaccinvrije burgers hebben het recht om voedsel te kopen, ook op markten en in kruidenierswinkels, en het ontzeggen van een dergelijke essentiële dienst is een verwerpelijke en onwettige daad van wreedheid en discriminatie,” vervolgt Mr. Memauri.

  Op 14 december 2021 hebben drie parlementsleden die kiesdistricten in New Brunswick vertegenwoordigen, John Williamson, Rob Moore, en Richard Bragdon, verklaringen vrijgegeven waarin ze het ‘winteractieplan’ van de regering van New Brunswick veroordelen, dat detailhandelaars en kruideniers toestemming gaf om vaccinvrije Canadezen te weigeren.

  “Dit zijn schendingen van onze grondwet die volledig voorbijgaan aan onze rechten en vrijheden in het Handvest” zegt de heer Memauri. “Burgers op een markt voedsel ontnemen is beschamend en het is goed om te zien dat parlementsleden een lijn beginnen te trekken en ook deze praktijk veroordelen.”
  https://www.jccf.ca/vaccine-free-canadians-banned-from-governments-farmers-market/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s