Het sprookje van Hugo de Gans

(Door: “Het loze Vissertje”)

Heel lang geleden leefden er eens een koning en een prins. Ze leefden in het land Ollanda. Op een dag was er een invasie van miljoenen kleine beestjes. Het beestje kreeg een troetelnaam en heette Omi. Men probeerde uit te zoeken hoe het beestje er precies uitzag. Zelfs onder een elektronenmicroscoop en met dubbele brillenglazen was het beestje nauwelijks waarneembaar: je zag alleen een schaduw. Het vervelende van het beestje was dat de inwoners van Ollanda ziek werden. Men had ontdekt dat het beestje vooral in de wintermaanden actief was. Zo gebeurde het dat:

Peuters begonnen te niezen en in bed te piesen. Kleuters begonnen aan een reeks groene snottebellen. Pappa’s en mamma’s begonnen te hoesten en te proesten. Opa’s en oma’s begonnen te gorgelen en te rochelen. Dit veroorzaakte zo’n kakofonie van angst dat de koning en de prins plannen maakten om de oorlog te verklaren aan dit beestje. Op de staatsomroep van de SON verschenen elke dag zeer uitgebreide reportages om de inwoners van Ollanda te waarschuwen tegen de agressie van dit beestje. Het idee was: samen komen we er wel uit als je het juiste gedrag maar laat zien.


De koning en de prins hadden het volgende bedacht:

-de inwoners moesten uit elkaars buurt blijven, wel 150 cm.
-de inwoners moesten elke keer uitgebreid hun handen wassen.
-de inwoners mochten maar 4 personen uitnodigen om thuis eens langs te komen.
-overal waar vertier was, ging de deur op slot.
-er werd zelfs gedreigd met een totaal uitgaansverbod.
-tot slot werd er een prikje uitgevonden om het beestje dood te maken.

Alle inwoners vonden dit een goed plan, want het beestje moest immers dood. Toen toch nog bleek dat er inwoners waren die geen prikje wilden hebben, werden de koning en de prins boos. Ze bedachten een code op je mobieltje zodat je toch nog je hondje kon uitlaten. Ze bedachten zelfs om het prikje verplicht te maken. Wie geen prikje had, werd door boa’s opgehaald en afgeleverd bij speciale kampen met veel prikkeldraad. Zo: eigen schuld, dikke bult!!

Bij een ander sprookje werden zwavelstokjes gehaald. Bij elke groene snottebel kreeg een kleuter zo’n stokje in de neus. En als de uitslag positief was, begon iedereen te juichen: Weer een besmette er bij. En de SON maar turven. De koning zelf had van de zelf bedachte maatregelen weinig last. Hij had geen koningin, er waren geen kinderen, geen kleinkinderen. Hij hoefde nergens rekening mee te houden en hij lachte alle bezwaren weg. De hofdienaren van de koning vonden de maatregelen maar zo zo. Ze adviseerden de koning en de prins om nog strengere maatregelen te nemen.

Zo ging heel het land Ollanda op slot: Kinderen mochten niet naar school. Mamma’s mochten niet meer naar Hunkemöller. Pappa’s mochten niet meer naar Christine le Duc. Je kon al weer rolschaatsen op de A1. Iedereen werd zeer dringend verzocht om achter de geraniums te blijven. Alleen…….. achter de voordeur was er gemopper en tandengeknars.

En zo gingen er jaren voorbij.

Elke winter hetzelfde liedje. De koning reed op de fiets naar zijn paleis. Dat vonden de mensen leuk. De koning verscheen op de buis met elke keer een andere bril. Dat vonden de mensen leuk.

De prins verscheen op de buis met elke keer gepimpte schoenen. Dat vonden de mensen leuk.

De koning en de prins verschenen op de buis met een mevrouw, die woest met haar armen zwaaide. Dat vonden de mensen leuk.

Zo gingen er vele jaren voorbij. En de landgenoten leefden nog lang… en doodongelukkig.

Door:
Het loze Vissertje”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Het sprookje van Hugo de Gans

 1. Bas zegt:

  Voor wie dacht dat de nieuwe Rutte 4 coalitie het beste voorheeft met de bevolking…

  https://pbs.twimg.com/media/FG00In5XMBU8jw2?format=jpg&name=900×900

  Geliked door 3 people

 2. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 3. Bas zegt:

  Met de groeten van schwab…

  RTL Nieuws
  @RTLnieuws

  OPROEP: We komen graag voor onze uitzending in contact met mensen die een positieve draai weten te geven aan de coronamaatregelen. Bijvoorbeeld: ben je bewust met iemand gaan samenwonen in een lockdown, organiseer je activiteiten tegen eenzaamheid? Mail ons via oproep@rtl.nl

  Geliked door 1 persoon

 4. Aranka zegt:

  oorsprong van de omicron variant, best schokkend net bekend gemaakt door enkele wetenschappers. De Merck firma heeft hun nieuwe anti covid MOLNUPIRAVIR medicatie in Z Afrika getest.!!!!! Door deze medicatie de spike proteinen van de virus werden zo beïnvloed dat ze veranderden en de immuunsysteem kon wat makkelijke te vernietigen. Maar zoals bekend is deze medicatie onwijs duur was, dus tijdens de testen werden ook wat mildere doseringen gebruikt dus de virus muteerde maar kon sneller ook te verspreiden! Nu dat bekend is, ze zullen met alle middelen ook te ontkennen, en dus let op andere wetenschappers zullen de dieren hiervoor schuldig stellen. Deze kunnen toch niet tegenspreken. Maar onwijs veel wetenschappers zijn met deze omicron zich bezig en ze kunnen geen enkele segment van de originele covid meer in te vinden. De omicron variant is dus geen variant wegens vaccinaties, heeft niks mee te maken. Molnupiravir is nog steeds niet helemaal goedgekeurd. De andere virus varianten zijn via mensen met een zwak immuunsysteem geboren. Bij deze mensen ( kanker patienten, of transplantatie patienten en HIV patienten de covid konden zeer lang in hun lichaam blijven zonder dat hun immuunsysteem iets tegen deed. Er zijn patienten bekend die manden na het ontslagen uit het ziekenhuis besmet bleken maar via hun bloedonderzoek de oorspronkelijke virus was niet meer te vinden maar wel een andere nieuwe variant. Dus zo werkt het ! Hoop dat nu iets duidelijk.

  Like

  • Franco zegt:

   Duidelijk???? Valt geen touw aan vast te knopen!!!!!

   Like

  • Johan zegt:

   Ik dit niet lezen kunnen. Jij beter moeten schrijven Nederlands. Ik hebben hoofdpijn hiervan.

   Like

  • Qvic zegt:

   Wat is er duidelijk? Covid is geen ziekte, maar een project naam van Bill Gates met zijn vaccin fabriek GAVI. Covid betekent dan ook Certificatie Off Vaccins ID. De zogenaamde varianten zoals de Delta en de Omicron zijn niets anders dan dekmantels om de bijwerkingen van de experimentele vaccins af te dekken. De zogenaamde vaccins zijn de oorzaak, dat vele gevaccineerde ziek en dood gaan. Daarom worden de ongevaccineerde in het verdom hoekje geplaatst, omdat die nergens last van hebben. Deze werkelijkheid mag zich niet publiekelijk openbare, want dan zal niemand meer zijn vervolg vaccins nemen.

   De jaarlijkse griep/verkoudheidsseizoen wordt aangegrepen als het corona virus, waar het sterfte cijfer gemiddeld op 0,015% ligt tot je 70ste jaar. Dus alleen de gemakzuchtige, naïeve, goed gelovige en gehoorzame mensen zijn zo dom geweest om in de media propaganda val te trappen. Om zich te laten vaccineren met een experimentele gentherapie injectie die hun eigen natuurlijke immuunsysteem buiten werking stelt en zo allerlei ziekte ontstaan in hun lichaam. Met de boosters zal iedere gevaccineerde als ware opnieuw geboren worden als transhumaan, want in die boosters zitten de data chip waar jij je ID datum van jouw nieuwe geboorte en vaccinatie je status in komt te staan. Later worden daar meerdere data’s aan gekoppeld.

   Jij bent dan niet meer een autonome mens, maar een gepatenteerde transhumaan waar de patenthouders de eigenaar van zijn. Daarom zie je nu in veel landen dat ze alle burgerrechten en mensenrechten schenden, om zo iedereen die booster prik toe te kunnen dienen. Want een transhumaan is geen burger of mens meer. Dan wordt de mensheid tot een transhumaan gedegradeerd en levens lang tot slaaf gemaakt en slaven hebben geen enkel bezit of recht. Alleen plichten aan hun meester. Jij wordt dan extern aangestuurd met behulp van het 5G netwerk. Vandaar dat er zo’n haast was met de aanleg ervan wereldwijd.

   Geliked door 3 people

 5. Bas zegt:

  Duitsland ondertussen,

  https://www.clemensheni.net/und-wieder-sind-wir-weltmeister-wer-hat-laut-internationaler-forschung-die-haerteste-corona-diktatur-weltweit-platz-1-deutschland-platz-2-china-platz-3-oesterreich-freieste-laender-togo/

  En alweer zijn ‘wij’ wereldkampioen (Duitsland): Wie heeft volgens internationaal onderzoek de zwaarste coronadictatuur ter wereld?
  1e plaats: Duitsland, 2e plaats: China, 3e plaats: Oostenrijk –
  vrijste landen: Togo, Zweden, Bahama’s

  Een lezer verwees me vriendelijk naar de “Covid-19 Stringency Index” van ’s werelds toonaangevende corona-feitenportaal Our World in Data. Alle landen worden gemeten aan de hand van negen criteria zoals lockdown, schoolsluitingen, reisbeperkingen, etc. op een schaal van 0 tot 100.

  En hier werpt de Duitse ervaring zijn vruchten af ​​in totalitaire sluiting van samenlevingen, in pedant en compromisloos administratief optreden, in discriminatie van gehandicapten en mensen met uiteenlopende meningen, in opschorting van de grondwet en de rechtsstaat, in laster, aanklacht, in blokkade waakzaam gedrag en het selecteren van mensen er net naast. Geen enkel land ter wereld heeft meer irrationele, wrede en draconische maatregelen zoals Duitsland. En daar mogen we trots op zijn.

  Like

 6. Julia zegt:

  Hoogste tijd om die stinkende corrupte Haagse stal flink te gaan uitmesten. Wie is er nu nog niet klaar mee dan schort het mijns inziens toch echt wel aan het verstandelijk vermogen. Dat hele smerige WEF beleid inclusief Rutte en de rest van zijn fascistische trawanten komen mij meer dan mijn keel uit. Het zijn verraders en onbetrouwbaar. Niet zo vreemd dat het merendeel niet meer in dit achterbakse gajes gelooft.

  Geliked door 1 persoon

 7. Bob zegt:

  U weet het nog niet. U doet het voor
  ouderen zodat de kinderen een oppas
  hebben als ze de scholen sluiten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s