Overwinning op de censuur: RT zendt met onmiddellijke ingang Duitstalig programma uit

(Vertaling: E.J. Bron)

Moskou/Luxemburg/Begrado. Uiteindelijk werd de hardnekkigheid beloond: ondanks alle verzet van de kant van de EU, maar ook van de Duitse regering, zendt het aan de Russische regering gelieerde mediaplatform RT DE sinds donderdag nu ook een live 24-uurs programma uit.

De inbedrijfstelling markeert een voorlopige overwinning in een regelrechte mediaoorlog tegen het Russische uitzendproject. Al maandenlang worden de Duitse mainstream media het niet moe om de Russische concurrent als “Kremlin-zender”, Poetin´s trol” en nog veel meer te belasteren. Meer dan een jaar deed RT bovendien haar best om een zendlicentie te krijgen in Luxemburg – maar de autoriteiten maakten onlangs via formele bezwaren duidelijk om de licentie aan RT te weigeren.

Dat RT DE nu desondanks kan uitzenden, ligt er aan dat de onafhankelijke algemene organisatie “TV-Novosti” weliswaar niet in Luxemburg, maar wel in Servië een licentie voor kabel- en satellietuitzendingen van de RT-zender in Duitse taal (RT DE) in de EU heeft gekregen, en wel op basis van een Europese overeenkomst over grensoverschrijdende televisie.

Margarita Simonjan, hoofdredactrice van RT, trekt een positieve balans van de hobbelige weg, die uiteindleijk tot de programmastart van de Duitstalige RT-zender leidde, merkt echter op: “De mate van verzet en vijandigheid waarmee RT in Duitsland geconfronteerd werd, is met niets te vergelijken wat we in welk ander land of deel van de wereld meegemaakt hebben. Tegelijkertijd bleek de Duitse publieke opinie zeer geïnteresseerd. (…) We zullen in de toekomst onze uiterste best doen om te voldoen aan de verwachtingen van ons Duitse televisiepubliek.”

Men zou zichzelf zien als aanvulling op het programma van de Duitse mainstream zenders en een “grotere verscheidenheid aan zienswijzen en meningen op het scherm willen brengen”. Het programma zal samengesteld zijn uit een mengeling van live-nieuws, debatten, documentaires en eigen programma´s, deelde hoofdredactrice Simonjan mee, en: “We willen over de lokale, regionale, nationale en internationale thema´s berichten, die de Duitstalige wereld het meest bezighouden. En dat op de voor RT karakteristieke manier – kritisch en onverschrokken. Wij stellen vragen waar anderen gewoon dingen overnemen. Wij zijn er met de camera bij waar anderen wegkijken.”

RT DE is met onmiddellijke ingang in het hele Duitstalige gebied via satelliet, online via de website van RT en via de sociale netwerken te bekijken. Bovendien kunnen de kijkers ook via de RT-App, YouTube en PayTV alle inhoud bekijken. Binnenkort zullen daar nog andere platforms bijkomen.

Politici van de zogenaamde “volkspartijen”, die het media-pluralisme anders altijd graag als een monstrans voor zich uit dragen, reageerden al met de eerste uitvallen op de uitbreiding van het Duitstalige zenderlandschap: de mediapolitieke woordvoerder van de parlementsfractie van de FDP, Thomas Hacker, noemde RT DE serieus de “piratenzender van democratievijanden en dwarse denkers”.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Overwinning op de censuur: RT zendt met onmiddellijke ingang Duitstalig programma uit

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Jah dat is goed kut natuurlijk dat er nou plotseling een zender te vinden is die tegen de mainsteam in gaat en waarschijnlijk ook echte specialisten aan het woord gaan laten.

  Geliked door 2 people

  • Marc zegt:

   Nah, ik zou toch niet durven beweren dat RT tegen de MSM ingaat, integendeel eigenlijk. De enige reden voor die malloten om RT van de buis te weren is omdat het door de Russische regering gefinancierd lijkt te worden.

   Die presentatrice die je telkens zag is getrouwd met een moslim. Dat merkte je in al die interviews telkens wanneer het onderwerp lichtelijk die kant uit ging. Bekijk dit interview uit 2018 maar eens. Tussen minuut 4 en 6.

   Like

   • Marc zegt:

    Dit stukje is korter en maakt meteen duidelijk wat ik bedoel.

    Like

   • droevige mof zegt:

    Oksana Boyko komt onder grote druk te staan, ze ontwijkt en wringt zich. Maar wie van onze Duitse en Nederlandse tv-clowns laat zich in het openbaar afslachten en het hele gebeuren wordt dan ook nog eens op zijn zender uitgezonden?

    Like

   • Wolf zegt:

    Duidelijk.

    Like

 2. Frits zegt:

  Kijken dus

  Like

 3. Krupp zegt:

  Vrijheid van pers en berichtgeving is belangrijk, bij gebrek aan opjectief nieuws is nieuws uit verscheidene bronnen een mogelijkheid enigzins logica te brengen in een wereld van propaganda die in de basis totaal geen meerwaarde toevoegd aan het leven.
  We worden bestuurd door mensen die weer door de media worden bestuurd….omdat hun bestaansrecht komt uit de aandacht van de media voor deze figuren. Zonder de een geen bestaansrecht en dito voedertrog voor de ander.

  Kortgezegd zou er geen krant zijn als was er geen politicus. Was er geen politicus / politieke waanbeelds verkondiging dan was de krant een objectieve nieuwsbron…of nog steeds een egotrip van hoernalisten die zichzelf verheven voelen boven de massa. Lügenpresse is de mooiste en meest duidelijke benaming voor hoernalisten die de bevolking voorliegen, waarheden of feiten achterhouden om een ander beeld te scheppen van dingen met het doel tot persoonlijkgewin….iets wat onze politici en overheid die zogezegd ONS als volk ter dienste staan ook doen, verzwijgen, in een andere context plaatsen om een ander beeld te scheppen. Als je op basis van onwaarheden en verdraaide zaken iets wil besturen, op basis van valse voorstellingen beeld en beleid schept, dan is wat je gaat “scheppen” of “managen” een zeug van een leugen die een zee aan nieuwe leugens zal voortbrengen…
  Rutte is het voorbeeld van een leugen die in het DNA verweven zit….een fout van de natuur welke als normaal word verkocht.

  “Nooit wat niet normaal is normaal laten worden”….ware woorden maar de spreker kon de strekking ervan blijkbaar niet bevatten….anders zou hij gezwegen hebben. Zijn onderdanen die het abnormale tot een norm maken….zijn slaven…

  Gaat met alles zo….zonder politici die ongestraft alle grenzen en wetten schenden en van de grondwet een publiek toilet maken zouden er geen ambtenaren zijn die hun positie misbruiken, omdat het zichtbaar zou zijn voor iedereen dat er een wanprestatie plaatsvind.

  Dus prima dat RT er is, maar niemand verteld de waarheid, als middel om verhalen van de MSM te toetsen is het een aanwinst….

  Like

 4. Edwin Vissers zegt:

  RT best bless sir

  Like

 5. Ravian zegt:

  De “nieuwsverschaffing” organisaties die al meer dan een halve eeuw de westerse bevolking middels van de nazi’s en de communisten afgekeken propaganda technieken indoctrineren en manipuleren zijn dus bang het welbekende “koekje van eigen deeg” geserveerd te krijgen.
  En het mooiste is nog wel dat RT geeneens gaat hoeven te liegen om het hele aldus door de NPO en soortgelijke linkse organisaties opgebouwde linkse propaganda luchtkasteel als een kaartenhuis in elkaar te doen flikkeren.
  LOL
  Zie het maar als een soortement D-day, maar dan zonder de bloederige stranden.
  Ditmaal is het niet “Uncle Sam” maar “Uncle Vladimir” die ons van de nazi’s en ander socialistisch tuig komt redden…

  Geliked door 3 people

 6. Klaas zegt:

  Like

 7. Meine zegt:

  Gewoon RT.COM volgen….

  Like

 8. aquarius4422 zegt:

  Met radio Free Europa die jarenlang westerse propaganda over de Sovjet Unie uitstortte was natuurlijk niets mis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s