Donald Trump en zijn erfenis: Nu bouwt Texas de muur op eigen kosten

Vertaling: E.J. Bron)

Donald Trump kan zichzelf achteraf nog bevestigd zien: zijn project van een grote muur langs de grens met Mexico beleeft nu een comeback. De staat Texas is begonnen met de bouw van een meters hoge eigen muur van ijzeren stangen aan de grens met Mexico, nadat de regering onder president Biden Trumps project fel afwijst. “Texas onderneemt een voor een Amerikaanse staat unieke stap ter bescherming van de soevereiniteit van de Verenigde Staten en onze staat”, verklaarde de gouverneur van Texas, Greg Abbott (foto).

Zo´n muur zou nodig zijn, omdat de regering van de Amerikaanse president Joe Biden “haar taak niet heeft uitgevoerd”, zei Abbott vanuit Rio Grande City voor een grote kraan en stalen stangen. “Deze grensmuur, die u achter ons ziet, is een kopie van de grensmuur die president Trump heeft gebouwd – hetzelfde materiaal, hetzelfde concept”, voegde hij er aan toe en verwees daarbij nadrukkelijk naar de voorganger van Biden.

De gouverneur stelde de “dodelijke gevolgen”van Biden´s grenspolitiek aan de kaak. Trump had van de bouw van een muur langs de grens tussen de VS en Mexico een van de belangrijkste projecten van zijn ambtsperiode gemaakt. Er werden meer dan 700 kilometer van de grens beveiligd, verschillende autoriteiten echter zorgden ervoor dat het project niet werd afgemaakt.

Toen Biden in januari 2021 in functie kwam, werd het werk compleet stilgelegd. Sindsdien is er voor “vluchtelingen” overal vandaan geen houden meer aan. Omdat het staken van de werkzaamheden aan de muur door veel buitenlanders geïnterpreteerd wordt als welkomst geste, komt het steeds opnieuw tot desastreuze bestormingen van de Amerikaanse grens door illegalen.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Donald Trump en zijn erfenis: Nu bouwt Texas de muur op eigen kosten

 1. Bob zegt:

  Wie rotzooi wil importeert criminaliteit.

  Like

 2. Barbara Marquart Scholtz zegt:

  Zowel Joe Biden als Mexico moeten hun grote mond houden. Mexico heeft aan de eigen
  zuidgrens een muur gebouwd om immigranten uit Guatemala en Honduras tegen te houden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s