“Prikspijt” . . .

Het woord prikspijt is gekozen tot het woord van het jaar 2021. De term kreeg 82,2% van de stemmen. Prikspijt is spijt die iemand heeft van het feit dat hij zich heeft laten vaccineren tegen een bepaalde besmettelijke ziekte. Prikspijters zijn teleurgesteld, omdat de vaccinaties op dit moment toch niet de ultieme uitweg uit de crisis lijken te zijn. Zij voelen zich bedrogen door de overheid.

Door:
“Balkanske priče”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op “Prikspijt” . . .

 1. Julia zegt:

  De meeste gevaccineerden doen het echt niet voor een ander vandaar de massa aan de booster straat stel je voor je zou toch niet met vakantie kunnen. Tja sorry het blijft prikken anders geen vrijheid. Ergens maar goed ook. Men zou zich eerder eens tegen het vaccinatieterreur en het fascistisch beleid keihard moeten gaan verzetten en er niet meer aan meewerken. Het is een feit vrijheid wint men terug door massaal verzet en niet door een prikje. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1315269693/donkere-wolken-voor-vakantiegangers-ellende-rond-reisregels-houdt-aan. In de omliggende landen zijn de demonstraties massaal en terecht nee Nederlanders genieten van een pilsje, een bitterbal op de bank en janken nu dat zij niet met vakantie kunnen. Verdiend miljoenen hebben hieraan meegewerkt. Het is niet alleen prikspijt maar nu ook nog spijt want ik heb meegewerkt aan vrijheid kwijt. Je krijgt waarom je vraagt. https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/lockdown-en-haal-je-booster-vanwege-omicron-de-propaganda-uitgelegd/ Maar goed we doen het toch voor een ander.

  Geliked door 5 people

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Whahahahaha Ondertussen iets van 60.000 aangiften tegen de Jonge.
  En hoe ver laten mensen zich alles wijs maken.
  Eenvoudig gezegd kan een politicus niet verantwoordelijk gehouden voor hetgeen politiek besloten is, ook niet nadat hij van het politieke toneel is verdwenen.
  Dan zijn er mensen die vinden dat ze bedreigd zijn door de Jonge omdat hij heeft gezegd dat de ongeprikten wel te vinden zouden zijn via hun postcode.
  Tot daaraan toe.
  Dan zou de Jonge dus voor de rechter moeten komen en veroordeeld moeten worden, zou je zeggen.
  Nou dat gaat pertinent niet gebeuren, want die komt voor een rechter met veel wol tussen de tanden die in de uitspraak wel weet uit te leggen dat het om een of andere manier niet klopt en dus gaan we verder op de oude voet met waarschijnlijk een coronaminister (hoe haal je het in je hoofd) die op dezelfde manierr de zaak loopt te besodemieteren als de Jonge nou al bijna twee jaar doet.
  En ondertussen gaat de hele shit gewoon verder en verandert er niet veel buiten dat Schwab en zijn vrienden dus eenvoudig de politiek mee uit maken.
  Nederland is naar de kloten, geholpendoor het gajes wat in Den Haag huist.

  Geliked door 4 people

 3. Ravian zegt:

  Je kunt het beter collaboratiespijt noemen…
  Ze hebben enkel spijt omdat hen de beloofde voordeeltjes weer zijn afgenomen.
  Van het collaboreren zelf hebben ze geheel geen spijt.
  Van mij krijgen ze allemaal de “medeburgers naaier van het jaar” prijs, en een van harte gegunde nominatie voor de Darwin Award…

  Geliked door 1 persoon

 4. Boike zegt:

  Ella Ster* meldt: “Brits team dient bij het Internationaal Strafhof klacht in van misdaden tegen de menselijkheid”.

  https://www.ellaster.nl/2021/12/21/brits-team-dient-bij-het-internationaal-strafhof-klacht-in-van-misdaden-tegen-de-menselijkheid/

  Geliked door 2 people

 5. Rob zegt:

  Stelletje ezels die zich hebben laten vaccineren. Daardoor moet iedereen het. Hartelijk bedankt hiervoor.

  Geliked door 3 people

  • Julia zegt:

   Rob De onderdanige schaapjes staan op elkaar gepakt in rijen voor de derde niet werkende booster prik. De aanpassing van de vaccinaties of gifprikken hoe u ze wilt noemen komt pas in het tweede kwartaal volgend jaar. Ja ik vrees dat zelfs een ezel nog intelligenter is en hierin niet intrapt. In ieder geval mogen ze allemaal vast hun mouw opstropen voor een vierde prik in Israël zijn ze daar al mee begonnen.Maar ondertussen hebben al die goed gelovige angstige domoren er aan meegewerkt dat de algehele samenleving de komende jaren of zelfs blijvend onder dictatuur en vaccinatieterreur moet leven of anders buitengesloten worden van de samenleving. Dat is te danken aan miljoenen slappelingen die zonder meer hun vrijheid en de vrijheid van hun kinderen zonder verzet hebben ingeleverd. Als ze maar met vakantie kunnen of van een etentje buiten de deur kunnen genieten. Ondertussen hebben ze niet in de gaten wat er daadwerkelijk gebeurt niet meer te betalen energie, torenhoge voedselprijzen en jaarlijks meer en meer belastingen. In ieder geval is er dan voor velen met het vele gif in hun lijf geen vakantie of stappen meer bij want dan is het een kunst om het hoofd nog boven water te houden. Tja dan zullen heel veel beseffen waar ze zelf aan hebben mee gewerkt en janken te laat is.

   Geliked door 2 people

   • Ravian zegt:

    “Tja dan zullen heel veel beseffen waar ze zelf aan hebben mee gewerkt en janken te laat is.”

    Dat valt nog te bezien.
    Janken gaan ze zeker, zoals gewoonlijk, maar zichzelf de schuld geven? nog niet misschien.
    Ik kan het “waarom moet mij/ons dat nu weer overkomen” gejammer nu al horen.
    Alsof ze simpelweg de pech hadden het kortste strootje getrokken te hebben.
    Maar erkennen dat ze niet wisten hoe snel ze hun broek moesten laten zakken, en hun vrijheid en democratie te grabbel moesten gooien, in ruil voor wat pleziertjes, zoals bezoekjes aan de horeca, en een reisje om Erdogan te financieren? never ever nooit niet.
    In plaats daarvan gaat er rancune komen, tegen hen die meer gezond verstand hadden, en die wel bereid waren zich te verzetten en zichzelf dingen te ontzeggen.
    De haat dus voor hen die niet in ruil voor wat pleziertjes hun broek hebben laten zakken, omdat die hen tentoonstellen als de domme ruggengraatloze hoeren die zij zijn.
    En verder gaan er dan natuurlijk nog de ontkenners zijn.
    De horden collaborateurs die na afloop allemaal luidkeels gaan lopen liegen “bij het verzet gezeten” te hebben.
    Eens een k*tvolk altijd een k*tvolk…

    Like

 6. Peter zegt:

  Bedrogen door de overheid.Nou dat weet ik al jaren. Sterker ,de overheid gaat hier gewoon mee door ,en iedereen blijft er op stemmen .Baudet heeft gelijk ,ze willen het gewoon hier.

  Geliked door 1 persoon

 7. Tistochwat zegt:

  Ze kunnen beter spijt hebben van het feit dat ze hun lichaam onherstelbaar hebben laten vernietigen.

  Geliked door 3 people

 8. wappieman zegt:

  Die prikspijt is een goed begin !
  Het kan het begin zijn van het grote ONTWAKEN , zoals een verslaafde erkent dat hij / zij
  belazerd is , wat de start van het uiteindelijke afkicken is .
  KEEP CALM AND CARRY ON .

  Like

 9. Joepiedepoepie zegt:

  Duivelse gedachten: het nemen van een spuit, dat de gewenste verwachtigingen niet bevredigden?
  Hemels: kwaad blijven is des duivels vergeven is dan ook boeten doen!

  Like

 10. Bas zegt:

  Like

 11. Bas zegt:

  Heel apart…deze anangram

  Omicron = Oncomir

  https://pbs.twimg.com/media/FHMX10uXEAEyAI5?format=jpg&name=900×900

  Vertaald uit het Engels-Een oncomir is een microRNA dat wordt geassocieerd met kanker. MicroRNA’s zijn korte RNA-moleculen met een lengte van ongeveer 22 nucleotiden. In wezen richten miRNA’s zich specifiek op bepaalde messenger-RNA’s om te voorkomen dat ze coderen voor een specifiek eiwit. Wikipedia

  Like

 12. Cathja zegt:

  Wanneer kunnen we de overheid wél geloven? Wel, als ze belastingverhogingen en bezuinigingen aankondigen. Kortom, als er geld ‘te verdienen/te besparen’ valt.

  Like

 13. Bob zegt:

  Volgens Hugo de Barbaar is prikspijt
  als je ziek wordt en op de IC terecht komt.
  Hij zegt daarbij de niet vaxxers.
  Prikspijt is prut spijt. Er zijn wel degelijke
  mensende ogen open gegaan, maar niet
  bij die zich intelligent noemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s