Vrijkerken doen niet mee: kerkdiensten zonder corona-regels

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

In geen geval” wil een landelijke aaneensluiting van tot nu toe 25 Evangelische gemeenten van vrijkerken en verenigingen accepteren dat kerkdiensten alleen nog maar voor gevaccineerde, genezen of geteste mensen plaatsvinden.

Op de gezamenlijke homepage “wij-sluiten-niemand-uit.de” staat dat men zodoende “volledig overeenstemmend” met het in de grondwet verankerde recht op vrije religie-uitoefening zou staan. Het zou de gemeente van Jezus Christus “niet toegestaan zijn om individuele mensen van zijn kerkdiensten uit te sluiten en zodoende te discrimineren.” Met hun handtekening beloofden de gemeenten om geen vaccinatie- of testplicht voor hun kerkdiensten in te voeren.

Volgens “Impressum” is de exploitant van de homepage de leider van het vrije Evangelisch Bijbelgenootschap Lage in het district Lippe in oostelijk Westfalen. Wat haar betreft is naar eigen zeggen de Bijbel het “enige fundament en de enige maatstaf voor ons handelen en leven binnen en buiten de gemeente.”

Daar vind je geen informatie over corona-maatregelen bij kerkdiensten. Volgens het officiële blad van het district Lippe van 13 december beschikken diverse religiegemeenschappen in de regio niet over regelingen betreffende de corona-verordening en passen deze niet toe, hoewel het district voor kerkdiensten de 3G-regel, mondkapjesplicht, afstandsgebod en een hygiëneconcept voorschrijft.

Tot nu toe hebben zich 25 gemeenten en groepen in heel Duitsland bij de oproep aangesloten. Onder hen ook het netwerk “Christenen in verzet”, dat o.a. “informatie over de buitensporigheid van de corona-maatregelen en hun desastreuze gevolgen” verschaft. Haar Telegram-groep, een van de belangrijkste communicatiemiddelen van het netwerk, heef top dit moment ongeveer 5500 leden.

De oprichter van het netwerk en leider van de Mandelzweig-gemeent ein Berlijn, Christian Stockmann, bekritiseerde de corona-regelingen van de Duitse regering in een video als “absurd” en verklaarde: “Een ieder die er aan deelneemt om daarvan normaliteit te maken, richt in Duitsland een tweede Nazi-Duitsland op.”

Vooral het aartsbisdom Berlijn handelt rigoureus wat betreft corona: voor de viering van de kerkdiensten in de Advents- en kersttijd heeft het vastgelegd dat kerkdiensten op zon- en feestdagen in kerken en binnenruimtes principieel onder 2G-voorwaarden gehouden dienen te worden. Dat alles wordt nog bekroond met de mondkapjesplicht bij het gezamenlijke gezang, die zowel in de buitenlucht als in de kerk geldt.

Ook het Robert Koch-Istituut (het Duitse RIVM) pocht vanwege de Omicron-variant op strenge regels bij de kerkdienst. Als het aan het RKI ligt, dienen in kerken, synagoges en moskeeën alleen nog maar mensen toegang te hebben die gevaccineerd of genezen zijn en die een extra test meenemen (2G-plus-regel).

Bron:
journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Vrijkerken doen niet mee: kerkdiensten zonder corona-regels

 1. koosv8 zegt:

  Extra test meenemen???? Neem maar een prefab kist mee, je weet het maar nooit met die gevaccineerde.

  Like

 2. jantjeuitnl zegt:

  De Duitsers doen 1933 en verder nog eens dunnetjes over.
  En in Nederland vinden het velen wéér prachtig.
  Rutte beweert dat hij geschienis heeft gestudeerd?
  Volgens mij is dat zijn zoveelste leugen.

  Geliked door 1 persoon

 3. wappieman zegt:

  Als de Here niet wil dat gij ziek wordt , wordt ge niet ziek .
  Als de Here wil dat gij ziek wordt , wordt ge ziek .
  Dus : gewoon leven en vertrouwen op uw van de Here – uw creator – gekregen afweersysteem !
  Dat doet de soort ” mens ” al zo’n 100000 jaar , ZONDER prikkies …………..!

  Geliked door 1 persoon

 4. Niek zegt:

  Kijk die hebben het begrepen, en ook juichen als de moslims mee gaan doen.
  Dat het vanuit de religie hoek komt verbaast mij niet, en ben ik blij dat we dat niet
  hebben afgeschaft ondanks de tegenstrijdigheden tussen beide.
  Maar dat gaat natuurlijk wel gebeuren, stoute gelovigen willen we niet.
  Eigenlijk zijn het prachtige tijden om mee te maken dus blijf genieten.

  Like

 5. Edwin Vissers zegt:

  Mag ik even

  Er is maar één waarheid ,

  Als gij eenmaal tot bekering gekomen zijt. Smeek God in de naam van Christus of Hij het evangelie in je hart wil schrijven, zodat je begrip zult hebben en het verlangen in je hart om zijn wil te doen. Mijn toespraak is vooral tot de jonge mensen gericht, maar ik hoop dat iedereen …

  Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  De EU importeert de Islam. Dus Christenen zullen de komende jaren het heel zwaar gaan krijgen binnen het EU bolwerk waar moskee op moskee uit de grond verrijzen en Islamitische scholen meer en meer worden. Vergeet het Vaticaan zij heulen met de Islam. Dan kunnen we zeggen over Rusland wat we willen maar Christen zijn in Rusland is vrijheid voor Christenen https://www.youtube.com/watch?v=zNAyzbxDMxc Nee het enige waar de ziekelijke linkse media en staatspropaganda’s mee bezig zijn is Rusland te verketteren en in een slecht daglicht te stellen. Maar het bovengetoonde beeld zal nimmer op de staatspropaganda zenders worden vertoond.

  Geliked door 1 persoon

  • Corry zegt:

   Hoi Julia,ik dacht ook dat je als christen veilig was in Rusland ,we wilden zelfs misschien emigreren,maar weet je dat als je er gaat evangeliseren op straat je opgepakt kan worden en er gevangenisstraf op staat?Alleen de staatskerk is geoorloofd.
   Corry

   Like

 7. saddy zegt:

  En daarom wordt Telegram binnenkort ook verboden of gecensureerd.

  Like

 8. droevige mof zegt:

  In de katholieke kerken van Keulen geldt nu een toegangsbeperking, 3G plus ID-kaart. Ze eisen meer dan de staat voorschrijft.
  Voor de weinige echte christenen die er nog zijn, moet het nu duidelijk zijn waar zij niet thuishoren. Ik maak me geen zorgen over het echte christendom. Ze hebben het tot nu toe allemaal overleefd. Inkrimpen is dan een gezonde correctie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s