Ondanks kritiek van Hof van Justitie van de EU verandert Orbán niets aan het Hongaarse grensregime

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse regering onder minister-president Viktor Orbán laat zich niet intimideren en wil zich centrale competenties zoals de bewaking van de eigen grenzen niet door de EU uit handen laten nemen. Midden november had het Hof van Justitie van de EU meerdere malen delen van het Hongaarse asielrecht als niet verenigbaar met EU-recht verklaard. Desondanks denkt de Hongaarse regeringschef niet aan een verandering van het asielrecht.

“De regering heeft besloten dat we niets aan het grensbewakingssysteem zullen veranderen”, zei Orbán dinsdag op een persconferentie. De bestaande regelingen zouden behouden blijven, ook wanneer het Hof van Justitie opdracht zou hebben gegeven tot wijzigingen. Orbán maakte ook op niet mis te verstane wijze duidelijk dat wat hem betreft in de kwestie van het asielrecht het Hongaarse constitutioneel gerechtshof “het laatste woord heeft”.

De Hongaarse asielpolitiek werd door het Hof van Justitie van de EU al meermaals veroordeeld. Zo moest Boedapest na een vonnis in mei 2020 de zogenaamde transitzones aan de grens sluiten. Migranten mochten alleen in deze transitzones een asielaanvraag indienen en moesten tot een beslissing in deze zone blijven. Bovendien had het Hof van Justitie in december 2020 geoordeeld dat een uitzetting zonder individueel onderzoek onwettig zou zijn.

Desalniettemin wijst Orbán het nog steeds af om akkoord te gaan met een Europese migratie- en asielpolitiek. Daarbij kan hij steunen op grote meerderheden in de Hongaarse bevolking, die zijn koers als goed beschouwen.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Ondanks kritiek van Hof van Justitie van de EU verandert Orbán niets aan het Hongaarse grensregime

 1. delamontagne zegt:

  `Tenminste een echte politiker die ook doet wat ’t volk wil…………..’

  Geliked door 1 persoon

 2. karton zegt:

  De heer Orbán verdient, in mijn ogen, alleen maar lof ! Hij trekt zich van het Kerkhof van Justitie van de EUSSR helemaal niks aan; hij verlaagt zich niet , zoals bijv. Rutte, als een slaafje van die EUSSR-bende. Hulde !

  Geliked door 1 persoon

 3. oprechtegeus zegt:

  De kritiek van het Hof van Justitie van de EU is duidelijk: het onderhuidse beleid van Brussel is zo veel mogelijk gelukszoekers toelaten, maar om dit te camoufleren niet te veel tegelijk. Wie daar niet aan meewerkt krijgt scherpe kritiek en straf vanuit Brussel.

  Like

 4. Frits zegt:

  Illegaal binnen komen. (Er was een tijd dat je werd afgeschoten) en dan is uitzetten onwettig????? Iemand die snapt???

  Like

  • karton zegt:

   @ Frits op 23-12-2021 om 15.01 u.
   “Vroeger” stonden er ’s morgens om 4 á 5 uur, een tiental politie-ambtenaren voor én rondom een Chinees restaurant omdat er geruchten waren dat er een illegale Chinees zou werken, indien deze inderdaad werd aangetroffen (een heel normale hardwerkende Chinees, waar niemand enig probleem mee had !!!) dan werd deze man aangehouden en later overgebracht naar Schiphol, samen met andere illegale Chinezen, om op een vlucht naar China te worden gezet. Het aanschouwen van een groepje illegale mensen (Chinezen) op Schiphol, mét hun schamele bezittingen, mensen die in NL hard werkten, geen hand ophielden enz. enz. dát beeld blijft me bij. Het contrast met de huidige toestanden t wordt steeds groter , illegale “vluchtelingen” die alléén maar eisen, rotzooi veroorzaken, échte NL’ers verkrachten, vermoorden en bestelen !
   Deze toestand is veroorzaakt door de Haagse Maffia.

   Like

 5. Ravian zegt:

  Ben ik nu de enige die begrijpt dat “immigranten” en “asielaanvraag” niets met elkaar van doen hebben?
  Net zoals “nationaliteit” en “ras” ook niets met elkaar van doen heeft?
  De EU behandelt immigranten als vluchtelingen, net zoals kromme Nederlandse D66(6) rechters Marokkanen als ras behandelen.
  Het is in beide gevallen dus gewoon het buiten alle proporties oprekken van wetgeving, of beter gezegd het toepassen van wetten op zaken die daar niets mee van doen hebben, enkel en alleen om andersdenkenden een bepaald ongewenst (policor) beleid op te dringen.
  En het zijn dus tevens in beide gevallen veelal ongekozen ambtenaren die denken anderen op deze wijze naar eigen goeddunken de wet voor te kunnen schrijven.
  Het wordt hoog tijd dat aan al dit ondemocratische machtsmisbruik, en aan al dit systematisch verneuken van de wetten, eens definitief een einde wordt gemaakt.
  Ik ben al deze onrechtvaardigheid tegenover de autochtone Europeanen, uit handen van een arrogante elitaire misdadige linkse kliek, inmiddels spuugzat.
  De hele EU inclusief al het aan deze dictators club hand en span diensten verlenende crapuul, alle het eigen volk discriminerende crapuul, al het linkse crapuul dat onderwijs en media gekaapt heeft, alsook al het opportunistische zakkenvullende met voornoemde collaborerende crapuul, wens ik zsm onder de guillotine te zien verdwijnen.
  Al dit crapuul heeft namelijk “ad nauseam” bewezen de democratie niet te respecteren, en als hun gedrag dan vervolgens tot het in gevaar brengen van de welvaart, vrede, en veiligheid leid dan blijft er nog maar één oplossing mogelijk…

  Like

  • karton zegt:

   @ Ravian op 23-12-2021 om 15.02 u.
   U bent beslist NIET de enige die dit begrijpt, althans………de mensen die op deze site “zitten” begrijpen dit ook wel.
   De gehele EUSSR is zo rot als een mispel en zal nóóit gezond worden. !
   Volkeren met elkaar vermengen is niet mogelijk ………..een varken laten optrekken met koeien, paarden, ezels enz. lukt óók niet ! Stop teveel ratten in één hok en ze maken elkaar af, zoiets als wat er thans in NL gaande is. Hieruit zou men kunnen opmaken dat de zg. EUSSR-“leiding” nóg stommer is als eerder genoemd vee.

   Geliked door 1 persoon

 6. aquarius4422 zegt:

  Orban heeft gewoon gelijk, de uitspraak van het hof van Justitie van de EU deugt niet.

  Like

 7. Leon Theunisz zegt:

  En zo is het

  Like

 8. Hendrik de Zwijger zegt:

  Hadden wij maar ook zo een President, die zijn bevolking beschermt van profiteurs !

  Like

 9. tijdgeest.eu/tijdgeestmodel/blog/Multiculti-mislukt

  Like

 10. Julia zegt:

  Hof van Justitie wat houdt dat nog in. Ook in Nederland is justitie een verlengstuk van de Haagse politiek rechters bepalen nu eigen regels die hebben de stoel ingenomen van de politiek. Probeert u als burger als u terecht tegen bepaalde maatregelen procedeert die de grondwet hebben geschonden uw gelijk nog maar te halen. Vadertje staat wordt ten alle tijde in haar gelijk gesteld. Nederlandse rechters mogen niet toetsen of wetten in overeenstemming zijn met de Grondwet.. Rechters in Nederland mogen veel, maar hebben niet de bevoegdheid te toetsen of wetten in overeenstemming zijn met onze Grondwet. Dat staat in artikel 120 van diezelfde Grondwet.

  Like

  • Nevile Wilder zegt:

   Hof van justicie moet de EU vervanging van het constitutionel hof die uitvoering van de grondwet in die staten bewaakt worden… per saldo het opheffen ervan. Lijkt op wat er in NL gebeurt. Donorregistratie, QRCode en straks verplichtte vaccinatie … het terzijde schuiven ervan dus.

   Like

 11. Albatros zegt:

  Geweldig, dat deze man blijft staan waar hij staat. Het is hier een al rust wat alles als moslim betreft. Werkelijk een verademing.
  Ook wat betreft de andere hysterie die in Nederland is, hier merk je er nauwelijks iets van, alles gewoon open.
  Wat klopt er allemaal niet in Nederland?

  Like

 12. Klaas zegt:

  Like

 13. Nevile Wilder zegt:

  quote:
  Some in Bosnia responded by calling for Orbán’s official visit to Sarajevo to be cancelled, with the head of the country’s Islamic Community, grand mufti Husein Kavazović, called the tweet “xenophobic and racist”.

  “If such ideologies become the basis on which the policies of a united Europe are based, then it takes us back to the times when European unity was to be built on similar fascist, Nazi, violent and genocidal ideologies that led to the Holocaust and other horrific crimes,” he said in a statement.
  :endquote

  En Hussein kan het weten! Ik refereer even aan de SS Handschar divisie, de Islamitische mudjahedin in Bosnie en het islamitisch terrorisme in Sebrenica..

  Like

 14. Giel zegt:

  Ik ben zelf woonachtig in het mooie en VEILIGSTE LAND binnen de nu al totaal mislukte EU.
  mocht er hulp nodig zijn om onze grenzen te bewaken, dan stel ik mij als vrijwilliger helemaal beschikbaar.
  Dat tuig moet buiten onze grenzen blijven.
  De Hongaar is een uiterst gastvrij en vriendelijk mens, dat mag NOOIT VERPEST WORDEN DOOR DAT AFVAL VOLK.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s