Europa´s gasvoorraden raken op: Poetin wijst beschuldigingen af en biedt hulp aan

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Westen en de Oekraïne overbieden elkaar op dit moment met beschuldigingen aan het adres van Rusland wegens de westelijke gascrisis. De chef van het Kremlin, Vladimir Poetin, heeft daar in het kader van zijn jaarlijkse persconferentie afgelopen donderdag iets over gezegd en alle beschuldigingen van de hand gewezen.

Op de vraag van een journalist of de beschuldigingen ook maar “een heel klein beetje waarheid” zouden bevatten, zei Poetin: “Natuurlijk niet. Er is hier geen sprake van waarheid. Dit is alleen maar een nieuwe poging om de dingen om te draaien. Ze liegen de hele tijd en brengen je op een dwaalspoor.”

Want: het Russische energieconcern Gazprom zou het gas, dat door zijn contractpartners in het kader van bestaande contracten werd besteld, in de volle omvang leveren. Rusland zou als enige energieonderneming in de hele wereld zijn leveringen aan het buitenland, inclusief Europa, zelfs verhoogd hebben. Als voorbeelden noemde hij Duitsland – de grootste consument van Russisch aardgas in Europa – en Italië.

Daarbij zou een serie negatieve factoren komen die voor de stagnatie in de levering en de hoge gasprijzen gezorgd zouden hebben, bijvoorbeeld weersomstandigheden, een ontbrekende aanvulling van de Europese ondergrondse gasopslagplaatsen evenals buiten werking geraakte windturbines.

Op de beschuldiging van het Westen dat Gazprom een “bezettingspolitiek” op de Europese markt zou bedrijven, antwoordde Poetin: “Wij bezetten niets. Ja, we leveren heel veel, maar wij zijn ook niet de enige leverancier op de Europese markt. Wij zijn waarschijnlijk de enige die de levering verhoogt.” De kritiek op Gazprom wegens de beslissing van het concern om sinds enkele dagen geen capaciteiten voor het vervoer van aardgas via de Jamal-Europa-pijplijn te boeken, wees Poetin beslist af. De contractpartners van Gazprom, vooral Duitsland en Frankrijk, zouden veelmeer geen desbetreffende bestellingen hebben opgegeven.

Poetin bood de Europese gas-cliënten nadrukkelijk hulp bij de oplossing van hun problemen aan: “De problemen, die ze zelf gecreëerd hebben, zouden ze ook zelf moeten oplossen, en wij zijn bereid hen daar bij te helpen. We doen dat ook. Ik denk dat ik dat nu overtuigend uiteengezet heb.”

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

32 reacties op Europa´s gasvoorraden raken op: Poetin wijst beschuldigingen af en biedt hulp aan

 1. saddy zegt:

  Europa´s gasvoorraden raken op?

  Zou het schelen als je alle 9 miljoen buitenlanders weer terug naar huis stuurt? We hebben een noodsituatie en dan mag alles hebben we net geleerd.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  De “global warming” adepten hebben gewoon niet genoeg gas ingekocht…
  Het is kouder geworden dan hun “computer modellen” voorspelden, en de opbrengst van de alternatieve energie meuk is minder dan hun “computer modellen” voorspelden.
  Ik mag lijden dat al die groene energie gelovigen deze winter hun ballen er af vriezen, want dat is het enige wat deze al een decennium lang op geleende tijd levende “men made global warming” hoax eindelijk de definitieve nekslag kan toebrengen.

  Geliked door 7 people

 3. Klaas zegt:

  Like

  • Harry zegt:

   Het begint op een fobie te lijken , Klaas !
   Weet je nog dat ALLE radarstations in dat gebied op hetzelfde ogenblik uitgeschakeld waren ” voor onderhoud ” ?
   Niemand is toch zó stom ?
   Je moet toch wel debiel zijn om dáár in te trappen .
   Omtzigt moest stoppen met zijn onderzoek naar die ramp ,
   ook een beetje verdacht , niet ?
   Maar klamp jij je maar lekker vast aan de slimme successen van de Navo .
   Dictators uitgeschakeld in Irak en Libië , chaos , burgeroorlog en miljoenen vluchtelingen .
   En wij zitten nu met die shit .
   Stel je voor dat de Navo ook de boel ” geregeld ” had in Syrië , dan hadden we er nog zo’n puinhoop bij gehad .
   Putin heeft het tamelijk goed opgelost , IS daar verslagen , zich niet beziggehouden met het bombarderen van lege gebouwen en verlaten trainingskampen , maar gewoon effectief de boel uitgemest .
   En wat deden ” wij ” ?
   DE TERRORISTEN STEUNEN !
   VLUCHTELINGEN KONDEN WE NIET EENS TEGENHOUDEN !
   WIE IS ER DAN GEK ?

   Geliked door 7 people

   • Klaas zegt:

    Like

   • Ravian zegt:

    “NATO has been severely limiting Russia’s ability to annex Ukraine, Georgia, Lithuania, Latvia, Estonia and Poland. Unfair.”

    Estland, Letland, Litouwen, en Polen, (en Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Bulgarije, en Roemenië) zijn door de NAVO geannexeerd, en Oekraïne is momenteel “NAVO werk in uitvoering” (en een overtreding van de eigen NAVO statuten).
    Verder is daar dan nog de annexatie van de helft van het grondgebied van NAVO lid Cyprus door NAVO lid Turkije.
    Das inmiddels al weer eventjes geleden, maar veel actie tegen agressor Turkije onderneemt de NAVO niet.
    En Rusland heeft tot nog toe de voornamelijk door etnische Russen bewoonde Krim, na een referendum ten gevolge van Oekraïense agressie, in de Russische Federatie opgenomen, en beschermt de eveneens etnisch Russische bevolking van de Donbass tegen de agressie van datzelfde de Minsk akkoorden schendend illegaal in Kiev huizende neonazi regime.
    Voor de niet NPO kijkers ligt het er dus nogal dik op dat de “verdedigingsclub” met het hoofdkwartier in Brussel de agressor is.
    Het is enkel nog even afwachten wanneer deze “verdedigingsclub”, in navolging van hun nazi voorgangers op 1 september 1939, “terug gaan schieten”.

    Like

  • Ravian zegt:

   270 $ per 1000 cubic meters = 0,27 $ per kuub.
   2200 $ per MCM = 0,0022 $ per kuub
   Die meneer kan dus niet tellen, en jij bent te dom om die fout te herkennen.
   En mocht hij 2200 $ per 1000 cubic meters bedoelt hebben, dan is dat 2,20 $ per kuub…
   Maar in Nederland wordt dit gas, inclusief driekwart aan belastingen en accijnzen en meer van die flauwekul, verkocht vanaf ongeveer 2,00 $ per kuub.
   In dat geval lult die meneer dus gewoon uit zijn nek…
   De werkelijke marktprijs voor Russisch gas was afgelopen maand overigens minder dan één dollar per kuub, en dalende.
   Wat gasprijzen voor huishoudens betreft is Rusland het op drie na goedkoopste land ter wereld, en Nederland het op zes na duurste.
   In Nederland betaalt de burger dan ook bijna veertien keer zoveel voor een kuub aardgas als in Rusland, die arme Russen toch…
   Servië krijgt het Russische gas vervolgens aan een vrienden prijs; zo werkt dat nu eenmaal met vrienden onder elkaar.
   En de Rusland hatende, belasterende, en benadelende EU landen betalen vervolgens de volle mep; dat krijg je nu eenmaal met zulk proleten gedrag, ze mogen blij zijn dat Rusland überhaupt nog bereid is te leveren.

   Maar laat de feiten je vooral niet van je domme plaatjes plakken afhouden, dom Klaasje…

   Like

 4. Blaffertje zegt:

  Dat wij geen gas krijgen van Rusland, heeft niets met Putin te maken, maar is de schuld van Duitsland die de verbinding met Nordstream 2 tegenhoud.

  De EU moet ophouden met Putin te sarren, dat is totaal onnodig.
  Putin is geen engeltje, maar het is ook niet de bully die de EU én de VN er van maken.
  Ik zou ook mijn tanden laten zien als ik Putin was

  Geliked door 6 people

  • Harry zegt:

   Helemaal mee eens , Blaffertje !
   Alles wat Putin zegt , klinkt heel begrijpelijk en daarom zal het waarschijnlijk
   wel waar zijn .
   Dit in schril contrast met de verhalen van onze “ regering “, die corrupte EU en de halfzachte NAVO , die ook niks tot een succes maakt .
   Die dienen ook te beseffen vóórdat ze ergens aan beginnen , dat je vliegtuigen vol
   ( overwegend islamitisch geteisem ) hier op mag vangen en ONDERHOUDEN .
   Laat ze wegblijven uit anderman’s land en het die lekker zelf uit laten zoeken .
   Wat is de winst in Afghanistan geweest ?
   Niks toch ?
   En wij zitten met nóg meer moslimgebroed .
   Zo raken we steeds verder achterop .

   Geliked door 4 people

  • karton zegt:

   @ Blaffertje op 26-12-2021 om 22.55 u.
   Uiteraard is Putin geen engeltje, maar je weet wél wat je aan die man hebt; hij zal ongetwijfeld óók niet álles in ’t openbaar doen/tonen. Wat dát betreft is hij een “engeltje” vergeleken met Fransje Timmermans, Gerrit Verhofstadt of Marietje uit ’t Veld.
   Ik ben géén fervente aanhanger van Putin, maar nóg minder van de hele Haagse Maffia en het EUSSR-gebeuren.
   De “leiding” in de EUSSR noemt zich “democratisch” , ik heb echter nóóit op die “leiding” kunnen stemmen, trouwens de gehele EUSSR is ons door de keel geduwd zónder ons te vragen. De uitslag van het referendum betr. de Oekraïne werd terzijde gelegd door een paar “politici” in NL en de EUSSR.
   Putin heeft m.i. niet de schuld van het “gas-tekort” maar de schuld ligt bij al die “deskundigen” binnen de EUSSR, die ons valse berekeningen en verwachtingen tonen !
   Het hele zootje is tot helemaal NIETS in staat.
   (Ik begrijp dat ik een paar dingen door elkaar haal, neemt u mij niet kwalijk, mevr.Woef, dat komt omdat ik mij bijna dagelijks loop op te vreten van kwaadheid vanwege de “wereld” waarin wij leven, veroorzaakt door een stelletje psychopaten dat zich politici noemt !!)

   Geliked door 4 people

   • Ravian zegt:

    Putin heeft meer democratie (en fatsoen) in zijn pink dan de EU in haar hele verrotte lijf…
    De Russische democratie mag dan geen schoonheidsprijzen winnen, maar de realiteit is gewoon dat meer democratie dan de huidige in Rusland niet mogelijk is, gewoon omdat het land daar (nog) niet klaar voor is.
    Rusland heeft geen noemenswaardige democratische traditie, wat inhoud dat de huidige gedeeltelijke democratie er gewoon nog moet groeien tot een volwaardige democratie, en dat heeft gewoon veel tijd nodig.
    En de EU is dan vervolgens een schoolvoorbeeld van hoe democratieën, onder socialistische invloed, weer kunnen degraderen tot dictaturen.
    De basis voor een democratie is namelijk een ongekleurde voorlichting van het electoraat, en een electoraat dat geleerd heeft zelfstandig te denken.
    Van beide is in (voornamelijk) de westelijke helft van de EU, na een halve eeuw socialistische indoctrinatie en manipulatie, nog maar bedroevend weinig over.
    De betreffende “democratieën”, waaronder de Nederlandse, zijn dan ook nog maar weinig meer dan holle vertoningen waarachter zich dictators verschuilen.
    De lakmoes test voor een democratie is in hoeverre het gevoerde beleid overeenkomt met de wil van het volk.
    En ik kan eenieder verzekeren dat Rusland op dat vlak heel wat beter scoort dan de meeste westerse democratieën, Nederland inbegrepen.

    Like

 5. Frits zegt:

  Heb meer vetrouwen in Putin en Visegradgroep leiders betreffende eigen volk en cultuur dan het tot op het bot corrupte zakkenvullende Schab aanhangende gemocide aanjagende westerse politici.

  Geliked door 5 people

 6. boorzalf zegt:

  Wekenlang hebben de westerse media gelijkluidend een beeld geschetst van een acute dreiging van Rusland tegen Oekraïne. Maar wat zijn de verzwegen feiten die een feitelijke analyse in de eerste plaats mogelijk maken? Welke motieven, b.v. van de kant van de Amerikaanse regering, kunnen een rol spelen in de regio? Luistert u hier naar de tegenstem
  http://www.kla.tv/21105

  Geliked door 2 people

 7. BosscheBol zegt:

  Vroeger … ging het Russische gas voor Europa door Oekraïne. Die hadden echter een gat in die leiding geboord, en wel een behoorlijk gat, en hadden toen ook gas in de koude winter. Voor uw informatie: Oekraïne was en is straatarm dus ze konden het ook echt niet betalen.
  Europa ging natuurlijk meteen bij de boze Putin klagen dat ze te weinig gas kregen maar Putin verwees ze door naar de ware schuldigen: de Oekraïners. Die beloofden beterschap en zo en stalen vanaf toen wat minder gas. Dat hebben we geweten in Europa want Oekraine mocht meedraaien in het Europese elektriciteitsnetwerk maar vanaf toen stookten ze hun turbines niet meer en lieten hun generatoren loos meedraaien. In Europa was het al lang de gewoonte om de frequentie akelig precies op 50 Hz te houden: je kon er de klok op laten lopen zonder dat hij 1 seconde afweek in een jaar. Maar toen de Oekraïners alleen nog maar deden alsof ze meedraaiden, werd het een ietsepietsie minder. Het werd 49,99 Hz. De Europese klok begon een heel klein beetje achter te lopen en na verloop van jaren liepen we een paar minuten achter.
  Ik heb mijn wekker handmatig gecorrigeerd maar niet lang daarna heeft de machtige EU het nog een keer centraal gecorrigeerd dus toen moest ik weer de andere kant op corrigeren.

  Overigens had Rusland best wel begrip voor de armoede van Oekraïne want ze hebben ze een kerncentrale (wel 4 bij elkaar) cadeau gegeven. Helaas was het een onveilig ding waar, om kosten te besparen de beveiliging vanaf was gehaald. En toen de Oekraïense baas van dat spul een keer wilde zien wat er ging gebeuren bij een bepaalde belasting, ging het mis. Ze hadden hem niet verteld dat de knop met “noodstop” erop bij die belasting varanderde in een knop met “explosie binnen 3 seconden”. En toen was het “kaboem”. De Russen hebben veel mensenlevens opgeofferd om de zaak weer enigszins onder controle te krijgen.

  Geliked door 3 people

  • Qvic zegt:

   Het stukje van die kerncentrale in Tsjernobyl die een meltdown kreeg, was de oorzaak van sabotage vanuit Amerika. Want de russen liepen voorop met hun model kerncentrales en de betrouwbaarheid. Waardoor de Amerikanen orders misliepen. De destijds bedieningspersoneel was niet eens bevoegd om deze beproeving te mogen uitvoeren. De gevolgen hebben we allemaal kunnen zien. Waardoor de Amerikanen hun orders weer zagen stijgen, missie geslaagd. Het zogenaamde officiële westerse verslaggeving over deze ramp raakt kant nog wal. Maar ja vele geloven het.

   Like

 8. VarAway zegt:

  Simpel: draai de gaskraan open in Groningen.
  Compenseer ruimhartig en genereus de schade door grondverzakkingen.
  Ga boren in de Waddenzee.
  Ga boren op de Noordzee.
  Nederland is uit de kou.
  Er is genoeg ruimte voor de zeehonden in de Waddenzee.
  Het NLse aardgas is 40% schoner dan het Russische.
  Dat horen we natuurlijk NOOIT.

  Geliked door 2 people

  • Andre zegt:

   Dat horen we inderdaad nooit want het is weer een broodje aap verhaal dat NL gas 40% schoner is. Methaan gas is methaan gas maar wat de nazi ratten wel doen in NL ze lengen het Gronings gas aan met stikstof gas tot 14%. Stikstof doet niet mee in de verbranding maar doet wel mee op je gasmeter. Boorputten in de waddenzee zijn ze al aan het ombouwen op de waddenzee om het opgeboorde aardgas om te zetten naar waterstof en noemen het transitie gas………..blauwe waterstof en groene waterstof ga je veel horen bij de liegfabriek NOS.
   Terra is de gasdistribureur voor het gasnetwerk onder Gasunie en stopt ermee in 2024 ga hier maar op googlen en denk er maar even over na.

   Dan hebben de nazi’s in Den Haag ook een nieuwe gigantische stikstof fabriek gebouwd in Zuidbroek https://zuidbroek.gasunie.nl/ Moet je mij eens uitleggen waarom je daar een gloednieuwe stikstof fabriek bouwd? En denk je nu echt dat ze die gasput in Groningen dicht gaan draaien? Pseudo Groningen Gas hahahahaha dan hebben wij nu ook een Pseudo Rutte 4 nep en fop regering. Aardgas is aardgas en nazi is Den Haag.

   Geliked door 1 persoon

   • Qvic zegt:

    Het gas uit Groningen schroeven ze iets naar beneden, maar de gasboorputten in Friesland en Drenthe zullen voluit gedraaid worden. Dat zogenaamde waterstof is zo kostbaar om te produceren vanuit aardgas. Goedkoper kan het uit water gehaald worden. Maar dan kan iedereen dat gaan doen, wat niet de bedoeling is voor B.V. Nederland.

    Like

  • Harry zegt:

   Denk , dat dit de goede oplossing is , VarAway .
   Ik ging vroeger regelmatig zeilen op het IJsselmeer en de wadden .
   Maar eigenlijk zijn die wadden niet veel anders dan een misselijke ondiepe modderpoel met wat vaargeulen . Alleen de rust is daar wel lekker .
   En ook bij gaswinning zullen ze daar mosselzaad kunnen vissen .
   Ik snap niet wat natuurbeschermers nou zo hysterisch maakt over die Waddenzee , hoor .

   Tegen gasboren op de Noordzee kunnen toch helemaal niet veel argumenten aangevoerd worden ?
   De boel is al verziekt door honderden windmolens !
   Vissen kan daar toch al niet meer , waarom dan geen gas winnen ?

   En laten we niet vergeten dat Joop den Uyl de aardgasbaten grotendeels heeft verkwanseld . Aardgas verkocht voor weinig geld aan het buitenland terwijl wij daar ZELF nog heel lang van hadden kunnen genieten .
   En hij gebruikte de opbrengsten om , zoals hij zei : “leuke dingen voor linkse mensen te doen “.
   Geld weg en gas weg !
   Stomme socialisten !

   Geliked door 1 persoon

   • Ravian zegt:

    “Aardgas verkocht voor weinig geld aan het buitenland”
    En na de val van de Sovjet Unie is uit openbaar gemaakte dossiers gebleken dat het spotgoedkope Nederlandse gas voor de communistische vrienden een leuke “kickback” opleverde voor de partijkas van de PvdA.
    Normaal is dat dan einde partij, en een enkeltje bajes voor all betrokkenen, maar niet in socialistisch corrupt Nederland, waar de linkse media dergelijk nieuws wel eventjes snel onder de mat veegt.

    Like

  • simon zegt:

   Helemaal mee eens varaway

   Like

 9. Gerrit zegt:

  Een reactie van het bedrijf TAQA dat gasopslag beheert bij Alkmaar: “We hebben amper gasvoorraad en hopen op een warme winter! ”
  Deze gasopslag is van strategisch belang voor de energieleveringszekerheid in Westelijk Nederland.
  “Dat we nu in een gascrisis zitten komt ondermeer doordat het in de afgelopen zomer niet commercieel was om ze te vullen…………”
  Ze zoeken nu een koper voor de gasvelden.

  Mag ik dit wanbeleid noemen??? En het verantwoordelijk Ministerie laat dit gebeuren???

  Like

 10. Torsten Himmelstoss zegt:

  Dat Europa’s gasvoorraden zouden opraken is NONSENS.!
  Dit stond op 20-12-2021 in DFT van de Telegraaf: miljarden kubieke meters
  aardgas onder de noordelijke Noordzee(hoort bij Nederland!) als buffer.
  Op die manier zouden we mooi zonder intrigant Poetin kunnen, toch?
  Klimaatgekkies en energietransitie-DRAMMERS(zoals de afgetreden
  Menno Snel, voormalig staatssecretaris van de Fiscus, denk aan de
  ellende met de kinderopvangtoeslagfraude!!!) willen van dat gas
  waterstof maken…(dat is hartstikke duur, waterstof komt nl.
  niet in de natuur voor(a) Maar ik vraag me af of je kan koken of douchen
  met waterstof..??? Iemand?
  https://www.telegraaf.nl/financieel/1577898089/gasvelden-noordzee-door-torenhoge-prijzen-weer-profijtelijk-voor-nederland
  Sorry, achter de betaalmuur.
  a) meer op https://clintel.nl

  Like

  • BosscheBol zegt:

   Aardgas is een verbindfing van waterstof en koolstof. Als je daar de koolstof uit peutert, ben je a) een hoop geld kwijt en b) is de verbrandingswaarde een stuk lager maar c) tuinkabouter timmerfranz is tevreden want zijn CO2 boekhouding klopt weer.
   Je kunt op waterstof prima koken en douchen en ook auto’s op laten rijden. Het voordeel is dat het pijpen-netwerk al in de grond ligt.

   Like

 11. Henk der Niederlánder zegt:

  Tel uit je winst zullen de grote investeerders in de wapenindustrie denken.
  We geven Poetin overal de schuld van en starten een oorlog zodat de winsten ongekende hoogten bereiken.
  1+1 is nog steeds 2

  Geliked door 1 persoon

 12. Hovawart zegt:

  De enige beren die onze politici kennen, uit hun jeugd, zijn teddyberen, geen bruine beren uit Kamchatka………..dat getuigt wel uit hun kinderlijke pogingen….аплодисменты.
  (ligt er al een draaiboek voor een klimaatneutrale(groene) oorlogsvoering?)

  Like

  • de barbaar zegt:

   De nederlandse transgenderbrigade is net opnieuw bewapend met de allernieuwste en modernste aluminium bezemstokken, uitgereikt door heks kaag al kak.
   Onduidelijk is of het roze of regenboogrokjes moeten worden als zomertenue.
   De komende maanden blijft de op volle oorlogsterkte transgenderbirigade thuis gezien de bizarre en onzijdige weersomstandigheden.
   Een blaasontsteking is gauw opgelopen bij de transsexuelen van vandaag.

   Geliked door 1 persoon

 13. Qvic zegt:

  De hoge energie prijzen komt enkel door de enorme belastingen erop en incapabele politieke bestuurders. In 2008 koste een vat olie 140 dollar, toen betaalde je 1,67 voor benzine en 1,40 voor diesel. Nu kost een vat olie 80 dollar, maar je betaald 1,95 voor benzine en 1,60 voor diesel aan de pomp. Hierdoor wordt alles duurder.
  Dat de gasreserves niet op tijd op peil gebracht zijn, is vooral een politieke beslissing geweest. In het kader van het CO2 verhaal van de groene deal van Nederland. Want de bedoeling is om iedereen uiteindelijk af te sluiten van het gas. Hierdoor werd er door de politiek bewust al de prijs voor gas verhoogd. Daar afgelopen jaar veel te weinig wind was voor de windmolens en te weinig zon uren waren voor de zonnepanelen, moest er meer gascentrales bijspringen om de benodigde energie voorzieningen van stroom te voorzien. Dit was niet ingecalculeerd bij de inkoop van het gas, waardoor we nu bijna al door de gasvoorraad heen zijn. Voordat de winter begonnen is. Het is niet de schuld van de gas leverende landen, maar van de incapabele politieke bestuurders die dit enigszins vooruit hadden moeten incalculeren. Net als toen de overstroming in de België/Duitsland en Nederland, de overheidsbestuurde stuwmeren. Gingen deze massaal water lozen op het hoogste waterpeil in de rivieren. Door de hevige neerslag werd er al 5000 kuub per minuut extra door de rivieren gestuwd. Maar nog net geen overstromingen, totdat ze de sluizen open zette en er nog eens 7000 kuub per minuut erbij kwam. Zo’n stortvloed manmade is vragen om problemen en dan geven de politieke bestuurders de schuld aan klimaatopwarming.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s