“Vrouwvijandige” Orbán wil minister Novák als staatshoofd

(Vertaling: E.J. Bron)

Sinds 2012 is János Áder (Fidesz) president van Hongarije. Nu zal het waarschijnlijk tot een wisseling in de hoogste functie in de staat komen: minister-president Orbán, door het Westen altijd “vrouwvijandig” genoemd, stelt verrassend de jonge minister van Familiezaken Katalin Novák (foto) als president voor.

Zelfs liberale kranten maken zich zorgen over de politiek van het Westen

Steeds opnieuw proberen regeringen van het Westen de christelijk-conservatieve regering van Hongarije te belasteren als “uit het stenen tijdperk” tegenover vrouwen. Het conservatieve familiebeeld, bestaande uit een werkende vader en een opvoedende moeder zou gewoon niet meer in de 21e eeuw passen. De westelijke regeringen strijden zo hard tegen het natuurlijke model, dat zelfs het liberale tijdschrift “Focus” in een artikel kopte: “CDU heeft zware fout begaan: nu schaft de regering het traditionele gezin af.”

Positie van de president niet te onderschatten

Dat Orbán nu ondanks het door het Westen geproduceerde beeld de jonge 44-jarige Novák als staatshoofd voorstelt, moet een klap in het gezicht van de zo “moderne” regeringen zijn. Weliswaar leidt de Hongaarse regeringspartij de politiek van het land, de positie van de president in Hongarije is echter niet te onderschatten. Zo heeft hij bijvoorbeeld het recht tot wetsvoorstel in het parlement of het opperbevel over het leger.

Een vrouw met kwaliteiten

Novák is geen onervaren vrouw, die alleen maar op grond van haar knappe uiterlijk de functie krijgt. Ze studeerde economie in Boedapest, Szeged en Parijs, was vele jaren lang werkzaam op het ministerie van Arbeid om daarna over te stappen naar het ministerie van Familiezaken, waar ze sinds 2020 minister is. Ze spreekt behalve Hongaars vloeiend Duits, Engels, Frans en Spaans. Ze is getrouwd en heeft drie kinderen.

Bron:
unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op “Vrouwvijandige” Orbán wil minister Novák als staatshoofd

  1. saddy zegt:

    Ik ken haar niet behoudens enkele ferme, want eerlijke, uitspraken.

    Economie is makkelijk, ze heeft geen bedrijfsleven-ervaring, alleen maar vergader-cultuur. Ik zie niets wat er positief uitspringt. In parijs gestudeerd kan ook betekenen dat ze daar gerekruteerd is door klaus en zijn verlokkingen en dat ze daarom enkel en alleen in de politiek heeft doorgebracht.

    Orban deed de meesterzet waarmee hij soros en al zijn ngo’s de deur uitschopte. Eens kijken wat zij er van bakt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s