WEF-kersttoespraak Willem-Alexander

Is Kerstmis definitief afgeschaft in Nederland? Vergeleken met andere staatshoofden en koningshuizen was de kersttoespraak van Willem-Alexander anders. Zijn  kersttoespraak klinkt als WEF-toespraak en heeft niets met Kerstmis te maken. En het is tijd dat Willem-Alexander begint met een kerstboom neer te zetten, net zoals andere Europese koningshuizen.

Door:
“Balkanske priče”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

39 reacties op WEF-kersttoespraak Willem-Alexander

 1. Frits ter Weele zegt:

  Die poppenkast is niet meer van deze tijd , en alles wat ie zegt hebben ze voor hem op papier gezet

  Geliked door 2 people

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  “En het is tijd dat Willem-Alexander begint met een kerstboom neer te zetten…”

  Het is nóg urgenter dat Willem-Alexander, Willem de Overbodige, begint met af te treden. Hij houdt zelfs de schijn niet meer op dat hij begrijpt wat er onder het volk leeft.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 3 people

 3. delamontagne zegt:

  Kerstboom, KERSTb…. ? ?, de man is zich al aan ’t voorbereiden op de toekomstige situatie;
  De moslimoverheersing en hij weet best dat je dan als z.g.n goet Cghristen je je dan toch ook als Köning zijnde, je dhimmitude moet laten blijken.
  Een zin uit de toespraak: “Ook al zijn onze standpunten anders, we moeten blijven samen leven”.

  Like

 4. Giny zegt:

  Daar ben ik het helemaal mee eens. Deze man is geen koning van Nederland meer.
  Diep respect voor Koningin Elizabeth!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Hovawart zegt:

  Ongehoorzaamheid is vooral het dienen van andere goden. Het zet het bestaan van het volk van de Pays-Bah op het spel, zowel in religieus als in politiek opzicht, het zal uitmonden in slavernij…..

  Like

 6. karton zegt:

  Was het écht Willy die dat praatje hield ? Ik dacht dat het de één of andere hofnar was.

  Geliked door 3 people

 7. R Thomasson zegt:

  Waarschijnlijk is Willem Alexander – met alle respect – niet intelligent genoeg te begrijpen dat hij wordt door de WEF-monsters bespeeld. Hij beschikt ook niet over een sterk karakter en eigenwaarde om deze duistere entiteiten (zij zijn geen menselijke wezens) te zeggen; Ik ben, met gratie God, de koning van Nederland. Als zodanig, zijn de burgers van Nederland mijn verantwoordelijkheid. Ik dien hen, en niet U. Nederland is een christelijk land, en kerst hoort bij Nederland. Dus, een verlichte kerstboom hoort bij een Kersttoespraak van de koning. Het is tijd dat de burgers van Nederland hem dat wijsmaken.

  Geliked door 5 people

 8. hannah zegt:

  mocht WA weer een stem krijgen bij de formatie, zoals bruinwerker MR zo graag zou willen, dan wordt dat een VVD stem, oftewel een WEF-stem

  Geliked door 3 people

 9. ronjaspers zegt:

  Die w.a. is een bilderberger,net als beabitch en maxima en de overleden nazi/sser nepprins bernhard.

  Geliked door 3 people

 10. Joepiedepoepie zegt:

  Hij is helemaal van god los?
  Heidense gedachten?
  Dominee roepen en e4op afsturen voor de bijbelse les!

  Like

 11. Niek zegt:

  Ik had prins pils altijd best hoog staan maar sinds hij bij Klaussie op bezoek ging en niets zei tijdens de troonrede is het voor mij een landverrader.

  Geliked door 1 persoon

 12. Bob zegt:

  Als je juli je kerst toespraak houdt
  kan je alleen in de kroon domeinen
  je boom halen.

  Like

 13. paulzwueste zegt:

  Progressief zonder kerstboom met z’n handen op z’n geslachtsdeel.

  Like

 14. pepo Copyright zegt:

  De hypocriet 😱
  Hij is de hoofd oorzaak van dit alles.
  Ze weten exact wat ze aan het doen zijn.
  Als je ze vertelt dat de Neurenberg codes alsnog rechtsgeldig zijn beginnen ze zich ongemakkelijk te gedragen.

  Zie de volgende korte video.
  Hier komen ze er eerlijk voor uit dat ze weten wat ze aan het doen zijn met de spuit.

  De grootste genocide die ooit op deze aardbol heeft plaatsgevonden 😢

  https://t.me/onrechttvofficial/3161?comment=37704

  Geliked door 2 people

 15. Boike zegt:

  Vroeger, toen de NOS nog NTS heette, zaten de vertrouwen uitstralende nieuwslezers achter een tafel, om hun verhaal te doen. Af en toe een filmpje ter ondersteuning, of het verhaal van een journalist op locatie. Tegenwoordig staat ene volkse vrouw heel ongemakkelijk het nieuws te presenteren en loopt niet al te charmant van rechts naar links over het scherm, om een domme vraag te stellen aan een collega, die pretendeert ter plekke te zijn. Eigenlijk ziet het er niet meer uit. Het heeft geen klasse meer en wekt zekerlijk geen vertrouwen meer.

  Bij zijn kersttoespraak stond zijne majesteit koning Willem-Alexander op identieke wijze nogal ongemakkelijk zijn woordje te doen. Ook hij had er veel moeite mee, om zichzelf een houding te geven. Hij zat zijn handen verlegen en zocht met zijn linker been steun aan de tafel (zie foto). Het was bepaaldelijk niet zo koninklijk.

  Het was zogenaamd een kersttoespraak. Maar als zodanig kwam het beslist niet uit de verf. Het decor werd gedomineerd door gebrek aan sfeer. Waar was de kerstboom ??? Wel een gigantisch bloemstuk op tafel, maar het was geen kerststuk met een brandende kaars. Geen koningin, geen troonopvolgster, geen prinsesjes die toehoorden, wat de papa koning te vertellen had. De meisjes schitterden door afwezigheid.

  Het onderstreept de gevoelloosheid en het gebrek aan emoties in de toespraak van de koning. Ja, hij vermelde wel enkele problemen, maar faalde erin, de betrokkenen een hart onder de riem te steken. Hij droeg geen oplossingen aan en reikte geen helpende hand. In plaats van de demissionaire regering te wijzen op de verantwoordelijkheid jegens zijn volk, gaf hij eigenlijk impliciet aan, dat het klootjesvolk nergens op hoeft te reken; dus ook niet op hun koning.

  In een constitutionele monarchie, zoals de onze, kan het koningschap alleen floreren, als er een wederzijdse band is tussen koning en volk. De jaarlijkse kersttoespraak is een van de weinige mogelijkheden, die de koning heeft, om die band met zijn volk te verstevigen. Het zou een geweldig charmeoffensief kunnen zijn, zekerlijk in moeilijke tijden, zoals de huidige. Maar als de koning faalt, om gevoelens en emoties, die bij het volk leven, op te pakken en er iets mee te doen, wordt de kersttoespraak wel een kil en afstandelijk iets. En dat werkt averechts.

  Koning, om de gratie van je volk te winnen, moet je niet op je volk neerkijken, maar naar je volk opkijken. Pak de gevoelens en emoties van je volk op en doe er wat mee. Kietel je volk onder de kin en strijk het niet tegen de haren in. Ja, de ministeriële verantwoordelijkheid beperkt je mogelijkheden. Maar als jij in je kersttoespraak anticipeert op de gevoelens en emoties, die bij je volk leven en het belang daarvan onderstreept, dan kan je regering daar niet om heen. Met een diplomatiek zegje kun je invloed uitoefenen. Bedenk, dat de hogere belangen van de koning vanuit zijn volk komen en nergens anders vandaan. Een regering regeert maar korte tijd. Het koningschap is van veel langere duur.

  Kerstmis is van oudsher een feest. Laat het feest een echt feest zijn. Hou de traditie in ere. Het behoort bij onze cultuur. Het is een van de rijkdommen van onze cultuur. Gooi het niet weg. Wat je weggooit ben je kwijt. En je blijft zitten met de armoe van ledigheid.

  Geliked door 1 persoon

 16. Jan zegt:

  Die volgevreten vetzak gaf de mens schuld dat het klimaat door toedoen van de mens veranderd, blijkbaar is er dus maar 1 klimaat.

  Wat is die zak gestoord, net als dat wijf van hem
  Zie foto
  https://m.facebook.com/HetKoninklijkHuis/photos/koningin-m%C3%A1xima-bezoekt-met-premier-rutte-en-minister-kaag-de-oprichter-en-voorz/1225904160891936/

  Geliked door 2 people

 17. Harry zegt:

  Het is onmogelijk dat die slome deze “ speech “ zelf geschreven heeft .
  Net zo min als de troonrede die ie stotterend en hakkelend heeft uitgebraakt .
  Daar zit een hele kudde ambtenaren en ettelijke van de 800 woordvoeders van de overheid achter , schat ik .
  Wimpie is een mislukking voor deze baan .
  Oma Juliana had het al in de gaten , maar arrogante Trix heeft haar plannetje zoals altijd doorgedrukt .
  En nu zitten wij er mee opgescheept ……….
  Met die doedel .

  Geliked door 1 persoon

 18. de barbaar zegt:

  Heb nog niet eens gekeken/geluisterd naar die trekpop,zonde van de tijd, de leugens regeren…hij dus niet,hij likt alleen de reten van de illuminatie.

  Geliked door 2 people

 19. Julia zegt:

  Hoezo vertrouwen in het Koningshuis. Actief betrokken bij de Bilderberg clan en mevrouw Maxima geniet graat van een bezoekje bij Klaus Schwab. Schande om een Kersttoespraak al enkele jaren zonder een kerstboom op de achtergrond. Typisch Nederland het beste jongetje van de klas maar dan wel op de verkeerde manier zoals gewoonlijk. Koningshuizen in Spanje, België en Engeland is een voorbeeld zoals het behoort en staan achter de tradities. Wat de achterliggende gedachte is is niet zo moeilijk Willem wil laten zien kijk wij gaan voor de multi culti samenleving waar uiteraard geen kerstboom in past. Wat mij betreft hoop ik dat die WEF kersttoespraak de laatste is geweest. Wie zit hier nu op te wachten en wie wil er überhaupt nog met vlaggetjes zwaaien tijdens zijn verjaardagfeestje. Nederland helaas een vergane glorie en geen enkele eigen identiteit meer, gestraft met een corrupt kabinet, een corrupte rechtstaat en een koningshuis dat laat blijken niets voor eigen land te voelen. Als de ellende uitbreekt zijn het de eerste die de vlucht nemen hebben we ook gezien met de watersnood in Limburg even een snel bezoekje per heli een uitgestreken gezicht en hem vervolgens smeren voor een vakantie.

  Geliked door 5 people

 20. Julia zegt:

  Even ter info Willem bloemen uit Holland zijn voor de Paus met Pasen en een Koning zet tijdens de Kerst een Kerstboom. Welke idioot van de regering hem die overdreven vaas bloemen tijdens de Kerst als decor neer te zetten is nog de vraag. Ik vraag mij af of het zijde bloemen zijn of echte want zo een vaasje gevuld met bloemen kost toch heel wat meer dan een Kerstboom.

  Like

  • karton zegt:

   @ Julia op 26-12-2021 om 17.40 u. Geen kerstboom , wel “vloek-de-vloek” !!! Is die koninklijke zak nu helemaal besodemieterd ! Deze zg “koning” staat niet voor z’n volk, het volk dat zijn vorstelijk salaris bijeen sprokkelt ! Deze vent staat voor islamisme, dus……. weg met die kerstboom en vooral vól in beeld aan je koninklijke zak krabbelen, zodat een ieder kan zien dat je schijt hebt aan alles en iedereen !

   Like

 21. Aranka Kamp zegt:

  Wat een trieste afgang van ons zo hoog gewaardeerde joods christelijke cultuur.

  Like

 22. Julia zegt:

  Sorry maar helaas heb ik heel veel moeite zijn vrouw als koningin te beschouwen. https://vroegert.nl/welke-nieuwtjes-over-koningin-maxima-wist-je-niet-of-was-je-al-vergeten-bijzondere-fotos/ Haar komaf ben ik niet van gecharmeerd. Ik zie niet in dat ik haar als Hare Koninklijke Hoogheid aan zou spreken.. Zij bezoekt wel o.a. Klaus Schwab maar hoe zit het met de dwaze moeders in Argentinië. Nooit vernomen dat de vrouw van Willem een bezoek heeft gebracht aan deze vrouwen. Met een staatsgreep kwamen in Argentinië in 1976 militairen aan de macht en er volgde een periode van staatsterrorisme die de Vuile Oorlog wordt genoemd. De junta zette onwettige arrestatie, marteling, moord en verdwijning in om hun tegenstanders de mond te snoeren. Moeders gingen over tot een stil protest. Met een witte hoofddoek om liepen en lopen zij nog wekelijks hun rondes in de hoofdstad om aandacht te vragen voor hun vermisten. Vanwege zijn omstreden verleden was Zorreguieta niet welkom bij officiële staatsaangelegenheden.

  https://www.youtube.com/watch?v=d-5V5TPjZI8 Deze song is geïnspireerd op de “Dwaze Moeders” in Argentinië. Deze song is geïnspireerd op de “Dwaze Moeders” in Argentinië. Deze moeders protesteren al jaren lang elke donderdagmiddag op een plein in Buenos Aires. Zij doen dit al sinds april 1977. Deze protesten waren eerst gericht om opheldering te krijgen over hun vermiste kinderen en mannen. Uiteraard kan ik Maxima niet afrekenen op de wandaden van haar vader maar voor mij is het over en uit en hecht helaas geen waarde meer aan het Koningshuis. Ik betreur dat al onze vrijheden zijn verkocht en mensen die niet zijn gevaccineerd zonder meer worden uitgesloten van de samenleving maar die wel alle belastingen mogen betalen. Het is in en in triest hoe onze democratie is vermoord en grondrechten alsmede de Neurenberg code zijn geschonden.
  Kortom een Kerstverhaal kun je inpakken hoe je het wilt maar de realiteit ligt even anders.

  Geliked door 3 people

  • boorzalf zegt:

   De NEDERLANDER bestaat niet heeft maxima een keer gezegd. Tja, zou ze dat in Argentinië ook zeggen de Argentijn bestaat niet, ik denk het niet. Voor mij is dat geen koningin, maar een fokdier voor de elite.

   Geliked door 5 people

   • delamontagne zegt:

    Ik had dat eigenlijk nooit zo bedacht over die uitspraak van haar.
    Nou dat moet je echt niet zeggen in zo’n Z-Amerikaans land.
    Eigenlijk in de meeste landen niet zover ik me herinner, erg trots op hun eigen land/nationalistisch.
    Wat dat betreft [ denk ik ! ] staat een NL’er erbij te lachen als een buitenlander zijn land Beledigt.
    Is dat “typisch” Nederlands……….?

    Geliked door 1 persoon

   • Boike zegt:

    @ boorzalf 26 december 2021 om 23:35

    In Argentinië stikt het van de gevluchte NAZI’s. Veel Moffen hebben daar een veilig heenkomen gevonden. Op veel plaatsen kun je daar gewoon Duits spreken. Er wordt zelfs beweerd, dat Hitler geen zelfmoord zou hebben gepleegd, maar naar Argentinië zou zijn uitgeweken en daar in 1967 zou zijn overleden. Wat had de deugniet prins ginderwijd zo vaak te zoeken ???

    Geliked door 2 people

   • pepo Copyright zegt:

    Omdat Nederland officeel geen land is.
    Het is vanaf de oorlog WWII nóg steeds één provincie van Duitsland.

    Geliked door 1 persoon

 23. hannah zegt:

  al lang vantevoren opgenomen, zitten ondertussen ergens in de zon ….

  Geliked door 1 persoon

 24. BigLJohn zegt:

  Dat slap gelul van die vent, hij met zijn zoetgevoosde praatjes. Bah, bah, en nog eens bah. Ik krijg wel eens een nachtmerrie van hem als ik zwaar getafeld heb.

  Geliked door 1 persoon

 25. boorzalf zegt:

  En dan te bedenken dat deze lul de behanger hoofd is van de Nederlandse strijdkrachten. Tis toch Gv@#$ niet te geloven.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ boorzalf op 26-12-2021 om 23.41 u.
   “Hoofd v.d. Nederlandse Strijdkrachten” ? Heeft Nederland dan nog “strijdkrachten”?
   Ik heb deze Jan Hen ook al eens zien paraderen in een matrozenpakje helemaal “behangen” met vergulde kroonkurken. M’n echtgenote vroeg mij nog (daarom kan ik mij dit voorval herinneren) : “wat heeft die matroos toch allemaal gedaan om zoveel onderscheidingen op z’n vestje te dragen ?” Ik zei haar dat die “matroos” de koning was, en “Hoofd der Nederlandse Marine” en dat hij in die hoedanigheid diverse zeeslagen had gewonnen, zoals daar waren : de Slag in de Lauwerszee en de Slag in de Waddenzee maar dan bij eb !
   Ik weet zeker dat deze “water-manager” bij het horen van één schot uit een scheepskanon er als een haas vandoor zal gaan zoals zijn “grote voorbeelden”, Wilhelmina en Juliana. Ná z’n dood zal blijken dat hij, evenals z’n illustere opa Bernhard, kwistig met z’n bevolkingsknuppel buiten de paleispoorten zwaaide , mede veroorzaakt omdat hij niet meer “terecht kon” bij z’n echtgenote omdat die het weer veel te druk had met het wuiven/zwaaien/wapperen naar de “onderdanen” en het -tig keer dagelijks omkleden in wéér een andere “onbetaalbare” robe !
   Deze nazaten van struikrovers en moordenaars horen in een geschiedenisboekje en NIET in óns leven.

   Geliked door 5 people

 26. Boike zegt:

  Geen kerstboom, geen kerststalletje geen kerststukje geen kaarsen.
  Wel 2 wereldbollen op tafel en een gigantische vaas met bloemen.Betekende dit: “hulde aan de Nieuwe WereldOrde” ???

  Geliked door 2 people

 27. Wappieman zegt:

  Het is tijd dat W.A. von BilderWEF aftreedt en er een
  ECHTE democratie komt in dit land .
  Ben reuze benieuwd hoe het dan gaat met EU , BLM ,
  Multicultie , vaccinatiedwang , enz .

  Like

 28. Hovawart zegt:

  Vele jaren geleden heeft Brave Hendrik een klasje Theologie gevolgd, enkel de rol van Judas is hem bijgebleven………En de haan kraaide driemaal …

  Geliked door 2 people

 29. Marianne zegt:

  Hij heeft altijd makkelijk praten….
  Dus ook weer een nietszeggend praatje. Wat moet je als gewone burger daarmee? Het is voor hem ook een moetje ter compensatie voor de bergen geld wat de gemeen schap opbrengt, dat snap ik!
  Hou er dan mee op want hier heeft niemand iets aan …. !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s