VS: Ondernemingen en ziekenhuizen trekken vaccinatieplicht voor medewerkers in

(Vertaling: E.J. Bron)

Steeds meer Amerikaanse ondernemingen en ziekenhuizen distantiëren zich van de vaccinatieplicht voor hun medewerkers. Reden daarvoor zijn personeelsgebrek en juridische aanvechtingen van de nieuwe verordening.

Afgelopen week hief Amtrak de vaccinatieplicht voor zijn medewerkers op. Ongeveer 500 van de 17.000 Amtrak-medewerkers blijven ongevaccineerd. De CEO van Amtrak, William Flynn, verklaarde in een mededeling aan de medewerkers dat de plotselinge uitval van veel medewerkers tot bedrijfsstoringen geleid zou hebben. Volgens het voorschrift van de onderneming zouden de medewerkers zich tot 4 januari volledig moeten hebben laten vaccineren of onbetaald verlof hebben moeten opnemen.

In het begin van deze maand hief AdventHealth in Florida met ongeveer 83.000 werknemers de vaccinatieplicht al op. Het ziekenhuis- en verplegingsnetwerk beriep zich op onlangs uitgevaardigde gerechtsbesluiten, die het landelijke vaccinatievoorschrift buiten werking stellen.

Tenet Healthcare, HCA Healthcare en de Cleveland Clinic kondigden onlangs eveneens aan de vaccinatieplicht wegens een tekort aan werknemers in te trekken. De drie dienstverleners in de gezondheidszorg exploiteren samen met AdventHealth 300 ziekenhuizen met meer dan 500.000 medewerkers.

In het begin van deze week stemde het schoolbestuur van de Los Angeles School ervoor om de vaccinatieplicht voor scholieren van januari 2022 te verschuiven naar de herfst van 2022.

Volgens berichten zouden tienduizenden scholieren het voorschrift niet naleven, wat betekent dat ze niet aan het onderwijs zouden kunnen deelnemen.

Huntington Ingalls Industries, de grootste bouwer van marineschepen van de VS, kondigde aan dat zij het door de regering-Biden uitgevaardigde mandaat niet zal uitvoeren. De onderneming heeft ongeveer 44.000 medewerkers in dienst. Een federale rechtbank blokkeerde later hetzelfde mandaat.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op VS: Ondernemingen en ziekenhuizen trekken vaccinatieplicht voor medewerkers in

 1. Eric zegt:

  Amerika, hoop ik, toont andermaal de weg. De weg naar vrijheid. Terwijl men in Europa volop, bezig is de vaccinatieplicht in te voeren, wordt ze in de VS langzaam weer afgeschaft.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wim zegt:

  Wat een beetje eensgezindheid en solidariteit vermag. Zagen we trouwens al bij het (door de media genegeerde) signaal tegen QR-dwang door Dockers United door drie uur lang het verkeer naar de Maasvlakte plat te leggen. In feite hadden de vakbonden al lang voor hun leden moeten opkomen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Rensk. zegt:

  Jammer dat veel mensen niet begrijpen dat ze met zn allen de macht hebben Die verrotte karakters zoals in Den Haag weg te bonjouren. Ze hebben meer macht dan de Overheid. Alleen ze weten/snappen niet het.

  Geliked door 2 people

 4. Pingback: 28 DECEMBER 2021 – HET BEGIN VAN DE KENTERING – Corona Nuchterheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s