Kijk eens aan! Politievakbond: Sachsen zou regels voor bijeenkomsten moeten versoepelen

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

De politievakbond Sachsen (GdP) is met de eis aan de politiek in Sachsen gekomen om de situatie betreffende bijeenkomsten vanaf midden januari te openen. Zoals de chef van de afdeling Sachsen van de GdP, Hagen Husgen, dinsdag tegen MDR SACHSEN zei, moet de regering met het aflopen van de actuele corona-noodverordening van Sachsen ook de opheffing van beperkingen van het recht op vergadering onderzoeken.

“Gezien de zich wekelijks herhalende en uitbreidende protestbijeenkomsten en de daaruit voortkomende politie-inzet raken we het gevoel niet kwijt dat de politie als vervanging van het politieke meningsverschil misbruikt wordt.”

Maatschappelijke problemen zouden in principe niet met politiemiddelen zijn op te lossen, zei Husgen verder. Al wekenlang moeten de politieagenten wekelijks honderden protesten en bijeenkomsten beveiligen of ontbinden.

Politikstube”: Dat kan minister-president Kretschmer (CDU) aan de kont roesten. Onlangs zei hij dat 98% achter de corona-maatregelen zou staan. Dat zou betekenen dat er maar 2% onwilligen en critici zijn, maar die 2% schijnen al voor veel werk bij de politie te zorgen. Wellicht zou de “kleine minderheid” haar “wandelingen” dagelijks moeten houden en naar nog meer steden/plaatsen moeten uitbreiden? Misschien worden die 2% dan toch nog 5%, of heeft Kretschmer alleen maar gedroomd van die bijna 100%?

Bron:
politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kijk eens aan! Politievakbond: Sachsen zou regels voor bijeenkomsten moeten versoepelen

  1. Pingback: 28 DECEMBER 2021 – HET BEGIN VAN DE KENTERING – Corona Nuchterheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s