Het experiment van Milgram en de derde (niet Corona) golf

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Veel zogenaamde ‘politici’, NPO/RTL-talkshow-presentatoren en daarmee veel mensen om u heen reageren geagiteerd en beledigd als zij met hun gedrag geconfronteerd worden. En alle maatregelen zijn maar tijdelijk… Echter…

Het Nazisme van voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog (en de gevolgen daarvan!) was in die zin eveneens ‘maar tijdelijk’, maar heeft tóch minimaal twaalf jaar geduurd… En zo ook het kwartje van Kok, dat tijdelijk was, maar dit jaar al 30 jaar gangbaar is… De term tijdelijk is nooit tijdelijk als er geen datum-limieten qua studie en herziening (leerproces) aan gekoppeld worden.

In 1963 publiceerde Milgram een artikel getiteld “Behavioral study of obedience” (Gedragstudie van gehoorzaamheid). Het experiment liet zien hoe studenten ten aanzien van medestudenten aan te zetten zijn tot het toebrengen van elektrische schokken van 450 Volt als zij ‘niet willen gehoorzamen’.

De Derde Golf (“The Third Wave”) is een zelfde soort experiment waarbij een ‘beweging’ van scholieren op de Cubberley High School (VS) werd opgericht door geschiedenisleraar Ron Jones. Hij heeft de beweging in 1967 opgezet om aan zijn leerlingen de opkomst van het Nazi-regime in Duitsland uit te leggen. De Derde Golf draait om de KRACHT van een gedisciplineerde (gemanipuleerde !) GROEP, en niet om het individu. Met slogans zoals “Kracht door discipline” werd de scholierenbeweging binnen 3 dagen een groot succes, waarbij alle facetten die momenteel gebruikt worden in de ‘Corona-crisis’ uitermate herkenbaar zijn. Leugens, manipulatie, het tegen elkaar opzetten van groepen, onderdrukking en steeds zwaardere straffen ten opzichte van hen die ‘niet willen gehoorzamen’. Kadaverdiscipline derhalve!

Mensen daarmee confronteren werd in de jaren zestig als uitermate schokkend ervaren vanwege het feit dat zij er ZÓ gemakkelijk in mee waren gegaan. Echter: zogenaamde ‘deug’-mensen en ‘deug’-politici’ heden ten dage met EXACT HETZELFDE GEDRAG (!) confronteren maakt hen NÚ verontwaardigd, furieus, nóg agressiever, uitermate rancuneus en zelfs onderlinge-haat-bevorderend zoals u dat in de ‘god-gelovige’ ‘ministers’ Hugo de Jonge, Paternotte en al die andere zogenaamde ‘volksvertegenwoordigers’ kunt herkennen. Geen gêne, geen zelfreflectie, geen herkenning… Uitsluitend woede en agressie… Wat veelzeggend is voor de huidige tijd.

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Het experiment van Milgram en de derde (niet Corona) golf

 1. BosscheBol zegt:

  Helemaal mee eens. Prachtig verwoord.
  Kijk ook maar naar Mona Keijzer. Meelopers worden beloond met een mooi regentenbaantje, mensen die niet altijd in de pas lopen worden bestraft: hun carrièr is verwoest. Iedereen kan dat zien dus bijna iedereen gaat braaf meelopen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  Het klakkeloos blijven herhalen van onwaarheden en politieke wensen, als een mantra van de Linksche Looney Brigade,…..hersenspoelingen, armoede en vaccinaties, mooier kunnen ze de toekomst niet maken.

  Geliked door 2 people

 3. Ravian zegt:

  Een flink deel van de westerse bevolking heeft zich wijs laten maken dat enkel Duitsers, van wegen de een of ander niet nader aangeduide psychologische afwijking, gevoelig waren, en zijn, voor de socialistische propaganda trukendoos van Hitler en Goebbels.
  Al doende is die trukendoos voor verder gebruik veiliggesteld, en de gevolgen daarvan zijn inmiddels wereldwijd zichtbaar; de kudde laat zich overal opnieuw schuimbekkend voor de socialistische kar spannen…

  Geliked door 3 people

 4. bobzelf zegt:

  OCHHHHH M HET WAS MAAR VOOR EEN WEEKJE …..

  OOM JUDAS ISKARIOT,….. KAARTVRIEND VAN IKBENOOKKOKGEWEEST

  Geliked door 1 persoon

  • Klaas zegt:

   Like

   • bobzelf zegt:

    Klaas zegt:
    30 december 2021 om 18:30

    OCH LANDVERRADERS ZOALS NAVALNY EN JIJ …
    DAT WORDT 12 JAAR SNEEUWBALLEN MAKEN
    EN
    EEN BUISJE NOVACHOC LEEGLIKKEN …
    ZEH MAAR EEN ADVOCAATJE MET VEEL SLAGROOM

    LEKKER HOOR

    VOLGENS JE VADER KLAAS, ZOU JE EIGENLIJK “” GESCHEURD RUBBER “”
    MOETEN HETEN ??

    MAMA DOORSLIKKEN

    Like

   • bobzelf zegt:

    Klaas zegt:
    30 december 2021 om 18:30

    JA , UND ????????????????????????

    DAVAI ,, DAVAI .. OP NAAR SIBERIE

    HOE IS HET MET JE RUSSISCHE VERRADER VRIEND NAValny

    mag ik van u 2 buisjes novachoc met slagroom whahaha
    en 2 schone onderbroeken

    whahahahaha

    oom iglo

    Like

   • Klaas zegt:

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s