“Ouderen moeten kleiner gaan wonen” . . .

Ouderen moeten kleiner gaan wonen, vinden Nederlandse gemeenten. Ze zijn schuldig aan de woningnood, omdat ze niet goed ‘doorstromen’. Wat een brutaliteit! Bedoelen ze soms dit tiny house??

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “Don Salieri“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

27 reacties op “Ouderen moeten kleiner gaan wonen” . . .

 1. Jan zegt:

  Zeg dat maar tegen Marcel van Dam
  Oud PvdA topman Marcel van Dam verruilt riant landhuis voor eeuwenoud kasteel. Zie foto’s
  https://www.bekendeburen.nl/oud-pvda-topman-marcel-van-dam-verruilt-riant-landhuis-voor-eeuwenoud-kasteel

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  Als het aan Hugo Mengele ligt is bovenstaande foto de oplossing

  Waar dat linksvolk het gore lef vandaaan haalt om dit voor te stellen.

  Geliked door 1 persoon

 3. apollonia652014 zegt:

  Als ze nu eens beginnen om minder van dat eco tuig binnen te halen is het zo opgelost. Dat onze (klein)kinderen geen woning kunnen krijgen, ligt niet aan het feit dat er vele ouderen nog lekker opzich zelf wonen. Laat ze gewoon.

  Geliked door 2 people

 4. Ruben zegt:

  Krijgen de ouderen de schuld vd woningnood? Bizar.
  Te weinig bouwen( oa ook die stikstof onzin), echtscheidingen, massale instroom van emigranten lijken mij eerder een oorzaak.

  Geliked door 2 people

 5. Anatole Sala zegt:

  Klaus Schwab’s onteigening van huis en goed staat nog even op het programma.
  Eerst vrijmaken van huurhuizen van bejaarden om plaats te maken voor import gezinnen.
  De spuit ligt al klaar. Kiezen tyny house of tien hoog studentenflat.
  Eigen huis onbetaalbaar voor jongeren is al realiteit.

  Geliked door 1 persoon

 6. ronjaspers zegt:

  Inderdaad verschrikkelijk en te walgelijk voor woorden.De ouderen hebben nederland mee opgebouwd na de oorlog,altijd netjes belasting betaald.En nu worden ze gedemoniseerd door het landverraders tuig in den haag (uitzonderingen daargelaten) Er is een woningtekort door de invasie van de soldaten van allah.

  Geliked door 7 people

 7. jungleelephant zegt:

  Ach,met 0,00 euro er bij en D666 die aan de hendel gaat trekken zal het niet lang duren voor dat het probleem is opgelost!

  Geliked door 2 people

 8. Boike zegt:

  Nederlandse Gemeentes, inbinden !!!

  Wij ouderen hebben met bloed zweet en tranen een maatschappij opgebouwd, die de jongeren zomaar, gratis en voor niets in de schoot geworpen krijgen. En nu willen ze ook nog onze woningen. Nee, dat gaat te ver. Wij gaan wij onze woningen niet opgeven. Nee, nooit never niet !!!

  Die jongeren hebben nog weinig of niets gepresteerd. De jongeren gingen feesten en beesten in Marbella. Daar hadden wij vroeger eens mee moeten aankomen. Wij ouderen (mannen) moesten 18 maanden dienstplicht vervullen. Van het soldij konden wij amper het treinkaartje naar huis betalen. De jongeren hebben dat niet gekend. Wij ouderen moesten voor onze ouders en grootouders zorgen. Wij ouderen moesten vroeger thuis ons loonzakje afgeven. Kom daar nu eens om bij de jongeren. Wij ouderen hebben de tijd van de woningnood nog meegemaakt. Wij moesten jarenlang wachten op een woning en moesten ondertussen maar ergens gaan inwonen. Wij mochten blij zijn dat we ergens een zolderkamertje konden vinden. Zijn de jongeren daar te goed, of te verwend voor ???

  De jongeren hebben helemaal niets van ons te eisen. Zij moeten maar eens wat respect voor ons ouderen gaan opbrengen. Wij ouderen moeten niet voor hen zorgen. Nee, het is nu aan de jongeren, om voor ons ouderen te gaan zorgen. Wij willen graag een leuke oude dag. En dat is een eis. Daar hebben wij toch zekerlijk wel recht op.

  Nu willen de jongeren, gesteund door de D66 burgemeesters, ons uit onze woningen halen om zelf riant te kunnen wonen. Nee, die vlieger gaat niet op. Wij gaan dus zekerlijk niet kleiner wonen.

  De jongeren willen met HHH (hele hoge hypotheek) een VTD (veel te duur) huis en met de ledigheid van ZWG (zwart wit grijs) inrichten. En als ze werkeloos worden, mogen wij zeker ook nog hun hypotheek gaan aflossen. En ze willen dat wij dat faciliteren. Nee, nee, nee, dat gaan wij ouderen dus niet doen. Die luxe mogen ze zelf opbouwen. Wij eisen nu respect. Zij hoeven ons niet van onze woningen te beroven. Zij hebben verplichtingen jegens ons.

  Nee, nee, nee, geen omgekeerde wereld !!! Nederlandse Gemeenten, jullie kunnen de pot op. Wij ouderen blijven wonen, waar we wonen. Ons huis is ons kasteel. Daar blijft iedereen met zijn fikken van af !!! Begrepen !!!

  Geliked door 7 people

  • ronjaspers zegt:

   Boike.Trap er niet in,het is een eewenoude tactiek wat de zogenaamde elite gebruikt “verdeel en heers” Ze zetten al heel lang mensen tegen elkaar op,gekleurd tegen blank en vice versa,niet rokers tegen rokers en vice versa,gevaccineerden tegen niet gevaccineerden etc.etc.

   Geliked door 3 people

   • karton zegt:

    Wát een onbeschaamdheid !! Benoemd Quasimodo een minister om Armoede te bestrijden !! En dát terwijl diezelfde idioot , Quasimodo dus, om de haverklap blèrt dat NL een rijk, gaaf én cool landje is. Daaruit moge weer eens duidelijk blijken dat we al járen besodemieterd zijn door dat Haagse zootje !

    Geliked door 3 people

   • ronjaspers zegt:

    karton.Als je alles omdraait wat die corrupte politici zeggen dan kom je dichter bij de waarheid.

    Geliked door 4 people

   • karton zegt:

    @ ronjaspers op 30-22-2021 om 21.28 u. Helemaal met u eens, zoals gebruikelijk. De “overheid” probeert op hun manier om de ouderen een schuldcomplex aan te praten inzake de woningnood in dit “rijke én gave” landje ! Als “oudere” raken mij hun argumenten totaal niet, ik lach ze vierkant uit, récht in hun onbetrouwbare smoelen. De woningnood willen ze helemaal niet oplossen want de vriendjes van dat Haagse zootje worden er steenrijk van, bovendien ligt de schuld hoofdzakelijk bij de “vluchtelingen” die hóógnodig ónze huizen moeten bezetten. Ik heb m’n leven lang voldoende belasting betaald om héél kwaad te zijn op een lamlendige “overheid” die échte NL-ouderen in de kou laat staan maar ook nog de lef heeft om de ouderen hiervan zélf de schuld te geven ! (ik wens u trouwens een vredige jaarwisseling !)

    Geliked door 4 people

   • Boike zegt:

    @ ronjaspers 30 december 2021 om 19:26

    Natuurlijk is het “verdeel en heers”; jongeren tegenover ouderen, armoe tegenover welvaart, werkenden tegenover inproductieven, voor en tegen Zwartte Piet, geïnjecteerden tegenover niet-geïnjecteerden, blanken tegenover negers. autochtonen tegenover migranten, onze cultuur tegenover islam en ga zo maar door. Maar dat wil niet zeggen, dat wij dat over onze kant moeten laten gaan. Integendeel, wij moeten opkomen voor onze rechten en zelf het heft in handen nemen. Het is te voorzien, dat het een hele harde strijd zal worden.

    Maar naast “verdeel en heers” wordt ook het motto “opgeruimd staat netjes” gehanteerd. De bedoeling is, dat “niet-productieven” heel “netjes” uit de maatschappij worden weggesluisd naar sterfhuizen.

    En die minister om armoe te bestrijden hebben we niet nodig. We hebben immers al een Ministerie van Sociale Zaken. Een minister om armoe te bestrijden is in feite niets anders, dan een ministerie dat de “niet-productieven” om zeep moet helpen. Armoe bestrijden met doodskisten. Het gaat hier dus om gepensioneerden, invaliden, werkelozen, daklozen bijstandtrekkers en zo. De toeslagenaffaire was een aanzet, net als het gebrek aan betaalbare huurwoningen. De geschiedenisboekjes leren ons, dat de satanische elites dat wereldwijd al veel vaker hebben geprobeerd.

    Geliked door 3 people

  • Marijke zegt:

   Groot gelijk. Maar ik denk dat ze de woningen harder nodig hebben voor nieuwkomers dan voor eigen jongeren. Het is schandalig!

   Geliked door 4 people

 9. Julia zegt:

  Het is een schande om nu even de schuld te schuiven in de schoenen van de ouderen. https://www.ad.nl/wonen/ouderen-woest-dat-zij-de-schuld-krijgen-van-woningnood~a1ed15b4/ 55% van gemeenten durven dit halsstarrig te stellen terwijl zij donders goed weten waar het knelpunt zit namelijk eigen wanbeleid en wanbeleid van de overheid. Vreemd dat gemeenten het blijkbaar niet door hebben dat juist de nieuwkomers die zij met voorrang behandelen bij toewijzingen het grote probleem zijn alsmede de afbraak van sociale huurwoningen om plaats te maken voor bouw van dure koop appartementen. Zowel op overheids gebied als bestuurlijk niveau is er al jaren een enorm wanbeleid rondom de woningmarkt. Wat te denken van die huisjesmelkers de investeerders dus die massaal panden op kopen dat is al jarenlang toegestaan en buiten proportionele huurprijzen durven te vragen. Zelfs nu worden gemeenten gedwongen om plaatsen te reserveren voor opvang van asielzoekers en knikken ja tegen het wanbeleid omtrent de asielprocedures. Dit soort gemeenten moeten zich kapot schamen om ouderen hiervan de schuld te geven. Te walgelijk voor woorden. Wanneer worden ouderen eens goed behandeld. Vele ouderen hebben jaren bijgedragen aan de maatschappij en worden nu als een soort derderangs burgers behandeld. Wat hebben die asielzoekers bijgedragen een hoop ellende en een zeer grote kostenpost voor de belastingbetalers, blijvend levenslange uitkeringstrekkers omdat ze te vertikken te integreren maar worden beloond met voorrang op al onze schaarse woningmarkt. Wat een vreselijk misselijkmakend land is dit geworden.

  Geliked door 4 people

 10. Julia zegt:

  Slecht nieuws voor de ouderen De Jonge wordt minister over wonen. Dit is dus wat het kabinet beoogt met kleiner wonen Hugo is hier ervaren en weet hoe te handelen en heeft de genocide onder ouderen al flink ingezet.

  Geliked door 7 people

 11. karton zegt:

  Ouderen verplicht kleiner wonen ? Ammehoela, zie me maar uit m’n huis te krijgen, er zal bloed gaan vloeien , óók ‘t mijne, dat is ‘t laatste waaraan ik denk. En dat zootje van Oranje kan gewoon blijven wonen in hun paleizen/kastelen/landhuizen ? De “elite” zorgt er zelf voor dat ze zullen worden “vermorzeld” binnen afzienbare tijd. Burgemeesters beginnen grip op hun politie-korps te verliezen , ‘t gaat de goede kant op mensen !

  Geliked door 5 people

 12. Hovawart zegt:

  Hoe een maatschappij omgaat met haar senioren, daaraan bepaal je de mate van humaniteit en de hoogte van de beschaving, de medemenselijkheid, maar onze regering is er kennelijk alles aangelegen om de samenleving te verdelen en breekt de boel al aardig af..
  HANS! de cijfers dalen…….waarom bouwen we geen ondergrondse ouderenwoningen met granieten voordeuren……..en een tuintje ervoor.

  Geliked door 1 persoon

 13. BigLJohn zegt:

  Die kist onder de grond is de laatste woning van velen. Voordelig; geen gas, water of elektriciteitsrekening, geen onroerendgoed belasting, geen kabelabonnement en geen onderhoud nodig. Dit type voordelige woning wens ik van harte toe aan de bestuurders van Nederlandse gemeenten. Alleen in de winter zal het bibberen worden in zo’n kist zonder verwarming. Vervolgens nemen wij de villa’s en herenhuizen van die bestuurders over.

  Geliked door 4 people

 14. vangie1206j zegt:

  De enige echte schuldige aan dit probleem is Mark Rutte.
  Hij weigert de grenzen te sluiten voor al die gelukzoekers nee geen vluchtelingen.
  Hij weigert afgewezen tuig het land uit te zetten desnoods met geweld.
  Hij weigert tegen dat EU tuig in Brussel te zeggen er komt geen 1 buitenlander vluchteling asiel zoeker meer het land in.
  Dat had hij moeten doen en zeggen bij zijn eerste aantreden als kabinet Rutte1.
  Hij is een eerste klas schoft die inderdaad voor een tribunaal gebracht moet worden en veroordeeld levenslang met eenzame opsluiting wegens staat terreur tegen de eigen bevolking.
  En de gemeenten moeten zeggen jij creëert dit probleem en daar werken wij niet aan mee.

  Geliked door 1 persoon

 15. A. Dokter zegt:

  Dat is het doel van D666 heks Kaag.

  Geliked door 1 persoon

 16. Bas zegt:

  Ik zal het herhalen.
  Gepensioneerdenfobie!!!
  Persoonlijk vind ik dit een ernstig geval van leeftijdsdiscriminatie, framing en het aanzetten tot vooroordelen, haat en minachting van de ouderen.

  Geliked door 1 persoon

 17. Bas zegt:

  Maar de ouderen hebben het gedaan…

  https://www.ewmagazine.nl/opinie/opinie/2021/12/bevolkingsgroei-2-6729w/

  Geen woord in het regeerakkoord over bevolkingsgroei
  Het inwonertal in Nederland stijgt een stuk sneller dan de zeespiegel, schrijft Gertjan van Schoonhoven. Maar een plan ontbreekt.

  In 2060, over nog geen veertig jaar, telt Nederland naar verwachting 20 miljoen inwoners. Twee jaar geleden hield het CBS het nog op zo’n 19,5 miljoen inwoners, drie jaar geleden op 18,5 miljoen. Voor 2070 is de hoogste prognose nu 22,2 miljoen (de laagste 18,8 miljoen).

  Ook zonder prognoses is de bevolkingsgroei al een urgente kwestie. De groei wordt uitgedrukt in het saldo van immigratie en emigratie, en dat saldo is zo’n honderdduizend nieuwe inwoners per jaar. Maar dat is ergens ook statistische fictie. Jaarlijks komen er een kwart miljoen immigranten naar Nederland, en dat heeft reële consequenties op al die terreinen.

  Geliked door 1 persoon

 18. Bas zegt:

  https://www.ad.nl/wonen/ouderen-woest-dat-zij-de-schuld-krijgen-van-woningnood~a1ed15b4/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

  Ouderen woest dat zij de schuld krijgen van woningnood

  Ouderenbonden reageren als door een wesp gestoken op het bericht dat honkvaste ouderen debet zouden zijn aan de wooncrisis. ,,Het zijn de gemeenten die geen visie hebben.’’

  Geliked door 1 persoon

 19. Bas zegt:

  Old Shatterhand.

  IK ZEG ALS OUDERE: @NOS en MSM: Smerigste links ondermijnende instituten van Nederland.
  De Ouden worden vaker ziek, de Ouden kosten geld, de Ouden mogen geen AOW, de Ouden moeten hun huis uit, de Ouden belasten de zorg, de Ouden zijn “dor Hout”, waarom zijn de Ouden er nog?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s