Corona is het niet: Lufthansa moet wegens enorme uitval van piloten vluchten schrappen

(Vertaling: E.J. Bron)

Vanwege de heersende corona-beperkingen, mogelijkerwijs echter ook al vanwege de vaccinatiegevolgen, begint nu de volgende branche te wankelen: de Lufthansa moet talrijke vluchten schrappen, omdat te veel piloten zich ziek gemeld hebben. Het gaat vooral om verbindingen via de noordelijke Atlantische Oceaan naar de VS met de kerstdagen, zei een woordvoerder van de Lufthansa.

“We hebben met een zeer grote buffer gepland. Die volstaat echter niet voor het extreem hoge ziektecijfer”, gaf de woordvoerder toe. Hij gaf geen nadere informatie over de achtergronden van de ziekmeldingen.

De omvang van de uitval van piloten overstijgt echter nu al de noodplannen van de Lufthansa. Men zou altijd reserves op de achtergrond hebben, had een woordvoerder van de onderneming onlangs nog meegedeeld. Maar blijkbaar niet genoeg: want nu is de Lufthansa volgens een interne circulaire handenwringend op zoek naar piloten: men zou zich “op grond van de verhoogde ziektecijfers niet meer in staat zien om alle vluchten te bemannen. Er zou al gewerkt worden aan scenario´s betreffende de uitdunning van het vluchtplan.”

Behalve de ziekmeldingen maken ook de door de politiek opgelegde quarantaine-plichten na bepaalde vluchten de personele planning moeilijk.

Ook bij de uitgevallen piloten van de Lufthansa zou het waarschijnlijk niet gaan om corona-besmettingen. Want corona is, zoals bijvoorbeeld het Duitse Bureau voor de Statistiek of het Robert-Koch-Instituut meedelen, niet schuldig aan de waar te nemen duidelijke oversterfte tegenover de voorgaande jaren. Niet uit te sluiten is echter dat het al om bijwerkingen en gevolgen van de al maanden draaiende vaccinatiecampagne gaat. Ook bij de Lufthansa heerst een vaccinatieplicht voor het personeel.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Corona is het niet: Lufthansa moet wegens enorme uitval van piloten vluchten schrappen

 1. karton zegt:

  Ik heb bij deze mededeling mijn bedenkingen. Het zou hoofdzakelijk zieke piloten betreffen die over de noordelijke Atlantische Oceaan naar de VS vliegen met de kerstdagen. Vreemd !! De overige piloten zijn dus niet of veel minder ziek ?! ‘t Zal wel met de Kerstdagen te maken hebben ; das een bekend “verschijnsel” ……..ziek melden als je zou moeten werken op feestdagen.

  Like

 2. duinsnip zegt:

  De wal keert het schip en dat is hoe ernstig ook onze enige hoop.

  Like

 3. Julia zegt:

  https://www.ninefornews.nl/piloot-slaat-alarm-over-bijwerkingen-dit-moet-stoppen/ Ik denk er ook niet over om op dit moment in een vliegtuig te stappen.

  Geliked door 1 persoon

 4. koosv8 zegt:

  Ze raken op zoek naar ongevaccineerde piloten
  Of gewoon stoppen met vliegen, ik persoonlijk heb geen trek, om op te stijgen met een vaccineerd personeelsbeleid. Een gezonde geest in een gezond ongevaxt lijf wordt zeldzaam.

  Geliked door 1 persoon

 5. Svalbard zegt:

  Ik vlieg momenteel helemaal niet, omdat het verplicht is om op Schiphol en in het vliegtuig mondkapjes te gebruiken. Om dezelfde reden maak ik ook geen gebruik van alle vormen van openbaar vervoer. Ben bij met mijn auto, daarmee kan ik zonder belemmerde ademhaling overal komen.
  Het openbaar vervoer en het vliegtuig zijn voor mij alleen weer acceptabel als die mondkapjes worden afgeschaft.

  Geliked door 2 people

 6. Ravian zegt:

  Die ziekmeldingen zullen zich wel niet tot de piloten beperken…
  Waardoor je rustig eens vraagtekens kunt gaan plaatsen bij zaken als onderhoud en dergelijke.
  En in het algemeen zullen er in deze hele tak van sport momenteel dus ook wel de nodige slecht of helemaal niet gekwalificeerde medewerkers ingezet worden.
  En gezien de bijwerkingen van die verplichte vaccinaties onvoorzienbare overlijdens van verder gezonde mensen tot gevolg hebben zal het aantal medische noodgevallen in de cockpit ook wel de pan uit rijzen.
  Het wachten is op de eerstvolgende vette crash…

  Like

 7. Harry zegt:

  Schiphol is verantwoordelijk voor miljoenen passagiers per jaar !
  De controles zijn waardeloos .
  De kansen op besmetting zijn daar gigantisch .
  Het nieuwe virus schijnt ook al in de luchtverversing te huizen , aldus een arts .
  Laten we stoppen met die waanzin van miljoenen bewegingen per jaar .
  Zeker 95% van de vluchten is niet noodzakelijk !
  Schiphol is een kernbom van besmettingen .
  Aan de ene kant rigoreuze , draconische maatregelen , but the show on Schiphol must go on !
  En dan ineens is de werkgelegenheid een issue .
  Wie snapt het nog ?
  Het lijkt wel of ze de besmettingen hoog willen houden !
  Nou ja , logica is schaars tegenwoordig .

  Like

  • koosv8 zegt:

   Besmettingen met een frauduleuze PCR test zeggen helemaal niets. Laten we eerst stoppen met de waanzin, en bangmakerij met een verkoudheid virus. En de immuunsysteem slopende vaccins, want dat is het dodelijkste aan deze geplande pandemie, en dat is ook waar de oversterfte die nu gaande is, vandaan komt.
   Niet horen we in de media, maar laten we gaan boosteren, en de kinderen van 5 tot 11 jaar ook kapot gaan spuiten, STOP DE KRANKZINNIGEN, KOM UIT DIE ,,hypNOSe!!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s