Frontex bekritiseert “push-back” van migranten aan de oostgrenzen van de EU – Hongarije pakt in één dag 305 illegalen op

(Vertaling: E.J. Bron)

De “EU-grensbewakingsorganisatie” Frontex doet haar naam eens temeer geen eer aan. In plaats van de acuut bedreigde oostgrenzen van de EU te beschermen, die op dit moment door Wit-Rusland en vanuit de Balkan met duizenden illegale migranten overstroomd worden, bekritiseert de organisatie “push-backs” door grensbewakers in Polen en Hongarije.

Frontex eist asielrechten voor illegalen

Het Bureau voor Grondrechten (FRO) van Frontex, dat de situatie van illegale migranten aan de Litouwse-Wit-Russische grens in de gaten heeft gehouden, is van plan om Litouwen te adviseren om zijn politiek van de terugdringing van irreguliere migranten fundamenteel te veranderen. Veelmeer zou men aan de illegaal opgepakte migranten moeten uitleggen waar ze om asiel mogen vragen! Ja, ze zouden zelfs door de Litouwse politie naar de officiële grensovergangen gebracht moeten worden. Een uitzetting zou zogenaamd in strijd zijn met het volkerenrecht en de Europese Mensenrechtenconventie.

Bovendien zou Litouwen niet beschikken over “een functionerend systeem ter identificatie van personen die bescherming nodig hebben”. Frontex vindt het bijzonder zorgwekkend dat mensen met zware ziektes, ouder smet kleine kinderen, oudere mensen, zwangere vrouwen en slachtoffers van de mensenhandel onder de migranten naar Wit-Rusland teruggestuurd worden.

Polen, dat op dit moment Litouwen enorm ondersteunt bij de grensbewaking, heeft om deze reden Frontex al maanden geleden verboden om actief te worden aan de eigen buitengrenzen. En ook de viceminister van Binnenlandse Zaken van Litouwen, Arnoldas Abramavicius, benadrukte:

We zullen onze politiek voortzetten om aan irreguliere migranten de binnenkomst te weigeren, in ieder geval tot de fysieke barrière is opgericht en de hele grens door moderne videobewaking gecontroleerd wordt.”

Hongarije arresteert 305 illegalen

Hoe belangrijk de grensbewaking is en dat het opnieuw Polen en Hongarije zijn die deze als enige landen van de EU effectief bedrijven, was onlangs te zien aan de Servisch-Hongaarse grens. Daar werden na de kerst in één dag 305 illegale migranten opgepakt en gearresteerd. Nog eens 59 migranten werden teruggestuurd naar Servië. De gearresteerde personen zullen zo snel mogelijk uitgezet worden.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Frontex bekritiseert “push-back” van migranten aan de oostgrenzen van de EU – Hongarije pakt in één dag 305 illegalen op

 1. Hendrik de Zwijger zegt:

  Hoeveel mensen die met een leugen verblijf hebben gekregen in Nederland ,zijn al op vakantie geweest in hun thuisland ? De Nederlandse overheid zou de autochtone bevolking moeten beschermen namens de grondwet. Maar ze hebben lak aan ons Nederlanders, ze omvolken ons blanken! In Nederland waren in 1953 10 miljoen blanken, anno nu zijn we nog steeds met 10 miljoen blanke autochtonen. Maar we zijn overbevolkt met 7 miljoen niet autochtonen.
  Opzet ?

  Geliked door 4 people

 2. bobzelf zegt:

  FRONTEX DE EU GRATIS OVERZET DIENST OP ZEE
  EN
  WELKOM WELKOM , WAAR IEST UITKERINGSLOKET ALS 1E ZIN LEREN !
  DE GRIEKEN HEBBEN ZE OP DE GRIEKSE EILANDEN WEGGESTUURD !!
  KIJK DE BOEL OP DE EILANDEN IN DE FIK STEKEN
  DAT VINDT FRONTEX LOGIESSSSSSSSSSSSS.
  DUS MOCHTEN ZE PER VLIEGTUIG NAAR
  DE GRATIS HUIZEN , ETC

  UW EU GEKKENHUIS, DOETGOED WERK ,

  IK ZOU EEN KALASHNIKOV KOPEN , IS NIET DUUR WERKT ALTIJD

  DAN KUNT U EERDAAGS IETS TERUG DOEN , ALS ZE UW KOP ER AF WILLEN HAKKEN

  OOM 16 MINLJOEN HERSENDODEN .

  OOM VUURWERKBOM

  Geliked door 3 people

 3. karton zegt:

  Frontex is toch opgericht om de buitengrenzen te bewaken ? Ze laten dat na en bekritiseren nu de landen die het wél doen ! Wel godallemachtig wat een zootje !! Er moet vééééél meer ge-push-backt worden. (of is ‘t “push-ge-backt” ?)

  Geliked door 1 persoon

 4. Ravian zegt:

  Mooi toch!
  Zo’n bekentenis.
  Meteen aanklagen voor plichtsverzaak, en aansprakelijk stellen voor de aangerichte schade.

  Geliked door 1 persoon

 5. BosscheBol zegt:

  Frontex wil maar één ding: zoveel mogelijk mohammedanen in Europa, zo snel mogelijk Eurabië. Waarschijnlijk krijgen ze daar smeergeld voor van Saoudi-Arabië en de emiraten.

  In de Middellandse Zee hebben ze afspraken met de mensensmokkelaars. De mensensmokkelaar belt een boot van Frontex (of een andere NGO) vaak terwijl ze nog in Libië aan de wal zijn. Ze geven de coördinaten door van de plek waar ze naar toe gaan (net buiten de territoriale wateren) en hoe laat ze daar zijn. Dan gaat de hele hap aan boord, ze varen naar de afgesproken coördinaten en zetten de motor af. Dan komt frontex en haalt de “”vluchtelingen”” op. Frontex is een gratis veerdienst voor gelukszoekers.

  Het pushbacken van de Polen en Hongaren is de enige mogelijkheid om al die gelukszoekers een beetje buiuiten de deur te houden, want de huisvesting, de zorg en het sociale vangnet beginnen vervaarlijk te kraken. En de mohammedanisering begint ook al goed vorm te krijgen.

  Als Polen en Hongarije alles zo moeten doen als de volgevreten en doorgesnoven eu bonzen willen, moeten ze eerst iedereen binnen laten, dan kijken wie er immigrant is of echte vluchteling (ca 5%). Ze moeten de immigranten dure advocaten geven en jarenlange procedures. De advocaten kunnen van haast iedereen een vluchteling maken. Dan moeten ze de immigranten vriendelijk verzoeken om naar huis te gaan, hetgeen ze niet doen want ze krijgen hier bed, bad en brood of verdwijnen in de illegaliteit.

  Inmiddels gaat Europa naar de ratsmodée maar ook daar zal wel voor betaald zijn. Een psychopaat heeft geen geweten.

  Geliked door 4 people

 6. scherpschutter1943 zegt:

  Telkenmale blijkt dat de europse unie valse vlag organisaties benut zoals Frontex, om de immigratie naar europa op alle mogelijke manieren te bevorderen in plaats van tegen te gaan. Zo worden wij, tegen onze wil, onderdanen van de criminele organisatie van de europese unie, telkens weer gepiepeld en voorgelogen door ons “gezag”. Onze regering ( of wat daarvoor doorgaat), loopt aan de leiband van het WEF. Het wordt steeds duidelijker waar dat toe leidt. Armoe troef dus en persoonlijke vrijheid weg dus. 1984 is nu al een feit. Ik verwacht met deze bijdrage hier, dat ik op korte termijn gearresteerd wordt en na een schijnproces (zozals in de ussr, verbannen naar een strafkolonie in veenhuizen of in een gevangenis in oekraine, waar dissidente eu.burgers worden opgesloten. Tegen betaling, dat wel natuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

 7. Horatius zegt:

  Uit wat voor soort creaturen bestaat deze EU-grensbewakingorganisatie Frontex eigenlijk?
  Blijkbaar een mix van linkse activisten, artsen zonder grenzen en andere mensensmokkelaars.

  Samen met de Italiaanse Kustwacht staan ze garant voor een vrije doortocht van economische vluchtelingen en handelen ze in opdracht van Brussel, Straatsburg en de Soros-Foundation.

  De hele zaak moet op de schop en worden vervangen door militairen die met alle mogelijke middelen leiding geven aan een effectieve bewaking van de binnen- en buitengrenzen van Europa.
  Zo niet, dan wordt geheel Europa een groot opvangcentra voor militante moslims en ander gespuis die worden gelokt door onze sociale voorzieningen, gratis kost en inwoning, medische zorg en een uiterst mild strafklimaat.

  En al die charitas wordt betaald van onze belastingcenten en wie protesteert is een racist of een extreemrechts individu.

  Nog even en dan worden wij gedeporteerd naar verre oorden om plaats te maken voor deze irreguliere migranten, want onze ouderen blijven maar wonen in veel te grote woningen en dat past niet in de omvolkingsstrategie van de linkse politieke elite.

  Mogen landen als Polen, Hongarije en Litouwen s.v.p. zelf uitmaken wie hun landen mogen binnenkomen na 45 jaren van onderdrukking door de voormalige Sovjet-Unie?

  Nu worden ze op de vingers getikt door een stelletje bureaucraten die geen enkel oog hebben voor het Recht op Zelfbeschikking van deze landen, maar met verdragen op de proppen komen zoals de Mensenrechtenconventie die uitsluitend in het voordeel werkt van de asielzoekers vanuit het Midden-Oosten.

  Dat we daar hun onderlinge religieuze geschillen ook mee binnenhalen wordt gemakshalve maar buiten beschouwing gelaten. We importeren dus burgeroorlogen, religieus fanatisme, criminaliteit, verloedering en verpaupering en dit allemaal onder het mom van de blijkbaar noodzakelijke diversiteit van onze samenleving en de strijd tegen de vergrijzing.

  Frontex is een extreem-linkse organisatie die een groot gevaar vormt voor onze vrije en open Westerse samenleving.

  Helaas voor ons met volledige rugdekking van het Europese Hof van Justitie.

  Geliked door 3 people

 8. Scheitleister zegt:

  Inderdaad, de juiste termen zijn ‘illigalen’ en ‘asielzoekers’ !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s