Linkse drammers delven het onderspit in Europees klimaatbeleid : Gas- en kerncentrales zijn “klimaatvriendelijk”

(Door: Bart Reijmerink)

De Europese Commissie heeft gas- en kerncentrales bestempeld als klimaatvriendelijk, wat een klap in het gezicht van Europese milieubewegingen is. Zij probeerden jarenlang deze vormen van energie in de ban te doen, zonder succes. Brussel heeft lidstaten namelijk groen licht gegeven om te investeren in deze vormen van energie. 

De laatste maanden waanden milieuclubs in Europa zich onfeilbaar, de Europese Commissie leek op hun hand te zijn. De EU probeerde gas in de ban te doen en ook het gebruik van kernenergie werd ontmoedigd. Het Europese klimaatbeleid moest voornamelijk met ‘duurzame’ alternatieven worden voorzien – biomassa, windenergie en zonne-energie. Maar op het allerlaatste moment heeft de Europese Commissie toch kern- en gascentrales als acceptabel bestempeld, dat meldt het AD.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Linkse drammers delven het onderspit in Europees klimaatbeleid : Gas- en kerncentrales zijn “klimaatvriendelijk”

 1. BosscheBol zegt:

  Prima. Gas en kernenergie mogen weer meedoen. Nu is dit op typische eu-reptielen-manier tot stand gekomen: Frankrijk en Duitsland zijn de baas in de eu. Frankrijk heeft flink wat kerncentrales staan en Duitsland flink wat gascentrales. En die gaan ze niet opofferen voor de waanzin van der Timmerfranz. Dus die zijn nu groen verklaard. Daar zit geen rekensom achter maar pure machtsuitoefening.

  Nu zou Nederland dus kunnen overwegen om te stoppen met bomen te verbranden en kapitaal te vernietigen met windmolens. Maar dat zal nog heel lang gaan duren. Als het sein eenmaal op groen staat, duurt het in Nederland nog 10 tot 12 jaar voordat de eerste kerncentrale er staat. Nederland heeft heel lang weinig aan kernenergie gedaan dus de hele zaak moet weer opgebouwd worden.

  Maar eerst moet in Nederland de “democratische” poppenkast natuurlijk weer opgevoerd worden. Een haalbaarheidscommissie mag jaren aan de slag, dan een commissie van aanbeveling. Rapporten zullen verdwijnen en uiteindelijk weer terug gevonden worden. De kamer zal sidderen van toorn en een motie van treurnis indienen die de regering zal weglachen. En daarna nog die 10 – 12 jaar …

  Arm Nederland …

  Geliked door 2 people

 2. Hovawart zegt:

  Zijn het merendeel van de gelovigen, die na twintig jaren van leugens en bedrog, van geldverkwisting en zelfverrijking, nog steeds vertrouwen hebben in een toekomst van armoe en honger voor hun kinderen onder de dictatuur van de Brusselése Maffia?

  Geliked door 1 persoon

 3. Hovawart zegt:

  Het EU-offensief is al gestart op de ‘sociale’media, het indoctrineren is in full swing, het promoten van leugens en bedrog in reclames en clipjes om de klimaatleugens als lotsbeschikking te rechtvaardigen, hun fascistische fatum als een noodklok te luiden, angst zaaien onder de jeugd om de linksch-politieke wensdroom als verlossing te verkondigen,…..terwijl de vrijheden in rap tempo worden ontnomen.

  Geliked door 2 people

 4. Henk der Niederlánder zegt:

  Grote kans dat de linkse drammers dan en massede straat op gaan ende ME het op dat moment stervens druk heeft.
  Vat je hem

  Geliked door 2 people

 5. Bas zegt:

  Like

 6. bobzelf zegt:

  IK HOORDE HEDENMORGEN DAT …
  MIJN OOM VLADIMIR ..
  HIKKEND
  EN SCHUDDEBUIKEND
  VAN HET LACHEN
  UIT ZIJN HANGMAT IS GEFLIKKERD …

  U BENT DUS DE LUL …
  WHO IS THE BOSS .. ???

  MIJN OOM , WHAHAHAHAHAHA

  DUS KRUIP EFFE OP JE KNIEEN RICHTING MOSKOU
  EN
  VRAAG OM EEN GAZZZZZ CONTRACT VAN 150 JAAR OF ZO
  DOE EENS GEK ..

  OF HAD U AL EEN WARMTEPOMP ??
  WHAHAHAHAHAHA

  DE GRIEKEN , HEBBEN NET OP TIJD JA GEROEPEN TEGEN GAZZZZZPROMM GAZZZZ
  EN
  MET DE ZONNEPANELEN MET 345 DAGEN ZON

  DAN KOMEN DIE ER WEL .

  UW EENS GROOTSTE VRIEND WEGGEJAAGD, KNAP HOOR

  OOM DE KLOOTVIOLEN

  Geliked door 1 persoon

 7. Julia zegt:

  Hoe gaat onze Jetten nu hierop op reageren of blijft hij met zijn eigenwijs koppie drammen tegen beter weten in. Ik vermoed het laatste. Tja met Jetten wordt het werkelijk helemaal een groot fiasco een onbenul die geen enkel verstand heeft van o.a. technologische ontwikkelingen daar hebben we toch echt wel een stel knappe koppen voor nodig die verstand van zaken hebben.

  Like

 8. Julia zegt:

  Frans Timmermans en zijn fiasco maar zij willen deze mislukte klimaatpaus wel het eredoctoraat toekennen. https://www.dagelijksestandaard.nl/2022/01/ingenieurs-willen-diploma-inleveren-als-klimaatpaus-frans-timmermans-doctoraat-krijgt-petitie-inmiddels-meer-dan-9000-keer-ondertekend/ Terecht dat ingenieurs en de TU Delft dit zwaar veroordelen en zelfs hiervoor hun diploma’s willen inleveren om dat het een grove schande voor de wetenschap is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s