Duitsland: grotendeels niet geregistreerde asielzoekers in het land

(Vertaling: E.J. Bron)

Migranten, die in Duitsland asiel aanvragen, moeten daarvoor in het EU-land waaruit ze het land binnenkomen al geregistreerd zijn. Zoals nu op schrikbarende wijze is te zien, is dat bij een op de twee immigranten niet het geval.

Op de smokkelroutes kriskras door Europa vindt gewoon nooit een registratie van asielzoekers plaats. Slechts een op de twee van de uiteindelijk in Duitsland opgepakte of “zich registrerende” personen werd al in een land aan de EU-buitengrenzen of een “transitland” geregistreerd. Dit stelde de Duitse Federale dienst voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF) nu vast.

53% niet geregistreerd

Volgens beschikbare data van januari tot begin december 2021 stond dus meer dan de helft van de asielaanvragers (vanaf 14 jaar) niet in Eurodac geregistreerd. Deze EU-databank dient bijvoorbeeld voor de internationale vergelijking van vingerafdrukken van de asielzoekers, waarmee de vaak meervoudig ingediende aanvragen in verschillende EU-landen verhinderd zou moeten worden.

Volgens informatie van de BAMF werden bij 74.837 migranten (vanaf 14 jaar) de vingerafdrukken d.m.v. Eurodac vergeleken. Daaruit kwamen maar 35.245 treffers van een al eerder plaatsgevonden registratie in een van de transitlanden van de EU voort.

Dublin-regel” van de EU wordt niet in praktijk gebracht

De in januari 2014 in werking getreden en in 2018 herziene Dublin-regeling zegt dat het eerste EU-land, waarin een asielzoeker EU-grondgebied betreedt, ook de verantwoordelijkheid voor diens asielaanvraag heeft. Deze blijkbaar niet functionerende regeling wordt van de kant van het Europees Parlement graag de “hoeksteen” van het Europese asielsysteem genoemd. Alleen is deze hoeksteen, zo lijkt het, waarschijnlijk net zo broos als de daarop gebaseerde asielpolitiek van de EU.

Op grond van het feit dat Duitsland niet aan een EU-buitengrens ligt, zou daarom een ander EU-land verantwoordelijk zijn voor iedere asielzoeker die over land Duits grondgebied betreedt. Nu echter blijkt volgens de uitspraak van de BAMF dat dit helemaal niet het geval is.

Als fundament van de EU-asielpolitiek gelden behalve het Akkoord van Dublin de artikelen 79 en 80 van het Verdrag over de werkwijze van de Europese Unie (AEUV) als volgt:

Een vooruit kijkende en omvattende Europese immigratiepolitiek, die berust op solidariteit, is een van de hoofddoelen van de Europese Unie. Met de immigratiepolitiek dient een uitgebalanceerd concept voor de omgang met legale en illegale immigratie vastgelegd te worden.”

CDU bekritiseert nu het niet functioneren van het systeem

Nu ze in de oppositie zit, voelt men zich van de kant van de CDU genoodzaakt om deze wantoestand te bekritiseren, die men nog ten tijde van “Wir schaffen das” naar beste vermogen had geïgnoreerd.

Zo zei bijvoorbeeld Alexander Throm, woordvoerder buitenlandse zaken van de CDU-fractie in de Duitse Bondsdag dat “de vaak uitblijvende registratie het niet functioneren van het Dublin-systeem zou laten zien”. “Registratie en terugsturen van verder trekkende asielzoekers zouden fundamentele voorwaarden voor een EU-asielsysteem zijn”, aldus Throm verder.

Afsluitend verklaarde hij “dat de nieuwe Duitse regering consequent op de handhaving van de Eurodac-verordening zou moeten staan”. “Door herverdeling ander elanden ondanks registratiegebreken buitenproportioneel te ontlasten, zoals in het coalitieakkoord zou staan, zou het verkeerde signaal zijn”, aldus Throm.

Resumerend kan daar alleen nog maar over gezegd worden dat zodra de wind nu uit een andere richting waait men plotseling wil erkennen waar het probleem zit?

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Duitsland: grotendeels niet geregistreerde asielzoekers in het land

 1. de barbaar zegt:

  Jajaja….wir schaffen das…jaja

  Like

 2. Don Todo zegt:

  Illegaal dus. Naar het schijnt kan de politie optreden tegen illegaliteit door drie maal te vorderen. Het bewijs werd geleverd bij de zogenaamde illegale demonstratie van 2 januari 2022, in Amsterdam, waar dappere en verstandige mensen demonstreerden, voor ons allemaal, tegen de steeds verder toenemende tiranieke dwang, geweld en onderdrukking door de corrupte WEF regering. Politie vordert drie maal en ramt daarna de illegale demonstranten kapot, met de bedoeling dat ze worden ontmoedigd en zich gewond en terneergeslagen terugtrekken. Deze methodiek van 3 maal vorderen kan de politie ook heel goed toepassen bij de in Nederland Illegaal verblijvende personen en deze na 3 keer vorderen terug kapotslaan naar het land van herkomst.

  Als het vorderen bij onschuldige illegale demonstranten kan, dan zou dit vorderen ook heel goed kunnen werken bij illegale vreemdelingen. Wat geldt voor de één, geldt ook voor de ander.
  Anders werkt dit discriminatie in de hand en als overheid moet je zoiets niet willen. Ja toch, Haags schorem!

  Like

 3. bobzelf zegt:

  PUTIN DID IT , PUTIN DID IT !!
  NOU JA
  IN DIT GEVAL DUS EIGENLIJK GRIEKENLAND. MAAR MONDJE DICHT

  MIJN SLIMME VRIENDEN ,

  LANG LEVE DE EU .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s