Hongarije zal nog steeds geen asielzoekers opnemen

(Vertaling: E.J. Bron)

Ondanks vonnis van het Hof van Justitie van de EU

Hongarije zal zijn migratiepolitiek na het vonnis van het Hof van Justitie van de EU niet veranderen, kondigt de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) aan. Orbán zal niet voor de EU door de knieën gaan. Dat heeft hij ondanks het vonnis van het Hof van Justitie van de EU nogmaals op ondubbelzinnige wijze duidelijk gemaakt. De Hongaarse wet zegt dat immigranten, die naar Hongarije komen via landen waarin hun leven niet bedreigd wordt, geen recht hebben op asiel. Omdat deze immigratie naar Europa gebaseerd is op illegale immigranten uit de Derde Wereld, die met hulp van mensenhandelaars een serie veilige landen zijn binnengedrongen, heeft de wet de asielimmigratie naar Hongarije in principe stopgezet.

Maar in november besliste het Hof van Justitie van de EU dat de wet in strijd zou zijn met het volkeren- en EU-recht. Het gerechtshof besliste eveneens dat Hongarije het vonnis onmiddellijk moet opvolgen – of hoge geldboetes riskeert. Dat zou minister-president van Hongarije, Viktor Orbán, echter niet van plan zijn: “De Hongaarse positie is duidelijk. Wij zijn van mening dat asielaanvragen van migranten buiten de landsgrenzen ingediend en dat asielzoekers pas na het afsluiten van de procedure binnengelaten zouden moeten worden”, zei Orbán deze week op een persconferentie.

Constitutionele gerechtshoven in acht verschillende EU-landen hebben deze opvatting volgens de minister-president al bevestigd en besloten dat nationaal recht voorrang heeft boven EU-recht. “Derhalve zullen wij ons grensbewakingssysteem ongewijzigd laten”, zei hij verder.

Volgens Viktor Orbán heeft de EU ook niet het recht om vanwege de asielpolitiek van een land betalingen uit het corona-fonds aan Hongarije – waarmee ze dreigt – te blokkeren. Bovendien verwijt hij de EU de immigratie niet meer in de hand te hebben: “We moeten de vluchtelingen aan de grens stoppen, net zoals de Polen”, zegt Orbán.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Hongarije zal nog steeds geen asielzoekers opnemen

 1. Dijkstra zegt:

  Eindelijk een duidelijk realistische politiek. Overigens deed Nederland het ook ongeveer op deze manier tot 1981.

  Like

 2. Stef zegt:

  De allerbeste wensen en groeten vanuit het heerlijke ,mooie, veilige en trotse Poolse land.

  Geliked door 1 persoon

 3. Lea Van Heybeeck zegt:

  Die man heeft groot gelijk, spijtig hebben we in België en in Europa zo geen mensen in de politiek. Zij denken nog steeds dat ze hiermee nieuwe kiezers zullen vergaren.
  Ik denk dat er veel inwoners van Europa erover denken om naar daar te emigreren.

  Like

 4. Ronald B zegt:

  Dit is zoals het behoort!!!! ALLE zgn. asielzoekers zijn immers door en langs VELE VEILIGE LANDEN gereisd!!! Dan heb je GEEN RECHT OP ASIEL in Europese landen en het VK!!! RESPECT voor Victor Orban!!! Dankzij hem is Hongarije een veilig land zonder de ellende van moslims!!!

  Like

 5. Voets henry zegt:

  Een man met een hart voor zijn volk Europa is niet de OCMW van en voor de wereld

  Like

 6. rakkertje zegt:

  Zo iemand hebben wij hier ook nodig in Belgistan ….

  Like

 7. scherpschutter1943 zegt:

  Ik zie het europese hof van justitie meer zoiets als de poppenkast op de markt, met de rechters als jan klaassen en Katrijn, met rare kleren en een pruik en zeggen dat ze de wijsheid in pacht hebben Ze maken de mensen bang en daarna dwingen ze zo de omstanders om geld in het bakje te doen waarmee de poppenkast geldophaler met dreigende blik rond gaat. En achter de poppenkast staat smerig lachend de baas van het spul die ook de verhalen heeft verzonnen. Nu heeft hij een nieuw eng verhaal over een pratende windmolen die iedereen de kop afslaat die dient betaald. U raadt het al, het is het europese hangbuikzwijn frans timmermans.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ scherpschutter1943 op 7-1-2022 om 20.42 u.
   Het zg. Europese Kerkhof van Justitie is opgericht om de burgers onder de duim te houden, het betreft een bij elkaar gesprokkeld zootje van elders uitgerangeerde mensjes, die maar één artikel uit het Wetboek van Strafrecht uit hun hoofd kennen, en dat is het artikel betr. Oplichting, Verduistering en Afpersing.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s