Vaccinatieplicht op scholen in Los Angeles gecanceld: leerlingen en ouders bleven weerspannig

(Vertaling: E.J. Bron)

Vooral in door Democraten geregeerde staten van de VS probeert men steeds opnieuw om de vaccinatiedruk op kinderen te verhogen door de Covid-spuit als voorwaarde voor het schoolbezoek vast te leggen. Deze strategie wordt echter niet door succes gekroond: in het Californische Los Angeles, het op een na grootste schooldistrict van de VS, zouden tot 10 januari eigenlijk alle leerlingen boven de 12 jaar gevaccineerd moeten zijn om nog aan de lessen te mogen deelnemen. Omdat meer dan 30.000 scholieren zich tegen dit mandaat verzetten, werd de termijn echter verschoven naar de herfst van 2022.

Alle ongevaccineerde scholieren zouden hebben moeten overstappen naar de online-school “City of Angels”. Dat de school dit grote aantal nieuwe scholieren zou hebben kunnen opnemen, werd betwijfeld. Bovendien waren het voor een groot deel zwarte en Latijns-Amerikaanse gezinnen, die sceptisch zijn gebleven tegenover de omstreden vaccins en voorrang hebben gegeven aan de gezondheid van hun kinderen. Deze kinderen zouden er zodoende buitengewoon de dupe van zijn geworden om naar het pedagogisch twijfelachtige online-onderwijs te moeten overstappen: een geval van discriminatie, dat men zich in links geregeerde staten niet kan veroorloven. Alleen al in het jaar 2021 had het schooldistrict in Los Angeles sowieso al ongeveer 40.000 scholieren verloren, die zich afgemeld hadden van school of gewoon verdwenen waren. Zodoende zou de vaccinatieplicht het onderwijs van nog eens tienduizenden kinderen bedreigd hebben.

Of de vaccinatieplicht er in de herfst dan daadwerkelijk zal komen, moet afgewacht worden. Niet alleen scholen in Los Angels hebben moeite om hun vaccinatieplicht-plannen door te drukken: in Oakland, Californië, verzetten zich in december 35% van de voor een vaccinatie in aanmerking komende scholieren tegen de opgelegde plicht, zodat de termijn tot eind januari werd verlengd. In San Diego, eveneens in Californië, werd de in september aangekondigde vaccinatieplicht voor scholieren vanaf 16 jaar door de rechter geblokkeerd. In Portland, Oregon, had men een mogelijke vaccinatieplicht op scholen in november ter discussie willen stellen, maar het verzet was zo groot dat men de stemming zes maanden uitstelde.

Duidelijk signaal: sterk blijven!

De terugtrekking van de schooldistricten wordt door voorstanders van de vaccinatieplicht fel bekritiseerd. Het maakt per slot van rekening maar al te goed duidelijk dat het opleggen van dwangmaatregelen en ingrepen in de lichamelijke onschendbaarheid geenszins gewoon zomaar over de hoofden van de betrokkenen heen mogelijk zijn. Zo waarschuwde de president van de Beaumont Foundation, Brian Castrucci:

Een koerswijziging leert diegenen, die zich niet willen laten vaccineren, sterk te blijven, want als ze dit in voldoende aantal doen, zal het systeem zich aan hen aanpassen.

Castrucci bedoelde dit als voorstander van de kindervaccinaties absoluut niet positief, maar hij slaat de spijker op de kop: als er genoeg mensen de barricaden opgaan, is het systeem uiteindelijk machteloos – en moet het buigen.

Bron:
report24.news

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Vaccinatieplicht op scholen in Los Angeles gecanceld: leerlingen en ouders bleven weerspannig

 1. Andre zegt:

  Vreemde datum 10 januari want dan heeft opa demente Biden een afspraakje in Zwitserland als de vakantie is afgelopen in Rusland. Daarna met de toppers van NATO in het gesticht BRUXXEL van Frans Timmermans. Als NATO en de VN weg vallen dan is Bellegië failliet. Californie de 5e economie in de wereld ja zelfs boven Duitsland hahahaha

  Europa is van ons en niet van de EU dus op basis van gelijkheid en vrije handel gaat het nog wat worden ook. Weg met Klaus Schwab en zn sesamstraat puppets!

  Geliked door 3 people

 2. Hovawart zegt:

  Het is wachten op een nieuwe ”gelegenheid” om de prikjes te verplichten, uitstel is geen afstel,…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s