Duitse regering tolereert illegaal verstrekken van visa in Afghanistan

(Vertaling: E.J. Bron)

Na eerste openbare getuigenverklaringen in augustus 2021 is de verdenking toegenomen dat Duitse NGO´s in Afghanistan opereren om de illegale immigratie van Afghaanse staatsburgers naar Duitsland te ondersteunen. Nu bevestigde ook de “Deutsche Welle” (DW) dat de als zonder winstoogmerk erkende NGO “Mission Lifeline” uit Dresden offensief werft voor financiële giften voor Afghanen die bereid zijn uit te reizen, om daarmee de aankoop van paspoorten van de huidige machthebbers in Afghanistan, de fundamentalistische Taliban, te financieren.

In een DW-bericht wordt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken geciteerd dat “de Duitse regering […] zich aan het recht en de wet moet houden” en daarom “de koop van paspoorten niet zou kunnen ondersteunen”. Tegelijkertijd benadrukte het ministerie van Buitenlandse Zaken volgens de “Deutsche Welle” dat het werk van de NGO “Mission Lifeline” en gelijksoortige organisaties “wel degelijk een verheugende betrokkenheid” zou zijn.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken dient het bovendien mogelijk te zijn om uit de buurlanden van Afghanistan bij elke Duitse buitenlandse vertegenwoordiging een afspraak voor een visumaanvraag te verkrijgen. “Die Welt” citeert daarover het ministerie van Buitenlandse Zaken met de uitlating: “Een ieder die het lukt terecht te komen bij een Duitse buitenlandse vertegenwoordiging in een buurland […] krijgt min of meer direct een afspraak voor het aanvragen van een visum.” Deze berichten zijn duidelijk tegenstrijdig aan de uitlatingen van de Duitse regering dat zij “geen ´Pull-effect´ zou willen veroorzaken.”

De mensenrechtenpolitieke woordvoerder van de AfD-fractie in de Duitse Bondsdag, Jürgen Braun, heeft nu navraag gedaan bij de Duitse regering: hij wilde weten of NGO´s ervoor ingezet zouden worden om buiten het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ter plaatse verantwoordelijke vertegenwoordigers van de autoriteiten om te zorgen voor visa voor de toegang tot Duitsland en de desbetreffende paspoorthouders over zee naar Europa te sluizen.

Het antwoord viel zoals verwacht relativerend uit: “De Duitse regering is bekend met berichten volgens welke niet-regeringsorganisaties voormalige plaatselijke krachten en in het bijzonder bedreigde Afghaanse vrouwen en mannen, aan wie een opname in Duitsland werd toegezegd, bij de aanvraag van een paspoort ook financieel te ondersteunen…”. Geen woord over paspoorthandel of smokkelactiviteiten. Dus verbaast het ook niet dat er tot nu toe geen enkele activiteit van de regering was om de berichten te onderzoeken. Wat betreft Jürgen Braun een twijfelachtige reactie: “Alles spreekt ervoor dat de Duitse regering de handel met paspoorten en de smokkelactiviteit van NGO´s stilzwijgend duldt. Dat zou niet alleen een duidelijke rechtsschending zijn, maar schandalig.”

De Duitse regering trekt zich op het standpunt terug dat er alleen maar voormalige plaatselijke krachten van het Duitse leger überhaupt naar Duitsland gehaald zouden worden. Maar kan dat kloppen? Volgens het antwoord van de Duitse regering op navraag van Jürgen Braun “… werden er tot nu toe ongeveer 4700 plaatselijke krachten gemeld, waarvan er volgens de huidige stand van kennis ongeveer 1600 Duitsland zijn binnengekomen.” Het is alleen merkwaardig dat sinds de machtsovername door de Taliban volgens actuele persberichten in totaal bijna 5900 Duitse visa aan Afghanen werden verstrekt, die intussen op verschillende manieren naar Duitsland kwamen. Velen mogen dan familieleden zijn, maar een werkelijk eenduidige verklaring voor de duidelijk van elkaar afwijkende aantallen is er niet.

Bron:
pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Duitse regering tolereert illegaal verstrekken van visa in Afghanistan

 1. Ravian zegt:

  Tsja, kneiter linkse regering hè, had er iemand wat anders verwacht?

  Geliked door 1 persoon

  • Horatius zegt:

   Dat de NGO’s een duistere rol spelen is algemeen bekend, extreemlinkse organisaties die nauw samenwerken met de mensensmokkelaars en worden gefinancierd door o.a. de Soros-Foundation.

   De oorspronkelijke opzet van de NAVO en de VS was dat het Afghaanse leger, zwaar bewapend en volledig getraind door het Amerikaanse leger, de orde zelfstandig zou handhaven na hun vertrek.

   Maar voordat de laatste Amerikaanse troepen het land hadden verlaten kon de Taliban de macht al overnemen zonder dat er één schot was gevallen.

   Met andere woorden: we zijn als Vredestichters en brengers van Democratie gigantisch in de maling genomen door het Afghaanse leger, inclusief de Taliban. En niet alleen de militairen hebben gefaald maar ook de diverse Inlichtingendiensten hadden dit aan moeten zien komen. Al was het maar via hun tolken (dubbelspionnen?) die nu in het spoor van de vredestichters het hazenpad kiezen richting de Sociale voorzieningen in West-Europa.

   Een slim complot van de Afghanen met een dubbele agenda: al of niet in opdracht van de Taliban hier de islam promoten en cellen oprichten om op het juiste moment terreuraanslagen te gaan plegen.

   En de Duitse regering trapt hier met open ogen in, ze heeft niets geleerd van het rampzalige Wir Schaffen Das en hebben al bijna 6000 visa verstrekt aan Afghanen zonder enige screening.

   De betreffende NGO zou per direct onder curatele moeten worden gesteld vanwege financiële uiterst dubieuze praktijken die de nationale veiligheid in groot gevaar kunnen brengen.
   Dat de Taliban de macht zonder enige strijd heeft kunnen overnemen zouden de alarmbellen ook in Brussel moeten doen rinkelen. Daarom is het raadzaam om iedere Afghaan te behandelen als een potentiele discipel van de Taliban.

   De praktijk is echter van een andere en zeer naïeve orde: ze zijn allemaal welkom ongeacht hun functie en verleden. De gezinshereniging is geen enkel punt van discussie en bij het toewijzen van ruime woningen krijgen ze waarschijnlijk voorrang vanwege hun heldhaftige verleden.

   De Duitse regering is zo links als een loden deur, daarmee vergeleken komen wij nog goed weg met Mark Rutte die ooit verkondigde op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis: ”enorme aantallen vluchtelingen zou ons land volledig doen ontwrichten”.

   Helaas voor ons bleef het bij dit ene heldere moment in 2015 en sindsdien staan onze grenzen moskeewijd open voor vluchtelingen van iedere denkbare signatuur; radicaal, verward en crimineel,

   Like

   • Ravian zegt:

    “we zijn als Vredestichters en brengers van Democratie gigantisch in de maling genomen door het Afghaanse leger, inclusief de Taliban.”

    De betreffende leidinggevenden, en hun achterban, hebben gewoon een islamofiel brilletje op.
    Daarom zijn ze niet in staat de werkelijke motieven van dit soort lui correct in te schatten.
    Zo is democratie bijvoorbeeld een ketters begrip in de islam.
    Allah bepaald namelijk, en niet het “electoraat”, enkel het idee al…
    De dictator van dienst is dan vervolgens door Allah in het zadel gehesen, als zijn vertegenwoordiger op aarde, in de voetstappen van die pedofiele roverhoofdman die het hele verhaal heeft uitgevonden.
    En vrede hebben ze ook al geen behoefte aan, die is namelijk pas mogelijk als de Jihad voltooid is, als het huis van de oorlog bij het huis van de islam gevoegd is, en alle aardbewoners bekeerd dan wel onderworpen zijn.
    En als je daar anders over denkt dan ben je een slechte islamiet en moet je dood.
    Wat dus in Afghanistan heeft plaatsgevonden is een typisch staaltje “takiyya”, das vergelijkbaar met het ongegeneerd liegen “voor de goede (linkse) zaak” wat we van de socialisten gewend zijn.
    En tot slot wordt er dan nog de een of andere zakkenvullende demente crimineel door Amerikaans links het Witte Huis in gefraudeerd, die dan vervolgens de Afghaanse Jihad strijders voor een paar miljard aan modern wapentuig cadeau doet, waarna het verhaal helemaal klaar is.
    En de basis onder dit hele debacle is de onwil dan wel het onvermogen op links om te erkennen dat niet alle volkeren en culturen gelijk zijn, omdat dit niet strookt met hun socialistische ideologie.
    Waar ik dus helemaal klaar mee ben dat is met het “socialisme”, omdat dit het “kryptoniet” is dat onze in principe oppermachtige westerse cultuur impotent maakt.
    Het is de molensteen om onze nek die ons doemt in de ons omringende barbarij te verzuipen.

    Geliked door 1 persoon

 2. Joepiedepoepie zegt:

  Stalin verstond deze kunst ook om mensen zodoende tegen elkaar op te zetten

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan zegt:

  Ik haal mijn wapens alvast maar uit de wapenkast nu Afghanistan 2.0 naast Nederland in de maak is

  Geliked door 1 persoon

 4. scherpschutter1943 zegt:

  De omvolking in duitsland is dus in volle gang. Ook daar zijn de linksen verantwoordelijk voor het volledig naar de kloten helpen van het land. Maar zij zijn daar niet anders gewend, gelet op hun geschiedenis

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Knettergek

  Hamburg wil 100 vluchtelingen huisvesten in bejaardentehuis
  Met het oog op het stijgende aantal vluchtelingen en een grotere behoefte aan ruimte als gevolg van de Coronapandemie, wil de stad Hamburg ongeveer 100 vluchtelingen onderbrengen in een bejaardentehuis.

  Een vleugel van het DRK-verpleegtehuis in het stadsdeel Eichenhöhe in Eißendorf wordt momenteel niet gebruikt, zo schrijven de binnenlandse autoriteiten aan het districtskantoor Harburg. Er zouden daar op korte termijn 108 plaatsen in 38 kamers kunnen zijn, meldde het “Abendblatt”.

  Het Duitse Rode Kruis, dat ook het bejaardentehuis beheert, zal zich over de asielzoekers ontfermen. De accommodatie moet op 15 januari klaar zijn voor gebruik.

  De sociale commissie van de districtsvergadering van Harburg is van plan het project op 10 januari te bespreken. (dpa/se)
  https://archive.md/gu50m#selection-1977.0-2013.105

  Like

 6. ronjaspers zegt:

  De plotselinge terugtrekking van amerikaanse troepen uit afghanistan was kwade opzet.Nep president en deepstate puppet biden heeft voor miljarden aan high tech oorlogsmateriaal achter gelaten waardoor de taliban nu een goedbewapende en geduchte tegenstander is.Ook wordt nu europa en amerika overspoeld door de soldaten van allah (zogenaamde tolken)

  Like

 7. scherpschutter1943 zegt:

  Kannibalen in een bejaardentehuis, dat wordt lachen. Ook een methode om van je nutteloze bejaarden af te komen (ps. Kohler, schrijf je nou kannibalen met 2nnen of met 1 n. Laat het hier even weten. bijvoorbaat dank)

  Like

 8. Jan zegt:

  In het grensgebied tussen Wit-Rusland en Polen wachten nog steeds duizenden ‘migranten’, meestal uit Afghanistan, Syrië, Irak, Jemen of Iran, om het land te verlaten. Vooral naar Duitsland. In dit land is er al lang huisvesting voor hen. Vooral in Berlijn. De plaatselijke daklozen zijn minder fortuinlijk. Er zijn geen warme bedden die op hen wachten, zelfs geen schuilkelders in de treinstations. Want zij worden er nu uitgezet als gevolg van de Corona-verordening van de Rood-Rood-Groene Senaat. Pervers “humanisme”!

  Door Guido Grandt

  Terwijl de voormalige CSU-minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer nog kritisch stond tegenover een hernieuwde toelating van zogenaamde Wit-Russische vluchtelingen, maakt zijn SPD-opvolgster Nancy Faeser, nauwelijks in functie, dat juist mogelijk. Zoals EU-commissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson in december 2021 aankondigde, zullen alleen al 25.000 Afghanen van het vaste hervestigingsquotum van 40.000 migranten naar Duitsland mogen komen. Critici zijn ontsteld. Immers, criminelen kwamen het land reeds binnen tijdens de evacuatie-operaties die kort voor de machtsovername door de Taliban werden uitgevoerd.

  Ernstige terreurwaarschuwingen
  Onder hen bevonden zich mensen die in contact zouden staan met deze radicale islamitische regering, zoals de Franse veiligheidsautoriteiten in augustus 2021 meldden. Sommige van de geëvacueerde Afghanen bleken “ernstige redenen te hebben om aan te nemen dat hun gedrag een bijzondere bedreiging vormt voor de openbare veiligheid en orde”, aldus het verslag. Bovendien moest worden aangenomen dat zij “banden hadden met personen of organisaties die kunnen aanzetten tot, bijdragen tot of deelnemen aan terroristische daden”. Onder de Afghanen die naar Duitsland werden gevlogen onder de noemer “plaatselijke troepen” bevonden zich ook criminelen die bekend waren bij de politie en van wie sommigen waren veroordeeld. Bijvoorbeeld drugsdealers of verkrachters die al een keer waren uitgezet. Dit alles lijkt geen probleem te zijn voor de nieuwe federale minister van Binnenlandse Zaken Faeser. De waarschuwing van de EU-commissaris voor terrorismebestrijding, Ilkka Salmi, over de voortdurende terroristische dreiging van islamisten blijft dus waarschijnlijk ook ongehoord. De dreiging is “betrekkelijk groot” en de Europeanen moeten zich bewust blijven van het “gevaar van terrorisme ook in Europa”. De ideologie van Islamitische Staat bestaat namelijk nog steeds en zou gevolgen hebben voor de Europese veiligheid. Hoewel Sami het zelf een gering risico acht dat er “vermomde moordenaars” onder de Afghaanse migranten zijn, waarschuwde hij er niettemin voor “op elke andere vorm van activiteit voorbereid te zijn” en de immigranten uit Afghanistan nauwlettend in het oog te houden. Bruno Kahl, voorzitter van de Duitse inlichtingendienst, verklaarde in juli 2021 eveneens: “Wij hebben geen enkele reden om op dit moment het groene licht te geven. Europa en de Verenigde Staten doen er goed aan om gezamenlijk hun capaciteit voor het analyseren en bestrijden van deze terreur op peil te houden.”

  Paspoorten voor islamitische terroristen

  Zelfs de Duitse regering heeft onlangs moeten toegeven dat in de afgelopen tien jaar meer dan 1100 islamisten Duitsland hebben verlaten om naar de oorlogsgebieden in Syrië en Irak te trekken. Daar hebben zij deelgenomen aan gevechten aan de zijde van Islamitische Staat, Al Qaida of andere terroristische organisaties, of deze gesteund. Meer dan de helft van deze islamisten heeft zelfs de Duitse, Turkse, Syrische of Russische nationaliteit. Intussen is ongeveer 37% van hen naar Duitsland teruggekeerd. 20 procent zijn vrouwen. Tegen 276 repatrianten is een inleidende procedure ingeleid wegens strafbare feiten in verband met hun vertrek naar Syrië of Irak. 83 personen zijn tot dusver veroordeeld; 53 procedures zijn voorlopig afgesloten en 140 zijn nog in behandeling. Uiteindelijk blijkt hieruit dat de terreurdreiging die van dergelijke “tikkende tijdbommen” uitgaat, nog lang niet is afgewend. Want honderden islamisten die zich ooit uit overtuiging bij diverse terroristische organisaties hebben aangesloten, bewegen zich nog steeds vrij in Duitsland. Een enorm veiligheidsrisico!

  “Corona verbod” voor daklozen

  Terug naar de Wit-Russische vluchtelingen: In de federale hoofdstad Berlijn is de capaciteit voor de huisvesting van Afghaanse migranten al in de zomer van 2021 aanzienlijk uitgebreid. Er zijn ongeveer 20.000 plaatsen beschikbaar in de gesloten gedeelde accommodatievoorzieningen. Amper vier maanden later besluit dezelfde rood-rood-groene senaat echter, als gevolg van strengere Coronaregels, dat daklozen die hun toevlucht zoeken tot treinstations om de winterkou te ontvluchten, daar geweerd moeten worden als zij niet voldoen aan de 3G-regel (gevaccineerd, hersteld, getest). Om redenen van infectiebescherming is een vrijstelling “niet wenselijk”, aldus de sociale administratie. Zij weten hoe problematisch deze situatie is voor daklozen, en daarom worden veel inspanningen gedaan om hen in staat te stellen zich te laten vaccineren en verder te laten testen.

  Maar het zijn juist deze mensen die speciaal moeten worden beschermd omdat de ziekte van Covid 19 voor hen bijzonder gevaarlijk is. Omdat ze vaak lijden aan reeds bestaande ziekten of omdat hun immuunsysteem verzwakt is. Natuurlijk is er ook de vraag wat er gebeurt met degenen die positief testen op Corona? Waar moeten deze daklozen zich dan in de winterkou afzonderen in de zin van het “segregatiebevel”? Niet te vergeten is dat de afgelopen winter al minstens 22 daklozen in heel Duitsland zijn doodgevroren in de open lucht, onder bruggen, op parkbanken, bij ingangen van huizen, onder dekzeilen of in tenten, omdat de gemeenten er niet altijd in slaagden voldoende noodonderkomens voor hen beschikbaar te stellen. Uiteindelijk ontmaskert de linkse Berlijnse senaatsregering zichzelf als totaal niet solidair met de armste lokale behoeftigen en daklozen. Sterker nog: zij worden zogezegd uitgespeeld tegen de aankomende migranten, die een verwarmd onderkomen hebben om hen op te wachten.
  https://www.wochenblick.at/migrationskrise/so-werden-migranten-gegen-obdachlose-ausgespielt/

  Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  Hongersnood in Afghanistan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s