Relletjesnacht zoals gebruikelijk: In Frankrijk stonden weer honderden auto´s in brand

(Vertaling: E.J. Bron)

De media is het nauwelijks nog een melding waard: met Oud & Nieuw werden in Frankrijk ook dit jaar weer honderden auto´s in brand gestoken. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Darmanin, noemde het aantal van 874 – en haastte zich om erop te wijzen dat de aantallen zouden afnemen. Er werden 441 personen door de politie opgepakt.

Alleen al in Straatsburg, waar het twee jaar geleden tot bijzonder heftige onlusten was gekomen, werden ongeveer 90 auto´s in brand gestoken. Minstens twee politieagenten raakten lichtgewond toen ze bestookt werden met vuurwerk.

Brandende auto´s met Oud & Nieuw zijn in Frankrijk al sinds het begin van de jaren-90 een bedenkelijk ritueel. Volgens de politie en deskundigen werden er vooral auto´s in brand gestoken in armere, door migranten bewoonde stadswijken. De redenen zouden verschillend zijn. De ene keer zou het gaan om persoonlijke afrekeningen, de andere keer om onvrede met de politieke leiding uit te drukken, en weer een andere keer om verzekeringsbedrog. En vaak alleen maar om de wil om chaos te stichten en geweld te plegen, en dat vooral in de migrantenwijken van Frankrijk.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Relletjesnacht zoals gebruikelijk: In Frankrijk stonden weer honderden auto´s in brand

 1. Hovawart zegt:

  Het gezegde ” ’s Lands wijs, ’s lands eer ” houdt in dat ieder land eigen gewoonten heeft en dat je je daaraan moet aanpassen…….die malle Fransozen ook altijd, passen zich nooit aan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ton Ruygrok zegt:

  Zal wel iov Macron zelf gebeuren, begrijp dat hij er wel van houd om de bevolking te sarren en het leven zuur temaken.
  Ton Ruygrok

  Geliked door 1 persoon

 3. Ravian zegt:

  Is er al iets over het kleurtje en de geloofsovertuiging van de verdachten bekend gemaakt?
  Zal wel niet hè…

  Geliked door 2 people

 4. Marc zegt:

  De praktijk van brandende auto’s met Oud en Nieuw stamt uit Den Haag van de jaren 1970. Daar kwam trouwens geen allochtoon bij kijken. Aanleiding toen voor deze branden was de ongewoon slechte kwaliteit van auto’s, met name die uit Frankrijk. Het metaal was toen zo slecht dat auto’s van slechts een paar jou oud voor je ogen stonden weg te roesten. Ook de banden waren toen van zeer bedenkelijke kwaliteit. In wezen waren de acties van de toenmalige jeugd ingegeven door hygiëne: eigenaren konden er niet meer mee rijden en wisten van gekkigheid niet wat er mee te doen. Het fenomeen autosloperij stond toen nog volledig in de kinderschoenen, aangezien de auto pas tweede helft jaren 1960 een massaconsumptiegoed werd.

  Tegenwoordige auto’s zijn natuurlijk van veel betere kwaliteit dan die van de jaren 1960/70, dus in brand steken is totally uncalled for. Behalve natuurlijk Franse auto’s, die nog steeds notoir gammel zijn in vergelijking met talloze andere. Maar ook die roesten niet zomaar weg, en staan niet nutteloos aan de kant van de weg. Autobranden anno nu is dus een misdaad!

  Like

 5. Jules Vismale zegt:

  Als Macron daar zo blijft doorgaan dan zou het me niet eens verbazen als ze daar in Frankrijk ooit een keer autochtonen en allochtonen in brand gaan steken!

  Like

 6. bobzelf zegt:

  MOCHTEN OOK GEEN VUURWERK MEER AFSTEKEN ZEKER

  GOEIE TIP VOOR EIND DIT JAAR IN NEDERLAND

  JA WIJ WILLEN IN HET GUINNIES BOOK OF CAR ON FIRE RECORDS .

  ACH DE POLITIE IS JE BESTE KAMARAAD TOCH

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s