Groot-Brittannië wil sluipgat voor valse minderjarige asielzoekers dichten

(Door: Steffen Munter – Vertaling: E.J. Bron)

Groot-Brittannië pakt het probleem van het leeftijdsbedrog in zijn asielsysteem aan. Minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel wil met een wetswijziging al die volwassen mannen opsporen, die zich “door misleiding en bedrog toegang tot kinderverzorgingsinstellingen en scholen” hebben verschaft. Ongeveer twee derde deel van de bijna 1700 twijfelachtige gevallen vorig jaar werd bij controle als volwassene geïdentificeerd. Daar moet nu een eind aan komen.

Ter controle van de informatie van migranten met het oog op hun leeftijd wil Groot-Brittannië nu ook röntgenstralen inzetten. Daartoe kondigde Priti Patel, minister van Binnenlandse Zaken in het kabinet van premier Boris Johnson, aan een wetenschappelijke commissie samen te stellen, die de mogelijkheden van het leeftijdsonderzoek voor migranten analyseert die aangeven jonger te zijn dan 18 jaar, dus minderjarig. Daartoe wil men ook van de in andere landen gebruikte methodes leren, zoals röntgenonderzoek, CT- en MRI-scans.

Jongeren of “alleenstaande volwassen mannen”?

“De praktijk van alleenstaande mannen, die zich als kind voordoen en asiel aanvragen, is een ontstellend misbruik van ons systeem, waaraan we een einde willen maken”, beloofde de minister van Binnenlandse Zaken en verklaarde: “Door zich als kinderen uit te geven, verschaffen deze volwassen mannen zich door misleiding en bedrog toegang tot kinderverzorgingsinstellingen en scholen en bedreigen zo kinderen en jonge volwassenen in de school en de zorg,”

Patel zei ook dat ze meer geld en ondersteuning aan de lokale autoriteiten ter beschikking gesteld zou hebben. Daarmee zouden die strenge en bewijskrachtige tests ter controle van de leeftijd van migranten moeten uitvoeren, opdat volwassen mannen niet meer automatisch als kinderen geclassificeerd worden, aldus Patel.

Wetswijziging komt er aan

De minister van Binnenlandse Zaken kondigde een wetswijziging ter invoering van nieuwe wetenschappelijke methodes van leeftijdbepaling bij asielaanvragers aan, “om dit misbruik te stoppen en het Britse publiek het vertrouwen te geven dat wij een einde maken aan het openlijke misbruik van onze wetten en van de Britse belastingbetaler.”

De “Nationality and Borders Bill” is het Lagerhuis al gepasseerd en staat in het Hogerhuis kort voor de derde lezing, zoals de procesgang van het parlement documenteert.

“Het ´Wetsontwerp over nationaliteit en grenzen´ zal een einde maken aan veel van het duidelijke misbruik”, aldus Patel. Dit zou ertoe hebben geleid dat het immigratie- en asielsysteem van Groot-Brittannië zou worden misbruikt door diegenen “die geen recht hebben in ons land te zijn”.

2021 – Recordjaar van leeftijdbedrog door migranten

Zoals de Britse krant “Daily Mail” bericht, zouden migranten een betere onderbrenging en ondersteuning krijgen als ze zeggen dat ze jonger zijn dan 18 jaar. Ook de hoorzitting van hun asielaanvragen is welwillender. Bovendien worden minderjarigen ook minder vaak in hechtenis genomen.

Sinds het begin van de desbetreffende dataregistratie in het jaar 2016 beleefde Groot-Brittannië vorig jaar een record: van de 1696 twijfelachtige leeftijdsgevallen werd in 1118 gevallen vastgesteld dat het niet om jongeren, maar om volwassenen ging.

Dit zijn echter alleen maar de gevallen die tot september werden afgesloten. Op dit moment worden bij twijfelachtige leeftijdsopgaven de inschattingen van maatschappelijk werkers gebruikt. Lichamelijk onderzoek zou niet toegestaan zijn. Dit moet nu veranderen.

Gevaren door het opgeven van valse leeftijd

In Duitsland vonden meerdere gevallen van moord plaats, waarbij volwassen migranten op grond van het opgeven van een valse leeftijd op scholen met jonge meisjes in contact kwamen. Het bekendste geval was dat van de moord op de 15-jarige Mia in de DM-drogisterij in Kandel na het beëindigen van een relatie met een man uit Afghanistan.

Ook de zaak van de 17-jarige Mireille uit Flensburg kreeg grote publieke belangstelling. Het in een jeugdtehuis met verzorging wonende meisje had haar latere vriend en moordenaar bij een vrijetijdsactiviteit met migranten leren kennen.

Tijdens het proces bleek dat de dader zich bij zijn aankomst in Duitsland in 2015 minstens drie jaar jonger had voorgedaan. Het zou heel goed mogelijk kunnen zijn dat het meisje door een tijdige leeftijdscontrole de jonge man nooit zou hebben ontmoet.

Ook in de eerste opzienbarende moord- en verkrachtingszaak in Duitsland ten tijde van de migratiegolf, de zaak Maria in Freiburg, had de latere dader geprofiteerd van het opzettelijk verkeerd opgeven van zijn leeftijd. Terwijl de “jongere” al in Griekenland wegens poging tot moord op een meisje in de gevangenis had gezeten.

Bron:
epochtimes.de
Door: Steffen Munter

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Groot-Brittannië wil sluipgat voor valse minderjarige asielzoekers dichten

 1. Ronald B zegt:

  ALLEMAAL TERUG!!! Wetten maken die er op toezien dat als landen van herkomst veilig zijn, je meteen wordt uitgezet! Idem wetten maken die zgn. asielzoekers die al door veilige landen zijn gereisd, meteen terug te sturen naar eerst veilige land!!! Klaar…

  Like

 2. bobzelf zegt:

  WHAHHAHAHAHAA
  OM MEER KEUS TE HEBBEN
  LIETEN ZE ER EERST 1700 BINNEN KOMEN

  EN DIE BLIJKEN ALLEMAAL EEN LUL VAN EEN METER TE HEBBEN
  HAAR OP HUN ZAK EN BOSSEN HAAR ONDER HUN ARMEN
  EEN SNOR
  EN EEN PLASTIC EETHOEK

  AMBTENAREN . JE ZOU ZE GEWOON DOOD MOETEN SCHIETEN

  SNEL ALS DIKKE STRONT

  WHAHAHAHAHA

  OOM 32 CM

  Geliked door 2 people

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  En danvervolgens in Nederland.
  De stameloma is van het toneel verdwenen en dus komt de inspectiedienst met een rapport over de IND.
  Het komt er feitelijk op neer dat alles wat ze gedaan heeft af liep als een grote zeepert, en dus komen ze van de inspectiediens met eieren na het jong.
  Maar van de andere kant heeft ze de agenda van Groen slinksen D66 naar goed gevolg uitgevoerd.
  Uiteraard met goedkeuring vanaartsleugenaar pinokkio.

  Inspectie kraakt beleid bij IND, aanpak bij achterstanden asielaanvragen rammelde

  Bij het wegwerken van de grote achterstanden bij de IND, over het behandelen van asielaanvragen vorig jaar, zijn mogelijk flinke fouten gemaakt. Dat is op te maken uit een rapport van de inspectiedienst die de aanpak heeft geëvalueerd.

  Je zou je te barsten lachen als het niet zo in en in triest zou zijn.

  https://www.ad.nl/politiek/inspectie-kraakt-beleid-bij-ind-aanpak-bij-achterstanden-asielaanvragen-rammelde~a846950f/

  Geliked door 1 persoon

 4. Frits zegt:

  Dichte gecontroleerde grenzen hadden dit kunnen voorkomen. Illegaal=illegaal. Zo simpel is het. Voor deze “wir schaffen dass” waanzin werd je bij illegale overschrijding opgepakt koste wat kost. Desnoods met wapengeweld. Nu is het lapmiddel na lapmiddel. Over de ellende en kosten zullen we het maar verder niet hebben

  Like

 5. Ravian zegt:

  Gezien er in geen van de Groot Brittannië omringende landen oorlog gevoerd wordt zijn al die zogenaamde vluchtelingen gewoon illegale immigranten.
  Je hoeft dus helemaal niet uit te gaan zoeken wie precies hoe oud is, je kunt ze gewoon allemaal oppakken en je land uit flikkeren…

  Like

 6. Horatius zegt:

  Het gebruik van röntgenstralen om de juiste leeftijd van deze creaturen vast te stellen zal hoogstwaarschijnlijk niet vallen onder de mensenrechten om de volgende voorspelbare redenen:

  ‘De jonge vluchteling kan door deze stralingen zijn viriliteit verliezen of sterk doen verminderen en zodoende kan hij zijn natuurlijke behoeftes niet ventileren in de openbare ruimte. Deze kinderen zijn vaak getraumatiseerd en zijn daarom helaas onderweg hun reisdocumenten verloren. Ook het meten van de schedel of de penis is volledig in strijd met een humane opvang en menselijke behandeling van deze uiterst kwetsbare kinderen.’
  ‘Ook CT- en MRI-scans kunnen als uiterst discriminerend worden ervaren en kunnen deze jonge onschuldige knapen tot razernij drijven en de artsen en verpleegkundigen in groot gevaar brengen.’

  Met dergelijke linkse prietpraat zullen deze maatregelen wel weer van de tafel worden geveegd en onze vrouwen en dochters wederom slachtoffer worden van deze bronstige individuen.

  Opsluiten in kampementen op de Waddeneilanden zonder sociale media en overdag aan het werk zetten bij het ophogen van de dijken.
  Zware arbeid in de frisse lucht zullen deze delinquenten tot inkeer brengen en doen terug verlangen naar de zandbakken van herkomst.

  Wel moeten de boeren in de omgeving van deze kampementen worden gewaarschuwd hun vee scherp in de gaten te houden i.v.m. eventuele ontuchtige handelingen gepleegd door deze uiterst viriele jongeren.

  De IND heeft het er maar druk mee om over de AIVD maar te zwijgen.

  De screening gaat als volgt:
  BENT U EEN TERRORIST?
  Nee.

  BENT U LID VAN EEN TERRORISTISCHE ORGANISATIE OF BENT U VAN PLAN DIT TE WORDEN?
  Nee.

  BENT U VAN PLAN LID TE WORDEN VAN GROENLINKS NA HET VERKRIJGEN VAN EEN VERBLIJFSVERGUNNING?
  Ja!

  Vervolgens een stempel en de ‘vluchteling’ is verzekerd van een levenslange uitkering en diverse toeslagen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s