Administratieve rechtbank Düsseldorf haalt streep door demonstratieverbod voor vaccinatie-tegenstanders

(Vertaling: E.J. Bron)

De voor vandaag geplande corona-demonstratie mag nu toch plaatsvinden in Düsseldorf. Dat heeft de administratieve rechtbank vrijdag beslist en zodoende gevolg gegeven aan een kort geding dat door de organisatoren tegen de stad Düsseldorf was aangespannen. De rechtbank beoordeelt de beslissing van de stad als onwettig, zoals een woordvoerster van de rechtbank verklaarde.

Dit zou formele redenen hebben: na afloop van de landelijke noodrem zou het niet meer toegestaan zijn dat de stad als ordeautoriteit beslissingen over beschermingsgevaar tegen infectiegevaren zou nemen. Dat zou alleen de politie kunnen. Het stedelijk verbod werd derhalve niet inhoudelijk beoordeeld.

Düsseldorf had donderdag de demonstratieoptocht van tegenstanders van de vaccinatieplicht verboden – wegen infectie beschermende redenen, zoals de stad meedeelde. Vanuit haar optiek was er alleen maar een manifestatie mogelijk. Bij een optocht zou het risico van besmettingen duidelijk groter zijn dan bij een staande manifestatie, temeer daar de door de organisatoren aangemelde 2000 deelnemers vermoedelijk duidelijk overschreden worden, schatten de autoriteiten in. Ook bij eerdere demonstraties tegen de corona-maatregelen trokken duizenden mensen door Düsseldorf.

Dat wilden de organisatoren, die zichzelf buitenparlementaire oppositie Düsseldorf noemen, niet accepteren. Bij eerdere bijeenkomsten zouden er geen massale schendingen van de afstand- en mondkapjesvoorschriften hebben plaatsgevonden, staat er in een antwoord aan de stad. De overbelasting van de ziekenhuizen zou geen reëel gevaar zijn, het verbod zou een “repressie door de autoriteiten in politieke opdracht” zijn.

De AfD-Düsseldorf ondersteunde de organisatoren van de demonstratie. De politie zou een protestoptocht beter kunnen controleren dan een “opeengepakte massa mensen”, deelde de districtsafdeling van de AfD mee en waarschuwde zelfs voor een escalatie. Wanneer de organisator de manifestatie zou hebben moeten afzeggen, dan zouden de aanhangers desondanks toch bij elkaar komen. “Dan zal het een enorme massa mensen zijn, die vermoedelijk ongecontroleerd demonstreert”, zei men van de kant van de AfD. “Van deze verantwoordelijkheid moeten burgemeester Keller, gemeentesecretaris Hintzsche evenals de afdelingschef van de ordedienst Zaum zich bewust worden.”

Bron:
pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Administratieve rechtbank Düsseldorf haalt streep door demonstratieverbod voor vaccinatie-tegenstanders

 1. Joepiedepoepie zegt:

  Dan kan die brulkikker maar naar zijn buurman blijven uithalen, angsthaas!

  Geliked door 1 persoon

 2. droevige mof zegt:

  De burgemeester vond onmiddellijk een nieuwe manier om de demonstratie te belemmeren en deze bij overtreding te beëindigen. Hier is de aankondiging van de stad:

  “De organisator van de manifestatie zou zaterdag, ongeacht de beslissing van de rechtbank, moeten voldoen aan de verplichtingen van de Corona-beschermingsverordening en zou alle immuniteits- of testbewijzen en identiteitskaarten moeten controleren, alsook mensen die de maskerplicht overtreden, moeten weren. Het Bureau voor Openbare Orde heeft aangekondigd dat het de naleving van deze verplichtingen zal controleren.”

  Controle, toezicht, bewijs, controle van de controleurs. De totale staat.

  Like

 3. BosscheBol zegt:

  Dit zou in NL niet gauw gebeuren. In Nederland beschermt de rechter de macht.
  https://www.wyniasweek.nl/lockdowns-de-rechter-biedt-machtsbescherming-geen-rechtsbescherming/
  Door Lucas Bergkamp.

  Een geweldig artikel zonder geschreeuw en gescheld maar helaas weer erg lang. Dat is wel vaker bij Wyniasweek dat het een klein boekje wordt.
  Ik heb vandaag beleefd verzocht os het allemaal wat korter kan.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jules Vismale zegt:

  Ik ben net voor Oudjaar 2021 nog in Düsseldorf op bezoek geweest en daar waren toe alle winkels gewoon open. Toen vroeg ik me zelfs nog af of ze in sommige winkels daar geen T-shirts met afbeeldingen an Peter Kürten verkochten want die kerel hield meer dan 90 jaar geleden ook tienduizenden inwoners van Düsseldorf in hun huizen omdat hij de hele stad terrasseerde met zijn moordlust!
  Kürten was nog 10x zo gevaarlijk als de oprukkende wolf en zelfs tijdens zijn gevangenschap in Keulen viel hij meer dan 30 mede-criminelen aan om hen zwaar te verwonden of te doden! Zou in zijn tijd het coronavirus zijn uitgebroken dan had de Vampier van Düsseldorf zich daar evenmin door laten tegenhouden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s