Groningers alle vertrouwen in overheid kwijt: “Afspraken over gaswinning kunnen wel met Duitsland, maar niet met ons”

(Door: Wout Willemsen)

We zitten nog maar in de eerste week van januari of er is alwéér een nieuw onderwerp waaruit blijkt dat de ‘nieuwe bestuurscultuur’ een regelrechte leugen is. Het kabinet gaat de gaswinning in Groningen opvoeren, omdat het afspraken heeft gemaakt met Duitsland. Heel vervelend dat de afspraak met Groningers om de gaswinning terug te schroeven niet kan worden nageleefd, want ‘afspraak is afspraak’!

Het valt niet aan de Groningers uit te leggen dat de gaswinning gewoon weer wordt opgeschroefd. Duitsland heeft zichzelf in de penarie geholpen door moeilijk te doen over de Russische Nordstream-2 pijpleiding. Daarnaast wil het land zijn eigen kerncentrales ontmantelen. Ineens is er een tekort aan gas en blijkt Nederland verplicht om dat gas aan Duitsland te leveren. Groningen zal weer gaan beven, want de afspraken die in eigen land zijn gemaakt gelden nu niet meer!

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Groningers alle vertrouwen in overheid kwijt: “Afspraken over gaswinning kunnen wel met Duitsland, maar niet met ons”

 1. Joepiedepoepie zegt:

  Je wilt niet weten wat die idioot van robot Jetten op kernenergie reageerde.
  Hoe huizen verwarmen op kernenergie?

  Geliked door 1 persoon

 2. Gerrit zegt:

  De “Energiewende” van Merkel lijkt een ramp. De Duitsers zijn doodsbang gemaakt voor Kernenergie en zetten die centrales stil. Onvoldoende wind en zonnestroom en nu moet Nederland helpen. Maar ze zijn daar koppig en blijven in hun eigen gelijk geloven.

  Geliked door 1 persoon

  • Blaffertje zegt:

   @Gerrit.
   Dat de Duitsers bang zijn voor hun kerncentrales is begrijpelijk, die krengen zijn oud en slecht onderhouden.
   In Lingen, Duitsland, redelijk dicht bij de Noord Nederlandse grens, lekt de kerncentrale, daarom hebben ze een paar jaar geleden in Nederland, jodium tabletten verstrekt voor kinderen omdat ze bang zijn dat het echt fout kan gaan.

   Geliked door 2 people

 3. droevige mof zegt:

  De Duitsers sluizen het Russische gas dat via Oekraïne en Polen naar Duitsland komt, terug naar deze landen, waarschijnlijk als een Duitse bijdrage aan de Amerikaanse betrokkenheid in Oost-Europa. Anderen zeggen dat de Duitsers alleen maar speculeren door Russisch gas met enorme winst door te verkopen Hoe het ook zij, het gas ontbreekt nu in Duitsland en daarom moeten er nu meer huizen in Groningen instorten. Er zijn dus goede redenen om de Nederlandse verdragen met Duitsland niet na te komen. In de Nederlandse pers wordt echter gedaan alsof de lieve buren moeten bevriezen als zij niet worden geholpen. Een leugen met een grote bek.

  https://www.focus.de/finanzen/boerse/wirtschaftliche-oder-politische-gruende-yamal-pipeline-russland-pumpt-seit-sechs-tagen-gas-zurueck-anstatt-nach-deutschland_id_30900527.html

  Geliked door 1 persoon

 4. karton zegt:

  Niet alleen de Groningers zijn hun vertrouwen in de “overheid” kwijt !!!!!

  Geliked door 3 people

 5. Bas zegt:

  Ondertussen het klimaat redden…niet.

  demorgen.be
  3.000 ‘spookvluchten’ van Brussels Airlines om vliegrechten te behouden

  Om te vermijden dat ze start- en landingsrechten verliezen, voeren luchtvaartmaatschappijen vluchten uit waar niemand op zit te wachten.
  Ook bij Brussels Airlines gaan zowat 3.000 bijna lege vliegtuigen de lucht in. De Belgische regering vraagt Europa om soepelere regels over tijdsloten, schrijven de kranten van Mediahuis.

  Geliked door 1 persoon

 6. vangie1206j zegt:

  Afspraak is afspraak hé dat heb ik vaker gehoord van MP. Mark Rutte.
  Geldt zeker niet voor de Nederlanders.

  Like

 7. Ravian zegt:

  Volgens mij houd het Groningse aardgasveld niet op aan de grens, maar loopt het door in Duitsland, en wordt het daar ook geëxploiteerd.
  Dat houd dan dus in dat zolang in Duitsland de kraan op dat gasveld niet dichtgaat het sluiten van de kraan in Groningen enkel symbool politiek is.
  Kolen blijven namelijk gewoon liggen waar ze liggen, maar gas stroomt naar daar waar de druk het laagste is.
  Wat dan in dit geval betekend dat het Groningse gas uiteindelijk naar het Duitse gedeelte stroomt, om daar dan vervolgens afgetapt te worden en in plaats van de Nederlandse de Duitse staatskas te vullen.
  Feitelijk zou de Nederlandse overheid dus niet enkel het sluiten van de kraan in Groningen maar ook het sluiten van de kraan over de grens in Duitsland moeten afdwingen.
  Maar men wil de socialistische vriendjes in Duitsland niet op de tenen gaan staan, net zoals men in 2014 de socialistische vriendjes in Oekraïne ook niet op de tenen wou gaan staan, en zo houden ze dan tevens een zekere Schwab te vriend.
  En de Nederlanders die hier het slachtoffer van zijn dat is gewoon collateral damage, en gezien die zowel geen kleurtje hebben als geen geloof van de vrede aanhangen kunnen die dan vervolgens gewoon verrekken.
  Fijn hè, zo’n partijkartel…

  Geliked door 1 persoon

 8. Klaas zegt:

  +++kwoot
  Vladimir Bukovsky, the famed Russian dissident of the communist era, once noted that too many Western politicians put their desire to fry bacon on Soviet gas above their self-professed values. Fortunately for Bukovsky’s generation, not everyone did. One can only hope that there are still enough leaders in the free world today who are willing to put principle over bacon.
  +++ontkwoot

  Like

 9. ronjaspers zegt:

  De roverheid is nooit te vertrouwen geweest,politici zijn omgekochte of gechanteerde trekpoppen van de NWO kliek.

  Geliked door 3 people

 10. BigLJohn zegt:

  Voor geld en veel winst worden mensen verneukt. Dat zagen we ook al met die gifspuit. De wereld draait alleen maar om de duit en de fluit !

  Geliked door 2 people

 11. Jules Vismale zegt:

  De overheid bestaat nog steeds uit blauwe jakhalzen die vreemden boven hun eigen soort verkiezen met het oppompen en verkopen van gas Daan Duitsland en vooral in Groningen dat, gelijk naar Drenthe en Friesland, door Den Haag al decennia’s lang wordt behandeld als eens stiefkind!
  Als het aan Den Haag lag dan zouden ze met hun ondemocratische en opdringerige dwang heel Groningen laten verzinken, gelijk zoals dat vroeger met de steenkolenmijnen in Limburg gebeurde! Weg met de overheid en kabinet IV Van Mark Rutte!

  Like

 12. Jan zegt:

  1.000 miljard euro aan gas onder Groningen; energierekening omlaag! – Jansen (FVD)

  Nederland heeft het grootste gasveld van Europa. Daar moeten we gebruik van maken. Het plan van Freek Jansen is daarom: doorgaan met boren en de Groningers ruimhartig compenseren. Dan zijn we niet meer afhankelijk van buitenlands gas, en kan de energierekening weer omlaag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s