Overheid kiest steeds meer voor dwang om eigen falen te maskeren

(Door: Wouter Roorda)

Vastlopend overheidsbeleid leidt niet tot zelfreflectie en heroverwegingen, maar tot steeds meer dwang. Dat de beoogde doelen niet worden bereikt, zoals bij het corona- en klimaatbeleid, ligt nooit aan de overheid, maar aan de burger die niet meewerkt. Die vervolgens tot medewerking wordt gedwongen met gasloze huizen, elektrische auto’s en landonteigening. Met Building Back BetterThe Great Reset en de duurzame VN-ontwikkelingsdoelen stuurt onze overheid steeds dwingender aan op een wereld waar links van watertandt. We moeten nooit buigen.

Lees verder>>>
(h/t “Jan”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Overheid kiest steeds meer voor dwang om eigen falen te maskeren

 1. Hovawart zegt:

  Mocht het op een politiek fiasco uitlopen dan hoort men enkel nog; ik heb er geen herinnering aan,…..daar staat mij niets van bij, .. hoort men wederom; Ich habe es nicht gewusst.

  Geliked door 2 people

 2. Harry zegt:

  Affakkelen die boel ?
  Je ziet aan die half islamitische zuignap van een Kaag , wat voor impact dat heeft .
  Niks aan de hand , tóch aangifte gedaan !
  Ik heb duizend keer meer ellende van dat verdomde vuurwerk gehad !
  En dat was nog maar één of andere onnozele vrome broeder , geeneens een gemotiveerde patriot .

  Like

 3. Jan zegt:

  Mensen die de experimentele injecties krijgen, lijken er veel slechter aan toe te zijn dan degenen die ongevaccineerd blijven.

  Het aantal Amerikanen dat ernstige bijwerkingen heeft gekregen of is overleden na het krijgen van de mRNA-injectie die als “vaccin” wordt aangekondigd, stijgt explosief. Bovendien lijken geïnjecteerde mensen veel slechter af te zijn dan degenen die de experimentele prik weigeren. Maar ondanks het feit dat het “vaccin” en de “boosters” mensen niet beschermen tegen Covid en de kans op besmetting met Omicron vergroten, blijven linkse regeringen wereldwijd burgers onder druk zetten en verplichten om ze te krijgen.

  Angstaanjagende ‘Vaccin’ bijwerkingen

  One American News (OAN) meldt dat vanaf 4 januari 2022, dat 946.000 Amerikanen ernstige bijwerkingen hebben ondervonden of zijn overleden na te zijn geïnjecteerd. Daarnaast stelt het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid dat meer dan 100.000 Amerikanen in het ziekenhuis zijn opgenomen na het krijgen van de prik.

  Degenen die lijden aan de bijwerkingen van de injectie zijn niet alleen naamloze figuren op een pagina, meldt OAN. Angelia Desselle uit Louisiana kon bijvoorbeeld nauwelijks staan na haar prik en lijdt aan een neurologische aandoening die volgens artsen het gevolg is van het vaccin. Evenzo is Shawn Skelton uit Indiana verzwakt en heeft zij de controle over haar lichaam verloren sinds de Pfizer-prik.

  De volledig “gevaccineerde” Jummai Nache uit Minnesota moest na de vaccinatie haar benen en handen amputeren. De 13-jarige Maddie de Garay uit Ohio is vanaf haar middel verlamd, krijgt sondevoeding en heeft de volledige controle over haar lichaamsfuncties verloren.

  Gezondheidsfunctionarissen in Vietnam hebben het gebruik van het Pfizer-vaccin opgeschort nadat meer dan 120 kinderen in het ziekenhuis waren opgenomen vanwege ernstige reacties op de injecties. In een ander nabijgelegen district stierven zelfs drie kinderen.

  Veiliger om niet gevaccineerd te worden?

  Volgens het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) en de U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zijn er iets meer dan 20.000 sterfgevallen geweest na de injecties.

  Onderzoekers van Columbia University melden echter dat het werkelijke aantal mensen dat is overleden als gevolg van het krijgen van een van de experimentele injecties aanzienlijk hoger ligt dan de officiële cijfers. De onderrapportagefactor van Columbia schat dat 20 keer dat aantal, of ongeveer 400.000 sterfgevallen, veel nauwkeuriger is.

  Bovendien rapporteert Alex Berenson, voormalig verslaggever van de New York Times, dat de mRNA-injecties nu een sterk negatieve uitwerking hebben. De injecties verhogen in feite de kans op besmetting door Omicron.

  Stervende kinderen

  Volgens OAN zijn ook tienduizenden mensen, waaronder kinderen, gestorven na de vaccinatie. De dertienjarige Jacob Clynick uit Michigan stierf in zijn slaap kort nadat hij zijn tweede Pfizer-prik had gekregen. Een 11-jarig meisje uit Georgia overleed kort na haar Pfizer-vaccin. Ook overleed een 5-jarig meisje vier dagen nadat ze haar eerste Pfizer-prik had gekregen. Bovendien kreeg een 8-jarig meisje een beroerte en een hersenbloeding zeven dagen na de Pfizer-prik.

  “We zien nu de gevolgen van dit ongeteste, onbewezen en inderhaast ontwikkelde vaccin, en het is veel erger dan we vreesden,” zei Pearson Sharp van de OAN, “en dit is nog maar het begin.” Hij vervolgde, “tenzij Amerikanen en ouders in opstand komen tegen deze onwetenschappelijke verplichtingen, kunnen we nog honderdduizenden doden en permanent beschadigde slachtoffers verwachten van het grootste experiment op mensen in de geschiedenis.”
  https://rairfoundation.com/warning-vaccine-is-worse-than-we-feared-could-be-looking-at-hundreds-of-thousands-more-dead/?utm_source=wnd&utm_medium=wnd&utm_campaign=syndicated

  Geliked door 3 people

 4. Jan zegt:

  Explosief: Duitse artsen vinden ‘verbazingwekkende’ onzuiverheden in Covid-‘vaccin’ (video)

  Een groep Duitse artsen voegt zich bij het koor van experts die vreemde voorwerpen hebben ontdekt in de coronavirus vaccins en het bloed van de gevaccineerden.

  Duitse pathologen presenteerden een analyse van het coronavirus-“vaccin” tijdens een schokkende persconferentie in september. Een fragment van de conferentie, dat exclusief is vertaald voor de RAIR Foundation USA, onthult vreemde voorwerpen in het vaccin, alsmede in het bloed van degenen die het vaccin hebben genomen.

  Sommige van de vreemde voorwerpen werden beschreven als “nauwkeurig geconstrueerd” en ook – schokkend – wormen die uit eieren zijn uitgebroed.

  De live-streamed persconferentie werd georganiseerd door de Stiftung Corona-Ausschuss, die losjes kan worden omschreven als Duitslands equivalent van Amerika’s Frontline Doctors. Zoals verwacht werd hun opmerkelijke presentatie door de Duitse populaire media met de grond gelijk gemaakt.

  Het evenement werd geleid door Prof. Dr. Arne Burkhardt, die “18 jaar lang hoofd van het Instituut voor Pathologie in Reutlingen was en daarna als patholoog in een privépraktijk werkte”, Prof. Dr. Walter Lang, die “van 1968 tot 1985 als patholoog aan de Hannover Medical School werkte” voordat hij een privé-instituut voor pathologie in Hannover oprichtte en Prof. Dr. Werner Birkholz, een voormalig hoogleraar elektrotechniek met een focus op kwaliteit en risicobeheer aan de Jacobs Universiteit in Bremen. Inleidingen en de presentatie werden verzorgd door Dr. Ute Langer, een arts en een chirurg.

  Uit een onderzoek van “restanten van vaccins van het bedrijf BioNTech-Pfizer,” bleek bijvoorbeeld wat “een nauwkeurig geconstrueerd voorwerp lijkt te zijn”:

  Het vreemde voorwerp was een van de vele, waaronder ook letterlijk wormen die lijken te zijn “uitgebroed”:

  Hoe ongelooflijk het ook lijkt, de Duitse artsen zijn niet de enigen die vreemde voorwerpen in de vaccins hebben ontdekt:

  In augustus heeft Japan het Moderna-vaccin opgeschort nadat er vreemde materialen waren aangetroffen in hun coronavirusvaccin. Volgens Nikkei Asia bleek de stof te reageren op magneten. Zoals gerapporteerd op RAIR Foundation USA, is Japan uitzonderlijk transparant geweest met hun behandeling van het coronavirus vaccin, met respect voor de autonomie van hun burgers.
  Dr. Carrie Madej, een internist, ontdekte ook vreemde objecten na het bestuderen van de injecties, waaronder “grafeen-achtige” objecten en “een tentakelachtig, bewegend organisme-achtig wezen in de Moderna prik.”

  Bekijk screenshots van Dr. Madej’s interview met Stew Peters:
  (zie website)

  Verder onthult een Twitter thread van oktober op soortgelijke wijze deeltjes, “deeltjes samenstellingen” en “vezelachtige structuren”- sommige met “vertakkingen” en een “ringachtige structuur”. De bevindingen waren gebaseerd op een “microscopie-analyse” van het Pfizer-BioNTech coronavirus vaccinmonster. Volgens de anonieme wetenschapper, die beweert meer dan 100 keer peer-review gepubliceerd te zijn in tijdschriften als Lancet en het New England Journal of Medicine, werd de analyse “uitgevoerd met helderveld- en fasecontrastmicroscopie en met toepassing van strenge wetenschappelijke en hygiënische normen”.

  Het is niet verrassend dat de media het bewijsmateriaal dat door bezorgde medische deskundigen naar voren wordt gebracht, negeert of “op feiten controleert”. Het is aan de burgers overal ter wereld om de bewakers van de informatie – de media en de politici – ter verantwoording te roepen door transparantie te eisen.

  De groep heeft haar bevindingen aan de “autoriteiten” toegezonden, maar heeft geen antwoord ontvangen.

  Het team heeft vier partijen vaccin onderzocht en de resultaten zes weken geleden doorgegeven aan overheidsinstanties, het EMA [Europees Medisch Agentschap], het STIKO [Duits vaccincomité] en het Paul Ehrlich Instituut [Duits regeringsbureau], zonder bekende reacties.

  In december hielden de Duitse artsen een tweede krachtige persconferentie met als kop “Zijn sterfgevallen en nadelige gezondheidseffecten na vaccinatie tegen Covid-19 met elkaar in verband op een pathologisch aantoonbare manier?”.
  ….
  https://rumble.com/vs6i00-german-doctors-find-astonishing-impurities-in-covid-vaccine.html
  https://rairfoundation.com/bombshell-german-doctors-find-astonishing-impurities-in-covid-vaccine-video/

  Geliked door 2 people

 5. Bas zegt:

  Dutchess
  Dat de vaccinaties niet werken boeit ze niet
  Dat 2g niet werkt boeit ze niet
  Dat de man met de fakkel geen fvd aanhanger is boeit ze niet
  De oversterfte boeit ze niet
  Wat ze boeit is dat jij slaafs doet wat zij willen.
  Wat ze boeit is TheGreatReset
  Wordt wakker en sta op!

  Geliked door 3 people

 6. Ravian zegt:

  De hippie generatie trekt inmiddels aan de touwtjes en nu overkomen ons opeens allerlei “rampen” waarvoor de “oplossing” altijd weer het afdwingen van de levenswijze is die de hippies ons destijds op wouden dringen maar die de bevolking destijds niet wou accepteren.
  Wat een toeval hè…

  Geliked door 2 people

 7. bobzelf zegt:

  DUIDELIJK ALS DE PEST
  ………MAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
  WAAROM STEMT U DAN AL 22 JAAR ALS EEN MONGOOL , MET 1 WERKENDE HERSENCEL

  ALS KLAAS DUS ????

  DUS NU WEER, WEGGESTUURDE REGERING, 1 GROTE TERINGBENDE VAN GEMAAKT
  NOEM IETS EN HET IS VERZIEKT ….

  EN WAT DOEN WE, ZE KOMEN GEWOON ALSOF JE POPPENKAST ZIT TE KIJKEN NA MAANDEN GEWOON WEER TERUG !!!

  IK WEET HET NIET ZEKER OF HET EINSTEIN WAS . MAAR MAAKT VERDER GEEN FLIKKER UIT ..

  “Waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen, en dan verschillende uitkomsten verwachten”

  DUS 22 JAAR OP DE VVD STEMMEN B.V. ZELFS NU NOG

  EN DAN ROEPEN OME BOB JE BENT GESCHIFT, NOU GODVERDOOMME ZEKER WETEN VAN NIET

  IK BEN AL 13 JAAR PLEITERIK WHAHAHAHAHAH

  MIN GOD WAT BENT U DOM , TERINGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

  Geliked door 4 people

 8. Bas zegt:

  Geliked door 3 people

 9. Bas zegt:

  Geliked door 2 people

  • Ruben zegt:

   Haha🤣🤣🤣kaag: omdat mijn man alleen maar voor de PLO heeft gewerkt.
   Alleen maar….
   PLO is en was een grote terreurorganisatie met veel bloed en ellende aan hun handen.
   Onbegrijpelijk dat dit gepikt wordt.
   Het geeft te denken hoe ver ons land gezakt is.

   Like

   • Harry zegt:

    Ófwel ze is ongelofelijk smerig en doortrapt óf ze is zo allejezus onnozel dat ze niks beseft van wat ze aanricht .
    Ik hou het op het eerste .
    En dat blijft maar léven !

    Like

 10. Jan zegt:

  Faalhazen in concentratiekamp Australië

  Dystopia Down Under: Australian Open, officials verwijderen Novak Djokovic steunbetuigingen van fans in de Arena (VIDEO)

  Geliked door 1 persoon

 11. Jan zegt:

  CDC directeur Walensky wil niet zeggen hoeveel Amerikanen stierven door Covid of met Covid.

  https://www.thegatewaypundit.com/2022/01/cdc-director-walensky-wont-say-many-americans-died-covid-vs-many-died-covid/

  Net als bij ons, liegen en oplichten

  Like

 12. Jan zegt:

  Zal de COVID pandemie een “Ratchet Effect”* van de grote overheid veroorzaken?
  Nicholas J. Kaster

  In zijn klassieke boek, Crisis and Leviathan, introduceerde de economisch historicus Robert Higgs een sleutelbegrip dat hij het “ratchet effect” noemde. Higgs merkte op dat de macht van de overheid toeneemt in tijden van crisis, zoals oorlog of nationale depressie, maar dat zodra de crisis voorbij is, de nieuw verworven macht van de Staat niet meer terugvalt tot het oorspronkelijke niveau.

  *Het ratel- of pal-effect (ratchet effect) is het gevolg van een proces waarbij na het bereiken van een drempelwaarde het proces onomkeerbaar is geworden, analoog aan de werking van de pal in een ratel (ratchet). Dit effect komt terug in meerdere theorieën.*
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Pal-effect

  Higgs legde uit:

  “Na de ideologische transformatie die plaatsvond tijdens het Progressieve Tijdperk, is elke echte crisis de aanleiding geweest voor een nieuwe ratel in de richting van een grotere overheid. Het progressieve ideologische gebod dat de regering ‘iets moet doen’, de verantwoordelijkheid moet nemen voor het oplossen van elke waargenomen crisis, staat garant voor nieuwe acties. …Eenmaal begonnen, zijn regeringsprogramma’s moeilijk te beëindigen. Belangen worden gevestigd, bureaucratieën verankerd, kiesdistricten verstevigd.”

  De COVID pandemie lijkt weer een voorwendsel te zijn voor een grotere en meer autoritaire overheid. De tol aan persoonlijke en economische vrijheid is groot en de schadelijke gevolgen kunnen veel langer aanhouden dan het virus.

  Al heel vroeg in de pandemie uitte econoom Brian Wesbury zijn bezorgdheid over het rateleffect op de economie. Hoewel hij erkende dat tijdelijke overheidssteun noodzakelijk was, gezien de verplichte lockdowns, vreesde hij dat de toegenomen uitgaven niet zouden worden teruggedraaid zodra de crisis voorbij was. In maart 2020, schreef Wesbury:

  “Het is belangrijk dat de uitbreiding van de overheid niet permanent wordt gemaakt. De New Deal bracht de jaarlijkse federale uitgaven van ongeveer 3% van het BBP naar ongeveer 10% van het BBP (voor de Tweede Wereldoorlog) en we zijn nooit meer teruggegaan, of zelfs maar in de buurt. Beleidsmakers moeten voorkomen dat COVID19 een excuus wordt voor nog een permanente sprong naar boven in de omvang van de overheid, die de toekomstige levensstandaard zou uithollen ten opzichte van waar die anders zou komen.”

  Sindsdien zijn de federale uitgaven de pan uit gerezen, in combinatie met een ongekende kwantitatieve versoepeling door de Federal Reserve.

  De totale federale uitgaven in het pre-pandemische jaar 2019 bedroegen 4,4 biljoen dollar. In 2021 bedroegen de federale uitgaven 6,8 biljoen dollar, een stijging van meer dan 50% in twee jaar. In de afgelopen twee jaar hebben de VS 27% van hun BBP uitgegeven aan COVID-gerelateerde stimuleringsmaatregelen, het meeste van alle grote geïndustrialiseerde economieën. Voor links is dit nog steeds niet genoeg. Het groteske Build Back Better programma van president Biden zou nog eens triljoenen aan uitgaven hebben toegevoegd. Dit programma is nu geblokkeerd, dankzij Sen. Manchin, hoewel er pogingen zullen worden gedaan om het dit jaar in een kleinere vorm nieuw leven in te blazen.

  Volgens econoom Frank Shostak zijn “de momenteel waargenomen tekorten aan arbeidskrachten en materialen in combinatie met de grote prijsstijgingen van goederen en diensten te wijten aan het agressieve monetaire pompen van de Fed en de massale overheidsuitgaven”. Met andere woorden, de tekorten en de inflatie die we zien komen niet door COVID, maar door de reacties van de overheid en de centrale banken op COVID.
  Maar er wordt ons meer van hetzelfde beloofd. Wat nodig is, is precies het tegenovergestelde: een strakker monetair beleid en vermindering van de uitgaven.

  Het rateleffect op de persoonlijke vrijheid ziet er nog onheilspellender uit.

  Al in een vroeg stadium, in maart 2020, deden burgemeesters en gouverneurs een beroep op hun noodbevoegdheden om lockdowns af te dwingen. Bijna twee jaar later bestaat deze noodbevoegdheid nog steeds in de blauwe staten, waarvan er vele nog steeds binnenhuismaskermandaten en het opdoeken van klassikaal onderwijs handhaven. (Zelfs in Missouri, een betrouwbare rode staat, heeft de gouverneur pas op 31 december afstand gedaan van zijn noodbevoegdheden). De meeste door de Democraten gedomineerde grote steden (b.v. Chicago, Boston, L.A., New York, San Francisco) hebben verplichte vaccinatie ingevoerd als een prijs voor het betreden van openbare gelegenheden zoals restaurants en gezondheidsclubs.

  De blauwe mentaliteit heerst ook in gebieden die door de federale overheid worden gecontroleerd, vandaar dat er nog steeds een maskerplicht geldt voor vliegtuig- of treinreizen. Het ergste van alles is dat de regering-Biden in september 2021 de Occupational Safety and Health Administration (OSHA) opdracht heeft gegeven werkgevers te verplichten een vaccinatieplicht in te voeren voor elk bedrijf met 100 of meer werknemers. Het Hooggerechtshof van de VS buigt zich momenteel over de grondwettigheid van dit ingrijpende en ongekende mandaat.

  Grote universiteiten, die volledig door links worden gedomineerd, hebben draconische COVID-afsluitingen opgelegd aan een bevolkingscohort dat het minste risico loopt door het virus te worden getroffen. Deze verordeningen, die neerkomen op COVID ontgroening, zijn opgetekend door de onafhankelijke journalist Michael Tracey. Hier is het meest recente voorbeeld: Yale University, die eist dat haar studenten dubbel gevaccineerd en geboosterd zijn, heeft een campus-brede quarantaine ingesteld tot 4 februari, gedurende welke tijd studenten niet mogen eten in lokale restaurants, zelfs niet buitenshuis.

  De linkse journalist Glenn Greenwald merkte de onheilspellende implicaties op. “Niets van deze COVID bureaucratie zal verdwijnen zelfs als er morgen een volledige genezing wordt gevonden,” schreef hij, “het zal gewoon veranderen in een of ander vaag dwangmatig volksgezondheidsapparaat.”

  Dr. Anthony Fauci staat volledig achter zo’n ommezwaai. In September 2020, schreven Fauci en collega David M. Morena:

  “COVID-19 is een van de meest levendige wake-up calls in meer dan een eeuw. Het zou ons moeten dwingen om serieus en collectief te gaan nadenken over het leven in meer doordachte en creatieve harmonie met de natuur, zelfs als we plannen maken voor de onvermijdelijke, en altijd onverwachte, verrassingen van de natuur.”

  “Leven in grotere harmonie met de natuur zal veranderingen in het menselijk gedrag vereisen, evenals andere radicale veranderingen die tientallen jaren kunnen duren om te bereiken,” stelde Fauci. “We zullen voorrang moeten geven aan veranderingen in het menselijk gedrag dat risico’s inhoudt voor het ontstaan van besmettelijke ziekten.”

  Met andere woorden, Fauci en de zijnen proberen de pandemie te gebruiken om onze manier van leven radicaal te veranderen.

  Het is onmogelijk te voorspellen hoe het COVID-autoritarisme zich zal ontwikkelen, maar er zijn aanwijzingen hoe het zou kunnen uitpakken.

  Onlangs ondertekende de ongekozen gouverneur van New York, Kathy Hochul, een wet die racisme tot een “volksgezondheidscrisis” in de staat New York verklaart. Zij volgt daarmee waarschijnlijk het voorbeeld van de sterk gepolitiseerde Centers for Disease Control and Prevention (CDC). In april verklaarde CDC-directeur Rochelle Walensky racisme tot een “ernstige bedreiging van de volksgezondheid”. Gemeenten in het hele land, waaronder Chicago, Boston en Louisville, begonnen racisme uit te roepen tot een volksgezondheidscrisis in de nasleep van de dood van George Floyd en de Black Lives Matter protesten. Het gebruik van “volksgezondheid” als voorwendsel om de “diversiteits- en inclusieagenda” van links te promoten, is slechts één manier waarop links de volksgezondheid politiseert.

  Klimaatverandering is een andere manier om de pandemie in te zetten.

  In zijn boek, COVID-19: The Great Reset, schreef de oprichter en voorzitter van het Wereld Economisch Forum (WEF), Klaus Schwab, dat de COVID-crisis moet worden gezien als een “kans [die] kan worden aangegrepen om het soort institutionele veranderingen en beleidskeuzes te maken die economieën op het pad zullen zetten naar een eerlijkere, groenere toekomst.”

  Michael Rectenwald, die een reeks artikels schreef over de Grote Reset op Mises Wire, merkte op: “Hoewel Schwab de Grote Reset al jaren promoot, heeft de crisis een voorwendsel verschaft om ze eindelijk uit te voeren.” Volgens Schwab moeten we niet verwachten dat het post-COVID wereldsysteem terugkeert naar zijn vroegere werkwijzen. Schwab suggereert eerder dat veranderingen zullen, of zouden moeten, worden doorgevoerd in in elkaar grijpende, onderling afhankelijke domeinen om een “nieuw normaal” te produceren.

  Rectenwald schrijft:

  “De Grote Reset betekent de uitgifte van medische paspoorten, die weldra gedigitaliseerd zullen worden, evenals de transparantie van medische dossiers, inclusief medische geschiedenis, genetische opmaak en ziektetoestanden. Maar het zou ook de implantatie van microchips kunnen inhouden die de genetische opmaak en de toestand van de hersenen kunnen lezen en rapporteren, zodat “zelfs het overschrijden van een nationale grens op een dag een gedetailleerde hersenscan zou kunnen inhouden om het veiligheidsrisico van een individu te beoordelen.”

  Als dit fantastisch klinkt, denk dan eens aan de aantastingen van de vrijheid die al hebben plaatsgevonden in Australië en Nieuw-Zeeland, die ooit werden beschouwd als bolwerken van de liberale democratie.

  Ross Mittiga, een professor in de politieke wetenschappen, geeft in de prestigieuze American Political Science Review de theoretische rechtvaardiging voor autoritarisme in de omgang met klimaatverandering, waarbij hij expliciet de COVID-pandemie als precedent aanhaalt:

  “Terwijl onder normale omstandigheden het handhaven van democratie en rechten doorgaans verenigbaar is met het waarborgen van veiligheid, kunnen in noodsituaties conflicten tussen deze twee aspecten van legitimiteit ontstaan, en doen deze zich ook vaak voor. Een treffend voorbeeld hiervan is de COVID-19 pandemie, waarbij ernstige beperkingen van het vrije verkeer en de vrijheid van vereniging legitieme technieken van de overheid zijn geworden. Klimaatverandering vormt een nog grotere bedreiging voor de openbare veiligheid. Bijgevolg… kan legitimiteit een even autoritaire aanpak vereisen. Hoewel verontrustend, suggereert dit het politieke belang van klimaatactie. Want als we de legitimatie van autoritaire macht willen vermijden, moeten we optreden om te voorkomen dat er crises ontstaan die alleen met dergelijke middelen kunnen worden opgelost.”

  Ofschoon een post-COVID ratchet effect niet onvermijdelijk is, leert de geschiedenis ons dat het de grootste uitdaging is waar we de komende jaren voor staan. Vechten voor het herstel van de vrijheid is een taak die hopelijk conservatieven van alle strekkingen kan verenigen — en hopelijk ook sommige oude-stijl liberalen.
  https://www.americanthinker.com/articles/2022/01/will_the_covid_pandemic_cause_a_big_government_ratchet_effect.html

  Like

 13. Rensk. zegt:

  In de telegraaf: mensen , die al eerder corona hebben gehad zijn slecht beschermd tegen de Omicronvariant. (dus prikken dan maar voor de angst) Uiteraard laten ze de gevaccineerden tegen corona weer weg. Alsof die dan wel beter beschermd zijn. Het is allemaal weer zo voorspellend. Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap.Ben benieuwd wat Kuipers gaat doen. Zich hard maken voor 2 G? Men zegt dat niet op voorhand gezegd mag worden dat het niks wordt met Kuipers en je hem een kans moet geven. Tja maar als je je begeeft bij zo´n club mensen dat vind ik het normaal dat je daar je bedenkingen bij hebt. Althans grote ego´s en dat soort mensen mijd ik zelf als de pest.Is niks mee te beginnen en Kuipers is geen puber meer, die dat soort dingen niet kan overzien. Toch?

  Like

 14. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Ik heb het al vaak geuit: psychopaten en hoog opgeleiden (veela autisten met een slechts heel nauwe tunnelvisie) horen niet in de politiek thuis. Daar moeten mensen als Van Meijeren zitten die helder en vooruit kunnen denken en onafhankelijk zijn en blijven van wat zij kartel noemen. De wereld is overgeleverd aan een mondiaal fascistische overname die (naar vermeend ‘geoorloofd’) geweld, onderdrukking en uitbuiting niet schuwt. Zij sturen aan op rassen-oorlogen, een jihad-oorlog in Europa/islamisering en de vernietiging van de natuur en alles wat natuurlijk is. Zij willen in hun doorgeslagen psychose (waar Adolf Hitler eveneens aan leed) een volstrekt onmogelijk haalbare, kunstmatig beheerste wereld creëren. Met dank aan de globalistische autisten van de VN/WHO/EUWEF en al hun trekpoppen die de door hen gewenste kadaverdiscipline vertegenwoordigen en uitvoeren. Maar zij hebben niet gerekend op de mens zelf. De vrije mens, de vrijheidsstrijder, het verzet! Het is al begonnen en (ik spreek veel verschillende mensen) het geweld zal zich in steeds grotere mate tegen hen keren. Zij kunnen niet meer ontkomen aan de geplande aanslagen. Fakkels worden molotovcocktails en stenen worden met explosieven geladen drones. Schutters zullen gewelddadige agenten afschieten en met de zogenaamde ‘volksvertegenwoordigers’ die het globalisme/het groene fascisme faciliteren zal worden afgerekend. Het zijn niet mijn woorden maar het is inmiddels elders, eveneens mondiaal georganiseerd, onomkeerbaar besloten. Genoeg is genoeg! Het nieuwe/groene fascisme kan net als de ontzetting van Europa tijdens de tweede wereldoorlog, uitsluitend nog met geweld worden uitgeroeid. Het verschil is dat er nu geen geallieerden zijn want die zijn al gekocht en ingezet door de NWO. Dit komt als een guerrillabeweging vanuit de bevolking en is al gaande.

  Like

 15. Julia zegt:

  Het fascisme wordt met de dag erger. https://www.ad.nl/binnenland/mondkap-van-stof-lijkt-passe-omt-adviseert-medische-mondmaskers-binnen-en-buiten~a4d89ad0/ Ben benieuwd hoeveel onderdanige schapen hier gehoor aan gaan geven en na drie gifprikken waarvan de vierde en vijfde dit jaar op komst zich ook nog frisse lucht laten ontnemen. Ik vrees wederom miljoenen onderkruipsels die zich wederom als voetveeg laten gebruiken door een stel smerige elitaire machtswellustelingen die flink hun zakken vullen en gewetenloos de gezondheid van miljoenen mensen verder in gevaar brengen. Frisse lucht buiten heeft iedereen nodig waar een muilkorf zelfs verboden dient te worden.

  Like

 16. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Graag dit nog toevoegen, dat was op de een of andere manier verdwenen. Graag voor “genoeg is genoeg”
  en handgranaten (die nu regelmatig bij bepaalde winkels en betreffende woonhuizen liggen), worden straks naar corrupte politici, burgermeester en hun bewakers gegooid. Ze zijn georganiseerd en ze zijn voorzien en FvD heeft daar geen enkele bijdrage in. Alhoewel het mógelijke ‘verbod’ op de partij (angst voor de waarheid en de groei van FvD doet klaarblijkelijk rare dingen met globalisten) het (tegen)geweld en de agressie alleen maar nòg groter zullen maken. Ik zie het met lede ogen aan maar ‘su kreet rieset’ is inmiddels onomkeerbaar geworden dus ze vragen er zelf om. Als Burgermeesters, Justitie en politie, en politici geen enkele vorm van zelfreflectie, inzicht of spijt betuigen, waarom de bevolking dan wel…? Genoeg is genoeg!

  Like

 17. Bas zegt:

  De regering WIST uit haar EIGEN analyse dat ze 200.000 mensen zouden VERMOORDEN door in het voorjaar van 2020 de eerste Lockdown op te leggen.
  Dit werd later naar boven bijgesteld tot 500.000 mensen onnodig gedood.
  De MSM zijn medeplichtig aan deze massamoord met voorbedachten rade

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s